• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 889
113
Az államfő, Michel Aoun megkérte a már másnap odautazó francia köztársasági elnököt, küldjön műholdfelvételeket, hogy kiderüljön, volt-e ott arrafelé bármilyen repülőgép vagy rakéta a robbanás idején. Ez volna az egyetlen mentsége az összeomlás határán lévő közel-keleti ország kormányának, amelyet egymás után hagynak ott a politikusok mondván, hogy semmiféle reformra nem hajlandó még ebben a reménytelen helyzetben sem.
A szemtanúk és a kikötői dolgozók beszámolói azonban nem merényletre utalnak. Kiderült például, hogy az ammónium-nitráttal egy hangárban tároltak egy rakás tüzijáték petárdát annak ellenére, hogy ez ellen évek óta tiltakoznak nemcsak az ott dolgozók, hanem hatósági emberek is. A libanoniakat nehéz lesz meggyőzni arról, hogy nem a hatóságok hanyagsága okozta a tragédiát. Amúgy sem hisznek el már semmit a politikusoknak, és ez a katasztrófa tovább rontott a helyzeten. Az egyik vezető libanoni tévécsatorna bojkottot hirdetett pénteken, nem ad le semmiféle politikai nyilatkozatot, még az elnök és a Hezbollah vezére sem kap szót.


Nem ismerem a pontos belpolitikai helyzetet, de úgy tudom, hogy a kikötőt és a repülőteret a Hezbollah ellenőrizte és erősen szemben álltak a libanoni kormányzattal (nem kedvelték egymást és ott tettek keresztbe egymásnak ahol tudtak), valószínűleg azért is rohadt ott hat éven át időzített bombaként az a töménytelen mennyiségű amoniumnitrát mert akadályozhatták az elszállítását (vagy a kormány vagy a Hezbollah) merő kicsinyességből.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Itt csak egy nemzetközi vizsgálat hutené le a kedélyeket

A nemzetközi vizsgálatokat és tények megállapítását kár egy mondatban említeni. Azok a vizsgálatok mindig olyan eredménnyel zárulnak, amit a vizsgálódó érdekkör ki akar hozni. Azután meglehetősen sűrűn kiderül, hogy a vizsgálat tök kamu, vagy legalábbis bizonyítékokkal kevéssé megalapozott, de legalább erősen elfogult volt.

az tény, hogy az ammónium nitrát 6 évig volt abban a könnyű fémszerkezetes raktárban és az elmúlt 6 évben jó pár alkalommal volt sokkal melegebb Bejrútban mint kedden a robbanás napján és még sem robbant fel az ammónium nitrát.

Senki nem mondott olyat, hogy pusztán napsütéstől, vagy a melegtől robbant volna fel. Volt ott egy röpke 35 perces tűz, aminek a vége felé jól láthatóan beindult egy komplett tűzijáték lerakat.

A robbanás napjának délelőtjén a raktár ajtaját lezárták és ekkor állítólag hegesztési munkát is végeztek és ugye ez az egyik lehetséges oka a robbanásnak.

Ez messze a leglogikusabb, legegyszerűbb és az egyetlen tényekkel némileg alátámasztott ok és nem csak merő spekuláció.

Csak hogy az ammónium nitrát felrobbanásához tartósan 200 fok szükséges a hegesztés közben keletkező szikráktól nem fog felrobbani. Igy marad a balesetes verziónál az a lehetőség,hogy az ammónium nitrátot egy a közelben vagy esetleg az ammónium nitráttal egyutt tárolt petárda készletben keletkezett tűz robbantotta be.

Egy hegesztési szikrától nyilván nem valószínű (bár szikrája válogatja, komolyabb elektromos ívtől, vagy szúrólángtól simán), de a tűztől igen. Erre már volt néhány példa az anyag történetében. Eldurranó tűzijátéktól pedig még inkább.
A hegesztésnél elég annyi, hogy a művelet vége felé egy nem látható helyre pattan a szikra, ahol éghető anyag van. Elindul egy apró tűz, amit nem vesznek észre. Otthagyják. A tűz meg lassan elharapódzik.
A közelmúltban az oroszoknak, franciáknak, amerikaiaknak is sikerült hadihajójukat és tengeralattjárójukat felgyújtani hegesztéses módszerrel. Libanonban is folytatták ezt a hagyományteremtő sorozatot.

A kérdés az,hogy hogyan keletkezett a tuz lehet,hogy véletlenül nem szándékosan keletkezett de jelenleg ugyanakkora esély van arra,hogy szándékosan okozták.

Emberfeletti zseni az, aki előre ki tud számítani egy izzó, parázsló gócot, amiből majd lesz 35 perces tűz, ami majd beindít egy tűzijáték lerakatot, ami majd beindítja a műtrágyát. Ha valakinek az lett volna a szándéka, hogy a műtrágyát felrobbantsa az simán elhelyezett volna pár gyutacsot. Szerintem a szándékosság a videó felvételeken dokumentált lassú, fokozatos, egymásra épülő esemény láncolat alapján nagyjából kizárható.

Sőt ugyanakkora esély van arra,hogy katonai robbanóanyag robbantotta be az ammónia-nitrátot

A katonai robbanóanyagra semmilyen bizonyíték nincs. Pedig azok kémiai nyomot hagynak. Már többen leírták, hogy egy átjáróház vámraktárban katonai robbanóanyagot rejtegetni nagy butaság lenne. Nem is beszélve arról, hogy a saját hátországában, a lakosság közelében, a számára is kiemelten fontos kikötőt is veszélyeztetve, ennyi potenciálisan robbanásveszélyes anyag mellett csak egy őrült tárolna katonai robbanóanyagot. A Hezbollah pedig minden, csak nem őrültek gyülekezete. Az ott gyakorlatilag egy alternatív állami szerveződés. Kevés ennél ennél rosszabb hely létezik a hadianyag lerakat számára.
Van egy hozzávetőleg jól alátámasztott, logikus esemény láncunk, ami a hegesztéssel kezdődik, a tűzzel és a tűzijáték lerakat beindulásával folytatódik és a vége a műtrágya felrobbanása. Ebben a láncban nincs szükség katonai robbanóanyagra. Tehát bizonyíték nélkül kár azt oda beleálmodni.
Értem én, hogy az összeesküvés elméletek híveinek túl prózai a fenti ok-okozati lánc. A Hezbollah ellendrukkerei pedig bármi áron szeretnék belemagyarázni a Hezbollah legalább részleges felelősségét. Mások meg Izrael kezét szeretnék mindenképpen belelátni az eseményekbe. De egyik sem valószínű. A legkézenfekvőbb magyarázat az egyszerű baleset. A sima hanyagság.

ne felejtsük el a petárdás verziót az a kormány mondta aki azt állította nem volt tudomása a kikötőben tárolt ammónium-nitrátról.

A tűzijátékos verziót nem csak bemondásra kell elhinni, hanem a videó felvételeken jól látszik, ahogy beindul a tűzijáték lerakat.

Van még egy lehetséges verzió még pedig a légitámadás lehetősége.Mindenesetre csak egy nemzetközi vizsgálat adna arra esélyt,hogy kiderüljön mitől robbant fel 2700 tonna ammónium-nitrát.

Ha a műtrágya robbanását egy bomba, vagy rakéta okozta volna, akkor az egész egy pillanat műve lett volna, minden előzmény nélkül. De tudjuk, látjuk a felvételeken, hogy volt egy 35 perces tűz, aminek a végén jól láthatóan elindult a tűzijáték lerakat, majd a műtrágya. A tűz keletkezése viszont nem kötődik semmilyen robbanáshoz, rakétához, bombához (ilyet egyetlen szemtanú sem állított idáig). Ezt hogy lehetne légitámadással összehozni?
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
Sajnos, nagyon úgy néz ki, hogy növekedni fog a halottak száma. :(

"A keddi robbanásban legalább 154-en meghaltak és mintegy ötezren megsérültek. A sérültek ötöde kórházi ellátásra szorul, százhúszan válságos állapotban vannak. Négy nappal a bejrúti robbanás után 45 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván; emellett 25 azonosítatlan holttest került elő a romok alól - közölte a libanoni egészségügyi minisztérium egyik szóvivője szombaton.

A kutatás továbbra is folytatódik."

És a koronavírus is intenzív a térségben védekezni ez ellen szinte lehetetlen volt az első napokban.

https://www.life.hu/hirek/20200808-...nt-tartanak-nyilvan.html?utm_source=hirkereso
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Sajnos, nagyon úgy néz ki, hogy növekedni fog a halottak száma. :(

"A keddi robbanásban legalább 154-en meghaltak és mintegy ötezren megsérültek. A sérültek ötöde kórházi ellátásra szorul, százhúszan válságos állapotban vannak. Négy nappal a bejrúti robbanás után 45 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván; emellett 25 azonosítatlan holttest került elő a romok alól - közölte a libanoni egészségügyi minisztérium egyik szóvivője szombaton.

A kutatás továbbra is folytatódik."

És a koronavírus is intenzív a térségben védekezni ez ellen szinte lehetetlen volt az első napokban.

https://www.life.hu/hirek/20200808-...nt-tartanak-nyilvan.html?utm_source=hirkereso

Sajnos erről beszéltem korábban, hogy akár négyszázra is felkúszhat a halálozások száma. Anno amerikában sem tudták felderíteni a halottak pontos számát, meg a másik esetnél sem szerintem.

Libanon soha nem lesz már olyan mint volt, ez a korábbi megállapításom is kezd egyre jobban bejönni.
A nemzetközi vizsgálatokat és tények megállapítását kár egy mondatban említeni. Azok a vizsgálatok mindig olyan eredménnyel zárulnak, amit a vizsgálódó érdekkör ki akar hozni. Azután meglehetősen sűrűn kiderül, hogy a vizsgálat tök kamu, vagy legalábbis bizonyítékokkal kevéssé megalapozott, de legalább erősen elfogult volt.

Ez sajnos így van. Itt a példa, az EU vezetés, az államok, "az elvi megbékélés" még egy hónapot sem tartott ki a koronavírus járvány alatt. Amúgy a nagy háborúellenesség csak szavakban létezik az EU-ban is, többször elmentek a falig, majdnem háborút indítva az oroszok ellen. Szíriát is innen nyomatták fegyverrel, például az angolok nagyon, de az US is kitett később magáért. Az "elfogulatlanság" jól lemérhető a szíriai "vizsgálataiknál", részleteket inkább nem mondanék. A világ nem lett jobb, sőőőt csak egyre romlik. Mindenkinek van a számláján. Kína meg most Honkong miatt veszett meg. Nem bírja kivárni a szerződés végét, betartani amit vállaltak. Ez is csúnya belső dolgokra utal.

Szerintem az lesz Bejrútban amit korábban mondtam, elkenik az egészet. Ilyen ronda és korrupt az egész világ már. Egymástól tanulták el, ahogy régebben is ez volt.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and gergo55

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nyugalmazott katonatisztek vezetésével tiltakozók rohamozták meg a libanoni külügyminisztérium épületét Bejrútban, melyet kikiáltottak a „forradalom főhadiszállásának”.
A tévében élőben közvetített támadást akkor hajtották végre, amikor a biztonsági erők nagy erőkkel vonultak fel a belvárosban, ahol több ezer tiltakozó követelte a politikai elit távozását. Az ottani összecsapásoknak a libanoni vöröskereszt szerint mintegy 130 sebesültje van. A Reuters hírügynökség jelentése szerint több tucat tiltakozónak sikerült behatolni a külügyminisztérium épületébe, ahol a kormány és a politikai elit elleni jelszavakat skandáltak, és elégették Michel Aun államfő portréját. Az épület bejáratnál hatalmas transzparenst feszítettek ki, melyen az áll, hogy Bejrút a forradalom fővárosa. „Itt kitartunk. Felszólítunk minden libanonit, hogy foglalják el az összes minisztériumot” – kiabálta egy hangosbeszélőbe egy tiltakozó az épületnél. Korábban több ezer ember gyűlt össze Bejrút belvárosában, hogy az általuk hanyagnak, korruptnak és alkalmatlannak tartott politikai elit távozását követeljék a kedden a kikötőben bekövetkezett hatalmas robbanás miatt.
„Akasszátok fel őket!” - zavargások Bejrútban a robbanás miatt
 
  • Tetszik
Reactions: blogen
W

Wilson

Guest
A nemzetközi vizsgálatokat és tények megállapítását kár egy mondatban említeni. Azok a vizsgálatok mindig olyan eredménnyel zárulnak, amit a vizsgálódó érdekkör ki akar hozni. Azután meglehetősen sűrűn kiderül, hogy a vizsgálat tök kamu, vagy legalábbis bizonyítékokkal kevéssé megalapozott, de legalább erősen elfogult volt.

Miért a libanoni kormány vizsgálata nem lenne elfogult és a tényeken alapulna?Én nem hiszem.Tetszik vagy nem a nemzetközi vizsgálat adhat esélyt arra,hogy kiderüljenek a tények sajnos a bejrúti áldozatokon kívűl amerikai,francia,ausztrál éa német állampolgárok is meghaltak a robbanásban a német állampolgár a német követség munkatársa volt sőt belehalt a holland nagykövet felesége is a robbanásban szerzett sérüléseibe úgy,hogy lesz itt nemzetközi nyomás,hogy korrekt vizsgálat legyen.

Senki nem mondott olyat, hogy pusztán napsütéstől, vagy a melegtől robbant volna fel. Volt ott egy röpke 35 perces tűz, aminek a vége felé jól láthatóan beindult egy komplett tűzijáték lerakat.

Hát pedig van ilyen feltételezés is.

Ez messze a leglogikusabb, legegyszerűbb és az egyetlen tényekkel némileg alátámasztott ok és nem csak merő spekuláció.

Ez sincs semmilyen ténnyel alátámasztva van olyan verzió is amely szerint nem is kedden hegesztettek ott.

Emberfeletti zseni az, aki előre ki tud számítani egy izzó, parázsló gócot, amiből majd lesz 35 perces tűz, ami majd beindít egy tűzijáték lerakatot, ami majd beindítja a műtrágyát. Ha valakinek az lett volna a szándéka, hogy a műtrágyát felrobbantsa az simán elhelyezett volna pár gyutacsot. Szerintem a szándékosság a videó felvételeken dokumentált lassú, fokozatos, egymásra épülő esemény láncolat alapján nagyjából kizárható.

Miért zárná ki a szándékosságot a lassú fokozatos egymásra épülő események láncolata ez egyáltalán nem logikus ,sokszor előfordult már olyan,hogy a lassan elharapódzó tűzről kiderült,hogy szándékos gyújtogatás okozta.

A katonai robbanóanyagra semmilyen bizonyíték nincs. Pedig azok kémiai nyomot hagynak. Már többen leírták, hogy egy átjáróház vámraktárban katonai robbanóanyagot rejtegetni nagy butaság lenne. Nem is beszélve arról, hogy a saját hátországában, a lakosság közelében, a számára is kiemelten fontos kikötőt is veszélyeztetve, ennyi potenciálisan robbanásveszélyes anyag mellett csak egy őrült tárolna katonai robbanóanyagot. A Hezbollah pedig minden, csak nem őrültek gyülekezete. Az ott gyakorlatilag egy alternatív állami szerveződés. Kevés ennél ennél rosszabb hely létezik a hadianyag lerakat számára.
Van egy hozzávetőleg jól alátámasztott, logikus esemény láncunk, ami a hegesztéssel kezdődik, a tűzzel és a tűzijáték lerakat beindulásával folytatódik és a vége a műtrágya felrobbanása. Ebben a láncban nincs szükség katonai robbanóanyagra. Tehát bizonyíték nélkül kár azt oda beleálmodni.
Értem én, hogy az összeesküvés elméletek híveinek túl prózai a fenti ok-okozati lánc. A Hezbollah ellendrukkerei pedig bármi áron szeretnék belemagyarázni a Hezbollah legalább részleges felelősségét. Mások meg Izrael kezét szeretnék mindenképpen belelátni az eseményekbe. De egyik sem valószínű. A legkézenfekvőbb magyarázat az egyszerű baleset. A sima hanyagság.

Annyit azért elmondanék,hogy a Hezbollah és az iráni forradalmi gárda félkatonai ága is rendszeresen tengeren többek között a bejrúti kikötőn keresztül szállította a fegyvereket és a robbanóanyagokat Libanonba és a kikötő a Hezbollah ellenőrzése alatt áll sőt elárulom,hogy a kikötői raktárakat is rendszeresen használják a libanoni lapok szerint és erről már a robbanás előtt is téma volt Bejrútban.Milyen bizonyítékot akarsz még csak most indult a vizsgálat a hegesztést és a tüzijátékot is biztosra veszed,holott erre még nincs bizonyíték.Ez nem összeesküvés elmélet egyik verziót sem erősítették vagy cáfolták meg.

A tűzijátékos verziót nem csak bemondásra kell elhinni, hanem a videó felvételeken jól látszik, ahogy beindul a tűzijáték lerakat.

Na pár polgári robbanóanyagokkal foglalkozó szakember szerint ezeket nem tűzijátékok okozták,de nyilván nem értenek hozzá és csak szerepelni akartak.Ja és egy CNN-k nyilatkozó CIA alkalmazott is ugyanezt mondta aki ráadásul évek óta Bejrútban dolgozik sőt ő meg van győződve arról,hogy a Hezbollah robbanóanyaga miatt robbant fel az ammónium-nitrát,De gondolom őt is csak a szereplési vágy hajtja.

Ha a műtrágya robbanását egy bomba, vagy rakéta okozta volna, akkor az egész egy pillanat műve lett volna, minden előzmény nélkül. De tudjuk, látjuk a felvételeken, hogy volt egy 35 perces tűz, aminek a végén jól láthatóan elindult a tűzijáték lerakat, majd a műtrágya. A tűz keletkezése viszont nem kötődik semmilyen robbanáshoz, rakétához, bombához (ilyet egyetlen szemtanú sem állított idáig). Ezt hogy lehetne légitámadással összehozni?

Én nem zárnám ki.ezt a lehetőséget sem ugyanis,számos robbanóanyag szakértő szerint az ammónium-nitrát túl gyorsan egy szempillantás alatt robbant fel,ahhoz, hogy ilyen robbanást produkáljon valamilyen nagy erejű robbanásnak kellett berobbantania az ammónium-nitrátot amihez a szakértők szerint az állítólagos (egyáltalán nem bizonyított) petárda lerakat kevés.
 
W

Wilson

Guest
A holland libanoni nagykövet felesége belehalt sérüléseiben , amelyeket a hét elején Bejrútot sújtó hatalmas robbanás során szenvedett el közölte a holland külügyminisztérium szombaton.
Hedwig Waltmans-Molier szombat reggel 55 éves korában halt meg. A férje, Jan Waltmans mellett a holland külügyminisztériumban dolgozott. A házaspárnak két felnőtt gyermeke volt.
A minisztérium szerint Waltmans-Molier, aki a nagykövetség humánerőforrás-osztályán dolgozott, a férje Jan mellett állt a nappaliban amikor bekövetkezett robbanás.”
A család nemrég visszatért Bejrútba nyaralása után.
 
W

Wilson

Guest
Libanonban letartóztatták a Vámhivatal igazgatóját a robbanással kapcsolatban ,eközben Michel Aoun elnök határozottan ellenez minden olyan nemzetközi vizsgálatot ,amely a bejrúti robbanás okainak kivizsgálására irányul..
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 721
3 813
113
Miért a libanoni kormány vizsgálata nem lenne elfogult és a tényeken alapulna?Én nem hiszem.Tetszik vagy nem a nemzetközi vizsgálat adhat esélyt arra,hogy kiderüljenek a tények sajnos a bejrúti áldozatokon kívűl amerikai,francia,ausztrál éa német állampolgárok is meghaltak a robbanásban a német állampolgár a német követség munkatársa volt sőt belehalt a holland nagykövet felesége is a robbanásban szerzett sérüléseibe úgy,hogy lesz itt nemzetközi nyomás,hogy korrekt vizsgálat legyen.



Hát pedig van ilyen feltételezés is.



Ez sincs semmilyen ténnyel alátámasztva van olyan verzió is amely szerint nem is kedden hegesztettek ott.



Miért zárná ki a szándékosságot a lassú fokozatos egymásra épülő események láncolata ez egyáltalán nem logikus ,sokszor előfordult már olyan,hogy a lassan elharapódzó tűzről kiderült,hogy szándékos gyújtogatás okozta.



Annyit azért elmondanék,hogy a Hezbollah és az iráni forradalmi gárda félkatonai ága is rendszeresen tengeren többek között a bejrúti kikötőn keresztül szállította a fegyvereket és a robbanóanyagokat Libanonba és a kikötő a Hezbollah ellenőrzése alatt áll sőt elárulom,hogy a kikötői raktárakat is rendszeresen használják a libanoni lapok szerint és erről már a robbanás előtt is téma volt Bejrútban.Milyen bizonyítékot akarsz még csak most indult a vizsgálat a hegesztést és a tüzijátékot is biztosra veszed,holott erre még nincs bizonyíték.Ez nem összeesküvés elmélet egyik verziót sem erősítették vagy cáfolták meg.



Na pár polgári robbanóanyagokkal foglalkozó szakember szerint ezeket nem tűzijátékok okozták,de nyilván nem értenek hozzá és csak szerepelni akartak.Ja és egy CNN-k nyilatkozó CIA alkalmazott is ugyanezt mondta aki ráadásul évek óta Bejrútban dolgozik sőt ő meg van győződve arról,hogy a Hezbollah robbanóanyaga miatt robbant fel az ammónium-nitrát,De gondolom őt is csak a szereplési vágy hajtja.



Én nem zárnám ki.ezt a lehetőséget sem ugyanis,számos robbanóanyag szakértő szerint az ammónium-nitrát túl gyorsan egy szempillantás alatt robbant fel,ahhoz, hogy ilyen robbanást produkáljon valamilyen nagy erejű robbanásnak kellett berobbantania az ammónium-nitrátot amihez a szakértők szerint az állítólagos (egyáltalán nem bizonyított) petárda lerakat kevés.
:eek::D:D:D:D:D:D
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Szóval nem vagyok nuki hívő nagy robbanások esetében, de számomra ez elég határozottan az ami. Persze lehet szimplán fényerő miatti túlterhelés, de ezt meg nem gondolnám, mert gondolom nem mindenkinek egyforma hasonlóan érzékeny készüléke volt.

Számodra lehet, hogy az, de ezzel csak azt bizonyítod, hogy lövésed sincs a témáról. Sajnálom, ha nyers voltam, de ez van.

A sugárzás valóban a robbanás pillanatában a legintenzívebb, de az, hogy a következő néhány pillanatban nincsenek a szétvetett hasadóanyagból felszabaduló neutronok, abban az esetben lenne igaz, ha tökéletesen elműködő fissziós fegyvered van. Senkinek nincs tökéletesen elműködő fissziós fegyvere. Egy atombombában gyakorlatilag nagyon rossz hatékonysággal folyik le a maghasadás folyamata és rengeteg maradékkal jár amit kivet a fegyver. A robbanás pillanata után pár pillanattal még vetődik szét, van felszabaduló neutronsugárzás.

Bizonyos hasadási termékek bocsátanak ki neutronsugárzást, de minimális mennyiségűt. Azokat te többszáz-ezer méterekről nem fogod egy normál kamerával érzékelni, pláne nem így. Intenzív neutronkibocsátás a láncreakció idején, vagyis pár ezred-századmásodpercig történik.

Az, hogy a kamera javarészt a tűzgömb irányában örökítette meg ezt, az annak köszönhető, hogy azok a részecskék tartotta egyenesen felé és azokat volt képes a nem túl nagy felületével érzékelni, csak neked, mert ami elkerülte, azt nem látja.

Az a baj, hogy egyáltalán nem érted, miről beszélek. Legyen akkor egy példa. Fogsz mondjuk egy A4-es (a méret mindegy amúgy, de az egyszerűség kedvéért legyen A4-es) papírlapot, ez reprezentálja a CMOS-érzékelőt. Kiállsz éjszaka úgy 30 méterre egy utcai lámpától, vagy egy autó reflektorától és felé fordítod papírt. Mit fogsz látni? Hogy a papírlap felülete gyakorlatilag homogénen meg van világítva. Na pont ez történne, ha neutronsugárzás érné. Semmi koncentrálódás, hanem homogén megvilágítás. Hogy miért? Leírtam korábban, csak nem értetted meg. A neutron(és a gamma)sugárzást nem befolyásolja a lencse, ezért a teljes CMOS-lapkát homogénen éri.
Itt egy jobb minőségű videó, nézd csak 01:50-től:


Ilyet, hogy a tűzgömb körül szépen körben vannak a felvillanások, a sugárzás pont nem okozhat a CMOS-szenzoron. Fentebb leírtam, hogy miért nem.


Ha szépen leülsz megnézni őket, akkor bezony láthatod a kis fellvillanó pixeleket mindenfelé elszórtan a képen.

Arányaiban ugyanannyit kéne látni az egész felületen, de nem ezt láthatjuk. Ja, itt-ott van máshol is egy-egy felvillanás. Később majd látni fogod, miért.

Azthiszem nagyjából a neten fellelhető összes nagy(és kisebb) robbanást sokszor végignéztem már, azt gyanítom nagyjából mindenki így van ezzel ezen a fórumon. A sok-sok robbanás a szíriai mindenféle nagy robbanás, a orosz és ukrán lőszerraktár robbanások, bombázások, moab tesztek, vegyiüzemek robbanásai, vonatok, benzinkutak felrobbanásai, gázrobbanások felvételeinek tucatjai közül egyik sem produkálja ezt a jelenséget mint a fenti jemeni robbanás. Annál viszont az összes eszköz megörökítette ezt a jelenséget.

Szerintem ezt nagyon rosszul hiszed.

Ebből fakadóan kijelenthető, hogy a jelenség, (nevezetesen a sugárzás képrögzítő eszközökre gyakorolt fényfelvillanásokban jelentkező hatása), ott megtörtént, mert rögzítve van sok eszközön, azonosan, másrészt az összevetés miatt a sok egyéb robbanással, kijelenthető, hogy ez a robbanás eltérő azoktól.

Nem értesz hozzá, ez szemmel látható, de azért kijelented. Remek, gratula.

Érezhetitek a zseniteket amikor feldobjátok az érvrendszeretek legütősebb tagjaként a gyíkembereket, nem hinném, hogy sok alapot adtam erre, de tegyétek, magatokat minősítitek. Mert arra, hogy mi a jelenség ha nem sugárzás, egy erős tudományos 'nem tudom'-ot fogtok odavetni gondolom.

Na itt sem értettél meg ezek szerint. Én az ilyen anyagok gyártóiról beszéltem. Akik videókat hamisítanak (mint pl. a Lator által betett kamubombás kamuinfrás videó is), blogot, vlogot csinálnak és ott hazugságokat állítanak (pl. Drábik), stb. Feltételezem (rosszul talán?) hogy te nem gyártasz efféle tartalmat. Szóval te az ezen tartalmak fogyasztóinak kategóriájába esel elvileg. Hogy ez mit jelent rád nézve, azt meg döntsd el magad.

Szóval ha nem sugárzás hatását látjuk a jemeni felvételeken, akkor szerintetek mi az?

Ha tényleg megnéztél volna minden (de legalább csak a jemeni videókat) akkor lenne elképzelésed. Hogy pontosan milyen anyagok égnek ott, azt én sem tudom, de azt igen, hogy nem sugárzás.
Ugye a hegy alatt csomó föld alatti helyiség volt, amikben hadianyag és többek között SCUD rakéták és alkatrészek voltak. Na ezt bombázták le és gyúlt be, robbant fel és lökődött ki a sok szar, köztük rengeteg éghető anyag.

Itt egy másik felvétel arról a helyről:


Ezen látható, hogy a sok szar ég ott a levegőben. Ezek szerint ugye mégsem néztél meg minden videót.

És akkor most megint az előző videó, 01:50-től:


Nahát nahát. Szerintem megoldottuk a hatalmas rejtélyt. :D

Igaz, hogy az elismerten sugárzásnak kitett környezetben készült videók ugyanilyen felvillanásokat tartalmaznak,esetleg a rögzített anyagon a felvevő eszköz felbontásának függvényében eltérő méretben, de itt biztosan szó sem lehet erről, mert arrafelé csak az egyetlen 'demokráciának' van ilyen és ők nem olyanok. :D


Tehát a technikai részt letisztáztuk korábban, így akkor most jöjjön a politikai rész.

1; A zsidók tutira nukleáris fegyvert vetnének be a jemeni gerillák ellen, mert annyira veszélyesek rájuk nézve és semmi más lehetőségük nincs ezt a veszélyt elhárítani.. (Nem.)

2; A zsidók tutira nukleáris fegyvert (aminek még a létét sem ismerik el) adnának csak úgy oda a szaúdiaknak, hogy azok bombázgassanak vele Jemenben (Nem.)

3; A zsidók/szaúdiak annyira hülyék, hogy egy robbanóanyagokkal teli fegyverraktárkomplexumot nuki bombával támadnának, amikor pedig sima bombával is ugyanazt a hatás el tudják érni a nuki minden kényelmetlen nemzetközi következménye nélkül. (Nem.)

4; Irán támogatja a huszikat. Irán annyira hülye lenne, hogy nem használna ki egy ilyen lehetőséget Izrael ellen és nem baszná tele a médiát, az internetet a jemeni sugárbetegségben szenvedő emberek képeivel, a helyi sugárzásmérések, izotópvizsgálatok eredményeivel és nem ordítaná bele a világba, hogy a rohadék zsidók és szunniták nukeláris fegyvert vetettek be? (Nem.)

Azt hiszem, ezzel a politikai részt is letisztáztuk.

Nyugodtan rakjál be még egy hülyézős képet, erős érv, wolfrám is gyíkemberezzen, max így fogok hivatkozni izrael népére hogy tudjátok, ha épp közel-kelet konteózok valami buta házrombolásról mondjuk. :D

A gyíkembereket nem a zsidókra értettem. Ha jól tudom, a gyíkok legalább két szinttel feljebb vannak a konteósok ranglétráján. Zsidók, aztán jön fölöttük az illuminati/MJ12 és csak utánuk jönnek a gyíkok a Zeta 2 Reticuliról, akik legfelül vannak.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
BBC journalist sent flying live on air by Beirut explosion
Alatta egy komment:
(paul molyneux - 3 napja)
Never play poker with this dude.

:D
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55