Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 770
7 004
113
Ha egy bécsi uszodában kisfiút brutálisan megerőszakoló iraki migráns esetében a 'nem tudott németül, így nem értette, hogy tiltakozik' felmentő ok lehetett, akkor persze, az elhízás is lehet az.
Érted, nyilván nem arról van szó, hogy eddig a normalitás talaján álló nyugati demokráciákban hirtelen mindenki varázsütésre teljesen meghülyült, ezeket az embereket évtizedek alatt szépen beépítették a megfelelő pozíciókba, csak a migráció beindultával megkapták az utasítást a teljes bomlasztásra.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Ezen a nyáron. Balatonnál örömmel láttam, mennyi gyermekes csalâd volt ott. Régebben ez nekem nem tünt fel.
Én úgy 3 éve vettem észre ezt, azóta úgy gondolom, hogy a ksh-nál egy kicsit valamiért lehúzzák a születésszámot a statisztikákban ( nagyjából olyan értelemben, hogy minden 1000 gyerekből csak 900 kerül be a hivatalos kiadott statisztikába, aztán ki a fene ellenőrizné ezt)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Kifizető hely: nézd meg egy ún. mestertanár mennyit keres? Pedig ez olyan egyetemi oktató, akinek nem kell minősítenie magát, viszont van 5 év ipari tapasztalata. Na, pont ilyenekről beszélsz Te. Ezek kapnak cca. nettó 200-220 ezret. Ja, kifizető hely. Azoknak kifizető hely, akik hozzáférnek a pályázati pénzekhez. Na azoknak kifizető hely! Mert a pályázat miatt szarrá utazzák magukat és órákat nem tartanak, és minimál (értéktelen) munkákért iszonyú pénzeket vesznek fel úgy, hogy sokszor csak átcsomagolják a korábbi munkáikat. De kik is ezek, akiknek manapság pályázatokat adnak oda? Na, ugye! Lehet, hogy tényleg (és valóban) a régi motorosok, akik közben a piros motoros rucit narancssárgára cserélték. De mindig a megfelelő színben játszanak.
Változtatás: én azt gondolom, hogyha egy konszenzusos személyt találnak egy egyetem vezetésére, akkor abból nincs balhé. De egy egyetem esetén a konszenzusos személy az szakmailag alkalmas ÉS politikailag (viszonylag) semleges. Nem a Komszomolból indul, majd Fideszes kinevezésekkel (és nem szakmai teljesítményekkel) menetel felfelé. Itt most Vidnyánszkyra gondolok. Az ő színháza nézhetetlen. Láttam, itt volt Debrecenben. Most meg kong a Nemzeti.

Ízlések és pofonok... :)
(Amúgy ilyen sűrűn jársz föl Debrecenből? Amikor én voltam - többször -, tele volt.)
..
alfoldiillusztr1562903.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Azért lásd be ha még milagro is úgy látja akkor ez egy nagyon meredek elképzelés:)

Az eurorégiók miatt ne aggódj bemásolom neked ide a Wikipedia az eurorégiókra vonatkozó részét.

Az eurorégió a határon átnyúló együttműködés egyik formája Európában, amely két vagy több, különböző európai országban található térség között jön létre. Ezt a típusú együttműködést az Európa Tanács ösztönzi.

Az eurorégiók többnyire nem feleltethetők meg egy adott közigazgatási egységnek, politikai hatalommal nem rendelkeznek, és munkájuk az együttműködő helyi önkormányzatok feladat- és hatáskörére korlátozódik.

Az eurorégiók lehetőséget adnak a helyi önkormányzatok, a kis- és középvállalkozások, helyi gazdasági szervezetek közötti kapcsolatteremtésre, kommunikációra. Ezek az együttműködések a különböző nemzetek közötti különbségek áthidalását is elősegíthetik, hozzájárulva ezzel az adott térség stabilitásához.[1]

Tartalomjegyzék
Magyar részvétellel működő eurorégiók
A magyar részvétellel működő eurorégiók az alábbiak:[1]


Mindig az első először a kulturális identitás kialakítása, hogy a helyiek palócnak érezzék magukat. Ezt szolgálja Belaruszban is az orosz helyett a belarusz nyelv, Ukrajnában az orosz helyett az ukrán nyelv erőltetése. Palócföld esetében nehezebb dolguk van: nincs önálló palóc nyelv. Nade, születtek tanulmányok, doktori disszertációk stb., hogy igenis létezik a palóc nyelv. Ezekre később hivatkozni lehet, ki lehet találni korábban nem létező múltat is hozzá. A kiejtés amúgy is jellegzetesen eltér az irodalmi magyartól, van néhány helyi tájszó, lehet hozzá átvenni a szlovákból további szavakat, szóval mesterségesen lehet kreálni hozzá nyelvet is.
Aztán jön a gazdasági indok. Magyarország az elmúlt évtizedekben kereken magasról leszarta Észak-Magyarországot, ezeket a megyéket érintette a rendszerváltozás is a legsúlyosabban és azóta is az ország legmostohábban kezelt megyéi.
Innen alapból adódik, hogy az EU ezen kezdeményezését felkarolja Szlovákia, és arra törekszik, hogy ezeknek a megyéknek, például Nógrádnak jobb gazdasági feltételeket biztosítson, mint Magyarország. Már most is sok helyi vállalkozó Szlovákiába jegyezteti be vállalkozását, és szlovák rendszámú autóval jár, igen, Magyaroszágon. Aztán kezd elterjedni a szlovák nyelv, szlovák feliratok Salgótarjánban, majd egyre több szlovák szó keveredik a helyi magyar nyelvbe: készül a palóc nyelv.
Aztán egy megfelelő pillanatban, mondjuk egy NATO-Oroszo. háború esetén, Szlovákia - mint NATO partner - bevonul "segítő céllal" mondjuk rendfenntartónak címezve, és támogadja a terület autonómiáját.
Aztán lesz belőlünk egy Donyeck, csak éppen a területet nem Oroszo. szakítja le ezen esetben, hanem az EU nemzetpusztító kultúramásító támogatásai által ennek megágyazva Szlovákia, amely hülye lenne nem kihasználni a megfelelő pillanatban adódó lehetőséget.

És? Majd gondolod leírják neked a wikipédiában, hogy az EU célja ezzel a nemzetállamok felbomlasztása? Figyeld meg, hogy ezek az eurorégiók a leglehetetlenebb módon vannak kialakítva területileg, hogy ha ezekből lesznek majd tényleg az EU-nak a régiói (a tagállamok országai helyett), akkor azok a lehető legéletképtelenebbek legyenek, hogy ne legyenek képesek az EU-ból való kiválásra.
Ez az EU célja ezzel. Ettől függetlenül, amit elér vele, az olyan identitások kialakítása, amelyek korábban nem léteztek!

Ez kétségkívül logikus, és a háttérhatalomnak, "európai deep state"-nek is jobban ínyére lenne, ha önazonos tagországok helyett, fragmentált, egymás ellen kijátszható bantusztánok felett lehetne a hatalmat gyakorolni. Mindazonáltal szerintem ez (sok)évszázados projekt lehet csak, ez így nem fog keddről szerdára megvalósulni. Előbb hullik szét az EU, vagy nyeli el majd a maradékát Germánia végérvényesen, mintsem hogy ez szárba szökkenhessen. Szerintem...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Wilson

szerintem egyébként az lehet a nyitja a tapasztalt különbségeknek, hogy a Debrecen körüli régió esetében Magyarország gravitációs vonzása erősebb, míg Nógrád megye esetében Szlovákiáé az erősebb.
Ez mondjuk érthető is annak függvényében, hogy Nógrád olyan megye, amelynek a létezéséről Magyarország majdhogynem tudomást sem vett az elmúlt 30 évben, és egy csomószor támogatásoktól esett el maga a megyeszékhely is, mert egy ellenzéki polgármester városának nem akartak pénzt adni Budapestről.

Ezért kellene a déli vasút mellett, amit többször említettem egy északi is, hogy egy újabb köldökzsinór is legyen. Győr-Esztergom-Salgótarján-Ózd-Sátoraljaújhely vasútvonal. A 21-es út bővítése dicséretes, de "csak" Budapestet hozza közelebb. Önmagában kevés.
 
Status
Not open for further replies.