• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 919
113
Semmi gyanús nincs benne. Az ammónium-nitrát megfelelő körülmények között hajlamos felrobbanni. Több hasonló eset történt már.
Ennek ellenére egyeseknek qurva jól jött. Macront pl. simogatják az utcán. Még kamerák is veszik. Mondjuk Franciaországban más csinálnának vele az utcán, de fogadjuk el, hogy Bejrút francia érdekszféra volt, és máris boldogabb mindenki. A felvételeket meg el lehet majd adni Franciaországban is, senkinek sem tűnik fel a sok arab, hogy ez nem az óhaza ...

Izraelnek is qurva jól jött, főleg ha tényleg nincs hozzá közük. Senki sem figyelt Szíriára, leszarták mit bombáztak ott naponta, most már Libanont se kell megszállni, felszámolja saját magát az állam, a HB népszerűsége meg csökken.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Nekem azért az furcsa hogy lehet hogy ott volt 2700 tonna ammonium nitrát, ami lényegében egy só... Szilárd, fehér, vízben oldódik... Nem robbanekony!! Attól hogy robbanoszert is csinálhatnak belőle, attól ez még nem robbanoszert... Ez a robbanás tulajdonképpen Bejrutot ledaralta.. Olyan sebességű, és intenzitású volt mintha 2700 tonna trotil robbant volna fel egyszerre... Nem gyanús és ez kicsit?? Lehet hogy ott volt ez a beleszarok raktár és rá lehet fogni de kicsit logikusan nézve képtelenség hogy a Pétisó :) ekkorát robban...

Feljebb linkeltem egy pár oldalas cikket az amoniumnitrátról és picivel lejebb egy képet a tárolás körülményeiről, az mindent megmagyaráz!
 
W

Wilson

Guest
Azt világosan látni kell,hogyha megvalósul Macron terve,hogy tobb száz millió milliárd eurót fektetnek be Libanonba az csak úgy lehetséges,hogyha felszámolják a jelenlegi vadnyugati viszonyokat felszámolják a korrupciót,visszaszorítják a terrorista csoportokat tehát nem grasszálhat a kénye kedve szerint a Hezbollah Libanonban nem kutyulhat rakétahajtóanyagot Ibrahim hátsó udvarában Bejrútban stb.Ehhez Iránnal kell elsősorban egyezségre jutni és persze be kell vonni a rendezésbe a zsidókat is a nyugati nagyhatalmaknak mindenesetre nem lesz egyszerű mutatvány.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Azt világosan látni kell,hogyha megvalósul Macron terve,hogy tobb száz millió milliárd eurót fektetnek be Libanonba az csak úgy lehetséges,hogyha felszámolják a jelenlegi vadnyugati viszonyokat felszámolják a korrupciót,visszaszorítják a terrorista csoportokat tehát nem grasszálhat a kénye kedve szerint a Hezbollah Libanonban nem kutyulhat rakétahajtóanyagot Ibrahim hátsó udvarában Bejrútban stb.Ehhez Iránnal kell elsősorban egyezségre jutni és persze be kell vonni a rendezésbe a zsidókat is a nyugati nagyhatalmaknak mindenesetre nem lesz egyszerű mutatvány.
Vagy a csődbement állam újra teljesen szétesik,és visszatér a 80as évek káosza.Mindenki harcol mindenkivel,Olajállamok fizetik a különböző frakciókat.Zsidók meg kénytelenek lesznek újra bevonulni Dél Libanonba.
Fenetudja.Majd elválik,
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
Nocsak nocsak változik a narratíva eddig mereven elzárkóztak ettől a lehetőségtől,csak nem a nemzetközi vizsgálat lehetősége okozta a változást.

https://24.hu/kulfold/2020/08/07/libanon-elnok-bejruti-robbanas/

A libanoni elnök nem zárja ki, hogy külső beavatkozás okozta a robbanást

2020. 08. 07. 14:40

A libanoni hatóságok nem zárják ki, hogy külső beavatkozás okozta a bejrúti kikötői negyedet romba döntő robbanást, de a baleset és a hanyagság lehetőségét is vizsgálják – mondta el Michel Aun libanoni elnök pénteken. Eközben 154-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

A mintegy ötezer sérült ötöde kórházi ellátásra szorul, és 120 ember válságos állapotban van – írta Hamad Haszan libanoni egészségügyi miniszterre hivatkozva az NNA libanoni állami hírügynökség.

Michel Aun hangsúlyozta: egyelőre nem sikerült megállapítani a robbanás okát, de nem zárható ki, hogy külső beavatkozás – például rakéta vagy bomba – okozta a bajt. Aun hozzátette: három szinten zajlik a nyomozás. Először is vizsgálják, hogyan került a raktárba a robbanóanyag, és milyen körülmények között tárolták, másodszor hanyagság és baleset jelei után kutatnak, harmadszor pedig azt is körbejárják, történt-e külső beavatkozás. Az üggyel kapcsolatban eddig 16 embert vettek őrizetbe.

Az Egyesült Államok korábban közölte: nem zárja ki, hogy támadás miatt robbant be a kikötő egyik raktárában tárolt 2750 tonna ammónium-nitrát. Izrael, amely több háborút vívott Libanonnal, szinte azonnal jelezte, hogy nincs köze a történtekhez.

Az ENSZ emberi jogi főbiztossága független vizsgálatot követelt az ügyben. Rupert Colville, a főbiztos szóvivője arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy nyújtson gyors és hosszú távú segítséget Libanonnak. Colville emellett felszólította a közel-keleti ország vezetőit, hogy vessenek véget a politikai csatározásoknak, és orvosolják a lakosság sérelmeit.

Eközben az ENSZ szakosított szervezetei vállvetve próbálnak segítséget nyújtani a pusztító erejű bejrúti robbanás áldozatainak, és a katasztrófa által még nehezebb helyzetbe került, amúgy is gyenge lábakon álló egészségügyi és élelmiszerellátási rendszernek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a robbanás következtében mintegy 500 ággyal szűkült a libanoni kórházak kapacitása, és megsemmisült több ezer védőfelszerelés, melyet a koronavírus-járvány megfékezésére használtak volna. Ennek pótlását segélyekből igyekszenek megoldani.

Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) arról tájékoztatott, hogy a robbanás károkat okozott mintegy 120 iskolában, amelyekben összesen 55 ezer gyerek tanult. Emellett mintegy 80 ezer gyerek otthona semmisült meg, és sok háztartásban korlátozott a víz- és az áramszolgáltatás – mondta el egy genfi sajtótájékoztatón Marixie Mercado UNICEF-szóvivő.

Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) liszttel és gabonával támogatja Libanont az élelmiszerhiány elkerülése érdekében. A robbanásban a közel-keleti ország központi gabonatárolója is megsemmisült.

A WFP genfi közleményében az írta: aggódik, hogy a robbanás és a bejrúti kikötőben keletkezett kár súlyosbítja az amúgy is ingatag élelmiszerbiztonsági helyzetet, amely tovább romlott a gazdasági válság és a koronavírus-járvány miatt. A szervezet élelmiszercsomagokat oszt szét családok ezrei között, és szükség esetén kész megszervezni az ellátási láncot, valamint logisztikai támogatással és szakértőkkel segíteni Libanont.
 
T

Törölt tag 2822

Guest
Nocsak nocsak változik a narratíva eddig mereven elzárkóztak ettől a lehetőségtől,csak nem a nemzetközi vizsgálat lehetősége okozta a változást.

https://24.hu/kulfold/2020/08/07/libanon-elnok-bejruti-robbanas/

A libanoni elnök nem zárja ki, hogy külső beavatkozás okozta a robbanást

2020. 08. 07. 14:40

A libanoni hatóságok nem zárják ki, hogy külső beavatkozás okozta a bejrúti kikötői negyedet romba döntő robbanást, de a baleset és a hanyagság lehetőségét is vizsgálják – mondta el Michel Aun libanoni elnök pénteken. Eközben 154-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

A mintegy ötezer sérült ötöde kórházi ellátásra szorul, és 120 ember válságos állapotban van – írta Hamad Haszan libanoni egészségügyi miniszterre hivatkozva az NNA libanoni állami hírügynökség.

Michel Aun hangsúlyozta: egyelőre nem sikerült megállapítani a robbanás okát, de nem zárható ki, hogy külső beavatkozás – például rakéta vagy bomba – okozta a bajt. Aun hozzátette: három szinten zajlik a nyomozás. Először is vizsgálják, hogyan került a raktárba a robbanóanyag, és milyen körülmények között tárolták, másodszor hanyagság és baleset jelei után kutatnak, harmadszor pedig azt is körbejárják, történt-e külső beavatkozás. Az üggyel kapcsolatban eddig 16 embert vettek őrizetbe.

Az Egyesült Államok korábban közölte: nem zárja ki, hogy támadás miatt robbant be a kikötő egyik raktárában tárolt 2750 tonna ammónium-nitrát. Izrael, amely több háborút vívott Libanonnal, szinte azonnal jelezte, hogy nincs köze a történtekhez.

Az ENSZ emberi jogi főbiztossága független vizsgálatot követelt az ügyben. Rupert Colville, a főbiztos szóvivője arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy nyújtson gyors és hosszú távú segítséget Libanonnak. Colville emellett felszólította a közel-keleti ország vezetőit, hogy vessenek véget a politikai csatározásoknak, és orvosolják a lakosság sérelmeit.

Eközben az ENSZ szakosított szervezetei vállvetve próbálnak segítséget nyújtani a pusztító erejű bejrúti robbanás áldozatainak, és a katasztrófa által még nehezebb helyzetbe került, amúgy is gyenge lábakon álló egészségügyi és élelmiszerellátási rendszernek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a robbanás következtében mintegy 500 ággyal szűkült a libanoni kórházak kapacitása, és megsemmisült több ezer védőfelszerelés, melyet a koronavírus-járvány megfékezésére használtak volna. Ennek pótlását segélyekből igyekszenek megoldani.

Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) arról tájékoztatott, hogy a robbanás károkat okozott mintegy 120 iskolában, amelyekben összesen 55 ezer gyerek tanult. Emellett mintegy 80 ezer gyerek otthona semmisült meg, és sok háztartásban korlátozott a víz- és az áramszolgáltatás – mondta el egy genfi sajtótájékoztatón Marixie Mercado UNICEF-szóvivő.

Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) liszttel és gabonával támogatja Libanont az élelmiszerhiány elkerülése érdekében. A robbanásban a közel-keleti ország központi gabonatárolója is megsemmisült.

A WFP genfi közleményében az írta: aggódik, hogy a robbanás és a bejrúti kikötőben keletkezett kár súlyosbítja az amúgy is ingatag élelmiszerbiztonsági helyzetet, amely tovább romlott a gazdasági válság és a koronavírus-járvány miatt. A szervezet élelmiszercsomagokat oszt szét családok ezrei között, és szükség esetén kész megszervezni az ellátási láncot, valamint logisztikai támogatással és szakértőkkel segíteni Libanont.

Biztos vagyok benne, hogy a tüntetések miatt jött most az éles váltás. Ezzel meglehet próbálni eltolni a felelősséget, hátha nem söpri el a kormányt a népharag.
 
W

Wilson

Guest
Biztos vagyok benne, hogy a tüntetések miatt jött most az éles váltás. Ezzel meglehet próbálni eltolni a felelősséget, hátha nem söpri el a kormányt a népharag.

Van ilyen szándéka is a dolognak de nem hiszem,hogy csak ez áll a dolgok mögött,hiszen ettől még az a 2700 tonna ammónium nitrát robbant fel amit évek óta ott tároltak ezen kívül nagyon úgy néz ki,hogy nemzetközi vizsgálat lesz a dologból,most már az ENSZ is nemzetközi vizsgálatot akar és ha volt annak a raktárnak a közelében robbanóanyag azt ki fogják deríteni és szerintem ez is szerepet játszhat a nyilatkozatban.
 
  • Tetszik
Reactions: wolfram

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Azt világosan látni kell,hogyha megvalósul Macron terve,hogy tobb száz millió milliárd eurót fektetnek be Libanonba az csak úgy lehetséges,hogyha felszámolják a jelenlegi vadnyugati viszonyokat felszámolják a korrupciót,visszaszorítják a terrorista csoportokat tehát nem grasszálhat a kénye kedve szerint a Hezbollah Libanonban nem kutyulhat rakétahajtóanyagot Ibrahim hátsó udvarában Bejrútban stb.Ehhez Iránnal kell elsősorban egyezségre jutni és persze be kell vonni a rendezésbe a zsidókat is a nyugati nagyhatalmaknak mindenesetre nem lesz egyszerű mutatvány.
A Hezzi csak néhány Nyugati ország szerint terrorszervezet, valójában ők a libanoni nemzeti ellenállás, ezért is nem kellett leadják a fegyverzetüket 1989-ben amikor a miliciák általános lefegyverzésére sor került.
Vagy a csődbement állam újra teljesen szétesik,és visszatér a 80as évek káosza.Mindenki harcol mindenkivel,Olajállamok fizetik a különböző frakciókat.Zsidók meg kénytelenek lesznek újra bevonulni Dél Libanonba.
Fenetudja.Majd elválik,
Az dél-libanoni megszállósdi már egyszer nem vált be. Sőt a Libanon keresztény állammá alakítása sem igazán jött össze.
 
W

Wilson

Guest
A libanoni lapokban ma ez az egyik fő téma,

Joseph Belaut, a libanon Kábítószer-ellenes osztályának vezetõje a Bejrút kikötõjében történt robbanást követõ elõzetes vizsgálat során egy dokumentumot hozott nyilvánosságra.A dokumentum 2014. február 21-i keltezésű

Joseph Skaf ezredes ebben a dokumentumban az elnökhöz fordul és a következőket írja benne: "Tájékoztatjuk, hogy információkat kaptunk, a Bejrút kikötőjének 11. mólójánál kikötött RHOSUS hajó ammónium-nitrát szállítmányáról és ennek a nagyon veszélyes anyagnak a jelenlétéről, amely súlyosan veszélyezteti a közbiztonságot. Felhívjuk figyelmét, hogy a hajó a fenti rakománnyal 2013. november 19-én lépett be a kikötőbe, a rakomány úti célja egy afrikai ország volt.A rakomány nagyon veszélyes voltára tekintettel azt javasoljuk, hogy utasítsa a bejrúti Rendőrkapitányságot, hogy működjön együtt a biztonsági hatóságokkal, hogy ezt a hajót távolítsák el a mólótól és a hullámtörőn túl helyezzék el , és egészen addig kormányzati felügyelet alá helyezzék,amíg azt az illetékes hatóságok eltávolítják a kikötői komplexumból. "
Az ezredes felfedezte, hogy az "ammónium-nitrát" a kikötőben már a Hezbollah-hoz tartozik, és attól a naptól kezdve, amikor a hajó kormányzati felügyelet alá vonását javasolta, az élete pokollá vált.
Joseph Skaf ezredes 2017-ben meghalt nagyon gyanús körülmények között,halálának pontos oka és halálának körülményei mind a mai napig tisztázatlanok,
mivel halálának ügyében az ügyészségnek két orvosi vizsgálat és két ellentmondásos kriminalisztikai jelentés van a birtokában.Az egyik jelentés szerint Joseph Skaf ezredes baleset következtében halt meg amikor kiszállt az autójából és beverte a fejét a parkolóban,a másik jelentés szerint viszont Joseph Skaf halálát a fejére mért ütések okozták,mivel a fején számos ütésből származó zúzódás volt
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
A Hezzi csak néhány Nyugati ország szerint terrorszervezet, valójában ők a libanoni nemzeti ellenállás, ezért is nem kellett leadják a fegyverzetüket 1989-ben amikor a miliciák általános lefegyverzésére sor került.

Az dél-libanoni megszállósdi már egyszer nem vált be. Sőt a Libanon keresztény állammá alakítása sem igazán jött össze.
Ha Libanon újra szétesik,és megint "háborús határ" alakul ki,egyszerűen rákényszerűlnek.Létre kell hozniuk egy határgyepűt,ami megvédi a sűrűnlakott izraeli területeket a kisháború hatásaitol.Ez a könnyű rakétatüzérség miatt legalább 20km-es sáv kéne hogy legyen.Vagyis határ helyett ismét végvidék lenne Libanonban.
Ez nem érdekük a zsidóknak.Nekik egy nem erős,de működő libanoni állam az érdekük.Ezért,bár holnapra tele lesz a padlás a támadásukra való utalásokkal,nem gondolom,hogy zsidó bomba vagy rakéta lenne a robbanás hátterében.
De majd meglátjuk,mi lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg
W

Wilson

Guest
Még egy a mai libanoni lapokban megjelent cikk.

Baha al-Hariri, a volt libanoni miniszterelnök, Saad al-Hariri idősebb testvére, a Hezbollah-t és a libanoni kormányt vádolja az ország megsemmisítésével.

"A Bejrútot elpusztító robbanás mögött Hezbollah áll. Mindenki tudja, hogy a Hezbollah átvette Bejrút repülőterét és kikötőjét, és elképzelhetetlen, hogy a hatóságok egyáltalán nem vesznek részt ebben."

"Fel kell tennünk a kérdést, hogy miként hagyták a tűzveszélyes anyagokat a város közepén tárolni hat évig ahol körülbelül két millió ember él? Nagyon világos, hogy a Hezbollah felelős a kikötőért és a raktárért, ahol az ammónium-nitrátot tárolták. Semmi sem lép be és nem hagyja el a kikötőt vagy a repülőteret a jóváhagyásuk nélkül."

"A döntés, hogy a veszélyes anyagokat ott tárolják egy kétmillió lakosú város közepén, teljes katasztrófa volt, és most ennek következtében egy katasztrófa sújtott városunk van. Iráni Iszlám Forradalmi Gárda félkatonai ága a Quds felhasználta és kiaknázta a polgári tengeri útvonalakban és kikötőkben rejlő lehetőségeket , különösen Bejrút kikötõjét, vagy inkább Hezbollah kikötõjét."

"Nem tudom megjósolni aznap,hogy pontosan mi zajlott le a kikötőben,de a Hezbollah egy jól ismert terrorista szervezet, és úgy vélem, hogy a pusztítás a Hezbollah és a polgárai biztonságával egyáltalán nem törődő kormány felelőssége. Szimbiotikus kapcsolataik a kormánnyal teljes biztonsági hálót biztosítanak számukra,ahhoz,hogy bármit megtegyenek."

"Sürgős nemzetközi nyomozásra van szükségünk e tragédia vonatkozásában. Többé nem bízhatunk a kormányban vagy a Hezbollahban egy tisztességes és megfelelő vizsgálat elvégzésének tekintetében. Külső vizsgálatot kell megkövetelnünk. A csődbe ment kormánynak nincs koordinációja a hatóságok és a hadsereg parancsnoka között."

Végül azt a következtetést vonja le: "A történelem megmutatja nekünk, hogy nem az országot építik, hanem visszaélnek vele. Libanont át kell vonnunk az országból az országba"
 
W

Wilson

Guest
A robbanóanyagok és robbanóanyagok szakértője, Danilo Cuba mérnök nyilatkozott az Alaraby TV-k ahol megerősítette, hogy szerinte Bejrút kikötőjében az ammónium-nitrát felrobbanását nem baleset , hanem egy lőszerraktár felrobbanása okozta.

Az SIAG olasz székhelyű polgári robbanóanyagokkal foglalkozó vállalat alapítója szerint "igaz, hogy az ammónium-nitrát égése robbanása sárga füstöt termel, de Bejrútban robbanás során először egyértelműen narancssárga és vörös füstöt látunk.Másodszor az ammónium nitrát nem robban fel ennyire egyidejűleg ahogy a robbanásról készült videókban látni Ezenkívül önmagában az ammónium-nitrát nem okoz robbanást. Ahogy én látom, abban a lőszer-raktárban ami a az ammónium nitrát felrobbanását kiváltotta legalább körülbelül tíz tonna lőszer volt."

Az ammónium-nitrát önmagában nem hajlamos felrobbani, a tárolási körülmények ,valamint az időjárási miatt ez nem fordulhat elő, hígítani kell más anyagokkal és elemekkel, hogy robbanásveszélyes anyag legyen. Nagyon is tudom,hogy miről beszélek amikor azt állítom,hogy valaki vagy valakik más anyagok felhasználásával egy robbantás kivitelezett, és ezek az emberek nagy gondot fordítottak arra, hogy ezt a raktárt egy hatalmas bombává alakítsák át a terület felrobbantása érdekében.

A kijelentésemet arra alapozom,hogy a robbanásról készült felvételek elején látható kis robbantások minden bizonnyal nem a petárdák vagy robbanóanyagok felrobbanása, hanem egy komoly fegyverraktár felrobbanásának jelensége. A balesetről szóló történet nem tűnik reálisnak, itt hiányzik a józan ész.

Itt az ominózus riport sajna arabul.

- Arab Televízió (@AlarabyTV)

 
T

Törölt tag 2361

Guest
Nocsak nocsak változik a narratíva eddig mereven elzárkóztak ettől a lehetőségtől,csak nem a nemzetközi vizsgálat lehetősége okozta a változást.

https://24.hu/kulfold/2020/08/07/libanon-elnok-bejruti-robbanas/

A libanoni elnök nem zárja ki, hogy külső beavatkozás okozta a robbanást

2020. 08. 07. 14:40

A libanoni hatóságok nem zárják ki, hogy külső beavatkozás okozta a bejrúti kikötői negyedet romba döntő robbanást, de a baleset és a hanyagság lehetőségét is vizsgálják – mondta el Michel Aun libanoni elnök pénteken. Eközben 154-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

A mintegy ötezer sérült ötöde kórházi ellátásra szorul, és 120 ember válságos állapotban van – írta Hamad Haszan libanoni egészségügyi miniszterre hivatkozva az NNA libanoni állami hírügynökség.

Michel Aun hangsúlyozta: egyelőre nem sikerült megállapítani a robbanás okát, de nem zárható ki, hogy külső beavatkozás – például rakéta vagy bomba – okozta a bajt. Aun hozzátette: három szinten zajlik a nyomozás. Először is vizsgálják, hogyan került a raktárba a robbanóanyag, és milyen körülmények között tárolták, másodszor hanyagság és baleset jelei után kutatnak, harmadszor pedig azt is körbejárják, történt-e külső beavatkozás. Az üggyel kapcsolatban eddig 16 embert vettek őrizetbe.

Az Egyesült Államok korábban közölte: nem zárja ki, hogy támadás miatt robbant be a kikötő egyik raktárában tárolt 2750 tonna ammónium-nitrát. Izrael, amely több háborút vívott Libanonnal, szinte azonnal jelezte, hogy nincs köze a történtekhez.

Az ENSZ emberi jogi főbiztossága független vizsgálatot követelt az ügyben. Rupert Colville, a főbiztos szóvivője arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy nyújtson gyors és hosszú távú segítséget Libanonnak. Colville emellett felszólította a közel-keleti ország vezetőit, hogy vessenek véget a politikai csatározásoknak, és orvosolják a lakosság sérelmeit.

Eközben az ENSZ szakosított szervezetei vállvetve próbálnak segítséget nyújtani a pusztító erejű bejrúti robbanás áldozatainak, és a katasztrófa által még nehezebb helyzetbe került, amúgy is gyenge lábakon álló egészségügyi és élelmiszerellátási rendszernek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a robbanás következtében mintegy 500 ággyal szűkült a libanoni kórházak kapacitása, és megsemmisült több ezer védőfelszerelés, melyet a koronavírus-járvány megfékezésére használtak volna. Ennek pótlását segélyekből igyekszenek megoldani.

Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) arról tájékoztatott, hogy a robbanás károkat okozott mintegy 120 iskolában, amelyekben összesen 55 ezer gyerek tanult. Emellett mintegy 80 ezer gyerek otthona semmisült meg, és sok háztartásban korlátozott a víz- és az áramszolgáltatás – mondta el egy genfi sajtótájékoztatón Marixie Mercado UNICEF-szóvivő.

Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) liszttel és gabonával támogatja Libanont az élelmiszerhiány elkerülése érdekében. A robbanásban a közel-keleti ország központi gabonatárolója is megsemmisült.

A WFP genfi közleményében az írta: aggódik, hogy a robbanás és a bejrúti kikötőben keletkezett kár súlyosbítja az amúgy is ingatag élelmiszerbiztonsági helyzetet, amely tovább romlott a gazdasági válság és a koronavírus-járvány miatt. A szervezet élelmiszercsomagokat oszt szét családok ezrei között, és szükség esetén kész megszervezni az ellátási láncot, valamint logisztikai támogatással és szakértőkkel segíteni Libanont.


hat persze...

amikor bajba vagy, legkonnyeb valaki kulonalot letamadni az miatt...

par nap es mar menni fog a duma izrael es amerika ellen...ha meg a zsidok a napokba kinyirnak valami hezbolahost, akor csak lesz obegatas ellenuk...


mas..

ha mar ezek a szakertok szerint valami robbanoanyagnak is kellet ott lennie hogy meglegyen a robbanas..

akor a texasi es a kinai hasonlo kikotoi nagyrobbanast is robbanoanyag okozta?

meg azt a sok hasonlo nitrat robbanast a vilagon?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ammonium_nitrate_disasters

ezek a "szakertok" inkabb csak okoskodnak es versenyeznek ki mond nagyobbat hogy tovabb legyen a mediaban..
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Még egy a mai libanoni lapokban megjelent cikk.

Baha al-Hariri, a volt libanoni miniszterelnök, Saad al-Hariri idősebb testvére, a Hezbollah-t és a libanoni kormányt vádolja az ország megsemmisítésével.

"A Bejrútot elpusztító robbanás mögött Hezbollah áll. Mindenki tudja, hogy a Hezbollah átvette Bejrút repülőterét és kikötőjét, és elképzelhetetlen, hogy a hatóságok egyáltalán nem vesznek részt ebben."

"Fel kell tennünk a kérdést, hogy miként hagyták a tűzveszélyes anyagokat a város közepén tárolni hat évig ahol körülbelül két millió ember él? Nagyon világos, hogy a Hezbollah felelős a kikötőért és a raktárért, ahol az ammónium-nitrátot tárolták. Semmi sem lép be és nem hagyja el a kikötőt vagy a repülőteret a jóváhagyásuk nélkül."

"A döntés, hogy a veszélyes anyagokat ott tárolják egy kétmillió lakosú város közepén, teljes katasztrófa volt, és most ennek következtében egy katasztrófa sújtott városunk van. Iráni Iszlám Forradalmi Gárda félkatonai ága a Quds felhasználta és kiaknázta a polgári tengeri útvonalakban és kikötőkben rejlő lehetőségeket , különösen Bejrút kikötõjét, vagy inkább Hezbollah kikötõjét."

"Nem tudom megjósolni aznap,hogy pontosan mi zajlott le a kikötőben,de a Hezbollah egy jól ismert terrorista szervezet, és úgy vélem, hogy a pusztítás a Hezbollah és a polgárai biztonságával egyáltalán nem törődő kormány felelőssége. Szimbiotikus kapcsolataik a kormánnyal teljes biztonsági hálót biztosítanak számukra,ahhoz,hogy bármit megtegyenek."

"Sürgős nemzetközi nyomozásra van szükségünk e tragédia vonatkozásában. Többé nem bízhatunk a kormányban vagy a Hezbollahban egy tisztességes és megfelelő vizsgálat elvégzésének tekintetében. Külső vizsgálatot kell megkövetelnünk. A csődbe ment kormánynak nincs koordinációja a hatóságok és a hadsereg parancsnoka között."

Végül azt a következtetést vonja le: "A történelem megmutatja nekünk, hogy nem az országot építik, hanem visszaélnek vele. Libanont át kell vonnunk az országból az országba"
A Hariri család meg úgy általában a libanoni szunniták, az Öbölállamok pincsikutyái. A hezzi szíriai szerepvállalása óta szálka a vahhabita olajsejkek szemében. Izrael és a szunnita államok közös érdeke a Hezzi lejáratása
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ennél közelebbi felvételt mostanság nem fogunk kapni a robbanásokról. A felvétel végét elnézve a készítőknek legyen könnyű a föld, mert szerintem nagyon nagy eséllyel már nincsenek az élők között..., vagy nagyon súlyos sérülésekkel fekszenek valamelyik kórházban! 18+



Túlélték: "Mindketten szerencsésnek mondhatják magukat, hogy életben maradtak. Lina Alameh háromórás, férje, Imad Khalil hatórás műtéten esett át az elmúlt napokban."

 
W

Wilson

Guest
A Hariri család meg úgy általában a libanoni szunniták, az Öbölállamok pincsikutyái. A hezzi szíriai szerepvállalása óta szálka a vahhabita olajsejkek szemében. Izrael és a szunnita államok közös érdeke a Hezzi lejáratása

Persze (tudtam,hogy le kellett volna írnom,hogy ki ez a csóka:))a nyilatkozatának érdemi része az irániakra és a Hezbollahra vonatkozik.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Ennek ellenére egyeseknek qurva jól jött. Macront pl. simogatják az utcán. Még kamerák is veszik. Mondjuk Franciaországban más csinálnának vele az utcán, de fogadjuk el, hogy Bejrút francia érdekszféra volt, és máris boldogabb mindenki. A felvételeket meg el lehet majd adni Franciaországban is, senkinek sem tűnik fel a sok arab, hogy ez nem az óhaza ...

Izraelnek is qurva jól jött, főleg ha tényleg nincs hozzá közük. Senki sem figyelt Szíriára, leszarták mit bombáztak ott naponta, most már Libanont se kell megszállni, felszámolja saját magát az állam, a HB népszerűsége meg csökken.
Eléggé benne vannak a kapitány által az oroszok ebben, - nem mondok ítéletet - de arra fel kel készülni minél több derül ki a beszámolóiból, annál nagyobb lesz a generált médiazaj amit maláj gép lelövésekor is létrehoztak. A konteo oldalak így is már ezerrel pörögnek, a twitter és a facebook alkalmazottak túlóráznak hogy gátat vessenek a konteoáradatnak.