Elektronikai hadviselési rendszerek (EW konténerek és rendszerek repülőgépeken)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
féloff, Index fórumon ajánlott írás:

http://falcon.blu3wolf.com/Docs/Electronic-Warfare-Fundamentals.pdf
 
T

Törölt tag 1586

Guest
A Hensoldt is belekezdett egy repülőgép fedélzeti elektronikai támadó / zavaró konténer fejlesztésébe.
A konténer neve Kalætron lesz.

Megjegyzés: nem igazàn vilàgos miért nem a Svéd Arexis konténert rendszeresítik...
 
T

Törölt tag 1586

Guest
 
K

kamm

Guest
Hát az orosz repülőgépgyártás tetszhalott állapotban vegetál.

Na jo, de szerintem legyartottak vagy ezer darab IL-76-ot az elmult par evtizedben, szerintem vagy 50-100 Mainstayt es annak az utodja is elkeszult, csak gondolom, be kell osztani a penzt, azert halad lassan a szallitasa. Viszont mindekozben ne tudnanak par regi Berijevet atepiteni EW celokra? En ezt nem ertem...
 
K

kamm

Guest

"The U.S. military has fallen behind China and Russia in electromagnetic spectrum warfare, and one of the key ways to start pulling even again is to create a position in the Office of the Secretary of Defense with the clout to manage the joint electronic warfare enterprise, experts said on a Hudson Institute webinar.

Rep. Don Bacon (R-Nebraska), co-chair of the House electromagnetic spectrum operations caucus, said Congress has “tried to fix” the problem of oversight but has gotten pushback from the Pentagon.

“One of the problems [was] … no one was in charge of EW. Everybody felt like they owned a piece of it,” said Bacon, who previously had an Air Force career specializing in electronic warfare and intelligence, surveillance, and reconnaissance.

“Somebody in the Pentagon needs to know they own it,” he said. The services have told him that oversight rests with their Chief or Vice Chief, but he insisted that won’t work because those officers have too much on their plate already to devote the attention to EMSO that it deserves.

“You need someone at the one- or two- star level that says, ‘This is my problem. I own it,’” Bacon asserted. There was recently a two-star officer in charge of EW, but it was a temporary position, and “we need to fix that … We need to make that permanent,” he said, promising the caucus will “push” this initiative. There needs to be an EMSO czar with “an enterprise view,” he added.

In the Air Force, electronic warfare lost status in the 1990s as the service downgraded the electronic warfare chief from a two-star position to a colonel with other duties as well, Bacon said. Meanwhile, on the Joint Staff, there was “nobody in charge.”"
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
  • Tetszik
Reactions: gacsat