Rheinmetall Lynx

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 931
73 367
113
Australian Lynx KF41 Infantry Fighting Vehicle unveiled for Land 400 Phase 3 Program...

A Hiúzt zárt ünnepségen mutatták be kiválasztott ausztráliai ipari partnerekkel a MILVEHCOE-ban. Az RMA által tesztekre beszállított Lynx járművek mindegyike jelentős mennyiségű ausztráliai ipari terméket fog tartalmazni. A Rheinmetall Land Land Phase 3 ajánlatának helyi partnereit a következő hetekben jelentik be.


A Magyar Honvédség a Lynxet választotta több mint 200 jármű leszállítására ... A Rheinmetall Defense Australia tornyokat exportál 150 millió dollár értékben - és hamarosan további exportrendeléseket jelent be a magyar programba, beleértve az ausztrál kkv-k megrendelését is.


Lynx has been selected by the Hungarian Armed Forces for the delivery of more than 200 vehicles in the first launch order for the vehicle globally. Rheinmetall Defence Australia will export turrets to the value of $150 million manufactured by Australians – and will soon announce further export orders into the Hungarian program including orders for Australian SMEs.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 302
76 879
113
Elég kókány egy torony ez.Így néz ki az amikor valamire utólag kerül fel valami.
 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 154
113
Elméletileg a torony jobb oldalán van integrálva és felfelé emelkedik ki. Azt olvastam, hogy integrálva van hozzá Javelin meg a Spike LR is. Előbbiből egy, utóbbiból pedig 2 fér a kialakított részbe.
EOS T-2000
D0mPc7VWsAA5LxH.jpg

Ez teljesen máshogy néz ki, mint a #1421-es hsz.-ben látható tesztjármű.
Ezek alapján a tesztjárművet gyorsan összeheftelték feltehetően (ennyit arról, hogy integrált APS), hogy a teszteken lehessen dolgozni vele, majd a végleges torony (ha a Lynx nyer) lehet már jobban hasonlít erre.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Nekem az nem világos ezen a tornyon hogy az Iron Fist radarja bekerült a torony elején lévő lemez MÖGÉ..o_O.
Így a radar nem lát előre = az abból az irányból érkező fenyegetés ellen nem véd.

Eddigi kiépítéseknél a 4 db. radar volt a torony 4 sarkán, biztosítva a 360 fokos lefedettséget.
Mint ezeken a képeken
ironfist-2.jpg

IMI.jpg
 

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Ez teljesen máshogy néz ki, mint a #1421-es hsz.-ben látható tesztjármű.
Ezek alapján a tesztjárművet gyorsan összeheftelték feltehetően (ennyit arról, hogy integrált APS), hogy a teszteken lehessen dolgozni vele, majd a végleges torony (ha a Lynx nyer) lehet már jobban hasonlít erre.

Ez nem a Lynx, hanem a Redback tornya.
 

Tegin

Well-Known Member
2020. június 2.
399
1 332
93
Ez teljesen máshogy néz ki, mint a #1421-es hsz.-ben látható tesztjármű.
Ezek alapján a tesztjárművet gyorsan összeheftelték feltehetően (ennyit arról, hogy integrált APS), hogy a teszteken lehessen dolgozni vele, majd a végleges torony (ha a Lynx nyer) lehet már jobban hasonlít erre.
2019 februárjában írták, hogy TRL-6 szinten vannak az APS-ükkel, tehát saját (gondolom optimista) bevallásuk szerint is csak techdemóig jutottak a "Hibrid védelmi modullal"
18 hónapot adtak meg arra, hogy TRL-8ig jutnak, ami még mindíg csak a fejlesztés utolsó fázisa, a végleges termék, a tesztelés ez után jön. Akkor sincs készen, ha minden a Rheinmetall tervei szerint alakult, de mikor szokott minden a fejlesztő elvárásai szerint alakulni egy ilyen innovációnál?! Soha.
Nem nehéz kitalálni, hogy a teszt járműre az ausztrálok APS-t kértek, hát kaptak egyet, úgy-ahogy. Aztán majd a széria terméknél megpróbálják visszatuszkolni a saját rendszert, ha nyernek.. és addigra tényleg el is készülnek vele.
https://www.edrmagazine.eu/idex-2019-rheinmetall-introduces-hybrid-protection-modules-for-vehicles
Valami ilyesmi kinézetre lehet számítani a felpakolt moduloknál:

20200226__Hybridschutz__Boxer_750x500.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Ocses

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
https://breakingdefense.com/2020/10/lynx-strikes-back-how-rheinmetall-could-win-army-omfv-analysis/

Hosszu, viszonylag jol osszeszedett cikk a botranyos OMFV tender torteneterol a Lynx kapcsan, konkretan fel is hozza a magyar rendelest:

"Meanwhile, as Rheinmetall refined its design, its published materials on Lynx gave a narrower and slightly lighter weight range than we’d heard in 2018. “Modular scalable armour packages [are] available,” one pamphlet says, “starting with a mass of only 34 tonnes in a peacekeeping [configuration], all the way to 50 tonnes” – about 37.5 to 55.1 US tons – which is well within the capacity of typical Eastern European bridges. In fact, Lynx is light enough that one Eastern European country decided to buy it: Hungary.

Maturity: Hungary & Australia Advance, the US Slows Down
In 2018, the KF41 Lynx was brand-new and the Army was in a hurry, aiming to field OMFVs to combat units by 2026. “We have a pretty challenging test schedule, [so] we really can’t afford a clean-sheet design,” said then-program manager Col. James Schirmer."

"The Army’s gentler schedule made Lynx’s unproven status less of an issue – at the same time that Lynx was proving itself to other nations. In 2019, the Rheinmetall Lynx and the Korean-made Hanwha AS21 Redback advanced to the final round of Australia’s US $10 billion competition for a new armored troop carrier, Project Land 400 Phase 3 (the Australians will pick a winner in 2022). Then, this year, Hungary placed the first order for Lynx, paying US $2.4 billion for 218 Lynx Infantry Fighting Vehicle variants and nine support vehicles, plus assorted spares and support.
The Hungarian deal also showed how Rheinmetall can work with local firms. While the first 46 Lynxs will be built in Germany, the next 172 will be manufactured by a joint venture in Hungary. Similarly, Rheinmetall’s Australian branch has set up a
Military Vehicle Centre of Excellence (MILVEHCOE) to design, develop, and manufacture vehicles and equipment locally in Queensland.

“The transfer of technology is one area that Rheinmetall really excels at, and I think you see that in the win in Hungary and MILVEHCOE in Australia,” the managing director of the company’s US subsidiary, American Rheinmetall’s Matt Warnick, said in an interview with Breaking Defense. “There’s a good opportunity for Team Lynx to help grow production capabilities for ground combat vehicles in the US and to add jobs for US workers.”
For the US competition, Rheinmetall is partnered with two American firms: Raytheon, which will provide much of the electronics in any US version, and Textron, which will build the vehicle itself at its Slidell, La. factory."

"The Army also wants OMFV to be easy to upgrade, with what’s called a Modular Open Systems Architecture (MOSA) that can plug and play new technology from any vendor that meets certain common standards. Allied customers like Hungary and Australia are driving Rheinmetall in this direction as well. The Lynx is designed to allow mechanics to swap out key components like the turret, converting an infantry carrier to (for example) a mobile command post in less than three hours."
kösz a linket!
 
  • Tetszik
Reactions: kamm

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 967
7 017
113
2019 februárjában írták, hogy TRL-6 szinten vannak az APS-ükkel, tehát saját (gondolom optimista) bevallásuk szerint is csak techdemóig jutottak a "Hibrid védelmi modullal"
18 hónapot adtak meg arra, hogy TRL-8ig jutnak, ami még mindíg csak a fejlesztés utolsó fázisa, a végleges termék, a tesztelés ez után jön. Akkor sincs készen, ha minden a Rheinmetall tervei szerint alakult, de mikor szokott minden a fejlesztő elvárásai szerint alakulni egy ilyen innovációnál?! Soha.
Nem nehéz kitalálni, hogy a teszt járműre az ausztrálok APS-t kértek, hát kaptak egyet, úgy-ahogy. Aztán majd a széria terméknél megpróbálják visszatuszkolni a saját rendszert, ha nyernek.. és addigra tényleg el is készülnek vele.
https://www.edrmagazine.eu/idex-2019-rheinmetall-introduces-hybrid-protection-modules-for-vehicles
Valami ilyesmi kinézetre lehet számítani a felpakolt moduloknál:
https://defense-update.com/20190121_iron-fists-aps-for-the-australian-boxers.html

Amúgy nem hátrány a 2 robbanótöltet per indító torony?A SAAB-nak van a LEDS-150 nevű aps rendszere ami hat robbanótöltetet használ /indító torony...vagy egyszerűen az iron fist a legkiforrottabb rendszer?
 
K

kamm

Guest
https://defense-update.com/20190121_iron-fists-aps-for-the-australian-boxers.html

Amúgy nem hátrány a 2 robbanótöltet per indító torony?A SAAB-nak van a LEDS-150 nevű aps rendszere ami hat robbanótöltetet használ /indító torony...vagy egyszerűen az iron fist a legkiforrottabb rendszer?

Ez sokszor nem csak a rendszer kepessegein ill az aran mulik, hanem pl az elterjedtsegen. Az ausztralok kozismerten az amerikaiak hatso felebe masznak kulpolitikailag, a legvaloszinubb kozos fellepesuk az amerikaiakkal lesz, igy ez is faktor lehet, olcsobb is lehet emiatt, egy kozosen hasznalt rendszerhez kaphatnak az amerikai supply chainbol is, nem kell sajatot fenntartani egy mexpedicios kuldetesnel stb.
 
  • Tetszik
Reactions: L.O.B

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 886
22 301
113
Már utaltam rá,hogy milyen kókány ez a torony és így közelebbről méginkább az.Páran mondogatjuk itt,hogy nem mind1,hogy valami eredendően van integrálva vagy utólag...
Mondjuk az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyire egyszerűen javitható/le- felszerelhető a cucc, mert gondolom hébe-hóba kalibrálni is kell, meg ellenőrizni, éles harci bevetés után esetleg cserélni néhány szenzort...amihez azért jó,ha nem kell megbontani a tornyot/testet.
De egyébként igen, elsőre elég utómunkának néz ki pár dolog a képeken...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 302
76 879
113
Mondjuk az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyire egyszerűen javitható/le- felszerelhető a cucc, mert gondolom hébe-hóba kalibrálni is kell, meg ellenőrizni, éles harci bevetés után esetleg cserélni néhány szenzort...amihez azért jó,ha nem kell megbontani a tornyot/testet.
De egyébként igen, elsőre elég utómunkának néz ki pár dolog a képeken...

Nézd meg a T-14 tornyát meg ezt.Oké az harckocsi de alapvetően ugyan az,van rajta főfegyver,APS radar,APS töltet,füst és optikai szenzorok.Mégsem egy kókány valaminek néz ki hanem látszik rajta,hogy a tervezés első pillanatától kezdve ezekkkel számoltak,nem utólag lett rábarkácsolva.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 886
22 301
113
Nézd meg a T-14 tornyát meg ezt.Oké az harckocsi de alapvetően ugyan az,van rajta főfegyver,APS radar,APS töltet,füst és optikai szenzorok.Mégsem egy kókány valaminek néz ki hanem látszik rajta,hogy a tervezés első pillanatától kezdve ezekkkel számoltak,nem utólag lett rábarkácsolva.
Persze, irtam is, hogy ebben egyetértünk.