[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1597074558
Minszkben lövések és robbanások hallatszanak
Az elit terrorizmus elleni egység és a katonai különleges erők részt vesznek a zavargások elnyomásában. A rendelkezésre álló információk szerint a Belarus KGB "Alpha" Minszkben az utcán van.
 
W

Wilson

Guest
Senkit nem érdekel Németország mit jelentett ki... Németország nem demokrácia.
Embereket lehetetlenítenek el, embereket rúgnak ki az állásukból és emberekre törik rá az ajtót rendőrök, ha azok olyan véleményt fogalmaznak meg akár irl, akár online téren, ami nem illik bele a polkorrekt mainstream narratívájába. Ez Németország, ma.

Milyen alapon ugat bele Németország egy másik ország belügyeibe ?

Semmi köze a németeknek a fehérorosz belügyekhez és választáshoz és nekünk sincs semmi közünk hozzá.

Nem... Wilson... nem kell elvinni oda a demokráciát... :D:D;) Láttuk mi lett azokkal az országokkal, azokkal a "diktatúrákkal" ahova a nyugat elvitte a demokráciát... Líbia, Szíria, Afganisztán, Ukrajna.. a közös bennük, hogy amióta "felszabadították" őket, azóta szarabb életük van, mint valaha, kiszámíthatatlanság, instabil politikai élet, magas korrupció, polgárháború. Ez vár a fehéroroszokra, ha engednek a nyugati szirén hangoknak, a felforgatóknak.

Többek között a migránsválságot is a nyugat idézte elő... Kadhafi rendet tartott líbiában.. aztán mikor kilőtték... azóta jönnek a migrók. Az a történet is megérne egy "misét"...

Hogy jön ez ide én nem beszéltem semmilyen demokrácia exportról amúgy sem akar ott semmit Németország az az orosz medve felségterülete.Németország azzal,hogy hivatalosan kijelentette,hogy elcsalták a választásokat megkérdőjelezte Lukasenko legitimitását,ennyi nem kell egyelőre ebbe többet belelátni jelenleg kivárnak megnézik,hogy alakulnak az események.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
https://rusvesna.su/news/1597074558
Minszkben lövések és robbanások hallatszanak
Az elit terrorizmus elleni egység és a katonai különleges erők részt vesznek a zavargások elnyomásában. A rendelkezésre álló információk szerint a Belarus KGB "Alpha" Minszkben az utcán van.


EfE-41sWAAEigpL
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 570
113
A központi Választó Bizottság frissítette az előzetes eredményeket:

Александр Лукашенко 80,08% голосов (его поддержал 4 659 561 избиратель). Светлану Тихановскую проголосовали 10,09% (587 411). Явка составила 84,17%,.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 343
113
Hogy jön ez ide én nem beszéltem semmilyen demokrácia exportról amúgy sem akar ott semmit Németország az az orosz medve felségterülete.Németország azzal,hogy hivatalosan kijelentette,hogy elcsalták a választásokat megkérdőjelezte Lukasenko legitimitását,ennyi nem kell egyelőre ebbe többet belelátni jelenleg kivárnak megnézik,hogy alakulnak az események.


Kicsit szélesebb spektrumban nézd az eseményeket, akkor több összefüggésre ráfogsz jönni.

Ukrajna is orosz felségterület volt...
Érdekelt valakit ? A jenkiket érdekelte ? Akik felváltva lőttek a tüntetőkre majd a Berkutosokra ? Hát persze, hogy érdekelte őket, azóta ki is rámolták ukrajnát gyönyörűen, annyira érdekelte őket. :D

Ukrajna már a szenilis Biden meg a fia felségterülete...az orosz helyett.
https://moszkvater.com/hogyan-iranyitotta-ukrajnat-biden/

https://hirado.hu/kulfold/kulpoliti...n-ukrajnai-korrupcioba-keveredett-fia-ugyeben
https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...otrany-joe-biden-ukrajnai-botranya-korul.html

https://azonnali.hu/cikk/20200424_d...ok-szaakasvili-szeket-kap-az-ukran-kormanyban

Szakácsvili örülhet... kaphat egy széket a fehérorosz parlamentben, ha összejön a fehérorosz majdan.:D Egyébként az efféle bábok, mint szaakasvili a bizonyíték arra, hogy igenis van egy erőtér, egy szekta, amely a háttérből nyomást gyakorol az eseményekre... amolyan "véletleneket" idéz elő.
 
W

Wilson

Guest
Én azt látom, hogy ez az ország belügye és nem tartom szerencsésnek, hogy más országok ngo-i, vagy kormányai ezt befolyásolják. Hogy egy demokrácia, honnan kezdődik, és hol ér véget az azért nem egy egyértelmű dolog. És ha mondjuk nem demokratikus, akkor mi van? Pl.: Szaud-Arábia demokratikus? Beleszól Litvánia, Lengyelország, vagy Németország, hogy milyen ellenzékiek indulnak a választásokon? Ja, vannak egyáltalán választások? Dubai is meg van jól szankciózva, ugye? És Kína? A világ nagy része nem demokratikus, a demokratikusok nagy része is csak látszat demokrácia és marad egy kis szeglete a világnak, akik meg megmondják, hogy éppen ki a demokratikus (ki a baráti, ki a felebaráti...).
Vagy ha van demokrácia, akkor ki van szent olajjal felkenve, hogy megmondhassa -pláne még csak nem is szomszédos, szövetséges- országnak, hogy megszabja, hogy a demokrácia "szabadságának" ollója, mennyire van kinyitva?
Magyarországi diktatúra és látszatdemokrácia valahogy nem zavarta a nyugatot, nemigen láttuk a felszabadító csapatokat, csak a befektetőket. Románia, Lengyelország, Jugoszlávia se volt demokrácia, mégis a nyugati cégek vitték a technológiát, a tőkét, pont azok, akik ma a szent demokrácia védelmében lépnek fel. És tudod ez nekem ugyan olyan gyomorforgató, sőt még inkább gyomorforgatóbb dolog, mint, hogy Lukasenko 50, vagy 52%-al, vagy épp 80%-al nyert-e.
De, Spanyolország pont ide tartozik, ott is elítélték, körözték a belső ellenzék vezetőit.

Tudod én három éve a munkahelyem miatt 1,5 hónapot kis megszakítással eltöltöttem Homelbe (oroszosan Gomel) és már akkor eleguk volt az emberek nagy részének a rendszerből,nem azért mert demokráciára meg szabadságra vágytak hanem azért mert már nincs pénz a rendszerbe és jobban akarnak élni,nem azért mentek ki az utcára az emberek mert más országok vagy a gaz ngo-k beavatkoztak hanem mert az emberek jobban akarnak élni.És hidd el ott diktatúra van csak most már nem működik az,hogy gyakorlatilag orosz pénzből Lukasenka egy erős szociális hálót tartott fent plusz még a belorusz középosztály is részesült ebből a pénzből paradox módon ezt a helyzetet az oroszok idézték elő mivel szorosabb kapcsolatot akarnak a fehéroroszokkal ezért elzárták a pénzcsapokat amúgy sajnálom őket mivel az orosz medve árnyéka az egész országra rávetul ezért aztán a beloruszok sorsa az oroszoktól függ.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
Én nem közhelynek nevezném, ha nem ráégett jelzőnek!

Hát pont ezt mondom én is. Manapság lipsi-hazaáruló-migrisimogató akinek nem szimpi "a párt" aktuális irányvonala (történelemtől energetikán át a közbeszerzések eredményéig). Egykor ezek kulákok-fasiszták-a nép ellenségei voltak, később rasszisták és intoleránsok lettek.
 
W

Wilson

Guest
Kicsit szélesebb spektrumban nézd az eseményeket, akkor több összefüggésre ráfogsz jönni.

Ukrajna is orosz felségterület volt...
Érdekelt valakit ? A jenkiket érdekelte ? Akik felváltva lőttek a tüntetőkre majd a Berkutosokra ? Hát persze, hogy érdekelte őket, azóta ki is rámolták ukrajnát gyönyörűen, annyira érdekelte őket. :D

Ukrajna már a szenilis Biden meg a fia felségterülete...az orosz helyett.
https://moszkvater.com/hogyan-iranyitotta-ukrajnat-biden/

https://hirado.hu/kulfold/kulpoliti...n-ukrajnai-korrupcioba-keveredett-fia-ugyeben
https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...otrany-joe-biden-ukrajnai-botranya-korul.html

https://azonnali.hu/cikk/20200424_d...ok-szaakasvili-szeket-kap-az-ukran-kormanyban

Szakácsvili örülhet... kaphat egy széket a fehérorosz parlamentben, ha összejön a fehérorosz majdan.:D Egyébként az efféle bábok, mint szaakasvili a bizonyíték arra, hogy igenis van egy erőtér, egy szekta, amely a háttérből nyomást gyakorol az eseményekre... amolyan "véletleneket" idéz elő.

Hidd el elég széles összefüggésben nézem a dolgokat,de egy részt az ukrajnai események 6 évvel ezelőtt történtek más részt mi történt Oroszország ép ennek az apropóján megszálta a Krimet és gyakorlatilag azzal,hogy orosz támogatással kikiáltották a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságot destabilizálta az országot.Fehéroroszország Ukrajnához képest még nagyobb szimbiózisban van Oroszországgal (a gazdasága gyakorlatilag az orosz gazdaságtól függ) és Oroszország nem fogja elengedni a beloruszok kezét,Az Ukrajnai események miatt és,hogy Fehéroroszország az oroszok felségterülete egyetlen nagyhatalom sem fog ott kavarni,főleg úgy,hogy már Ukrajnát is hagynák legszívesebben a fenébe de nem akarnak/tudnak csak úgy egyszerűen kihátrálni mögüle.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 916
113
Belarusz egy cirka 10 milliós ország. Van kb. 8 millió szavazásra jogosult. Elment szavazni közel 85%. Vagyis 6,8 millió fő.

Mit látok az egyértelműen elfogult, ellenzéki forrásokból, származó több tucatnyi filmen? A többségükön pár száz tüntetőt, a maradékon max. pár ezret.
Hol vannak a Lukasenkó ellenes MILLIÓK?

Miért csak egyetlen gyárból van hír sztrájkról, amikor a gyárakban nincsenek ott az erőszakszervek, az ellenzéki felhívásban pedig ez szerepelt?
 
B

b4l4g3

Guest
Belarusz egy cirka 10 milliós ország. Van kb. 8 millió szavazásra jogosult. Elment szavazni közel 85%. Vagyis 6,8 millió fő.

Mit látok az egyértelműen elfogult, ellenzéki forrásokból, származó több tucatnyi filmen? A többségükön pár száz tüntetőt, a maradékon max. pár ezret.
Hol vannak a Lukasenkó ellenes MILLIÓK?

Miért csak egyetlen gyárból van hír sztrájkról, amikor a gyárakban nincsenek ott az erőszakszervek, az ellenzéki felhívásban pedig ez szerepelt?
erről hadoválok...
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU and vata

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Tudod én három éve a munkahelyem miatt 1,5 hónapot kis megszakítással eltöltöttem Homelbe (oroszosan Gomel) és már akkor eleguk volt az emberek nagy részének a rendszerből,nem azért mert demokráciára meg szabadságra vágytak hanem azért mert már nincs pénz a rendszerbe és jobban akarnak élni,nem azért mentek ki az utcára az emberek mert más országok vagy a gaz ngo-k beavatkoztak hanem mert az emberek jobban akarnak élni.És hidd el ott diktatúra van csak most már nem működik az,hogy gyakorlatilag orosz pénzből Lukasenka egy erős szociális hálót tartott fent plusz még a belorusz középosztály is részesült ebből a pénzből paradox módon ezt a helyzetet az oroszok idézték elő mivel szorosabb kapcsolatot akarnak a fehéroroszokkal ezért elzárták a pénzcsapokat amúgy sajnálom őket mivel az orosz medve árnyéka az egész országra rávetul ezért aztán a beloruszok sorsa az oroszoktól függ.

Nekem nagyapám volt Gomelben, szintén munkából kifolyólag, '47-ig. Na akkor diktatúra volt valóban.


Akkor ahol elégedetlen az embereknek egy része, mégcsak nem is feltétlen a többsége (lásd. hangos kisebbség), akkor ott már diktatúra van, meg tuti csalás? Én nem mondom, hogy minden szép, minden jó, Lukasenkó meg a megtestesült Jézus második eljövetele; de nem hiszem, hogy ezt kívülről kellene megmondani, pláne egy választások után diktatúrázni, mikor ennyi erővel bizonyos mértékben pl.: Németországban sincs demokrácia.

De nézd, Neked szíved joga diktatúrát kiáltani, de akkor meg másnak ugyan annyi joga van, ugyan úgy teli torokból Lukasenkó Fehéroroszországát a megtestesült földi mennyországnak titulálni; ez is egy vélemény, meg az is egy vélemény.

Ha jártál ott, véleményed van, akkor elő a farmáva. Majd jön a szép fényes nyugat, a gipszjakab pártja, az örök dicsőség frakció, vagy bármilyen formáció és eljön a fehérorosz aranykor, hirtelen nagy ásványanyag lelőhelyek, tengeri konténerkikötők, nagy belső piac vagy bármi a földből, a semmiből fog kinőni, vagy hogy gondolják? Milyen konkrét verziók, stratégiák vannak az ellenzék részéről. Erre tényleg kíváncsi vagyok, minden nézeteltérés ellenére.
 
W

Wilson

Guest
Belarusz egy cirka 10 milliós ország. Van kb. 8 millió szavazásra jogosult. Elment szavazni közel 85%. Vagyis 6,8 millió fő.

Mit látok az egyértelműen elfogult, ellenzéki forrásokból, származó több tucatnyi filmen? A többségükön pár száz tüntetőt, a maradékon max. pár ezret.
Hol vannak a Lukasenkó ellenes MILLIÓK?

Miért csak egyetlen gyárból van hír sztrájkról, amikor a gyárakban nincsenek ott az erőszakszervek, az ellenzéki felhívásban pedig ez szerepelt?

2006-n Magyarországon sem láttál Gyurcsány ellenes milliókat mégis mi lett a vége az eseményeknek 2010-n
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and Galthran