[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jani2

Active Member
2013. február 11.
1 039
1
38
Ha érdekel valakit :)

http://tools.pingdom.com/fpt/#!/b0dVOE/http://htka.hu/kozosseg/discussion/42469/biztpol-sziriai-helyzet#latest
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
http://titkolthirek.hu/kissinger-beszolt-obamaeknak/
Nyilván ő is csak egy moszkovita :)
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
693898147N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png


Sirmaniyatól délre az SAA elvágta az 56-os főutat.
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
<blockquote rel="kokusz"><blockquote rel="rudi"><blockquote rel="szaki01">Szerintem a rossz kiképzésnek köszönhető ez a falkázás.Istenkém de csúnya volt , az egyik csóka vagy 30-40 m-t repült !!! A morálal is gondok lehetnek , plusz az őrszemek-mesterlővészek hiánya , plusz a taktikai érzék hiánya ezek az Arabok sose voltak nagy generálisok !!!
</blockquote></blockquote>

Főleg szak01-et kérdezve:

Ezek a videok mennyire félrevezetők? Ezeken a TOW egy nagyon lassan kóválygó, jól látható nagy vörös pontnak tűnik.... Valóságban is az? A célpont oldaláról mennyire látszódhat egy ilyen közeledése? És mennyire lehet egy ilyen páncéltörő rakéta közeledését meghallani? Nem a robbanásra gondolok, hanem amíg repül...! Ezen a videon senki se szalad szét, látszólag észre se veszik, hogy jön a rakéta, azután repül mindenki....
</blockquote>

Szia!
Ptour-t 1200 ról indították. Alig hallotam. Bevágódtam a gödrömbe aztán betakart a törmelék. Akkor jött le hogy rám indìtották. Látni semmit nem láttam.
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
2-3 nap múlva találtuk meg az indìtòt. A TOW- os videok nem a fronton készültek. Nincsennek állások,törmelék stb... Tipikus gerilla videók. Beszivárog-odaver-elsunnyog.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Szaki01, Lajosunk Donbasszban és tisztelt fórumozótársak !

Boldog Új Évet kívánok Nektek és Családaitoknak !


Nos IS. Esélyetek nincs a ruszkik ellen.

https://www.rt.com/news/327498--dead-russian-man-vodka/

:D

BUÉK! :D


Gondolom ez a történet az :

http://ripost.hu/cikk-meghalt-a-hullahazban-ebredt-majd-visszament-bulizni/?source=hirkereso
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Murad Gazdiev ellátogatott Sheikh Miskeen-be.
Videok a linkben.
https://twitter.com/MuradoRT
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 911
113
Érdekes film egy ToW indításról. A becsapódás előtt villanás, majd robbanás. Mintha kilőtték volna a rakétát. T-90 Stora?
https://www.youtube.com/watch?v=Ff7Whq2j1Xo
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 911
113
Hasonló film, éjszakai, állítólag Fagot indítás.
https://www.youtube.com/watch?v=PWU65zmnojo&feature=youtu.be
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 442
113
Az Aviationist szerint az oroszok egy svp-24 rendszert hasznàlnak, amivel nagy pontossàggal tudnak bombàzni " buta" bombàkkal is.Ismeri valaki ezt a felszerelést? A cikkirò dicséri nagyon.
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
Érdekes film egy ToW indításról. A becsapódás előtt villanás, majd robbanás. Mintha kilőtték volna a rakétát. T-90 Stora?
https://www.youtube.com/watch?v=Ff7Whq2j1Xo

A becsapodas elotti robbanasbol konyen lehet hogy valoban valamilyen elharitorendszer robbanasa lehetett de a raketa repult tovabb es becsapodott. Hogy konretan mibe az kerdes de mindenkeppen a celkorzeteben vagy eppen abba.
A ket robbanas kozott olyan 0.7-0.9 masodperc telt el ami cca 200-250 metert jelent a celponttol vagy eppen az elharito rendszertol. Ez hatalmas tavolsag ahoz hogy valoban erdemi hatasa legyen.