MIM-104 Patriot (USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 153
113
Ebből aktív radaros rakéta a mesében jön ki. Vagy, ha igen, akkor eddig - khöm - túlszámláztak. Az meg látszik, hogy nem IR vezérlésű a képen.
Az HMZ terén dicséretes a skálázás, csak a bibi az, hogy ettől még nem lesz jó csapatlégvédelem, ha maga az egész rendszer nagyon nem mobil.

A Brimstone rakétának is aktív radarja van és 105 ezer font a listaára...
Szóval én nem tartom reménytelennek a dolgot ARH-ra.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1586

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 593
113
Román
PAC-3_200918_01.jpg

PAC-3_200918_02.jpg

PAC-3_200918_03.jpg

Holland
PAC-3_200927_01.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and BJani

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 514
113

Érdekes az "vízjel" a képeken, mert nem tűnik valószínűnek hogy egy ilyen zártkörű NATO esemény közelébe engedtek volna bármilyen oroszt...

Ugyanezeket a képeket linkeltem be két hónappal ezelőtt a román védelmi minisztérium facebook oldaláról. Miért tünteti el a fórummotor egy idő után a képeket, amit linkelek?

 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 514
113
Kuwait – System Spares for Patriot Configuration 3+
WASHINGTON, December 29, 2020 -

The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Government of Kuwait of System Spares for Patriot Configuration 3+ and related equipment for an estimated cost of $200 million. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

The Government of Kuwait has requested to buy spare parts to support their upgraded Patriot systems. Included is one (1) set of Authorized Stockage List (ASL), Prescribed Load List (PLL) and Higher Headquarters Battery (HHB) spare parts; one (1) set of Authorized Stockage List (ASL), Prescribed Load List (PLL) and Higher Headquarters Battery (HHB) spare parts; one (1) set of Fixed Site Antenna Mast Group (ATG)/Information and Coordination Central (ICC) Tethered Manstation Kit (ITMK) spare parts, transportation, organizational equipment, support equipment, tools and test equipment, technical data and publications, personnel training and training equipment, maintenance services, U.S. government and contractor engineering, technical, and logistics support services, and other related elements of logistical and program support. The total estimated program cost is $200 million.

The proposed sale will support the foreign policy and national security of the United States by helping to improve the security of a Major Non-NATO Ally that is an important force for political stability and economic progress in the Middle East.
The proposed sale of these spare parts for Kuwait’s Patriot System will improve Kuwait’s capability to meet current and future threats and provide greater security for critical civilian and military infrastructure. The procurement of these spare parts represents a commitment by Kuwait to field and maintain systems that are interoperable with U.S. forces. Kuwait will have no difficulty absorbing this equipment and support into its armed forces.

The proposed sale of this equipment and support will not alter the basic military balance in the region.
The principal contractor will be Raytheon Missile Systems, Waltham, MA. There are no known offset agreements proposed in connection with this potential sale.

Implementation of this proposed sale will not require the assignment of any additional U.S. Government or contractor representatives to Kuwait.

There will be no adverse impact on U.S. defense readiness as a result of this proposed sale.
This notice of a potential sale is required by law. The description and dollar value is for the highest estimated quantity and dollar value based on initial requirements. Actual dollar value will be lower depending on final requirements, budget authority, and signed sales agreement(s), if and when concluded.[/I]
 
K

kamm

Guest

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 514
113
Statements from the Swiss Patriot Team

The Swiss Government announced its intent to purchase the proven Patriot™ system for its ground-based air defense. When the Foreign Military Sale is complete, Switzerland will become the 18th member of a Global Patriot network, which includes seven other European countries, who have chosen the proven Patriot system as the backbone of their air defense.


(A Rheinmetall-os ember mögött mi látható?)
 
  • Tetszik
Reactions: kamm
K

kamm

Guest
Elkepeszto, hogy gatlastalanul combat-provennek hazudja a Patriotot, mikozben egyetlen sikeres valodi (=nem teszt) akcioja nem volt, vagy csodot mondott vagy sajat gepet lottek le vele.

Statements from the Swiss Patriot Team

The Swiss Government announced its intent to purchase the proven Patriot™ system for its ground-based air defense. When the Foreign Military Sale is complete, Switzerland will become the 18th member of a Global Patriot network, which includes seven other European countries, who have chosen the proven Patriot system as the backbone of their air defense.


(A Rheinmetall-os ember mögött mi látható?)

Az nem vilagos, de kamu (moge van teve.)
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and ravenlord
T

Törölt tag 1945

Guest
Elkepeszto, hogy gatlastalanul combat-provennek hazudja a Patriotot, mikozben egyetlen sikeres valodi (=nem teszt) akcioja nem volt, vagy csodot mondott vagy sajat gepet lottek le vele.

A Patriot sokkal több valódi harcot látott mint bármely nyugati* kortársa (SAMP/T, NASAMS, MEADS, TLVS, stb).
Többször is eredményes volt (saját gépekkel szemben - Tornado, F18), és volt Patriot üteg amit (saját) F16-os lőtt szét (szintén tévedésből).
Arról nem a Patriot tehet, hogy az Iraki légierő egyáltalán nem repkedett arrafelé.

1991-ben igen eredményes volt a ballisztikus rakéták elleni pontvédelemre alkalmas PAC1, egyetlen Patriot üteget sem semmisítettek meg Iraki SCUD rakétával. Az hogy a politikusok területvédelmi rendszernek hazudták, (és arra alkalmatlannak bizonyult) az a politikusokat minősíti.

2003-ban a ballisztikus rakétákkal szemben a már objektum védelemre alkalmas PAC2 már elég jól szerepelt, ott a CSSC-3-asok jelentettek inkább problémát. (ezek ellen a mai napig sincs megoldása az amcsiknak, pedig ugye ott az orosz CLAM SHELL)


*Sz-300PSz ugye inkább csak leszerepelt Örményországban ha egyáltalán részt vett a harcokban, az Sz-400 Szíriában csak porosodik miközben az izraeliek meg repkednek körülötte, egyedül a szír 40 éves Sz-200VE Vega áll ki harcolni (és néha eredményes is F16-al szemben).
 
K

kamm

Guest
A Patriot sokkal több valódi harcot látott mint bármely nyugati* kortársa (SAMP/T, NASAMS, MEADS, TLVS, stb).
Merre is?
Nem hallottam olyat, hogy a NASAMS avagy a SAMP/T azzal jonne, hogy ok combat-proven...

(FYI nincs MEADS meg TLVS, a MEADS alapjain indult a TLVS, ami azota le lett fujva.)

Többször is eredményes volt (saját gépekkel szemben - Tornado, F18), és volt Patriot üteg amit (saját) F16-os lőtt szét (szintén tévedésből).
Arról nem a Patriot tehet, hogy az Iraki légierő egyáltalán nem repkedett arrafelé.
Tehat nem combat proven.

1991-ben igen eredményes volt a ballisztikus rakéták elleni pontvédelemre alkalmas PAC1, egyetlen Patriot üteget sem semmisítettek meg Iraki SCUD rakétával. Az hogy a politikusok területvédelmi rendszernek hazudták, (és arra alkalmatlannak bizonyult) az a politikusokat minősíti.
Szoval akkor a PC1 volt sikeres 1991-ben, az a combat proven?

2003-ban a ballisztikus rakétákkal szemben a már objektum védelemre alkalmas PAC2 már elég jól szerepelt, ott a CSSC-3-asok jelentettek inkább problémát. (ezek ellen a mai napig sincs megoldása az amcsiknak, pedig ugye ott az orosz CLAM SHELL)
Hol? Az egyetlen Patriot eles bevetesrol a szaudiaknal tudok, ahol latvanyosan csodot mondott, felrobbant a fel finomitorendszer.

*Sz-300PSz ugye inkább csak leszerepelt Örményországban ha egyáltalán részt vett a harcokban, az Sz-400 Szíriában csak porosodik miközben az izraeliek meg repkednek körülötte, egyedül a szír 40 éves Sz-200VE Vega áll ki harcolni (és néha eredményes is F16-al szemben).
Lehet, de az most nem igazan relevans, en a Patriot gatlastalan hazugsagain fintorgok...
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
T

Törölt tag 1945

Guest
Tehat nem combat proven.

Eltalálta a célt? Lőttek rá?

Szoval akkor a PC1 volt sikeres 1991-ben, az a combat proven?

Patriot systemről beszélt az ember a videóban, nem keverd a rakétatípusokkal (PAC1, PAC2, GEM, PAC3, stb).

Hol? Az egyetlen Patriot eles bevetesrol a szaudiaknal tudok, ahol latvanyosan csodot mondott, felrobbant a fel finomitorendszer.

A csődöt mondott és az ott sem volt között azért van némi különbség...

Lehet, de az most nem igazan relevans, en a Patriot gatlastalan hazugsagain fintorgok...

Pedig inkább a politikusokon, az újságírókon (és a hozzád hasonló laikusokén) kellene.
 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75 and fishbed