Urbanisztika, építészet (múlt, jelen, jövő)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 058
113
Egyébként az az érdekes a videóban amire válaszoltál, hogy pont azt hozta fel igen komoly hátrányként ezekhez a "ház+kicsi telkekhez", hogy brutálisan növelte a szegregációt. Sokfelé csavarta a szót, de gyakorlatilag ez volt a lényeg. Azaz a legrosszabb ebben a településtervezésben, hogy nem tudnak elárasztani sem a csövesek - sem az egyéb rasszba tartozók (a példádban a romák). Minneapolis -t említette, hogy milyen progresszívek, meg milyen sokat tesznek a diverzitás érdekében (azzal, hogy olyan intézkedéseket hoztak, melyek hamar felszámolják ezt a településszerkezetet) ... Azért nem vagyok benne biztos, hogy a célcsoportnál ott az USA -ban biztosan célbatalál-e a mondandójával ... :) Mondjuk volt egy olyan áthallása is a dolognak, hogy az úriember a politikától várja a diverzitás robbanásszerű növekedését - mindenféle büntetés-alapú intézkedéssel ...

Az USA -ra visszatérve - itt gyakorlatilag a múlt század második felében az autóipari lobbi miatt létrejött "csökevényes" egyéb infrastruktúrák (tömegközlekedés és egyebek) igazából csak az aggály. Persze lehetne több lakótelep azoknak, akik erre vágynak - és akkor összesen sem lennének akkorák a távolságok.



Ezek baromira nem a "jellemzően max 1000 nm-es telkeken" jellegű dolgokról szólnak. Ezek inkább a max. 4-500 nm -es (avagy akár kisebb) telkekről szól. Valóban ez is az értelme, hogy a ház+beálló mellett tényleg csak annyi hely van, hogy kifeküdj napozni, valami nagyon minimál kert esetleg meg BBQ (esetleg némi raktár hely). Pont. Nem kell naponta két órát locsolnod meg hetente két órát füvet nyírnod (mint, pl. egy 1000 nm -es telken). Ez az értelme. Itt nem földművesek vannak, meg nem a malacot akarják vágni a hátsó udvarban, nomeg nem a kertre akarják a fél életüket elszúrni ...

Egyébként 1000 nm -es telken (mondjuk kis részén + a teljes utcafronton) még, ha nagyon szellősen is van rakva, akkor is jónéhány gyümölcsfa is elfér. Hmm nincs is annál jobb ... No, meg pálinkának való is lesz bőven. :) (én társasházban lakom, de húgoméknál beindult már a gyümölcsszezon - persze én is segítek szorgalmasan)
Hang nelkul neztem vegig mert azt itt ugysem hallanam. :)
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Lehetne tarsashaz 1 2 gyerekeseknek sorhaz tobb gyerekeseknek es altiszteknek zaszlosoknak tiszteknek a fotiszteknek mar kulonallo kerteshaz. A legenysegi notlenszallo meg a notleneknek... De osszekoltozes eseten mondjuk jegybenjaras vagy elettarsi kapcsolat eseten mar jarhatna a tarsashaz.

És ezzel új értelmet nyerne a társasház fogalma is :D
 
  • Tetszik
Reactions: yangwenli
T

Törölt tag 008

Guest
Kazahsztán
EfG_2L8WkAAGhQS
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 166
7 983
113
Csak nem te is locsolod gacsat? :)
En annak orulok ha nem no.
Nemreg meselte a felesegem pesti nagynenje hogy ledreneztette az udvarat, es ugy ontozi a fuvet. Egymaga havi 20000-et fizet a havi vizszamlara, nekunk otunknek havi 8000.
Nekünk meg fúrt kutunk van a szomszéddal közösen, onnan szivattyúzunk és öntözzük a kertet.:p
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 058
113
Amig ki nem szivjatok azt a retegvizet.
Mondjuk ha magas a talajviz akkor meg jo is. Par hete meredtem ra ket epulo lakoparknal is hogy azt oda arra az egykori mocsarra hogyan gondoltak... Raadasul az egyik kozepen meg egy tavacska is van...
Raadasul a telepules neve sarrral kezdodik...
De aztan nekem mindegy, nem en koltozok oda.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 850
15 185
113
Áh, akkor nem lesz gáz mert megsüllyedt Királytigrisekkel lesz aládúcolva az egész.

Ők sem olvasták el annó a helységneveket. :D

Amúgy szép vidék.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 166
7 983
113
Amig ki nem szivjatok azt a retegvizet.
Mondjuk ha magas a talajviz akkor meg jo is. Par hete meredtem ra ket epulo lakoparknal is hogy azt oda arra az egykori mocsarra hogyan gondoltak... Raadasul az egyik kozepen meg egy tavacska is van...
Raadasul a telepules neve sarrral kezdodik...
De aztan nekem mindegy, nem en koltozok oda.
Talajvíz. :)
A Soroksári úton Duna parton épült házak alapjának víztelenítése sem rossz mutatvány.
Sok helyre építenek lakóparkot. Pl. Csillaghegyen az egykori szemétlerakó helyén már a második ütemben épülnek luxuslakások luxus áron....:confused:
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 850
15 185
113
Jövőre indulhat József főherceg palotájának visszaépítése

Anno rengeteget törtem a fejemet, hogy a Várban hol készülhetett ez a kép, később derült csak ki, a háttérben lévő épületet már lerombolták - állítólat a Kőszívű ember fiai forgatásán látványelemként felgyújtották a barmok.

Bundesarchiv_Bild_101I-680-8282A-38A%2C_Budapest%2C_Panzer_VI_%28Tiger_II%2C_Königstiger%29.jpg


A VÁRható végső állapot:




http://pestbuda.hu/cikk/20200818_jo...jaepitese_a_varban_mutatjuk_a_latvanyterveket