[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Nem vagyok kína fan de elképesztő hogy mire jutottak 20 év alatt ez tény mindenki számára .


Köszönhető az USA korlátlan tech inputjának illetve idiotizmusának ami sok 10 millió amerikai munkahelybe került !

Nem örülök de a törökök évek óta alájuk tesznek és az oroszokat ez egy cseppet sem bosszantja egyszerűen nem lehet felbosszantani őket . Én a lelőtt szu-24 után szu-30/35-ket küldtem volna a török gépek lelövésére legalább megtudták volna hol a helyük.


Tudod mi az a vezér áldozat vagy geopolitika ? Putyó sokkal jobb játékos ilyen téren ! Most van egy élő kardigánja IS ! Ha a te scenariód szerint cowboyként visszalőttek volna az egész világ nekik esik és az akkori szituból nem vagy csak nehezen jöttek volna ki nyertesen/nyereséggel . Sokkal jobb egy lekötelezett Török Császár mint egy duzzogó plusz vettek is ezt azt meg csak ott van a török áramlat ami ott nagyon meghatározó . Gyakorlatilag nagyságrenddel többet nyert Putyó mint ha odabaszott volna egy kalibr szalvót .
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Nem véletlenül nem lehet felbosszantani őket,Vova évtizedekig volt kgb funkci,főfunkci,nem könnyű őt meggondolatlan lépésekre kényszeríteni,vagy kisakkozni.:rolleyes::)
Nem kezdett el hisztizni,hanem megtérdeltette kardigánt,plussz lehúzta nem kevés pénzzel,és még kardigán köszönte meg,boldog volt,hogy ennyivel megúszta,ugye emlékszel,hogy az ötszög órákkal utána kijelentette,hogy ez kardigán bulija volt,nem nato akció,és ilyen esetekre nem vonatkozik az 5. cikkely?:rolleyes::D


Baszki de egy rúgóra jár az agyunk ! 1 percel tetted ki hamarabb de én többet írtam (meg lassabban is ) ! LOL
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and papajoe

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Én a lelőtt szu-24 után szu-30/35-ket küldtem volna a török gépek lelövésére legalább megtudták volna hol a helyük.

Putyinra nem jellemző, hogy reflexből reagáljon az ilyesmire.
Szerinted hogyan vette volna ki magát, ha nekimegy egy NATO-tagállamnak?
Jobb indok se kellett volna azoknak, akik 30 éve abból élnek meg, hogy az oroszok ellen hergeljék Európát.

Plusz nézd meg, hogy többet ért el Putyin szép lassan, mintha ott és akkor azonnal erővel reagál.Elég megnézni Szíria akkor is és mai térképét.Elérte, hogy a törökök elhidegüljenek a NATO-tól és ne kapjanak F-35-t.

Putyin elérte, hogy a törökök egy kicsit Izraelnek érezhessék magukat, akik mindent megengedhetnek maguknak.És ami érdekes, hogy Erdogan el is hitte és a mai napig hiszi.
 
W

Wilson

Guest
Oroszország csökkenteni akarja az iráni befolyást Szíria déli részén, az izraeli határ közelében

01/08/2020 Nziv 0 hozzászólás Irán , Izrael , Szíria , Oroszország

Tegnap a Natziv.net weboldal kiterjedt cikket tett közzé az orosz erők erőteljes erőfeszítéseiről, amelyek célja az iráni jelenlét csökkentése Szíria déli részén annak érdekében, hogy a régió megnyugodjon,stabilizálódjon és a mintegy 9 évig tartó polgárháború után megkönnyítsék a kiterjedt újjáépítést.
Annak ellenére, hogy az oroszok megpróbálják stabilizálni a dél-szíriai Daraa tartomány helyzetét, az ott élő emberek látszólag nem tudják elfogadni Assad és ezzel együtt az iráni jelenlétnek még a gondolatát sem, és ennek következtében Szíria déli helyzete nemcsak,hogy nem stabil, hanem potenciálisan robbanásveszélyes is.





Néhány nappal ezelőtt a Szabad Szíriai Hadsereg egységei tüntetésre indultak Busra al-Sham városában a szíriai biztonsági erők és az Assad család ellen.
Ezeket a tüntetéseket a "horan hadsereg" létrehozása előzte meg, amely úgy tűnik, hogy az oroszok legfrissebb megoldása a helyzet eszkalálódásának a megakadályozására és / vagy Izrael türelmének további biztosítására az iráni jelenlét miatt Szíria déli részén. Moszkva fáradhatatlan munkával próbálja megnyugtatni Izraelt, hogy meg tudja akadályozni,hogy az iráni milíciák eljussanak a Golán-hegység határához közeli területekhez, mivel ezt az Assad-rendszer nem tudja megakadályozni az iráni befolyás miatt.

A Horan hadsereg dél szíriai küldetése a következő:

1. Harcolni az iráni befolyás ellen délen az oroszok nevében.
2. Egyesíteni a déli forradalmi frakciókat egyetlen testületbe
3. Dél-Szíria ellenőrzése és egy biztonságos zóna létrehozása egyrészről a szíriai hadsereg és az iráni milíciák, másrészről Izrael között.
4. A déli régió biztonságáért való felelősségvállalás Oroszországgal együttműködve.

Fontos a kérdés alakulásának nyomon követése, különös tekintettel a szír ellenzék és a horan hadsereg közötti kapcsolat alakulására, nem megfeledkezve a helyi szereplőkről, akikről ismert, hogy senki mással nem lojálisak, csak magukkal.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 575
113
Idlib várostól észak-keletre fekvő Binnis település területén lévő terrorista fegyverraktár VKSZ általi bombázása.
D62MoR24Mvo.jpg

HB4JWuU8zMU.jpg