Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Inno

Well-Known Member
2018. február 27.
189
727
93
Javaslom próbáld ki, milyen felügyelni 1 nővérrel 10 lélegeztetett kritikus (ARDS) beteget. Ja és még forgatni is kell őket.
Köszi kihagyom. Csak a sorsnak köszönhetem, hogy nem lettem orvos, meg a magam hülyeségének. De abszolút nem bánom. Amúgy "nálunk" 2 es 4 ágyas szobák vannak kialakítva erre. A 10 ágyas nyilván nem az alap eset.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Tudod támasztottam már alá a véleményemet annyi de annyi számmal , hogy Dr. Obádovits is besokalt volna . A hívők pont lexarták . A foglalkozás az egész világon elérte a célját . Az embereket összeugrasztotta és ezzel a faszsággal foglalkoznak és nem a valós problémákkal ! Van vírus ? Persze , hogy van ! Veszélyes ? A maga módján igen ! Mennyire ? Hát 10 hónap alatt a világ lakosságának 0,4% kimutatták (többnyire célorientált tesztekkel) igaz jelenleg csak a 0,09% kimutatható , arról meg még számok sincsenek , hogy mennyien produkáltak tüneteket ! Ami szintén tény (bár pontatlan és vitatható erősen) , hogy eddig a lakosság 0,012% halálakor a szervezetében kimutatható volt a vírus ! Az a vírus aminek ha azt mondják "csak az idős betegeket támadod csak" akkor azt teszi , ha azt mondják , hogy szeptember elején jön a II. hullám hát jön , ha az a parancs , hogy " most már a fiatalokat is fertőzheti " hát megteszi ! Ami ellen egyszer hatásos a maszk egyszer nem .

Ma reggel azért majdnem rosszul lettem én is ! Na nem a vírustól hanem egy reggeli rádió műsortól ! Történt mégpedig , hogy a kedvenc rádiómat hallgatva az oda frissen betolakodott Bocskort hallgattam aki űber faszán be van parázva (persze a kor az kötelez lehet én is be lennék ) a Covid-tól . Megszólalt egy Angliában dolgozó orvos akit fiatal (45éves) kora ellenére betyárul lecsapott a vírus . A doki nagyon korrektül elmondta milyen rossz volt és majdnem ott maradt . De azt is elmondta -mert a vizsgálatok kiderítették - , hogy egy speciális rejtett genetikai betegségben szenved valami vérrögösödés szerű . Erről fogalma sem volt és lehet leélte volna úgy az életét , hogy nem is tud róla , de a vírus nem ezt akarta . Elmondta azt is a doki , hogy az életét a lélegeztető gép nem mentette volna meg de volt egy "vastüdő" amivel méllyaltatásban átvészelte a nehéz időszakot (amikor elaltatták 40%-ot adtak neki) . De már jól van és semmilyen visszamaradó problémája nem maradt . És mindez amit és ahogyan mondta nagyon korrekt volt . De Bocsi mint egy sáska ment rá , közbevágva folyton a szokásos bunkó modorával , hogy mekkora és milyen óriási baj ez az egész és milyen veszélyes az orvosi hivatás ! A doki korrektül csak tesszük a dolgunkat választ adta ! Viszont az már Bocsikára sem érdemes volt , hogy amikortól felébredt a doki minden kollégája úgy nézett rá és beszélt vele mint egy űrlénnyel mert közel s távol ő volt az egyetlen ismerősük aki orvosként kapta el és élte át ezt a bajt !

Tehát nekem még mindig nem a vírussal és az általa okozott betegséggel van a bajom hanem azzal amit a média tesz ezzel az egésszel ! És ezért hány már hupililát az emberek nagy része mert mindenből ez folyik ! Az intézkedések még elviselhetőek , a kormányunk szerintem jól kezeli a helyzetet de ők is túltolják a médiát (nem kicsit , nagyon !) . Ha még sok sok hónapig vagy évig ezt fogják tolni az emberek bekattannak és na akkor lesz a baj ! Mert utána olyan lesz a tömeg mint egy elszabadult hajóágyú de ami a legrosszabb ha tényleg előkerül egy igazi human buster vírus akkor meg már lefogják xarni és nem lehetlesz mit tenni .

Giga lájk!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
MAYDAY-MAYDAY-MAYDAY
..
HIGH ALERT!
ATTENTION!

..
MÁSFÉL MÉTER!
:hadonaszos:
..
"Az amerikai járványügyi intézet (CDC) figyelmeztetést adott ki arról, hogy a COVID-19 – a korábbi járványügyi állásponttal ellentétben /Figyelitek! Kemény csapat, szeptember 20-ra sikerült ide kilyukadni tél végétől./ – a levegőben jelen lévő lebegő részecskékhez tapadva is képes utazni, és akár :D 1,5 méteres távolságon túl is képes ezáltal fertőzni – írja a Reuters."
..
"A CDC korábbi álláspontjában :D az szerepelt, hogy a vírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, amikor valaki tüsszent, köhög vagy beszéd közben szórja a cseppeket.
..
Most azonban a központ frissített iránymutatójában arra is külön figyelmeztetnek, hogy ezen kívül a koronavírus a levegőben jelenlévő lebegő részecskékhez tapadva is képes fertőzni, akár 1,5 méteres távolságon túl is /Így van, ki se kell menni a szabadba többet!/.
Ezzel a koronavírus a leginkább ragályos vírusok csoportjába került. :D:D:D
..
A vírus a nem kellően szellőztetett helyiségekben is képes terjedni, az erről szóló kutatásokat, bizonyítékokat a WHO is :) /régi "barátunk"/ figyelemmel kíséri - jegyzik meg. A CDC vezetője szerint egyébként jelen pillanatban :rolleyes: a maszkviselés a vírus elleni legfontosabb védekezési eszköz az emberek kezében:rolleyes::cool:!"
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...l-kiderult-miert-elkepesztoen-ragalyos-449626
..
Csoda, hogy az emberek lázadni fognak és tüntetni!???
Komolyan mondom; lehet, hogy ezt akarják kiprovokálni...? (Még a végén Posta Imre is behúz egy amőbát!) :D
Ócska szemfényvesztés, ami megy!
Meg az emberek szisztematikus, tervezett összezavarása!
..
@ogretankHU , második körben lehet, hogy nyakunkba kapjuk a hardcore verziót? o_Oo_O
..
..
..
@Leonidas - osodok... :p
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
MAYDAY-MAYDAY-MAYDAY
..
HIGH ALERT!
ATTENTION!

..
MÁSFÉL MÉTER!
:hadonaszos:
..
"Az amerikai járványügyi intézet (CDC) figyelmeztetést adott ki arról, hogy a COVID-19 – a korábbi járványügyi állásponttal ellentétben /Figyelitek! Kemény csapat, szeptember 20-ra sikerült ide kilyukadni tél végétől./ – a levegőben jelen lévő lebegő részecskékhez tapadva is képes utazni, és akár :D 1,5 méteres távolságon túl is képes ezáltal fertőzni – írja a Reuters."
..
Most azonban a központ frissített iránymutatójában arra is külön figyelmeztetnek, hogy ezen kívül a koronavírus a levegőben jelenlévő lebegő részecskékhez tapadva is képes fertőzni, akár 1,5 méteres távolságon túl is /Így van, ki se kell menni a szabadba többet!/.
Ezzel a koronavírus a leginkább ragályos vírusok csoportjába került. :D:D:D
..
@Leonidas - osodok... :p
És ezek már a tüneteid ? :D:D:D Egyébként Leonidasra az a jellemző, hogy nem ismer megalkuvást. (mint a legtöbben) Én sem. :) Olyan mint Zrínyiék vagy a Nándorfehérvárt védő Hunyaidak, nem létezik az a túlerő amivel szemben meghátrál, vagy megijed. Leonidas "A katona", aki erre született, erre képezték ki. Bármikor szembenéz a halállal is. Tényleg "Leonidas-odsz" milagro ? Biztosan tudod hogy mivel jár ez ? :) Csak azért nehogy később megbánd. ;) Amúgy sok sikert hozzá ! Kellenek még sokan, de nem túl sokan. Csak a minőségiek, a legjobbak.
 
W

Wilson

Guest
A SOTE kutatói elsőként vizsgálták meg egy aktív, fertőzőképes koronavírus szerkezetét. A vírus felszínét koronaszerűen borító tüskék rendkívül mozgékonyak, a vírus pedig öngyógyító, és az egyik legrugalmasabb, biológiai organizmus lehet, amit az ember ismer.
Világelső magyar vizsgálat: az aktív koronavírus hőálló, öngyógyító, rugalmas

Nem tudok szó nélkül elmenni amellett,hogy megemlíteném ez a vizsgálat egy újabb bizonyíték arra büszkék lehetünk a magyar tudósokra:)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 822
31 810
113
A rendszer úgy van kitalálva, hogy ne legyen veszteséges. Ez amúgy amiről beszélgetünk az USA modell. a 4 nagy modell csupán 1-ike.
Piaci alapon megy.
Európában a kontinensen a Bismarcki, a volt szovjetunióban a Semashko modell Angliában meg a Beveridge modell van.
Itt egy kis gyorstalpaló.
https://semmelweis.hu/gyogyszertar/files/2015/09/eü_bizt_rendszerek_2015_honlap.pdf

Nem olvastam el, de ugye nem gondolod, hogy az USA modell nem veszteséges? Meg hogy tisztán piaci alapon megy? Medicare, medicaid, social security...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 822
31 810
113
Javaslom próbáld ki, milyen felügyelni 1 nővérrel 10 lélegeztetett kritikus (ARDS) beteget. Ja és még forgatni is kell őket.

A gépek "intelligenciájának" fokától is függ, mennyire kell a felügyelet, nem? Forgatni meg tudtommal az olaszok nem forgatták őket, hasra fektetve lélegeztették a betegeket, mikor rájöttek, hogy úgy talán kicsit jobb a túlélési arányuk, mint a hátukra fektetetteké.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Svédországról egy beszámoló:
https://ma7.sk/nagyvilag/miert-nem-no-most-a-sved-fertozottek-szama
"Svédországban sokkal több koronavírusos eset volt, mint szomszédainál. Pillanatnyilag viszont csak Dánia áll jobban, a többi ország helyzete nagyon hasonló. A halálozás terén Svédországban a halottak száma közel 6 ezer, míg évente influenzában általában 500-1000 ember hal meg. Az áldozatok arányszámát tekintve Svédország az európai top 5 egyike. Ha ezt hasonlítjuk a többi skandináv ország adatához, a különbség óriási."
..
"Anders Tegnell, az ország epidemiológusa szerint az volt a legnagyobb baj, hogy nem tudták megvédeni a leginkább veszélyeztetett embereket. Az áldozatok fele idősotthonok lakója volt. Utólag az is kiderült, hogy többen koronavírus-tünettel is elmentek a munkahelyeikre, és a védőeszközök is hiányoztak. A magas halálozás okaként említik azt is, hogy az előző két esztendőben nagyon enyhe lefolyású volt az influenzaszezon. Az epidemiológus azt is cáfolja, hogy országa a kollektív immunitás elérésére törekedett volna, Svédország célja elsősorban a fertőzés terjedésének lassítása volt."
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
W

Wilson

Guest
Tanulmányok: A Corona vírus nyilvánvalóan emberről állatokra terjed és fordítva

Három új tanulmány azt sugallja, hogy a macskák és kutyák magas arányban fertőződhetnek meg a koronavírussal - SARS-CoV-2 tulajdonosaiktól, és hogy a vírus oda-vissza ugrott az emberek és az állatok között a holland nyércfarmokban.



Az első tanulmány a kanadai Ontarióban található Guelph Egyetemtől azt állítja, hogy a háziállatok - macskák és kutyák - nagy része fertőződhet gazdáinak koronavírusával - COVID-19-l, amit a vérükben lévő SARS-CoV-2 vírus elleni antitestek bizonyítanak.

A második tanulmány Emerging Infectious Diseases folyóiratban tegnap közzétett tanulmány szerint a hongkongi kutatók a COVID-19-vel fertőzött háztartások 50 macskájának lélegzet- és ürülékmintáit vizsgálták SARS-CoV-2 RNS-e. Február 11-l augusztus 11-g tartó időszakban.

Az 50 macskából hat (12%) pozitívnak bizonyult SARS-CoV-2 RNS-e RT-PCR teszteken, és a vírus genomját mindkét esetben azonosnak találták. Valamennyi macska tünetmentes volt, de szervezetükben a fertőzött emberéhez hasonló egészségi elváltozások voltak.



A harmadik vizsgálat magában foglalta a COVID-19 fertőzések nyomon követését 16 nyércfarmon, több mint 720 000 állattal Hollandiában. Az eredmények azt mutatták, hogy a koronavírus oda-vissza ugrott az emberek és a nyércek között, ez az első ismert eset az állatok és az emberek, valamint az állatok és az állatok közötti fertőzésre.

Ebben a tanulmányban holland kutatók, akik a COVID-19 fertőzéseket vizsgálták az állatokban, valamint az emberekben a nyércfarmokon, teszteket és genomszekvenciákat végeztek a fertőzés forrásának felderítésére. Az ezekben a gazdaságokban élő vagy dolgozó 97 emberből 66-l (67%) COVID-19-t diagnosztizáltak PCR-n vagy antitesteken.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
A gépek "intelligenciájának" fokától is függ, mennyire kell a felügyelet, nem? Forgatni meg tudtommal az olaszok nem forgatták őket, hasra fektetve lélegeztették a betegeket, mikor rájöttek, hogy úgy talán kicsit jobb a túlélési arányuk, mint a hátukra fektetetteké.

Dehogynem. Külön forgató team-ek voltak. És milyen intelligencia-fok? Olyan még nincs, hogy a vérnyomás-csökkenésekor felveszi az Arterenol-perfúzor sebességét.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Az elmúlt 4 nap megyés bontású új fertőzései. Comment nincs. (már leírtam sokszor hónap elején) Sok emberre való tekintettel és tisztelettel most gyorsan összedobtam. A dátumok rajta vannak a képeken, egymás után jönnek a napok.
1320918_kesz.png

4040919_kesz.jpg

8600920_kesz.jpg

3370921_kesz.png
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
Új felvonás jöhet a koronavírus elleni harcban, találtak egy semlegesítő molekulát

A Pittsburghi Egyetem orvostudományi karának kutatói izolálták azt a VH ab8 jelzésű antitestkomponenst, amely teljesen semlegesíti az új koronavírust és meg is előzheti a terjedését. A teljes méretű antitestnél tízszer kisebb molekulát olyan gyógyszer létrehozására használhatják majd fel, amely egyaránt alkalmas lesz a Covid–19 kezelésére és megelőzésére. Az eredményről a Cell folyóirat számolt be.

https://index.hu/techtud/2020/09/21/attores_megvan_a_koronavirus_gyogyszere/


hmmm, igeretes.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Háát... sajnos volt egy paletta tévesztésem, így a 19.-i képhez is a 18.-i paletta került beillesztésre. Sorry, itt a javítás. :) Az eredeti postban ugye én nem tudom megtenni, mert az 5 perc után lezár, legfeljebb az adminok férnek hozzá. A fejléce a stimmelt a térképnek, meg az összesített adatai is amikkel megjelent, csak a napi fertőzésszám palattát véletlenül arra is a 18.-it raktam rá, mert elkevertem véletlenül. Sajnos nem érek rá, kevés az időm. Tehát itt van a helyes napi adatokkal a korábban elrontott 19.-i térkép. Ha az adminok megteszik cseréljék ki, ezt meg innen akkor törölni kell.

1900919_kesz.jpg
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
18866 fertőzött (+876)
463 kórházban (+59)
35 lélegeztetőgépen (+3)
13779 aktív eset (+863)
4401 gyógyult (+10)
686 elhunyt (+3)
626021 mintavétel (+10022)
26750 hatósági házi karanténban (+1167)
d6sqww3ip08sjhrul851.png
19499 fertőzött (+633)
534 kórházban (+71)
36 lélegeztetőgépen (+1)
14246 aktív eset (+467)
4559 gyógyult (+158)
694 elhunyt (+8)
632031 mintavétel (+6010)
25212 hatósági házi karanténban (-1538)
kxbq4cqg98zqy467fmmp.jpg
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
ogretankHU,

Ha még sok sok hónapig vagy évig ezt fogják tolni az emberek bekattannak és na akkor lesz a baj ! Mert utána olyan lesz a tömeg mint egy elszabadult hajóágyú de ami a legrosszabb ha tényleg előkerül egy igazi human buster vírus akkor meg már lefogják xarni és nem lehetlesz mit tenni .

Milagro

Csoda, hogy az emberek lázadni fognak és tüntetni!???
Komolyan mondom; lehet, hogy ezt akarják kiprovokálni...? (Még a végén Posta Imre is behúz egy amőbát!) :D
Ócska szemfényvesztés, ami megy!
Meg az emberek szisztematikus, tervezett összezavarása!
A második körben lehet, hogy nyakunkba kapjuk a hardcore verziót?


Mindketten arra gondoltatok, amire én is jó ideje gyanakszom.
Ez csak a bemelegítő volt, hogy a népek ellenállását és viselkedési, védekezési reflexét kiiktassák, hogy aztán a végén jöjönn az igazi ütős verzió. A tömegek pedig az első körös megvezetés okán kialakult ellenkezésük miatt ott fognak állni letolt gatyával és mire észbe kapnak, addigra a hardcore verzió rendesen ott lesz köztük.
Ravasz és sátáni opció lenne, ha ez így lenne.