[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Egyébként figyelünk közben, hogy a koronavírus hasa alatt mi minden történik még?
Mi lesz 2021 februárjában, hogy hirtelen oda kell érni a Marsra? Mit kell megfigyelni, mi lett most ilyen fontos?
Nagy versenyfutás indult ebben a hónapban; jenkik, kínaiak, arabok!
https://www.origo.hu/tudomany/20200...a-mult-heten-utnak-inditott-marsszondaja.html
(Egyébként akkor a Bika csillagképben lesz Arész hadisten vörös bolygója, lényegében a Plejádokkal fog együtt állni.)
..
Beszédesek a nevek:
Tienven-1 ("Égi kérdések") KÍNA
https://en.wikipedia.org/wiki/Tianwen-1
Amal ("Remény") ARAB EMIRÁTUS
https://en.wikipedia.org/wiki/Emirates_Mars_Mission
https://www.emiratesmarsmission.ae/
Perseverance ("Állhatatosság")
https://en.wikipedia.org/wiki/Mars_2020
..
Tianwen-1_logo.jpg

..
1024px-Hope_Mars_Mission_logo.svg.png

..
iu

https://www.portfolio.hu/short/2020...-hogy-urlenyek-epitettek-a-piramisokat-443430
"Elon Musk, a Tesla vezére ismét nagyot ment Twitteren: azt írta, hogy „egyértelmű, hogy az űrlények építették a piramisokat.” A tweet félmillió like-ot kapott és kivívta az egyiptomiak haragját."
..
egyiptom-piramisok-388292.jpg

..
Lassacskán ideje lesz teríteni a lapokat...

Kézzel fogható a feszültség:


"Nagyon sok ellenségem van odakint. Talán ez az utolsó alkalom, hogy itt láttok engem. Nagyon-nagyon gazdag ellenségek, akik nem örülnek annak, amit teszek. De úgy gondolom, hogy van egyetlen esélyünk, mert egyetlen más elnök sem tudja azt megtenni, amit én teszek." - mondta Donald Trump.

Last time to see me for a while.
Vagyis egy ideig nem láttok, de lehet rosszul értem.
Mintha egy időre elvonulna és nem állna ki az emberek elé. Lehet fülest kapott, hogy nyitott autós kirándulást terveznek neki Dallasba.

"Nagyon sok ellenségem van odakint."
https://www.c-span.org/video/?c4792...lumenthals-fully-prepared-questions&cliptool=
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 125
2 460
113
el birja nekem magyarazni valaki ez micsoda?

mert ez elso ranezesre kb ugyan azon a szinten van mint az arab szamos marhasag...
Biden azt találta mondani egy interjúban, hogy ha nem szavaz rá (a fekete riporter) akkor ő nem fekete. Ezt parodizálja, az öreg elveszi a feketeséget a nem rá szavazó feketéktől.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Jól értem, hogy itt az arab számokról van szó? Amit mi nyugatiak arab számoknak ismerünk (1,2,3...) azok valójában indiai számok, csak arab közvetítéssel fogantak meg a nyugati világban, míg a valódi arab számoknak csak egy része hasonlít a mi általunk ismert "arab" számokra.
....
És nem is volt egyszerű az átállás.
De ha valakinek nem tetszik sok sikert a római számokkal elvégzett matek feladatokhoz :)
 

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
402
635
93

10.25-nél a lényeg már elhangzik a kocsiban.
George Floyddal szembeni intézkedésről kiadott testkamerás videó.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
abba egyetertek...

csak ebbe az adozasi marhasagban a kozeposztaly is megszivja (az adatok szerint) ahol a feherek 90% van, meg a munkasemberek legjava is akik rendesen dolgoznak..

just sayin....

Ez így nem teljesen igaz. Nézzük csak meg azt az ábrát amit pont Te hoztál. Ami a lényeg, hogy kivétel nélkül minden társadalmi rétegnek csökkentek az adóterhei. Ez azért nem tűnik egyértelműen "megszívja" dolognak.

No de nézzük meg egy fokkal mélyebben a dolgot. Az igaz, hogy az az évi $660 -al (ez ugye az éves jövedelmének az 1,2% -a) kevesebb adóteher nem fogja fellendíteni a középosztályt - no de azért nyomorba sem dönti az, ha több marad a zsebében ...

A népesség legszegényebb 20% -ával kapcsolatban. OK, itt a éves jövedelmének csak a 0,5% -a marad meg plusszban a zsebükben. Ugyanakkor arra nem gondolunk arra, hogy ennek "technikai" okai is vannak? Például mondjuk a többségüknek mondjuk semmilyen (rendszeres) jövedelme sincsen? Avagy konkrétan csak segélyből él? A nulla(közeli) adón hogyan csökkentenél még jobban? Akinek van is ilyen-olyan akár idény jellegű munkája az eddig sem volt agyonadóztatva most sem (mint nálunk régen a minimálbér)? Ennél nagyobb százalék lehet már csak úgy jött volna ki, ha konkrétan az állam fizet adót az érintetteknek ...

A két felsőbb réteg. Itt már valóban van nagyobb mozgástér az összegek és a százalékok tekintetében is. Mi is az alapvető koncepció? Ugye eddigiekben illetve a jövőben is mint alternatív "B" terv lenne, ha ezek a rétegek elcsalnák az adójukat vagy elhordanák az országból (vedd figyelembe, hogy globalizált világban élünk). Nekik az eszközeik is jobban meglennének erre, mint az alsó kettő osztálynak. Amennyiben viszont kapnak egy jelentős adókedvezményt, akkor megéri (többet) bevallani illetve nem kivinni az országból. Az itthon maradó "legalizált" lóvé pedig itthon pörgeti a gazdaságot - hovatovább ebből lehet az alsó kettő rétegnek adót csökkenteni ... ;) Tovább megyek - szépek azok a számok (többszázezerrel több marad a zsebükben évente), de maga a befizetett adó is ezáltal lesz sokkal több. Elsőre ellentmondásnak tűnik, de nem az - többet vallasz be, nem hordod ki az országból stb. azt jelenti, hogy neked is több marad a zsebedben, de az állam is többet kap. Nem mellesleg fehéredik a gazdaság ami rengeteg mindenre van hatással. Hülye példa, de a statisztikára is (csökken a látencia) minek folyamán megalapozottabb gazdasági döntéseket tud hozni a kormányzat. Nem mellesleg, ha ez a réteg motiválva van arra, hogy még jobban teljesítsen, akkor ebbe fogja fektetni az erőforrásait és nem az adócsalásba. Lásd továbbá a svéd példát (a csodálatos "hiper" progresszív adórendszerükkel), ahol sokkal jobban megéri lassan csöves heroinosnak lenni segélyen meg elsőosztályú orvosi ellátással, mint például mérnöknek ... Arról nem is beszélve, hogy a legalsó réteg meg tényleg nem "pörgeti a gazdaságot" (legfeljebb a zavargásokat meg a fosztogatásokat), hanem gyakorlatilag csak viszi a pénzt bármennyi is az adója.

Kicsit más, de hasonló logika Trump részéről. Ugye a nagyvállalati szektor adói. Szintén felhívnám a figyelmet - globalizált világban élünk. Itt ugye hamar volt egy "amnesztia" 1% -os adózási lehetőség. Nagyvállalat bevallotta, hazahozta - 1%-ot leadott és lett egy raklap legális lóvéja otthon (USA -ban) . A vastag rész az ami Trump szerint a lényeg ... Gondolj bele, amennyiben a példának okáért csak az Apple, MS meg a Google és csak a lóvé csak egy részét hazahozza már az brutális jelentőségű. Ez otthon jelenne meg befektetésként, munkahelyekként (akár magasabb hozzáadott értékkel is), javulna az infrastruktúra (ez ugye most kvázi "katasztrófa") nomeg általános konjunktúra. Most ezek a lóvék szerteszéjjel parkoltatva vannak(/voltak) a világban illetve továbbá pár adóparadicsomot virágoztatnak fel (erre európai példa csak az emlegetett Apple és MS -el kapcsolatban - Írország ...). Ugye milyen "igazságtalannak" hangzik? Igen az. Ugyanakkor, ha ez nincs akkor nem lesz "adócsökkentés mindenkinek" projekt és e helyett tényleg indulhat a "tömeges zombiképző projekt" az USA -ban ...

Elnézést kérek a konyhanyelvért - igyekeztem olvasmányosra fogni illetve törekedtem arra, hogy mindenki számára érthető maradjon ...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113
Kamala Harris lesz az USA első női elnöke, Joe 2 éven belül alkalmatlan lesz az elnöki teendők ellátására, mert már a saját nevére sem fog emlékezni. Állítólag ő "fekete", egyben ázsiai (hindu). Női Obama.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Kamala Harris lesz az USA első női elnöke, Joe 2 éven belül alkalmatlan lesz az elnöki teendők ellátására, mert már a saját nevére sem fog emlékezni. Állítólag ő "fekete", egyben ázsiai (hindu). Női Obama.
7UQ4M46fRu1FqwZIs.jpeg

Indult a Demokraták előválasztásán, de 0%-al elvérzett. Ezek után benyomják kvázi elnöknek. De ha az öreg szenilis Joe ki is húzna 4 évet, 2024-ben már "hivatalból" indulhat elnöknek a csaj, hisz Joe újrázni nem fog.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 690
13 356
113
7UQ4M46fRu1FqwZIs.jpeg
Indult a Demokraták előválasztásán, de 0%-al elvérzett. Ezek után benyomják kvázi elnöknek. De ha az öreg szenilis Joe ki is húzna 4 évet, 2024-ben már "hivatalból" indulhat elnöknek a csaj, hisz Joe újrázni nem fog.


1, "hurrá"

2, Japánban a sogunátus alatt tudták ki a Császár(névleges uralkodó), tudták ki a Sogun(valós hatalom-gyakorló)

3, az USA-ban tudjuk ki az elnök, de nem tudjuk ki a "Sogun"...

:rolleyes: