[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 721
3 813
113
Továbbra is folytatódnak a kormányellenes tüntetések Fehéroroszországban, de a tüntetők szerint nagyban lassítja a szervezkedésüket az, hogy a kormány országszerte blokkolja az internetelérést, márpedig a Telegram nevű, titkosított üzenetküldő alkalmazás korábban nagy segítségükre volt. Egy, az országban lévő lengyel tudósító pedig a Twitteren tett közzé egy videót, ami szerint a fehérorosz rendőrségi hullámhosszon éles lőfegyverek használatára adtak engedélyt a tömegoszlatásban résztvevő rendőröknek arra az esetre, ha a tüntetők megtámadnák a járműveiket.
Fehéroroszországban lekapcsolták a netet, éleslőszerek használatára adhattak engedélyt a rendőröknek
Ez érdekes! Ha jól tudom minden rendvédelmisnek megengedett az éles lőszerek alkalmazása saját élete védelmében! Ez nem engedély köteles, ha jól emlékszem. A cikk ilyen formában hangulatkeltő!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 560
113
Nem.A 90es években segitették az oroszokat.A mostani neo(orosz)imperialista oroszNER államhatalom megbuktatása a céljuk.Mondjuk nem öncél nélkül,hanem a befektetési biztonságért.Nem szentek,kapitalisták.

Nem oroszokat segítették, hanem Jelcint. Nyíltan beavtkoztak az 1996-os orosz elnökválasztásokba és még pénzelték is Jelcin kampányát.Az Orosz Föderáció feldarabolása kisebb államokra a céljuk, persze hivatalosan az illibirális -hagyományos értékeket(ország, nemzet, hit, család-férfi és nő kapcsolata) valló Putyin megdöntése a céljuk. Hogy eltüntessenek egy riválist, egy független politikát folytató, saját érdekeit néző országot. Még mindig a hegemóniára törekszenek. Egy példa: A volt moszkvai amerikai nagykövet nyilatkozata egy orosz lapnak (még mikor nagykövet volt): Csodálkozott, hogy Oroszország nem hódol be olyan hatalmas birodalomnak mint az USA.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ez érdekes! Ha jól tudom minden rendvédelmisnek megengedett az éles lőszerek alkalmazása saját élete védelmében! Ez nem engedély köteles, ha jól emlékszem. A cikk ilyen formában hangulatkeltő!

Az OMON inkább félkatonai alakulat mint rendőri, a KGB Alfa pedig nagyon nem a rendvédelemhez tartozik, de ha hinni lehet a pusmusnak, akkor a műszaki-mentő harckocsikat kísérő katonai alakulatoknak is kiosztották az éleslőszert. Itt arra az esetre kaptak tűzparancsot (OMON, KGB Alfa, Hadsereg is állítólag(?) ), ha a rendőrségi járműveket támadás érné, ami egy elég tág kategória.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Ha Dél-Európában pl Olaszország GDP-je akkora mint a 3x nagyobb népességű Oroszországé a világ legnagyobb energiakincsével, ugyanakkor a fiatalok 40%-a munkanélküli, akkor szerintem nem tévedek olyan sokat. Ez annak a cca 1/3 jómodú lakosságnak az utódja akire egyszerűen komoly örökség vár. Hogy az állam ennek alájátszik, a folyamatos instabil kormányoknak köszönhető.
Nem Németországra gondoltam, ott még van munkakultúra. Nyilván ők tudnak motiváló bért is kínálni. Nem egy mediterrán mentalitású ország.
De értelem szerűen a spárga szüretre ott is igaz, hogy nem megy el.

Hogy mi kell? Nos, nőtlenségi adó, gyermektelenségi adó, gender adó.... Ja hogy nem megy? Akkor a házasokat támogatni, a gyermekvállalókat támogatni, különösen a nagycsaládosokra... Segíteni vagyonhoz jutni őket, hitellel, amit részben, vagy egészben elengedhetnek nekik gyermekszám függvényében, lakáshoz juttatni őket, esetleg Áfa nélkül biztosítani egy egyterűt...., ismerős?:rolleyes:
Oroszországban azért olyan kicsi a jövedelem,mert egy rakat szar a gazdaság.Eről nem az olaszok/németek/amerikaiak/pirézek tehetnek,hanem az orosz viszonyok.Amerika 200 éve ugyanúgy egy fejletlen,de természeti kincsekben gazdag ország volt mint Oo.De a liberális kapitalizmus gazdag országot teremtett,az autoriter hatalmak meg orosz viszonyokat.
Nem büntetés és osztogatás kell,hanem ösztönző rendszer.Az osztogatás pont az ingyenélőket ösztönzi szaporodásra-és a dolgozók fizetik.
Valódi családi adózás kell,és családi nyúgdijrendszer (ez egyébként még Fidesz ötlet-mikor még tényleg fiatalok és demokraták voltak.3 pilléres nyugdijrendszert javasoltak.1.mindenkinek azonos minimális állami nyugdij.2.tökefedezeti nyúgdijpénztár.3.a leszármazottak TB befizetéseinek X %-kát közvetlenül kapják meg a szülők).Ösztönözni,nem osztogatni.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 833
113
Nem.A 90es években segitették az oroszokat.A mostani neo(orosz)imperialista oroszNER államhatalom megbuktatása a céljuk.Mondjuk nem öncél nélkül,hanem a befektetési biztonságért.Nem szentek,kapitalisták.

Az a segítség a mai orosz vélemény szerint azt jelentette, hogy ellopták, széthordták az orosz állami vagyon jelentős részét ezek a "befektetők", mint Bill Bowder, aki mióta Putyinék kiakolbították az országból, az egyik fő oroszellenes lobbista. Vagy mint a helyi KISZ-führerekből lett ottani Gyurcsányok, pl. Hodorkovszkij. Putyin meg csak "visszalopta", illetve azok az oligarchák, akik elfogadták, hogy mostantól az orosz államot jelentő "szilovikok" diktálnak, megtarthatták a vagyonukat, esetleg külföldre kellett távozniuk, de nem lettek földönfutók.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
Tudom sokaknak a szovjet-putyinista hatalom jobban bejön mint a nyugati,

De mennyire hazafiasabb a régi belarusz címer a kereszttel és a lovaggal

aux-head-1505815280-20170907_pogonya_360.jpg


mint a jelenlegi vörös csillagos keleti stílusú förmedvény:

3eb77b3e.png
A kereszt manapsag nem ajanlott jelkep. Elegge kirekeszto, sot nagyon is elnyomo a muszlimok szemszogebol. Ojropaban ahol a fejlettseg mar elert egy bizonyos szintet inkabb eltuntetik, pl gorog joghurtokrol, stb.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 546
4 690
113
Off:
Érdekes, hogy minden redszerben, minden földrészen, a "készenleti rendőr" (és külföldi megfelelőik) a legostobább véglenyekből verbúválódik. Szolgálati lakásért, meg korkedvezményes nyugdíjért bármilyen aljasságra kaphatók.
Furcsa, hogy rendőrt, katonát láttam már együttérezni, segiteni, válvetve harcolni. Láttam már olyat aki okosabb sok embernél, akinek a műveltsége vitán felül áll, de ezenél soha.
Csak csapatokba verődött kinzást és 1 vs 1-ben futást és gyávaságot.
Van egy edzőtársam... Már nyugdíjas vagy 15 éve (mondjuk ez egy ex kommandósnál nem extra). Tök jó srác, de egyszerűen még ma is csillogó szemmel meséli, amikor nem zárt össze a sün és mint Bud Spencer 15 fociultra alól verekedte ki magát viperával. Ez egy lelkivilág. Hülyén hangzik, de ilyennek is kell lenni egy szervezetben.
Neki tényleg egy vicces sztori hogy leszakít a viperával egy fület, vagy felhasít egy koponyát. Aki egy fegyveres testületben szocializálódik és belehisz az könnyen elfogadja normának.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Nem oroszokat segítették, hanem Jelcint. Nyíltan beavtkoztak az 1996-os orosz elnökválasztásokba és még pénzelték is Jelcin kampányát.Az Orosz Föderáció feldarabolása kisebb államokra a céljuk, persze hivatalosan az illibirális -hagyományos értékeket(ország, nemzet, hit, család-férfi és nő kapcsolata) valló Putyin megdöntése a céljuk. Hogy eltüntessenek egy riválist, egy független politikát folytató, saját érdekeit néző országot. Még mindig a hegemóniára törekszenek. Egy példa: A volt moszkvai amerikai nagykövet nyilatkozata egy orosz lapnak (még mikor nagykövet volt): Csodálkozott, hogy Oroszország nem hódol be olyan hatalmas birodalomnak mint az USA.
Azért támogadták Jelcint,mert nem akarták Oo szétesését.Akkor is támogadták,mikor csapatokat küldött a szakadárok ellen.
Nem szentek,önérdekböl teszik amit tesznek
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 721
3 813
113
Az OMON inkább félkatonai alakulat mint rendőri, a KGB Alfa pedig nagyon nem a rendvédelemhez tartozik, de ha hinni lehet a pusmusnak, akkor a műszaki-mentő harckocsikat kísérő katonai alakulatoknak is kiosztották az éleslőszert. Itt arra az esetre kaptak tűzparancsot (OMON, KGB Alfa, Hadsereg is állítólag(?) ), ha a rendőrségi járműveket támadás érné, ami egy elég tág kategória.
Végülis egyet mondunk a rendvédelmisekről. A rendvédelmi járművekben meg valszeg rendvédelmisek tartózkodnak akiknek már joguk van megvédeni magukat.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Nem oroszokat segítették, hanem Jelcint. Nyíltan beavtkoztak az 1996-os orosz elnökválasztásokba és még pénzelték is Jelcin kampányát.Az Orosz Föderáció feldarabolása kisebb államokra a céljuk, persze hivatalosan az illibirális -hagyományos értékeket(ország, nemzet, hit, család-férfi és nő kapcsolata) valló Putyin megdöntése a céljuk. Hogy eltüntessenek egy riválist, egy független politikát folytató, saját érdekeit néző országot. Még mindig a hegemóniára törekszenek. Egy példa: A volt moszkvai amerikai nagykövet nyilatkozata egy orosz lapnak (még mikor nagykövet volt): Csodálkozott, hogy Oroszország nem hódol be olyan hatalmas birodalomnak mint az USA.
Ezt az illiberális baromságot nem vártam tőled.:eek: Az USA mellesleg soha nem volt hegemón helyzetben, csak a nyugati civilázáción belül. Ugye ott volt (és van) Oroszország (SzU), Kína, India.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 560
113
Az a segítség a mai orosz vélemény szerint azt jelentette, hogy ellopták, széthordták az orosz állami vagyon jelentős részét ezek a "befektetők", mint Bill Bowder, aki mióta Putyinék kiakolbították az országból, az egyik fő oroszellenes lobbista. Vagy mint a helyi KISZ-führerekből lett ottani Gyurcsányok, pl. Hodorkovszkij. Putyin meg csak "visszalopta", illetve azok az oligarchák, akik elfogadták, hogy mostantól az orosz államot jelentő "szilovikok" diktálnak, megtarthatták a vagyonukat, esetleg külföldre kellett távozniuk, de nem lettek földönfutók.

Sok spekuláns szarházi gazdagodott meg akkoriban Oroszországban- Oroszországon keresztül. Az országot meg csődbe vitték 1998-ban. Gyuri-bácsi is sokat kaszált állítólag.
Liberális demokrácia és liberális gazdaságpolitika volt az 1990-es években és még sem segített -helyette csődbe vitték az országot .
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Van egy edzőtársam... Már nyugdíjas vagy 15 éve (mondjuk ez egy ex kommandósnál nem extra). Tök jó srác, de egyszerűen még ma is csillogó szemmel meséli, amikor nem zárt össze a sün és mint Bud Spencer 15 fociultra alól verekedte ki magát viperával. Ez egy lelkivilág. Hülyén hangzik, de ilyennek is kell lenni egy szervezetben.
Neki tényleg egy vicces sztori hogy leszakít a viperával egy fület, vagy felhasít egy koponyát. Aki egy fegyveres testületben szocializálódik és belehisz az könnyen elfogadja normának.
Azok a kedves, békés fociultrák...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Az a segítség a mai orosz vélemény szerint azt jelentette, hogy ellopták, széthordták az orosz állami vagyon jelentős részét ezek a "befektetők", mint Bill Bowder, aki mióta Putyinék kiakolbították az országból, az egyik fő oroszellenes lobbista. Vagy mint a helyi KISZ-führerekből lett ottani Gyurcsányok, pl. Hodorkovszkij. Putyin meg csak "visszalopta", illetve azok az oligarchák, akik elfogadták, hogy mostantól az orosz államot jelentő "szilovikok" diktálnak, megtarthatták a vagyonukat, esetleg külföldre kellett távozniuk, de nem lettek földönfutók.
GM autógyárat hagyott ott,több olajválalat meg feltárt olajmezőket....
Érdekes,hogy a vajda,Kövér,Bayer kommunista múltját és jelenleg is folyó nagypályás lopásait nem emlegetitek....Putyin is KGB tiszt volt,és nagykanállal merit a mézesköcsögböl,nem lóg ki a sorbol
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Van egy edzőtársam... Már nyugdíjas vagy 15 éve (mondjuk ez egy ex kommandósnál nem extra). Tök jó srác, de egyszerűen még ma is csillogó szemmel meséli, amikor nem zárt össze a sün és mint Bud Spencer 15 fociultra alól verekedte ki magát viperával. Ez egy lelkivilág. Hülyén hangzik, de ilyennek is kell lenni egy szervezetben.
Neki tényleg egy vicces sztori hogy leszakít a viperával egy fület, vagy felhasít egy koponyát. Aki egy fegyveres testületben szocializálódik és belehisz az könnyen elfogadja normának.
Bocs,de az ilyen lelkületű "keretlegényt" nem nyugdijazni kellett volna,hanem a felvételi vizsga után elküldeni gyógykezelésre...Egy rendőr ne legyen szadista faszkalap.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 560
113
Ezt az illiberális baromságot nem vártam tőled.:eek: Az USA mellesleg soha nem volt hegemón helyzetben, csak a nyugati civilázáción belül. Ugye ott volt (és van) Oroszország (SzU), Kína, India.

Akkor nem ismered vagy nem hallottál Putyin nyilatkozatairól, kijelentéseiról a liberalizmusról, a liberalista világról. :) Most is arra törekszik. Felmondja egymás után az ABM, INF, OS szerződéseket, úgy néz ki nem hosszabítja meg a START III-at sem.
Nem kell védeni az usát - az utóbbi években a gonosz birodalma.