[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
pedig ugy van.

a komunizmus lenyege az hogy mindenki (a partvezetesen kivul) szegeny legyen.

Mitszolsz, miert vettek el oregapainktol a komunistak a foldet es a javakat?

Hogy mindenkinek jobb legyen?

Hulye duma, de sajnos meg most is sokan elhiszik.

A tőke közösségi (szövetkezeti, állami) tulajdonba vételét szerették volna elérni. Ennek oka, hogy a tőke a munkások által megtermelt érték egy részét kisajátítja és ez a kisajátított rész a tőketulajdonosokhoz kerül. Ez, ha úgy vesszük a tőkések számára jogtalan, nem megérdemelt jövedelem, más munkájának a gyümölcse. A szocialista/kommunista rendszer úgy okoskodott, hogy ha már a tőke ilyen jogtalan jövedelemmel jár (ezt ugye láthatjuk a mai globál ill. korporativista kapitalista rendszeren, hogy milyennel), akkor az a jövedelem inkább legyen a közösségé, mintsem egyes magánszemélyeké. Ebből tudott a szocialista állam ingyenes oktatást, egészségügyet és lakhatást biztosítani tömegeknek.
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
avzEW15_460s.jpg
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Mert a kapitalista az aztán nem éhes...

egyébként nem tudom mit akartok? A tőke 2-féle tulajdonban lehet: magántulajdonban vagy közösségi tulajdonban.

Ha magántulajdonban van, azt hívjuk kapitalizmusnak,
ha közösségi tulajdonban van, azt hívjuk szocializmusnak/kommunizmusnak.

Harmadik lehetőség nincs.

Gondolom feudalizmust nem akartok, papok/egyházak által irányított teokráciát sem, akkor nem tudom, mi a fenét akartok.

Kapitalizmust gondolom, de úgy, hogy a tiétek legyen a tőke, mi?

Az már nem zavar titeket, például altx-et sem:

"a komunizmus lenyege az hogy mindenki (a partvezetesen kivul) szegeny legyen"

hogy egész egyszerűen, ha igazságosan akarjátok elosztani a Föld erőforrásait 7.5 milliárd ember között, akkor még ennyi sem jutna (igazságosan) egy főre, mint amennyi most jut. Akkor meg hova a fszomba akartok qrvagazdagok lenni?
Azok csak akkor lehettek, ha másnak ugyanennyivel kevesebb jut... de gondolom, ez nem zavarja a fene nagy igazságérzeteteket!

És gondolom, a kapitalizmus, a határtalan növekedésével, amely miatt folyton terjeszkednie kell, ha nem tud, akkor pedig háborúkat (világháborúkat) robbant ki, meg feléli a Föld erőforrásait, tönkreteszi az élő környzetet, az aztán überfasza!

Ha meg nem, akkor mégis mit akartok? Mondom, gazdasági szempontból nincs és nem is lehet más alternatíva, mint a szocializmus. Tőke ugye vagy magántulajdonban van, van közösségiben... harmadik lehetőség... nincs! Esetleg lehet próbálkozni egy 50%-50% felosztással, hogy bizonyos gazdasági szektorok kapitalista modell szerint működnek egy gazdaságban, mások meg szocialista modell szerint (állami tulajdonnal), de nagyjából ezzel kimerültek az alternatívák.

Ha valaki azzal jönne, hogy polgári társadalom, konzervativizmus, istenhit stb., akkor azoknak mondom, hogy azok nem gazdasági modellek, hanem társadalmiak. Ez azt jelenti, hogy mindezek mellett van egy gazdasági rendszer, amely megintcsak: vagy kapitalista, vagy szocialista/kommunista, mert más nem lehet.

Konkrétan: a polgári, konzervatív, istenhívő társadalom gazdasági rendszere is a kapitalizmus, ugyanazon hibáival, mint amit most látunk.

Szóval nem tudom mit akartok. A kapitalizmus nem működik (pontosabban véve a civilizáció teljes bukásáig működik), a szocializmust pedig köpköditek. De akkor mit akartok? Nem fogtok tudni kitalálni semmit, mert nincs más alternatíva.
 
  • Tetszik
Reactions: papajoe

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Nem tudom egyébként, hogy értitek-e egyáltalán az olyan alapvető fogalmakat, mint pl. a tőke ill. a magántulajdon. Ha úgy gondolod, hogy igen, akkor válaszold meg: mi a különbség a tőke és a magántulajdon között?

Hogy ez miért lényeges? Hát azért, mert a szocializmusban van magántulajdon, csak a tőke nem lehet magántulajdonban, azért. Nagyon sokan keverik a kettőt, mert nem értik a kettő közötti különséget. Ezért lehet olyan butaságokat olvasni sokszor, hogy a szocializmusban nem volt magántulajdon. Hát dehogynem.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
És most akkor visszatérve az USA-ra. Ez a törés-zúzás-fosztogatás, ami ott zajlik, csak anarchia. Hiányzik hozzá az intellektus, hogy rájöjjenek, hogy pontosan miért
nem jó a kapitalizmus. Hiányzik maga a rendszer: ez így csak anarchia. A szocialista rendszer hiányzik belőle, mert nem érettek hozzá intellektuálisan, hogy megértsék. Így marad a törés-zúzás, az anarchia. Utána pedig nem lesz semmi.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ja, és még annyit, hogy azért terelik faji ellentét viszonyra az eseményeket, mert nem akarják, hogy a tiltakozók rájöjjenek, hogy a kapitalista rendszerrel van a probléma. Inkább azt mondják nekik, hogy a fehér emberrel.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
Van más alternatíva, pl a Szent Korona-tan által kifejtett. Nyilvánvalóan a világmagyarázó értelem gyakorlati megvalósulása mindaddig nem lesz tökéletes, ameddig az azt végrehajtó egyének nem tökéletesek. A nagy világvallások alapítói a tökéleteshez közeli tanítást közvetítettek, az adott közösség nyelvére lefordítva, aztán ahogy az emberek ezek alapján társadalmat, majd gazdaságot szerveznek, az idővel erodálódik, azaz mindig meg kell újítani. A kapitalizmussal, kommunizmussal és a szocializmussal is az a gond, hogy ugyanzon materialista világkép alapján szerveződnek. Egyébként az elmélet szintjén jobban hangzik a szocializmus, a közösségi tulajdonnal, mégis a történelmi példa alapján ugyanannak az érmének a két oldala. Nem kívánok semmi olyasmit választani, amiről már megtanulhattuk, hogy rossz, nem akarok romlott emberek alattvalója lenni, hívják bár teokráciának, kommunizmusnak vagy kapitalizmusnak. Mindent elutasító anarchiában végképp nem akarok élni. Egy új társadalomszervező erőre van szükség (majd az abból fakadó gazdaságira, de nem határozhatja meg a gazdasági a társadalmit), amely szellemi alapokon nyugszik, megvalósításában eklektikus, (azaz nincsenek jobb- vagy baloldali értékek, csak értékek vannak), és mivel láthatólag nincs jelen a világban olyan ember akire ezt rá lehetne bízni, így marad az egyéni út, az hogy én magam igyekszem az értékek szerint élni, és nem beállni sehova a mai destruktív történesek közepette. Továbbá fontos, hogy ne a virtuális térben éljünk társadalmi életet :)

Ja, és még annyit, hogy azért terelik faji ellentét viszonyra az eseményeket, mert nem akarják, hogy a tiltakozók rájöjjenek, hogy a kapitalista rendszerrel van a probléma. Inkább azt mondják nekik, hogy a fehér emberrel.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Abban egyet kell, hogy értsek veletek, hogy ami ma az USA-ban és a világ számos helyén folyik, az színtiszta anarchia. Pedig van kiút. Nem a szocialista-kommunista út. Sajnos (Churchill halhatatlan szavaival) a (kapitalista) demokráciánál nincs jobb. Ezt kell tehát fejleszteni. Az út világos, legalábbis számomra. A felülről szervezett világhatalom helyett a nemzetállamok önálló akaratán alapuló, az emberiségnek további távlatokat nyitó Világkormány kell, mely megkezdi a végtelen expanziót a Világegyetembe, társadalmi, gazdasági célt, irányt, kihívást mutatva az emberiségnek. Bolygónk és a rajta élő emberiség megóvásának egyetlen útja, ha megkezdjük először a Naprendszer, majd a távolabbi vidékek meghódítását.
A kapitalista demokrácia nem változik, csak szocializálódik.
Egymás elleni háborúk helyett a tudományt az expanzió szolgálatába állítva új kihívást adna, mely nem a következő válságig szól, hanem végtelen.
A népesség folyamatos növekedésének a problémáját kivándorlással, telepes világok kialakításával kezelni lehetne.
Mindennek az a feltétele, hogy ne felülről szervezett, bevezetett, nemzetekre ráerőszakolt világkormány legyen, hanem a nemzetek békés együttműködésén alapuló gazdasági, társadalmi szükségszerűség. Ennek még nem jött el az ideje sem technológiai, sem ideológiai szempontból. De lehet a célt deklarálni és ez irányban lépéseket tenni.
Óriási a különbség egy alulról, nemzetállamok szintjéről szerveződő Világkormány és egy - a mainstream által ránk kényszerített - világkormánynak nevezett Hangyatársadalom között. Ráadásul több millió hangyát meggyőztek arról, hogy az nekik jó.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
A másik út a Biblia szavaival: Armageddon. A romokon pedig a maradék emberiség megkezdheti a társadalmi fejlődés új szakaszát. Erre is látok -a hangyatársadalom mellett - törekvéseket. A végén még a Bibliának lesz igaza....
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Mert a kapitalista az aztán nem éhes...

egyébként nem tudom mit akartok? A tőke 2-féle tulajdonban lehet: magántulajdonban vagy közösségi tulajdonban.

Ha magántulajdonban van, azt hívjuk kapitalizmusnak,
ha közösségi tulajdonban van, azt hívjuk szocializmusnak/kommunizmusnak.

Harmadik lehetőség nincs.

Gondolom feudalizmust nem akartok, papok/egyházak által irányított teokráciát sem, akkor nem tudom, mi a fenét akartok.

Kapitalizmust gondolom, de úgy, hogy a tiétek legyen a tőke, mi?

Az már nem zavar titeket, például altx-et sem:

"a komunizmus lenyege az hogy mindenki (a partvezetesen kivul) szegeny legyen"

hogy egész egyszerűen, ha igazságosan akarjátok elosztani a Föld erőforrásait 7.5 milliárd ember között, akkor még ennyi sem jutna (igazságosan) egy főre, mint amennyi most jut. Akkor meg hova a fszomba akartok qrvagazdagok lenni?
Azok csak akkor lehettek, ha másnak ugyanennyivel kevesebb jut... de gondolom, ez nem zavarja a fene nagy igazságérzeteteket!

És gondolom, a kapitalizmus, a határtalan növekedésével, amely miatt folyton terjeszkednie kell, ha nem tud, akkor pedig háborúkat (világháborúkat) robbant ki, meg feléli a Föld erőforrásait, tönkreteszi az élő környzetet, az aztán überfasza!

Ha meg nem, akkor mégis mit akartok? Mondom, gazdasági szempontból nincs és nem is lehet más alternatíva, mint a szocializmus. Tőke ugye vagy magántulajdonban van, van közösségiben... harmadik lehetőség... nincs! Esetleg lehet próbálkozni egy 50%-50% felosztással, hogy bizonyos gazdasági szektorok kapitalista modell szerint működnek egy gazdaságban, mások meg szocialista modell szerint (állami tulajdonnal), de nagyjából ezzel kimerültek az alternatívák.

Ha valaki azzal jönne, hogy polgári társadalom, konzervativizmus, istenhit stb., akkor azoknak mondom, hogy azok nem gazdasági modellek, hanem társadalmiak. Ez azt jelenti, hogy mindezek mellett van egy gazdasági rendszer, amely megintcsak: vagy kapitalista, vagy szocialista/kommunista, mert más nem lehet.

Konkrétan: a polgári, konzervatív, istenhívő társadalom gazdasági rendszere is a kapitalizmus, ugyanazon hibáival, mint amit most látunk.

Szóval nem tudom mit akartok. A kapitalizmus nem működik (pontosabban véve a civilizáció teljes bukásáig működik), a szocializmust pedig köpköditek. De akkor mit akartok? Nem fogtok tudni kitalálni semmit, mert nincs más alternatíva.

te nagyon tevedsz egy dologban.

igazszagosan nem birod szetolszani a javakat sehogy sem.

az utopia.

a komunizmusban van munkad es egy kis penzed ha termelsz ha nem..a javakat meg elveszi az allam.

kapitalizmusba ha dolgozol akor van, ha otthon ulsz akor nincs.
a javakat meg elveszi a gazdag.

szoval, a javak el lesznek veve mindenfelekeppen, de a kapitalizmusban ha dolgozol akor lesz is valamid.

es azert inkabb azt valasztom. csak kicsit korigalni kellene a dolgokat. nem az amcsi model kell hanem a norveg,dan stb

ezert is van hogy a csocselek vilagszerte aki nem akar dolgozni a komunizmust akarja.

akar penzt, de nem akar tenni erte semmit...

meg az apjuk f@szat
 
T

Törölt tag 2361

Guest
A másik út a Biblia szavaival: Armageddon. A romokon pedig a maradék emberiség megkezdheti a társadalmi fejlődés új szakaszát. Erre is látok -a hangyatársadalom mellett - törekvéseket. A végén még a Bibliának lesz igaza....


nem jo..

mert nem tudod melyik iranyba fog elindulni a maradek..

vagy sotet kozzepkor lenne megint vagy fejlodes.

az emberi hulyeseget ismerve, inkabb az elso lenne
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
A másik út a Biblia szavaival: Armageddon. A romokon pedig a maradék emberiség megkezdheti a társadalmi fejlődés új szakaszát. Erre is látok -a hangyatársadalom mellett - törekvéseket. A végén még a Bibliának lesz igaza....
Jacob Frank likes this... Már volt szó erről sokkal korábban, úh csak röviden: az Armageddon "kierőltetése" egy igen régi ötlet, és azon a szektás judaista felfogáson alapul, hogy így lehet előidézni a Messiás eljövetelét, és az emberekbe zárt isteni lélekszikrák kiszabadítását. Persze a mai átlagember számára a vallási rész nettó baromság, mégis nagyon erősen jelen van ez az Armageddon-várás a nyugati gondolkodásban. Még én is szoktam mondogatni, hogy "kultúránk megérett a pusztulásra".

Az már a konteók világába vezet, hogy a világ hatalmi hálózatát is ez a szándék mozgatja-e. Vannak bőven erről szóló olvasnivalók, amiket nagyon erős kritikával bár, de érdemes elolvasni. Ha másért nem, legalább kultúrtöréneti okulásul.
 
T

Törölt tag 008

Guest
....Világkormány kell...
És az mivel lenne jobb mint akár egy EU?
Ne legyenek illúzióink. Ha lesz is világkormány az még ha jól is indul pár év alatt egy elnyomó hatalom lesz.

Inkább szét kellene választani a dolgokat. Maradjanak csak a nemzetállamok és legyen külön nemzetközi űrügynökség ami intézi az űrkutatást és űrbányászatot. Ebben az esetben a nemzetállamok nem vesznek össze, hogy kié az adott erőforrás, mert odakint mindent egyben termelnének ki, majd a nyarsanyagokat az űrügynökségben részvételi arányban osztanák szét.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Abban egyet kell, hogy értsek veletek, hogy ami ma az USA-ban és a világ számos helyén folyik, az színtiszta anarchia. Pedig van kiút. Nem a szocialista-kommunista út. Sajnos (Churchill halhatatlan szavaival) a (kapitalista) demokráciánál nincs jobb. Ezt kell tehát fejleszteni. Az út világos, legalábbis számomra. A felülről szervezett világhatalom helyett a nemzetállamok önálló akaratán alapuló, az emberiségnek további távlatokat nyitó Világkormány kell, mely megkezdi a végtelen expanziót a Világegyetembe, társadalmi, gazdasági célt, irányt, kihívást mutatva az emberiségnek. Bolygónk és a rajta élő emberiség megóvásának egyetlen útja, ha megkezdjük először a Naprendszer, majd a távolabbi vidékek meghódítását.
A kapitalista demokrácia nem változik, csak szocializálódik.
Egymás elleni háborúk helyett a tudományt az expanzió szolgálatába állítva új kihívást adna, mely nem a következő válságig szól, hanem végtelen.
A népesség folyamatos növekedésének a problémáját kivándorlással, telepes világok kialakításával kezelni lehetne.
Mindennek az a feltétele, hogy ne felülről szervezett, bevezetett, nemzetekre ráerőszakolt világkormány legyen, hanem a nemzetek békés együttműködésén alapuló gazdasági, társadalmi szükségszerűség. Ennek még nem jött el az ideje sem technológiai, sem ideológiai szempontból. De lehet a célt deklarálni és ez irányban lépéseket tenni.
Óriási a különbség egy alulról, nemzetállamok szintjéről szerveződő Világkormány és egy - a mainstream által ránk kényszerített - világkormánynak nevezett Hangyatársadalom között. Ráadásul több millió hangyát meggyőztek arról, hogy az nekik jó.

A probléma a kapitalizmussal az, hogy a tőke vég nélkül koncentrálódik. A nagy hal megeszi a kis halat, ugye, és így egyre nagyobb tőkés magánbirodalmak jönnek létre. A korábbi, ideális piacgazdaságból monopol-birodalmak által irányított piacok jönnek létre. És előbb-utóbb beleszólnak a politikába is. Nem tudod korlátozni őket, mert amikor a tőkés ereje elér egy szintet, megveszi a politikai elitet, és ezzel a korrupt, megvett politikai elittel megszünteti a rá vonatkozó korlátozásokat.
 
  • Tetszik
Reactions: ornagy and gergo55

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 203
67 067
113
Abban egyet kell, hogy értsek veletek, hogy ami ma az USA-ban és a világ számos helyén folyik, az színtiszta anarchia. Pedig van kiút. Nem a szocialista-kommunista út. Sajnos (Churchill halhatatlan szavaival) a (kapitalista) demokráciánál nincs jobb. Ezt kell tehát fejleszteni. Az út világos, legalábbis számomra. A felülről szervezett világhatalom helyett a nemzetállamok önálló akaratán alapuló, az emberiségnek további távlatokat nyitó Világkormány kell, mely megkezdi a végtelen expanziót a Világegyetembe, társadalmi, gazdasági célt, irányt, kihívást mutatva az emberiségnek. Bolygónk és a rajta élő emberiség megóvásának egyetlen útja, ha megkezdjük először a Naprendszer, majd a távolabbi vidékek meghódítását.
A kapitalista demokrácia nem változik, csak szocializálódik.
Egymás elleni háborúk helyett a tudományt az expanzió szolgálatába állítva új kihívást adna, mely nem a következő válságig szól, hanem végtelen.
A népesség folyamatos növekedésének a problémáját kivándorlással, telepes világok kialakításával kezelni lehetne.
Mindennek az a feltétele, hogy ne felülről szervezett, bevezetett, nemzetekre ráerőszakolt világkormány legyen, hanem a nemzetek békés együttműködésén alapuló gazdasági, társadalmi szükségszerűség. Ennek még nem jött el az ideje sem technológiai, sem ideológiai szempontból. De lehet a célt deklarálni és ez irányban lépéseket tenni.
Óriási a különbség egy alulról, nemzetállamok szintjéről szerveződő Világkormány és egy - a mainstream által ránk kényszerített - világkormánynak nevezett Hangyatársadalom között. Ráadásul több millió hangyát meggyőztek arról, hogy az nekik jó.

A másik út a Biblia szavaival: Armageddon. A romokon pedig a maradék emberiség megkezdheti a társadalmi fejlődés új szakaszát. Erre is látok -a hangyatársadalom mellett - törekvéseket. A végén még a Bibliának lesz igaza....

Politikai-világnézeti elméletekkel az állandó probléma nem oldható az alapvető emberi természet miatt. Mindegy, hogy minek nevezzük, a rendszer mindig rendszer marad, mindegyik néven bejárja a maga fejlődési útját ugyanazokon a kényszerű vonalakon. Egy-egy vonásában eltérhet, sőt, egy-egy dologban erősen különbözőnek tűnhet, akár liberális-anarchokapitalista, akár bosevik, akár konzervativ-keresztény alapokon nyugszik a vezetése. A lényege végső soron néhány egyén társadalomszervezési elvein nyugszik, amik előbb vagy utóbb ugyanazokba a problémákba ütköznek. Honnan vegye el a számára szükséges forrásokat, az emberek miért adnák oda, mit kell létrehoznia, hogy az állításának megfeleljen miszerint alkalmas ellátni a feladatát. A felülről szervezett világhatalom ennek a néhány maroknyi embernek a gondolattömegéből épül, akik a kezükben szorítják az összes erőforrást, évszázados kidolgozott rendszereik vannak a társadalom tagjainak fékentartására, pontosan tudják milyen intézkedésekkel befolyásolhatják a hangulatot valamely tendencia irányába. A tájékoztatást a kezükben tartják és manipuulálják, miközben a tájékozódás hatalma is a kezükben van.

Nem nehéz így önmagukat sokadszorra megváltónak felmutatni és eltiporni bárkit aki megmutatja a lényeget. Akárhogy is nézzük, a lényegi problémát ami erjeszti az egészet az a folyamat indukálja, hogy a vagyon korlátlanul felhalmozható. Mivel egyfajta értékmutatóként tartják számon ha valakinek két pislogás közepette millió dolláros vagyonnövekedése zajlik le, kiemelt egyénként kezeli az állam nevű zárt társadalom és a tudatlan része az ezen kívül eső rétegeknek. Ebből fakadóan jön létre az a kettős nézetrendszer is velük kapcsolatban(állami-gazdagok-kiszolgálók), ami ezen a fórumon is megtapasztalható.

Egyrészt ugye ezek az emberek felépítettek valamit általában, (mégha nem is a hagyomáos polgár lehetőségeivel megindulva az úton), de ezzel egyértelműen függésbe is kerültek a még gazdagabbaktól, akik befolyásolják mennyit érnek a részvényeik, mennyit ér a pénzük, tulajndonképpel ezzel felállítva az illúziót, hogy mennyit érnek ők maguk. Emiatt a gazdasági függvényrendszer miatt tulajdonképpen létrejött a világelitnek nevezett, a demokráciához semmiben nem kapcsolódó feudalista zárt társadalom. Ez a társadalmi réteg már pusztán az ismeretségi köre által védettebb, a jogaiért másokn harcolnak a pénzéért cserébe, ő csak érvényesíti a pénzével aztán amit felmutatnak neki eredményként. Így lehet az, hogy tőled egy csúzliért elveszik az életed éveit, Abramovics meg beuszikálhat a harmadik csilliárdos yachtjával bármelyik kikötőbe amin légelhárítás, szonárrendszer, tengeralattjáró elleni csapásmérő fegyverzet, fegyveres osztagok amik semmiféle társadalmi felhatalmázzasal nem bírnak, csak x cég keretein belül jogosoltságot szereztek agyonlőni aki Abramocsivot zargatná.

Másrészt viszont jól látható az általánosan nem tanított tétel, hogy a pénz a jogérvényesítés eszköze. Minél nagyobb vagyonod van, annál kevésbé vonatkozik rád a törvénykönyv ami a lényegében rabszolga státuszú tömegek részére létre lett hozva. Csak példaszerűen, ha odamész bármelyik gazdag házához megkérdezni, honnan is lett megint újabb százmilliárd dollárja, élsz a jogoddal, hogy véleményt nyilváníts és ő rádküldi az egyenruhát levedlett gyilkológépeit, de te egy sikeres kődobással a véletlennek köszönhetően megakasztod őket, megfigyelhető a médiában az iránymutatás az azonnali előre elítéléseddel, a rendőrség téged visz el a jogszerű véleménnyilvánításod és az önvédelmed ellenére, biztosítja a gazdag személy környezetét az adódból amíg fennáll, hogy az emberek feldühödnek az újabb eltaposott rabszolga miatt, a bíróság figyelembe veszi, hogy te egy gyári munkás vagy, vagy egy irodista, ő meg a kezében tartja az energiapiac öt százalékát, amiből egyéb területeken szerez befolyást és érdekelt a nagy adót behozó prostitúcíóban amit pornónak nevezünk és így már nem is az.


A kommunista-szocialista világnézettel nem változott ebben a tételben semmi. Ugyanúgy a társadalmi érdekérvényesítés eszközeit a kezében markolva hozza létre x ember a társadalomépítő ideái gyakorlatát, pusztán az erő/pénz vonatkozásában az előbbi helyezik előtérbe. Ugyanúgy felépítette a szűk vezető és kiszolgálóréteget, ugyanúgy az önérdek és a tömegekkel szemben megindokolt harácsolás útján valósította meg önmagát, mert ugyanúgy emberek alkották, csak a maszkabál helyett nyersen előtérbe tolva ugyanazt az agresszív hatalmat ami bármelyik a földre született ember része lehet, aki felfogja, hogy ezek semmivel nem homo sapiensebbek, semmivel nincs több joguk az erőszakon mega tudatlanság felépítésén-kihasználásán kívül a fémekhez, olajhoz, tengerhez, technológiához.

A kapitalista demokrácia szocializálódása ebből a kevezetésből fakadóan lényegében a nyers erőszakra átállást jelenti, ahogy a szocialista rendszer damokratizálódása ködfüggönyt húzott ez elé és a pénzuralmi hatalomgyakorlást tolta előtérbe.

A lényege teljesen mindegy, mert az emberek a földön szerteszét nem a kapitalzmusból, vagy a szocializmusból van elege, hanem a rendszerből. Amiben akár egész életnyi eltorzító nyomorúságban minden évben elovashatják, hogy a leggazdagabbak mennyivel lettek gazdagabbak(biztosan könnyes szemekkel mondanak hálát Istennek, hogy nem vesztettek a tízezer évre elegendő vagyonukból, hanem végre akár tizenegyezer évre is elég nekik) úgy, hogy már maga a lista hazugság.

Szóval akármilyen kontextusban is van jelenleg, van létjogosultsága az Eat the Rich(es) felkiáltásnak. Sok-sok generációnyi nyomorúság után mégha mellé is nyúlnak esetleg a lázadók, mennyi járulékos veszteség arányban is lehet gondolkozni a kisember elmúlt évszázados járulékos veszteségeihez képest? Valamilyen szinten mindannyiunknak be kell vallania, hogyha ebből a szemszögből is ránézünk az eseményekre, ami lényegében zavaró, hogy a feketék csinálják ezt, amit már ősrég nekünk fehéreknek kellett volna a saját házunk táján megtenni(csak hát az antiszemitizmus vádja egyből előkerülne, ha mondjuk a bankok dolgozói között joggal szétcsapnánk, ugyanabból a tendenciából fakadóan ahogy az ávó-sok tagjainak akasztása miatt 56-ban előkerült ez, mert hát azok voltak javarészt akik voltak).

Ha puszta éhséglázadásnak tekinthetnénk, kevésnek tartanánk a teljesítményét a jelenlegi polgárháborús erőfeszítésnek, az a baj vele, hogy ez is a rendszert takaró politikai mozgalom ami vállalhatatlan, eleve besározott alapokon nyugszik. Ebből fakadóan ahogy mindenkor, megjelenhet a kettősség a komunnikációban, a kommunikációnkban is. Mert a gazdag fehérek bántalmazása, vagy ezzel fenyegetése minden erő bevetését megéri a gazdag fehéreknek, és a rendőrség nem fogja a miértet nézni. És ezt támogatjuk is, én is ha a bőrszínemre gondolok, mert tisztában vagyok vele, hogy egyrészt olyan követelések jelentek meg, amik világszerte fenyegetnek személy szerint engem is. Tisztán leírva, nekem a fehér életek számítanak, a fehér gazdagok az én gazdagjaim, a fehér áldozatok az én áldozataim (ha az én oldalamon szálltak harcba :) )és egy enyhébb körben tekintve minden élet számít ha nem áll fent ez a szín szerinti feszültség amit nem a fehér bőrszín őrjöngése vitt az utcákra.

Ugyanakkor ha a mindannyiunkat érintő egyre erősebben elkülönülő, a rendszert alkotó és kiszolgáló emberek erőszakjára gondolok amit bármilyen ponton alkalmazhatnak ellenem és meg is magyarázhatják maguknak a jogosultságát annak, hogy egy tőlük semmivel kevésbé ember létezése felett (az én szuvrenitását sértve amit maguknak fenntartanak) hatalmat gyakoroljanak, hát nem fogok sajnálni egy rendőrt, egy felégetett palotát, szétvert szupermarketet, ellopott tévét, leölt gazdagot sem...
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 203
67 067
113
Szóval itt jelenik a meg a kettősség. Tudjuk, hogy a világ vezetői és gazdagjai szimplán erőforrásként kezelnek minket, a ránk kirótt rendszeren felül állva az erő és a pénz különböző léptékű hatalmával élve ez így egyre erősebben szorítják ránk mégis felháborodva védjük őket, ha mások támadnak rájuk. Azért, mert ez a szuverenitásunk összességét támadja számunkra idegen szférába helyezve az eseményeket. És ennek, hogy a végére is érjek a fent leírt vágyálmod soha nem teljesülő valósága az oka, azaz, hogy tudományosan irányítva az emberiség sorsát, elkezdjük meghódítani a galaxist. Pár éve egy kollégámmal beszélgettem pont erről, hogy szívesen hajtanám akár a dupla műszakot is egy burkolólemez gyárban, ha már elkezdtük volna megépíteni a generációs űrhajót és látnám az értelmet az egészben. De ez nincs így. Mivel az összeadott vagyonunk néhány ember kezében összpontosul akiknek már rég ki lett elégítve ezáltal az összes emberi vágya és elérhető célja. Ennek ellenére nem lázadunk fel a rend megtartásának érdekében, mert büszkék és/vagy tudatlanok vagyunk hozzá, ezáltal legitimáljuk hogy így legyen, szenvedünk tőle, hogy így van és elítáljük aki megteszi. Mivel politikai nyomás alapján indult meg ez az egész, az egyoldalúsága zavaró, nem a rendszert támadja, csak az egyik oldalát, így illegitim, pontos értékmérője a fekete rasszizmusnak, tehát közös erővel lesz eltiporva.

Ha az emberi értékek mentén indult volna ki, az emberek leszarnák a zúzást, mert azok csak tárgyak, így a társadalom felmutatottt értékei. Mivel az egyéni mutatók mentén szabadult fel a feszültség, ezért ugyanaz az önzés a mozgatórugója, ami ellen lázad és ezt az is tudja ami ellen lázad. Nem tud erkölcsi értéktöbbletet felmutatni, tehát a támadott erkölcsi értéke nem szenved csorbát, tehát logikusan a rendszer érdekét szolgálja. Ebből fakadóan nem változtat meg semmit. Ugyanúgy azon múlik az elnöki szék, hogy mennyi pénzért mennyi időben tudja eladni a filteres arcát a jelölt, hogy aztán tovább gyarapítsa a rendszer vagyonát ami felmutat egy fejlődési folymatot a technológiánkban amiben élünk, de nem oldja meg a problémákat amiket ez szül, csak erőt vet be, hogy ki ne derüljön a probléma maga.

Ebből fakad, hogy a technológia ideje ami erre képes még nem jött el, mert az az összeadott érték ami ezt lenne képes véghezvinni, magánkézben összpontosul és egyrészt egyéni befektetői szándék kérdése, hogy mire áldoz, illetve rendszerszinten lefektetett lépések finanszírozásával tartja fent az önérdeket támogató tempót amiben nem csúszhat ki ez a kezeikből.

Ha magáért a pénznek az uralásáért menne ki tömeg az utcára, már élessel lőnének rájuk válogatás nélkül, ezt mind tudjuk. Mivel a rendszer rohadt, bárhogy is nézzük, tudjuk hogy az, az egyéni frusztráció mértéke a célok és a kivitelezés ellenére is érthető ebben az egész eseménysorban. Nyilvánvaló, hogy ebben a formában nem támogatom, de hogy szükség lenne rá egy emberi kivitelezésben ami képes lehet végre a rendszer megváltoztatására irányulni, azt támogatnám. Nem lenne szebb, nem lenne más, de a céljai szolgálnák a résztvevőit. Amerika fekete lakossága szépen lassan kivívja magának, hogy visszatakarítsák őket Afrikába ahová valók javarészt, a rendszer számára ez mindegy, a vagyonok továbbra is magánkézben halomzódnak, jövőre is elolvashatjuk az újságban. :) Meg lehet kísérelni felborítani ezt, hogy ne kelljen azzal szembesülni, hogy valaki akár egy lehányt fakockára kiadjon egy olyan összeget amiért 28500 évig kellene minden fillért félreraknom, csak mert a dekadencia már ilyen mértéket öltve van az arcunkba csapva. Csak emberek vagyunk. Mit tudunk építeni helyette, amíg alulról nem változtat az emberiség magán, csak elfogadja a fentről érkező értékmérő szisztémát?