[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 447
113
Ne tévesszen meg,hogy ő átmenetileg a háttérbe húzódott nagyon is megvannak a kapcsolatai és ő még nagyon is befolyásos ember,ne tévesszen meg.hogy éppen melyik bólogató jános szerepel többet a médiában ők egytől egyig biodíszletek a főni bábjátékában a fajsúlyos szereplők mindig a háttérben húzódnak meg lásd Pl: Pintért.

Mindenkinek meg van a saját összeesküvèselmélete. De nem baj, szabad orszàgban élünk. :)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 501
113
Lóf.......t...
Ha az ukránok végre komolyan veszik majd, hogy Európaiak akarnak lenni, akkor megszűnnek majd a határok és az ottani beruházások az egész régiónak jót tesznek. Ezt úgy kommunikálni, hogy Mo. vissza akarja szerezni Kárpátalját, az egyszerű idiotizmus. Ha nem lesznek határok, akkor mi a fenének? Kievben is fel kéne nőni már Európához végre...


Nem fognak felnoni...
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Tudom, hogy nem a zenebutik, de nem akarok ebben a belpolitikai eszmecserében részt venni, (csak annyit teszek hozzá, hogy sose egy személynél ragadjatok le). Egy dalt hagyok itt és ki-ki értelmezi, ahogy akarja:
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 610
113
Orosz cikk az ukrán magyar konfliktusról.

"Csak okra van szükségünk": Magyarország előkészíti a behatolást Kárpátaljára




Kijev panaszkodott az Európai Uniónak és a NATO-k Budapest cselekedetei miatt, miszerint Budapest befolyásolni kívánja a kárpátaljai választások eredményét az „Ukrajna Magyarjainak Pártja” javára. Ezt Dmitrij Kuleba, az ukrán külügyminisztérium vezetője nyilatkozta az "Ukraine 24" tévécsatorna adásában.

Az ukránok szerint a magyar államtitkár Potapi Árpád János a közelmúltban Kárpátalján járt és arra biztatta a kárpátaljai magyarokat,hogy a választásokon magyar jelöltre szavazzanak. Erre válaszul néhány magyar politikust Ukrajnában persona non grata nyilvánítottak. Ezt követően Szíjjártó Péter magyar külügyminiszter azzal fenyegetőzött, hogy blokkolja Kijev útját az európai integráció felé.

A Verhovna Rada volt helyettese, Jevgenyij Murajev szerint a magyarok amint lehetőségük lesz rá visszaveszik Kárpátalja területét. Véleménye szerint Budapest pénzügyi beruházásai az utak és a repülőtér megépítésében ebben a régióban 50 millió euró összegű kamatmentes kölcsön formájában 30 éves időtartamra arra utalnak, hogy "ezt maguknak építik". Folytatódik a magyar útlevelek kiadása a helyi polgárok számára is.

- Murajev, szerint, Magyarország minden okot kihasznál, hogy "elmélyítse" jelenlétét Ukrajna kárpátaljai régióiba.

Van esély arra,hogy Ukrajnában olyan esemény következik be ami az ország szakadásához vezethet. És akkor örömmel veszik vissza a magyarok Kárpátalját
Már a fogalmazás is teljesen meglepő, ha tényleg "visszaveszik"-et mondott Verhova akkor ezzel legitimálta azt, hogy ők bitorolják a földet és a jogos tulajdonosa kopogtatni fog érte amint eljő az ideje.
Talán Wass mondott valami hasonlót: Ha valaki elveszi a tollam az nem lesz az övé, az övé csak akkor lesz ha neki adom, addig csak bitorolja, és nekem kötelességem visszavenni tőle.
 
W

Wilson

Guest
Mindenkinek meg van a saját összeesküvèselmélete. De nem baj, szabad orszàgban élünk. :)

Nincs itt semmi összeesküvés-elmélet ez egy teljesen reális verzió az pedig,hogy a Fidesznél ő az egyetlen alkalmas jelölt aki Viktor örökébe tud lépni az pedig szerintem kézenfekvő dolog:)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Hatalmas bajaik vannak Zelenszkijéknek.
- Lényegében az elmúlt napokban az egyik fő sirámuk, hogy nem tudják majd megállítani az orosz visszatérhódítást az önkormányzatokban, és lényegében az ország túlnyomó részén. Ebben a hangulatban vették elő - megint - a "magyar kártyát".
És mindeközben novemberben többek közt életbe lép a nyelvtörvény!
-Lényegében csúnyán elvesztették a támogatottságukat. (Nagyon nem zárható ki, hogy önkormányzati szinten szorosan összefognak majd Porosenkoékkal, ami viszont az egész ország lángba borítását is magával hozhatja- és nem utolsó sorban Zelenszkij maradék támogatottságát is el fogja veszíteni, igaz az magától is menni fog, de nem mindegy mennyi idő alatt)
-Ebbe ráadásul beleszállt a gyakorlatilag Porosenkói Alkotmánybíróság is, lényegében elkaszálva a korrupcióellenes törvényt, aminek következtében lényegében nem lehet kinevezni az önkormányzati választások nyertes polgármestereit, képviselőit...
-Komoly veszélybe kerül többek közt a legújabb IMF hitel is (bár ez általában nem újdonság, mert az Ukránok lényegében semmilyen megállapodást nem tartanak be utólag...)
- Ha Ukrajna elveszíti az EU felé a vízummentességet, az lényegében több milliárdos bevételtől foszthatja meg az "államot"- hiszen az Ukrán költségvetés lényegében legnagyobb bevétele a külföldön dolgozók hazautalt pénze.
-És Zelenszkij sürgősséggel összehívta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülését.

És mindeközben gyakorlatilag szétesett az Ukrán egészségügy, és ugye (többek közt) ebben a helyzetbe "esik bele" az Alkotmánybíróság döntése (melynek jelentősége hatalmas lehet) melynek következtében megbénulhat az ország -nincsenek törvényesen hivatalba léptetett helyi vezetések , még az is széteshet ami eddig még működött...

Zelenszkijéknek most rengeteg mindent kell összefogniuk, szorosan a kezükben tartani, és közben valahogyan elterelni az ellenük szavazó társadalom figyelmét, megtartani az államapparátus és a köztisztviselők legaslább felszínes lojalitását...
És éppen szétesik/forrong több volt Szovjet "köztársaság (Kirgizisztánban meg nemrég elkezdtek azon gondolkozni, hogy felvételüket kérik az Orosz Föderációba, az EU tag Baltiak meg éppen minden egyéb mellett amiatt (is) vannak frászban, hogy Oroszország leállítja a rajtuk keresztül menő tranzitot) jelenleg a külföld figyelme és jóindulata nem nevezhető számottevőnek Ukrajna felé...




https://karpathir.com/2020/10/29/ukrajna-lepesei-figyelemelterelesrol-szolnak/
"Figyelemelterelésnek nevezte Ukrajna Magyarországgal szembeni lépéseit Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ elemzője az M1-en. Az elemzőt annak kapcsán kérdezték, hogy hétfőn Ukrajna megtiltotta két magas rangú magyar tisztségviselő beutazását, a helyhatósági választás alatt Kárpátalján folytatott agitációra hivatkozva. Koskovics Zoltán szerint minden szempontból abszurd az ukrán túlreakció.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a vasárnapi ukrajnai helyhatósági választáson a vezető politikai erő katasztrofális vereséget szenvedett. Azt mondta, most arra használják a magyar kisebbséget, a Magyarországgal fennálló vitájukat, hogy eltereljék a figyelmet erről a súlyos vereségről...
...Koskovics Zoltán kiemelte: Magyarország érdeke, hogy Ukrajna egy stabil, prosperáló állam legyen, de nem tűnik annak. “UKRAJNA EGY „ADÓSSÁGCSAPDÁBAN VERGŐDŐ, KISKIRÁLYOK ÁLTAL URALT ORSZÁG”– fogalmazott..."

https://karpathir.com/2020/10/29/feheroroszorszag-bezarja-kapuit-harom-orszag-elott/
"Három ország állampolgárait nem fogják beengedni Fehéroroszországba.
Ezt Ukrajna fehérorosz nagykövete közölte egy rádióadásban. Igor Kizim szerint a hatóságok Ukrajnát, Lengyelországot és Litvániát továbbra is veszélyforrásként kezeli és emiatt úgy döntött, állampolgárait nem engedi a területére. .."

https://karpathir.com/2020/10/28/az...sag-leallitotta-a-korrupcio-ellenes-reformot/
"AZ UKRÁN ALKOTMÁNY BÍRÓSÁG LEÁLLÍTOTTA A KORRUPCIÓ ELLENES REFORMOT
Az alkotmánybíróságról származó hivatalos tájékoztatóra hivatkozva közli a hvylya.net, hogy az ítészek gyakorlatilag leállították az ukrajnai korrupció ellenes reformfolyamatot..."

https://karpathir.com/2020/10/29/ukrajnanak-a-vizummentessegbe-kerulhet-az-alkotmanybirosag-dontese/
"UKRAJNÁNAK A VÍZUMMENTESSÉGBE KERÜLHET AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG DÖNTÉSE
Az Európa Unióban aggodalmakkal telten fogadták az Ukrán Alkotmánybíróságnak a korrupció ellenes harccal, az egyes törvénycikkek alkotmányellenessé nyilvánításával kapcsolatos döntését.
Az eurointegration.com.ua híre szerint e miatt Ukrajna elveszítheti a vízummentességet az EU-val szemben. Erről Mikola Tocsickij, Ukrajna uniós nagykövete tett megjegyzést az Olga Sztefanisinhez írt nyílt levelében. Az ukrán kormányfő európai integrációért felelős helyetteséhez írt sorokban arra figyelmeztet, hogy az alkotmánybíróság döntéseivel keresztül húzta azokat a kritériumokat, amelyek a vízummentesség megadásának főbb feltételei közé tartoznak.
EZ ALAPOS OKOT SZOLGÁLTAT ARRA, HOGY AZ UNIÓ IDEIGLENESEN MEGSZÜNTESSE AZ UKRÁN ÁLLAMPOLGÁROK SZÁMÁRA A VÍZUMMENTES BEUTAZÁS LEHETŐSÉGÉT.
És nem csupán ez forog veszélyben, hisz a korrupció elleni küzdelem az IMF-el való együttműködés, vagyis az újabb hitelek folyósításának fő alapfeltétele. Továbbá veszélybe sodorták az ukrán gazdaság stabilizálására szánt 1,2 milliárd dolláros uniós támogatás megadását."

https://karpathir.com/2020/10/29/blokkolta-a-valasztasi-eredmenyeket-az-alkotmanybirosag/
"BLOKKOLTA A VÁLASZTÁSI EREDMÉNYEKET AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG
Mint arról a zn.ua beszámol, nem lehet legalizálni az ukrajnai helyhatósági választások eredményeit, mert közbelépett az alkotmánybíróság.
Az információ szerint az Ukrán Alkotmánybíróság leállította a helyhatósági választások eredményeinek realizálását. Az önkormányzati vezetők a törvény szerint csak a speciális ellenőrzéseket követően léphetnek hivatalba. Az ítészek azonban megtiltották a Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökségnek az önkormányzati vezetői posztokra jelöltek vagyonbevallásainak ellenőrzésére szolgáló állami jegyzékekhez való hozzáférést. Márpedig az ilyen vizsgálódás nélkül egyetlen állami szerv vezetője, köztük a helyhatósági választásokon győztesek sem, töltheti be hivatalosan a hivatalát.
A tájékoztató szerint ezzel a döntésével az alkotmánybíróság gyakorlatilag leállította a helyhatalmi szervek élére megválasztott személyeknek, hogy elfoglalják az elnyert széküket. Így nem nevezhetők ki sem a megyei sem a járási tanácsok újonnan választott elnökei és helyettesei. Az alkotmánybíróság ezáltal nemcsak a korrupció ellenes rendszert küldte padlóra, de megbénítja a helyi önkormányzatok és az államgépezet munkáját is.
Fedor Veniszlavszkij, az államfő alkotmánybírósági megfigyelője szerint ez a döntés visszavetheti Ukrajna euró integrációs törekvéseinek esélyeit és jókora nemzetközi botrányhoz is vezethet."

https://rusvesna.su/news/1603969158
Zelenszkij sürgősségel összehívta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács zárt ülését, melyet az államot, a nemzetbiztonságot és az ország védelmét fenyegető új fenyegetésekre és kihívásokra való sürgős és megfelelő reagálás céljából hívták össze."
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 501
113
Hatalmas bajaik vannak Zelenszkijéknek.
- Lényegében az elmúlt napokban az egyik fő sirámuk, hogy nem tudják majd megállítani az orosz visszatérhódítást az önkormányzatokban, és lényegében az ország túlnyomó részén. Ebben a hangulatban vették elő - megint - a "magyar kártyát".
És mindeközben novemberben többek közt életbe lép a nyelvtörvény!
-Lényegében csúnyán elvesztették a támogatottságukat. (Nagyon nem zárható ki, hogy önkormányzati szinten szorosan összefognak majd Porosenkoékkal, ami viszont az egész ország lángba borítását is magával hozhatja- és nem utolsó sorban Zelenszkij maradék támogatottságát is el fogja veszíteni, igaz az magától is menni fog, de nem mindegy mennyi idő alatt)
-Ebbe ráadásul beleszállt a gyakorlatilag Porosenkói Alkotmánybíróság is, lényegében elkaszálva a korrupcióellenes törvényt, aminek következtében lényegében nem lehet kinevezni az önkormányzati választások nyertes polgármestereit, képviselőit...
-Komoly veszélybe kerül többek közt a legújabb IMF hitel is (bár ez általában nem újdonság, mert az Ukránok lényegében semmilyen megállapodást nem tartanak be utólag...)
- Ha Ukrajna elveszíti az EU felé a vízummentességet, az lényegében több milliárdos bevételtől foszthatja meg az "államot"- hiszen az Ukrán költségvetés lényegében legnagyobb bevétele a külföldön dolgozók hazautalt pénze.
-És Zelenszkij sürgősséggel összehívta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülését.

És mindeközben gyakorlatilag szétesett az Ukrán egészségügy, és ugye (többek közt) ebben a helyzetbe "esik bele" az Alkotmánybíróság döntése (melynek jelentősége hatalmas lehet) melynek következtében megbénulhat az ország -nincsenek törvényesen hivatalba léptetett helyi vezetések , még az is széteshet ami eddig még működött...

Zelenszkijéknek most rengeteg mindent kell összefogniuk, szorosan a kezükben tartani, és közben valahogyan elterelni az ellenük szavazó társadalom figyelmét, megtartani az államapparátus és a köztisztviselők legaslább felszínes lojalitását...
És éppen szétesik/forrong több volt Szovjet "köztársaság (Kirgizisztánban meg nemrég elkezdtek azon gondolkozni, hogy felvételüket kérik az Orosz Föderációba, az EU tag Baltiak meg éppen minden egyéb mellett amiatt (is) vannak frászban, hogy Oroszország leállítja a rajtuk keresztül menő tranzitot) jelenleg a külföld figyelme és jóindulata nem nevezhető számottevőnek Ukrajna felé...




https://karpathir.com/2020/10/29/ukrajna-lepesei-figyelemelterelesrol-szolnak/
"Figyelemelterelésnek nevezte Ukrajna Magyarországgal szembeni lépéseit Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ elemzője az M1-en. Az elemzőt annak kapcsán kérdezték, hogy hétfőn Ukrajna megtiltotta két magas rangú magyar tisztségviselő beutazását, a helyhatósági választás alatt Kárpátalján folytatott agitációra hivatkozva. Koskovics Zoltán szerint minden szempontból abszurd az ukrán túlreakció.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a vasárnapi ukrajnai helyhatósági választáson a vezető politikai erő katasztrofális vereséget szenvedett. Azt mondta, most arra használják a magyar kisebbséget, a Magyarországgal fennálló vitájukat, hogy eltereljék a figyelmet erről a súlyos vereségről...
...Koskovics Zoltán kiemelte: Magyarország érdeke, hogy Ukrajna egy stabil, prosperáló állam legyen, de nem tűnik annak. “UKRAJNA EGY „ADÓSSÁGCSAPDÁBAN VERGŐDŐ, KISKIRÁLYOK ÁLTAL URALT ORSZÁG”– fogalmazott..."

https://karpathir.com/2020/10/29/feheroroszorszag-bezarja-kapuit-harom-orszag-elott/
"Három ország állampolgárait nem fogják beengedni Fehéroroszországba.
Ezt Ukrajna fehérorosz nagykövete közölte egy rádióadásban. Igor Kizim szerint a hatóságok Ukrajnát, Lengyelországot és Litvániát továbbra is veszélyforrásként kezeli és emiatt úgy döntött, állampolgárait nem engedi a területére. .."

https://karpathir.com/2020/10/28/az...sag-leallitotta-a-korrupcio-ellenes-reformot/
"AZ UKRÁN ALKOTMÁNY BÍRÓSÁG LEÁLLÍTOTTA A KORRUPCIÓ ELLENES REFORMOT
Az alkotmánybíróságról származó hivatalos tájékoztatóra hivatkozva közli a hvylya.net, hogy az ítészek gyakorlatilag leállították az ukrajnai korrupció ellenes reformfolyamatot..."

https://karpathir.com/2020/10/29/ukrajnanak-a-vizummentessegbe-kerulhet-az-alkotmanybirosag-dontese/
"UKRAJNÁNAK A VÍZUMMENTESSÉGBE KERÜLHET AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG DÖNTÉSE
Az Európa Unióban aggodalmakkal telten fogadták az Ukrán Alkotmánybíróságnak a korrupció ellenes harccal, az egyes törvénycikkek alkotmányellenessé nyilvánításával kapcsolatos döntését.
Az eurointegration.com.ua híre szerint e miatt Ukrajna elveszítheti a vízummentességet az EU-val szemben. Erről Mikola Tocsickij, Ukrajna uniós nagykövete tett megjegyzést az Olga Sztefanisinhez írt nyílt levelében. Az ukrán kormányfő európai integrációért felelős helyetteséhez írt sorokban arra figyelmeztet, hogy az alkotmánybíróság döntéseivel keresztül húzta azokat a kritériumokat, amelyek a vízummentesség megadásának főbb feltételei közé tartoznak.
EZ ALAPOS OKOT SZOLGÁLTAT ARRA, HOGY AZ UNIÓ IDEIGLENESEN MEGSZÜNTESSE AZ UKRÁN ÁLLAMPOLGÁROK SZÁMÁRA A VÍZUMMENTES BEUTAZÁS LEHETŐSÉGÉT.
És nem csupán ez forog veszélyben, hisz a korrupció elleni küzdelem az IMF-el való együttműködés, vagyis az újabb hitelek folyósításának fő alapfeltétele. Továbbá veszélybe sodorták az ukrán gazdaság stabilizálására szánt 1,2 milliárd dolláros uniós támogatás megadását."

https://karpathir.com/2020/10/29/blokkolta-a-valasztasi-eredmenyeket-az-alkotmanybirosag/
"BLOKKOLTA A VÁLASZTÁSI EREDMÉNYEKET AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG
Mint arról a zn.ua beszámol, nem lehet legalizálni az ukrajnai helyhatósági választások eredményeit, mert közbelépett az alkotmánybíróság.
Az információ szerint az Ukrán Alkotmánybíróság leállította a helyhatósági választások eredményeinek realizálását. Az önkormányzati vezetők a törvény szerint csak a speciális ellenőrzéseket követően léphetnek hivatalba. Az ítészek azonban megtiltották a Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökségnek az önkormányzati vezetői posztokra jelöltek vagyonbevallásainak ellenőrzésére szolgáló állami jegyzékekhez való hozzáférést. Márpedig az ilyen vizsgálódás nélkül egyetlen állami szerv vezetője, köztük a helyhatósági választásokon győztesek sem, töltheti be hivatalosan a hivatalát.
A tájékoztató szerint ezzel a döntésével az alkotmánybíróság gyakorlatilag leállította a helyhatalmi szervek élére megválasztott személyeknek, hogy elfoglalják az elnyert széküket. Így nem nevezhetők ki sem a megyei sem a járási tanácsok újonnan választott elnökei és helyettesei. Az alkotmánybíróság ezáltal nemcsak a korrupció ellenes rendszert küldte padlóra, de megbénítja a helyi önkormányzatok és az államgépezet munkáját is.
Fedor Veniszlavszkij, az államfő alkotmánybírósági megfigyelője szerint ez a döntés visszavetheti Ukrajna euró integrációs törekvéseinek esélyeit és jókora nemzetközi botrányhoz is vezethet."

https://rusvesna.su/news/1603969158
Zelenszkij sürgősségel összehívta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács zárt ülését, melyet az államot, a nemzetbiztonságot és az ország védelmét fenyegető új fenyegetésekre és kihívásokra való sürgős és megfelelő reagálás céljából hívták össze."




Jól nyomják,Latin America egy komoly jogállam mellettuk.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Jól nyomják,Latin America egy komoly jogállam mellettuk.
Ukrajna nem tudja elérni Közép-Amerika színvonalát, mivel afrikai színvonalon áll. Az egyik legjobb érv a rasszizmus ellen az ukrán, akinek kultúrteremtő, politikai, államalkotó képessége az afrikai négerek színvonalán áll, miközben fizimiskára perfekt fehér emberek! Ukrajna a legjobb érv amellett, hogy az afrikai állapotok nem, vagy nem döntően genetikai okokra vezethetőek vissza, hanem a kultúrfejlődés súlyos fogyatékosságaira, defektusaira.

Ilyet, hogy az alkotmánybírák eltörölnek egy törvényt, mert büntetné, ha a bírák hamis vagyonbevallást adnak be nem mernek már Latin-Amerikában meglépni, max Venezuelában, ez a fekete kontinensen is csak a szutyokabb, vagy hanyatlóbb entitásokban jellemző szint. Ez a fajta nyíltság a hatalommal való visszaélésben, hogy a visszaélés lesz a rendszer maga!
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 501
113
Ukrajna nem tudja elérni Közép-Amerika színvonalát, mivel afrikai színvonalon áll. Az egyik legjobb érv a rasszizmus ellen az ukrán, akinek kultúrteremtő, politikai, államalkotó képessége az afrikai négerek színvonalán áll, miközben fizimiskára perfekt fehér emberek! Ukrajna a legjobb érv amellett, hogy az afrikai állapotok nem, vagy nem döntően genetikai okokra vezethetőek vissza, hanem a kultúrfejlődés súlyos fogyatékosságaira, defektusaira.

Ilyet, hogy az alkotmánybírák eltörölnek egy törvényt, mert büntetné, ha a bírák hamis vagyonbevallást adnak be nem mernek már Latin-Amerikában meglépni, max Venezuelában, ez a fekete kontinensen is csak a szutyokabb, vagy hanyatlóbb entitásokban jellemző szint. Ez a fajta nyíltság a hatalommal való visszaélésben, hogy a visszaélés lesz a rendszer maga!



Nagy mák, hogy nem kaptak vízumot az EU - ba.
Sem a NATO-ba nem akarja felvenni oket senki, így nem kell nekunk egyedul blokkolni a felvételuket, ahogy az EU - ba sem.....
Vicc b+ a komplett EU /Nato, ha mi nem blokkolnánk, már be vették volna mindkettobe, gyuribá egyet telcsizik, és meg is van szavazva, eszem megáll.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/10/29/eltorolheti-az-alkotmanybirosag-a-nyelvtorvenyt/
"Az ukrán Alkotmánybíróság várhatóan felülvizsgálja a sokat vitatott nyelvtörvény, a korrupcióellenes bíróság felállításáról és a földreformról szóló jogszabály alkotmányosságát – nyilatkozta Olekszandr Novikov, a Nemzeti Korrupció-megelőzési Hivatal (NAZK) vezetője a babel.ua hírportálnak.
„MEG KELL REFORMÁLNI AZ UKRÁN ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGOT, UGYANIS A NYELVTÖRVÉNY, A KORRUPCIÓELLENES BÍRÓSÁG FELÁLLÍTÁSÁRÓL ÉS A FÖLDREFORMRÓL SZÓLÓ JOGSZABÁLY ELTÖRLÉSÉT TERVEZI”– hangsúlyozta Novikov. A NAZK vezetője ezt egy törvény elfogadásával akadályozná meg, amely lehetővé tenné a taláros testület személyi összetételének megváltoztatását.
Mint ismeretes, az Alkotmánybíróság olyan határozatot hozott, mely blokkolja az online hozzáférést a tisztségviselők jövedelem- és vagyonbevallásaikhoz."



Éppen megy az adok kapok. Zelenszkijék sürgősen törvényt akarnak hozni az Alkotmánybíróság megváltoztatásáról, illetve, bocsánat- sürgősséggel előkészítenek egy törvényjavaslatot , amivel helyreállítanák az Ukrán Alkotmánybíróság integritását. (https://timer-odessa.net/news/antik...razobratsya_s_konstitutsionnim_sudom_225.html )

Ha az Alkotmánybíróság paradox módon elkaszálná a nyelvtörvényt az egy érdekes momentuma lenne Ukrajna létének. Ugyanis a jelenlegi Alkotmánybíróság gyakorlatilag Porosenkoi Alkotmánybíróságnak tekinthető, a nyelvtörvényt pedig Porosenko "alkotta"meg, de nem ő léptette életbe, hanem már Zelenszkijék akarják. Namármost Zelenszkij gyakorlatilag az orosz ajkú elsöprő többség szavazatával nyert, melyet (többek közt) sokkolt azzal hogy elfogadta a nyelvtörvényt. Tehát a helyzet paradoxon. Porosenkoék azzal (is) akarják fúrni Zelenszkijéket, hogy nem engednék hatályba lépni a Porosenkoék által "megalkotott nyelvtörvényt...
Logikát keresni az Ukrán politikában...? (Arisztotelész sírva röhögne, Platon meg dörmögne, hogy kérem ez egy Állam. A nyugdíjas katona Szokratész meg beállna egy boltív alá elmélkedni...)
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 005
113
Egy tömör fordítást ha lehet :)
Az orosz külügynek rosszul esett, hogy Viktor a Szabadság téri emlékművet a szovjet megszállás emlékművének nevezte. A szóvivő szerint jó lenne ha ezentúl vigyáznánk a szánkra, mert ne feledjük, hogy mi voltunk Hitler legszorosabb szövetségese és szörnyű bűnöket követtünk el mind a polgári lakosság, mind az orosz hadifoglyokkal szemben.
Mindezt azután, hogy kijelentette, hogy mi durván eltorzítjuk a történelmi tényeket.
(Ennyit azoknak, akik szerint a NATO tagságunk felesleges rossz.)
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 125
2 460
113
Az orosz külügynek rosszul esett, hogy Viktor a Szabadság téri emlékművet a szovjet megszállás emlékművének nevezte. A szóvivő szerint jó lenne ha ezentúl vigyáznánk a szánkra, mert ne feledjük, hogy mi voltunk Hitler legszorosabb szövetségese és szörnyű bűnöket követtünk el mind a polgári lakosság, mind az orosz hadifoglyokkal szemben.
Mindezt azután, hogy kijelentette, hogy mi durván eltorzítjuk a történelmi tényeket.
(Ennyit azoknak, akik szerint a NATO tagságunk felesleges rossz.)
Ha mi voltunk a legszorosabb akkor Ausztria mi volt?