Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 881
82 405
113
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
"Abból kell kiindulni, hogy Dániel Zoltán, kém, áruló, rendőrspicli! Ebből a szempontból sem találsz benne semmi gyanúsat?
És hát épp az a gyanús, ami nem gyanús."

..
Ugye nem gondolod, hogy amikor elkezdett terjedni a sz@r Wuhanban és jöttek a képek 2020. január 22-én a 60+ milliós karanténozásról, akkor Langley-ben nem csörrent meg egy telefon sem!? Vagy a Kreml-ben? Életszerűnek gondolod, hogy nem indult meg egyből információszerzési művelet? Szerinted egyik állambiztonságban sem merült föl, hogy ha terjed valami, ami destabilizálhat, akkor arról minél hamarabb kellene tudni mindent, de még jobb, ha mielőbb rendelkezünk még mintával is?
..
A legjobb biológiai fegyver az, ami úgy destabilizál és roppant meg, hogy a legkésőbb fejti csak le magáról azt, ami eltakarja a biológiai fegyver önvalóját!
Meg a visszakövethetetlenség homályába teszi a valódi eredetét! Ha nem látod a támadót, nincs hova támadni!
..
Nem is végtelen a kapacitásuk, de ezért is működnek együtt a szövetséges országok elhárításai. S olykor még egymással ellenséges országokéi is.

Biztos, hogy nézelődtek, de mivel még a kínaiak sem tudtak szart se, miből gondolod, hogy bárki többre juthatott? Eltelt több, mint fél év, a víruson dolgozik a világ laborjainak a fele, és még mindig csak találgatnak egy csomó tulajdonságát illetően. Nem valószínű, hogy az elhárítások amúgy mindent tudtak pár hét alatt, csak azóta se kötik senkinek az orrára (beleértve a saját országuk vezetőit is). Lehet gondolni persze mindenféle sötét és homályos dolgot, de jelen esetben nem látni olyan egyértelmű győztesét a járvány kitörésének, akinek tulajdonítani lehetne. Még a kínaiak sem nyertek rajta, pedig rájuk mutogat mindenki. Legalábbis amit így megnyertek, azt megnyerték volna járvány nélkül is, cserébe azért nekik is megbicsaklott a gazdaságuk, minthogy a világpiacra dolgoznak.
 
  • Tetszik
Reactions: laiki and zeal

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
És léptek/nem léptek! Cui Prodest?

Cui Prodest?

Cui Prodest?
:D

Nem igazán értem a cinkelésed...(??)
Geopolitikai hatását tekintve Kína igencsak f@szrahúzta a világot. Akarva, akaratlanul...? tetszik-nem tetszik...!
166 aktív eset, 1 millió lakosra 3 halott.
Gazdaságuk meg szépen bővül.
..
370koronav_rus_7h_nappal_.jpg
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Még a kínaiak sem nyertek rajta, pedig rájuk mutogat mindenki. Legalábbis amit így megnyertek, azt megnyerték volna járvány nélkül is, cserébe azért nekik is megbicsaklott a gazdaságuk, minthogy a világpiacra dolgoznak.

Nem-e???
:cool:
..
Jha, megbicsaklott. Egyszer.
A többi meg padlózott!
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Nem-e???
:cool:
..
Jha, megbicsaklott. Egyszer.
A többi meg padlózott!

Már nem azért, de Kína gazdasága az elmúlt években (évtizedekben) átlagosan 10-12%-kal gyorsabban bővült, mint a fejlett világé általában. Ez most is így van, és akkor is így lett volna, ha nem lett volna járvány. És eddig csak egyszer bicsaklott meg a gazdaságuk, mert a világ nagy részén csak az első hullám ment le. Ha bezár a világ megint, megbicsaklanak ők is még egyszer. Ők is a világpiacból élnek, ha azt elbukják, nem ússzák meg.

Az meg, hogy jobban kezelték a járványt? Lehetett volna máshol is úgy, miért is nem sikerült? Ja igen, mert a nagyon okos minden szitán átlátó zsenik minden fórumon azt harsogták (harsogják), hogy nincs is járvány, az egész csak egy nátha. A kínaiak nem náthaként kezelték, el is fojtották. Nem rajtuk múlik, hogy többiek mind elcseszik. De miért nem Vietnam-ot hoztad, ők is jól megúszták? Vagy Új-Zélandot?

De mindegy persze, gondoltok, amit akartok, csak időnként besokallok a sok hülyeségtől, és kiírom magamból a véleményemet :)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
A koronavírus-fertőzötteknek csak egyötöde marad tünetmentes egy új kutatás szerint

Az új koronavírussal megfertőződött emberek csak mintegy ötöde marad tünetmentes a Berni Egyetem kutatóinak új, nagy léptékű kutatása szerint, amely 79 korábbi tanulmány eredményein alapul.

A tanulmány a PLoS ONE tudományos folyóiratba jelent meg kedden.
Ha a tünetmentes fertőzöttek száma magas lenne, akkor az úgynevezett tömeges immunitás gyorsan elérhető lenne egy elmélet szerint.
Nagy valószínűséggel nem ez a helyzet
– mondta Nicola Low, a Berni Egyetem epidemiológusa, a tanulmány vezető szerzője a svájci SDA hírügynökségnek.
A tünetmentes fertőzöttek számáról nincs egyetértés a szakértők között, mivel akit egyszer tünetmentesnek ítélnek, annál később jelentkezhetnek még a tünetek, ilyenkor beszélnek preszimptomatikus, azaz a tünetek megjelenése előtt lévő páciensekről.
Low és kutatócsoportja 79 korábbi kutatás adatait értékelte. A munkák olyan fertőzöttek adatait tartalmazták, akiknek tüneteit március és június között hosszabb időn át vizsgálták. A 6616 fertőzöttből csak 1287 maradt tünetmentes a betegség teljes lefolyása alatt, nagyjából 80 százalékuknál előbb vagy utóbb felléptek a tünetek.
Amikor leszűkítették az elemzett tanulmányok körét olyan munkákra, ahol az alanyokat véletlenszerűen választották ki, tehát nem csak a kórházban kezeltek voltak benne, akkor a tünetmentes fertőzöttek aránya 30 százalékra nőtt. Azt is megállapították a kutatók, hogy a gyerekeken ritkábban tör ki a betegség, mint a felnőtteken.
A kutatások elemzése, vagyis az úgynevezett metaanalízis alátámasztotta, hogy a tünetmentes fertőzöttek viszonylag kis szerepet játszanak a vírus terjesztésében.
A probléma nem velük, hanem az úgynevezett preszimptomatikus fertőzöttekkel van, akik nem tudnak még a betegségükről – mutatott rá Low, aki hozzátette, hogy a pandémia feltartóztatásához ezért is fontos az általános szabályok - a maszkviselés és a távolságtartás - betartása.
Low és kutatócsoportja továbbra is figyelemmel kíséri a koronavírus okozta Covid-19 tünetmentes lefolyásáról szóló tanulmányokat, mivel a jelen munka elkészülte óta további - a tudós szerint potenciálisan jelentős - 900 kutatást publikáltak.
Időközben a tünetek szélesebb körére derült fény, mint amennyi a járvány kezdetén ismert volt, a köhögés és a fulladás mellett az íz- és szagérzékelés elvesztése és a végtagfájdalmak is annak számítanak már. Ezeknek az ismereteknek a birtokában a jövőben még pontosabban meg lehet állapítani a tünetmentes fertőzöttek számát.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/put...el-a-vakcinat-az-ensz-munkatarsainak-8703636/
"Ingyenesen ajánlotta fel az új koronavírus elleni Szputnyik-V orosz védőoltást az ENSZ munkatársai részére az orosz elnök kedden.
Az ENSZ-közgyűlés általános vitájában videón közvetített beszédében Vlagyimir Putyin közölte: a nemzetközi közösség egy részének szkepticizmusa ellenére Oroszország teljes egészében nyitott és eltökélt a partnerségre.
„Készek vagyunk megosztani tapasztalatainkat és folytatni az együttműködést valamennyi állammal és nemzetközi szervezettel, beleértve más országok ellátását az orosz vakcinával, amely bizonyította megbízhatóságát, biztonságosságát és hatékonyságát” – szögezte le az orosz elnök.
„Oroszország meggyőződése, hogy immár a világ gyógyszeriparának minden kapacitását fel kell használni, és belátható időn belül ingyenes oltáshoz való hozzáférést kell biztosítani minden ország állampolgárainak” – tette hozzá Vlagyimir Putyin.
Az orosz elnök azt is bejelentette, hogy rövidesen magas szintű online konferenciát tartanak a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésére vonatkozó együttműködésben érdekelt kormányok részvételével...
Az orosz elnök szerint meg kell erősíteni az Egészségügyi Világszervezet (WHO) potenciálját, és a lehető legteljesebben fel kell oldani az országoknak az orvostudomány terén való partnersége korlátait..."
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
19499 fertőzött (+633)
534 kórházban (+71)
36 lélegeztetőgépen (+1)
14246 aktív eset (+467)
4559 gyógyult (+158)
694 elhunyt (+8)
632031 mintavétel (+6010)
25212 hatósági házi karanténban (-1538)
kxbq4cqg98zqy467fmmp.jpg
20450 fertőzött (+951)
558 kórházban (+24)
35 lélegeztetőgépen (-1)
15104 aktív eset (+858)
4644 gyógyult (+85)
702 elhunyt (+8)
645492 mintavétel (+13461)
27449 hatósági házi karanténban (+2237)
hhr9pt997tyd66tqc4q6.jpg
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 313
113
20450 fertőzött (+951)
558 kórházban (+24)
35 lélegeztetőgépen (-1)
15104 aktív eset (+858)
4644 gyógyult (+85)
702 elhunyt (+8)
645492 mintavétel (+13461)
27449 hatósági házi karanténban (+2237)
hhr9pt997tyd66tqc4q6.jpg
Rekordteszt, de nem rekordbeteg!!!
A találati arány is javult, csökkent.
Viszont kórházban egyre többen.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Magyarországon terjed most az egyik leggyorsabban a koronavírus-járvány az egész Európai Unióban még azzal együtt is, hogy két másik hivatalos járványügyi mérőszám szerint kevés tesztet végzünk itthon. Az anekdotikus információk szerint ez egyébként lényegében azért van, mert elérhettük a tesztelési kapacitások határait. Ha ez a különutasnak számító korlátozott tesztelési politika folytatódik, akkor egy friss uniós megállapodás alapján félő, hogy az összes tagállam beutazási korlátozásokat rendel majd el a magyarokkal szemben. Ennél is nagyobb gond lenne azonban az, hogy idővel a halálozások felfutása miatt hirtelen megint az országos szintű kijárási korlátozások témája kerülhetne szóba. Sokkal olcsóbb út lenne tehát a tesztelési kapacitások gyors és jelentős felpörgetése.
Koronavírus: különutas tesztelési gyakorlatot folytat Magyarország – Hová vezet mindez?

Hihetetlenül hosszú várólisták alakultak ki a koronavírus-tesztre és a tesztjeik eredményére várók körében. A hatósági ár bevezetése tovább rontott a helyzeten, és mostanra a vállalatoknak is súlyos gondokkal kell szembenézniük. Ha egy dolgozó gyanús esetté válik, hosszú ideig nem tudják meg, hogy valóban fertőzött-e. Az egyik legnagyobb szolgáltató jelenleg 7 nap múlva tud időpontot adni tesztre, és további 5 nap az eredmény megküldése. A korábbi néhány napos folyamat tehát mostanra már hivatalosan is közel két hét.
Koronavírus: most szakad össze a magyar tesztkapacitás, két hét múlva van eredmény

Az általános maszkhasználat növelheti azok számát, akik ha meg is fertőződnek, tünetmentesek maradnak – derül ki a New England Journal of Medicine cikkéből, amelyről Merkely Béla rektor készített összefoglalót a semmelweis.hu-n. A cikkben többek közt azt írják, hogy a maszkhasználat segít mérsékelni a betegség súlyosságát, és biztosíthatja, hogy az újonnan megjelenő megbetegedések nagyobb arányban legyenek tünetmentesek. Ha ez a hipotézis beigazolódik, lehetséges, hogy a mindenkire kiterjedő maszkviselés egyfajta „varioláció” lesz, amely immunitást generálhat, ezáltal lassíthatja a vírus terjedését.
Merkely: Újabb jelentős érv szól a maszkhasználat mellett

Néhány hónap múlva forgalomba kerülhetnek az első koronavírus-vakcinák, de azokat el is kell juttatni az emberekhez. A feladat összetett, és egyelőre az is kérdés, mennyit tudnak majd rövid idő alatt gyártani az oltóanyagból. Meg persze az is, hogy kinek jut belőle.
Ha elkészül a koronavírus-vakcina, csak akkor jön majd a neheze

Gyógyítás helyett folyamatos adminisztrációval kell foglalkozniuk, mert a szülőknek nem hihetnek az iskolák.
Teljesen megbénítja a házi gyermekorvosok munkáját az iskolákban bevezetett járványügyi szabályozás
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 881
82 405
113
Magyarországon terjed most az egyik leggyorsabban a koronavírus-járvány az egész Európai Unióban még azzal együtt is, hogy két másik hivatalos járványügyi mérőszám szerint kevés tesztet végzünk itthon. Az anekdotikus információk szerint ez egyébként lényegében azért van, mert elérhettük a tesztelési kapacitások határait. Ha ez a különutasnak számító korlátozott tesztelési politika folytatódik, akkor egy friss uniós megállapodás alapján félő, hogy az összes tagállam beutazási korlátozásokat rendel majd el a magyarokkal szemben. Ennél is nagyobb gond lenne azonban az, hogy idővel a halálozások felfutása miatt hirtelen megint az országos szintű kijárási korlátozások témája kerülhetne szóba. Sokkal olcsóbb út lenne tehát a tesztelési kapacitások gyors és jelentős felpörgetése.
Koronavírus: különutas tesztelési gyakorlatot folytat Magyarország – Hová vezet mindez?

Hihetetlenül hosszú várólisták alakultak ki a koronavírus-tesztre és a tesztjeik eredményére várók körében. A hatósági ár bevezetése tovább rontott a helyzeten, és mostanra a vállalatoknak is súlyos gondokkal kell szembenézniük. Ha egy dolgozó gyanús esetté válik, hosszú ideig nem tudják meg, hogy valóban fertőzött-e. Az egyik legnagyobb szolgáltató jelenleg 7 nap múlva tud időpontot adni tesztre, és további 5 nap az eredmény megküldése. A korábbi néhány napos folyamat tehát mostanra már hivatalosan is közel két hét.
Koronavírus: most szakad össze a magyar tesztkapacitás, két hét múlva van eredmény

Az általános maszkhasználat növelheti azok számát, akik ha meg is fertőződnek, tünetmentesek maradnak – derül ki a New England Journal of Medicine cikkéből, amelyről Merkely Béla rektor készített összefoglalót a semmelweis.hu-n. A cikkben többek közt azt írják, hogy a maszkhasználat segít mérsékelni a betegség súlyosságát, és biztosíthatja, hogy az újonnan megjelenő megbetegedések nagyobb arányban legyenek tünetmentesek. Ha ez a hipotézis beigazolódik, lehetséges, hogy a mindenkire kiterjedő maszkviselés egyfajta „varioláció” lesz, amely immunitást generálhat, ezáltal lassíthatja a vírus terjedését.
Merkely: Újabb jelentős érv szól a maszkhasználat mellett

Néhány hónap múlva forgalomba kerülhetnek az első koronavírus-vakcinák, de azokat el is kell juttatni az emberekhez. A feladat összetett, és egyelőre az is kérdés, mennyit tudnak majd rövid idő alatt gyártani az oltóanyagból. Meg persze az is, hogy kinek jut belőle.
Ha elkészül a koronavírus-vakcina, csak akkor jön majd a neheze

Gyógyítás helyett folyamatos adminisztrációval kell foglalkozniuk, mert a szülőknek nem hihetnek az iskolák.
Teljesen megbénítja a házi gyermekorvosok munkáját az iskolákban bevezetett járványügyi szabályozás


Ne haragudj érte, de ezek a cikkek mind, mind a szerzők átvett vagy saját kútfőből politikailag összeszerkesztett, saját vágyvezérelt facebook szinten mért konteoinak fakenews szintre hozott baromságai.

Vegyük az elsőt. Szerintük, azért terjed náluk az EUban (nem a svédeknél, nem a belgáknál, stb.) NÁLUNK a járvány, mert nincs elég teszt? He? Mi köze a járványterjedésnek a tesztekhez basszamárnegaqurvaélet!? Nem normálisak.

Ameddig 30k volt a teszt, addig megfizették a munkaerőt, aki elvégezte a teszteket. Sose volt több, mint 15-16k. Nem is kell több. Most lassabban végzik, mert ugyanazok!!! dolgoznak a magán tesztlaborokban, akiket befogtak most az államiba is, vagyis, nem mehetnek fusizni 12 óra után a magánba, mert az államiban is ki kell bírni négyig vagy még azon is túl. De mivel nem tudják az államit otthagyni, mert akkor a magán laborok max. a járvány végéig maradnak életben, így próbálnak mindkét helyen 8-8 órákat lenyomni, ami lehetetlen, mert az államiban 7:30/8:00-16.00/16:30ig kell maradni, a magán praxisuk meg 12-20 óra között kezdődött optimális esetben. :) És ugye 1xerre 2 helyen lenni max. a filmekben lehet.

A gyermekorvosok pedig azért idegesek, mert eddig dolgoztak 10-12 és 14-18 között (mondjuk), most meg az elmaradások miatt korábban kezdenek és később fejezik be csak az adminisztrációt, miközben néha-néha 1-1 beteget be is hívnak. És igen, a kilencvenes évek óta egy orvos többet adminisztrál, mint pl. műt. Ez van. A gyermekorvosok nagyon el voltak kapatva, de hagy ne sajnáljam már őket. A miénk egy Dacia Logan MCVvel kezdte, és most egy évre rá BMW X5össel furikázik. És a másik gyerekorvos se szarral gurigázik. Amikor a közigazgatásban és államigazgatásban leépítések voltak, ott is hirtelen 3 ember helyett már csak 1 maradt, ennek ellenére a meló nagysága nem változott. Ugyanez van mindenhol, így miért lenne másképpen ez a gyerekorvosoknál?! Az asszisztensek száma állandó, általában 60+os nőcikék. Csodák nincsenek.

De ahogy az SZFEsek kapcsán is mondták a kint karriert befutottak, hogy ha nem tetszik a hazai képzés, lehet Amerikába menni. USA: 20k dolcsi egy félév, és ez csak a tandíj, mellé jön a tanárok megfizetése, a különórák, stb., a lakhatás és a megélhetési költségek.

Olyan dolgok kapcsán panaszkodunk folyamatosan, amelyek máshol alapszolgáltatásként sincsenek. Ingyenes gyerekorvosi ellátás? Egyből leszopnának a MILFek bárkit Európán kívül, ha ingyen máshol ilyen szintű lenne, mint itthon!

Szóval portfólió, 444 és barátaik: el lehet menni! Vagy csak megnézni mi lett volna itt ha mondjuk ez a járvány 2010 márciusában jön ide, nem most! Ha 2006ban, már nem élnénk ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 881
82 405
113
Ne haragudj érte, de ezek a cikkek mind, mind a szerzők átvett vagy saját kútfőből politikailag összeszerkesztett, saját vágyvezérelt facebook szinten mért konteoinak fakenews szintre hozott baromságai.

Vegyük az elsőt. Szerintük, azért terjed náluk az EUban (nem a svédeknél, nem a belgáknál, stb.) NÁLUNK a járvány, mert nincs elég teszt? He? Mi köze a járványterjedésnek a tesztekhez basszamárnegaqurvaélet!? Nem normálisak.

Ameddig 30k volt a teszt, addig megfizették a munkaerőt, aki elvégezte a teszteket. Sose volt több, mint 15-16k. Nem is kell több. Most lassabban végzik, mert ugyanazok!!! dolgoznak a magán tesztlaborokban, akiket befogtak most az államiba is, vagyis, nem mehetnek fusizni 12 óra után a magánba, mert az államiban is ki kell bírni négyig vagy még azon is túl. De mivel nem tudják az államit otthagyni, mert akkor a magán laborok max. a járvány végéig maradnak életben, így próbálnak mindkét helyen 8-8 órákat lenyomni, ami lehetetlen, mert az államiban 7:30/8:00-16.00/16:30ig kell maradni, a magán praxisuk meg 12-20 óra között kezdődött optimális esetben. :) És ugye 1xerre 2 helyen lenni max. a filmekben lehet.

A gyermekorvosok pedig azért idegesek, mert eddig dolgoztak 10-12 és 14-18 között (mondjuk), most meg az elmaradások miatt korábban kezdenek és később fejezik be csak az adminisztrációt, miközben néha-néha 1-1 beteget be is hívnak. És igen, a kilencvenes évek óta egy orvos többet adminisztrál, mint pl. műt. Ez van. A gyermekorvosok nagyon el voltak kapatva, de hagy ne sajnáljam már őket. A miénk egy Dacia Logan MCVvel kezdte, és most egy évre rá BMW X5össel furikázik. És a másik gyerekorvos se szarral gurigázik. Amikor a közigazgatásban és államigazgatásban leépítések voltak, ott is hirtelen 3 ember helyett már csak 1 maradt, ennek ellenére a meló nagysága nem változott. Ugyanez van mindenhol, így miért lenne másképpen ez a gyerekorvosoknál?! Az asszisztensek száma állandó, általában 60+os nőcikék. Csodák nincsenek.

De ahogy az SZFEsek kapcsán is mondták a kint karriert befutottak, hogy ha nem tetszik a hazai képzés, lehet Amerikába menni. USA: 20k dolcsi egy félév, és ez csak a tandíj, mellé jön a tanárok megfizetése, a különórák, stb., a lakhatás és a megélhetési költségek.

Olyan dolgok kapcsán panaszkodunk folyamatosan, amelyek máshol alapszolgáltatásként sincsenek. Ingyenes gyerekorvosi ellátás? Egyből leszopnának a MILFek bárkit Európán kívül, ha ingyen máshol ilyen szintű lenne, mint itthon!

Szóval portfólió, 444 és barátaik: el lehet menni! Vagy csak megnézni mi lett volna itt ha mondjuk ez a járvány 2010 márciusában jön ide, nem most! Ha 2006ban, már nem élnénk ...

Leonidas meg tudja mondani mennyi volt eddig a napi max, de szerintem 21knál nem volt hivatalosan több, és mellé vannak még a magánlaborok. Apropó magán, most megy a hiszti, hogy kötelezően kérnek embereket az állami rendszerbe, vagyis amit a hülye digók és spanyolok nem léptek meg, mi megtesszük.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas