Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Tegin

Well-Known Member
2020. június 2.
399
1 332
93
Érdemes lennek különválasztani olyan fogalmakat, amik szépen lassan összeforrtak a média-vita kapcsán. Az elérendő cél ugyanis nem a függetlenség, hanem az objektivitás, a tényszerű tájékoztatás lenne. (A függetlenség alatt itt először politikai párttól való függetlenséget értek.)
A függetlenség nem önmagában való érték, hanem garanciális a médiumok szempontjából.
A függetlenség tudja csak garantálni hosszú távon a teljes objektivitást, mint ideális, elméleti állapotot, hiszen a függőség előbb-utóbb a tények elferdítéséhez, de legalábbis szelekciójához vezet.

Azt viszont nem szokás hangoztatni, hogy a függetlenségből az objektivitás semmilyen mértékben nem következik, attól, hogy egy médium független, még lehet teljes mértékben elfogult, objektivitást nélkülöző, „propaganda-médium”, és könnyen elképzelhető, hogy egy anyagi-személyi függésben létező médium objektívabb, hitelesebb tájékoztatást nyújt.


A múltban egy többé-kevésbé működő polgári demokráciában nem ez volt a tapasztalati tény, de azok az idők lassan elmúltak, már nyugaton sem a polgári demokrácia, a jóléti állam modellje érvényesül, hanem az új, „liberális demokráciáé.” Nálunk a Fidesz a „keresztény demokráciát” próbálja kevés sikerrel ideológiai ellenpontként felépíteni és felkínálni, a szekuláris és alacsony ideológiai töltetű polgári demokráciának ugyanis egy ilyen „kő, papír, ollóban” nem osztottak lapot, akármennyire siratjuk.

A második kérdés, hogy mihez képest nézzük a függetlenséget?
Ha közvetlenül politikai pártokhoz képest, akkor abban a jelenlegi magyar jobboldali, vagy „konzervatív” média egyértelműen leszerepel.
Ha viszont politikai eszméhez mérjük a függetlenséget, akkor a helyzet minimum kiegyensúlyozottá válik. Láthatjuk, hogy az objektivitás, a tényszerűség a kritikus társadalmi és politikai kérdésekben igen ritkán kap szerepet. Nagyítóval kell keresni a média-kínálat minden oldalán.

Fel lehet tenni a kérdést, hogy tőlünk nyugatra ezen a teszten hogyan vizsgázna a média?
Biztosan nincs sehol sem olyan közvetlen kapcsolat a legnagyobb médiumok és a politikai vezetés között, mint nálunk, ahol, az előbbi az utóbbinak alárendelten működik.
De mit kezdünk azzal, ha gondolatban visszahelyezzük magunkat a polgári demokrácia értékrendjébe, és azt tapasztaljuk, hogy a média szinte teljes egésze egy politikai eszme elkötelezettjévé vált?


Ha belehelyezkedünk és magunkévá tesszük a kérdéses politikai eszmét, de legalábbis elfogadjuk azt a társadalomszervezésünk alapjaként, akkor megnyugodhatunk, hogy a tájékoztatásunk továbbra is független és objektív.

Ha nem fogadjuk el adott politikai eszmét (nevezzük liberális demokráciának) és annak minimum néhány elemétől, vagy akár teljes egészétől meg szeretnénk kímélni magunkat és jelenlegi első számú, vagyis domináns politikai közösségünket (Magyar Állam) akkor viszont azt látjuk, hogy ott „nyugaton” bizony nem létezik független média.

Jelenleg nálunk mindkét politikai eszme korlátozás nélkül meg tud jelenni a médiában, és ahhoz lényegében mindenkinek hozzáférése van. Lehet szerintem pillanatnyi többségről beszélni, de (politikai eszmékhez mérten) nálunk sokkal inkább egyensúly van jelenleg, mint érdemi dominancia.


Hogy akkor mitől is érdemes néznünk a függetlenséget? Politika pártoktól, vagy politikai paradigmától?
Az én véleményem az, hogy a paradigmától. Mivel mindkét oldal azt feltételezi, hogy a másik arra használja fel a hatalmát, hogy véglegesen kiszorítsa a hatalmi pozícióból (értsd: belátható időtávon belül) és ebben valószínűleg mindegyiknek igaza is van.


A jobboldali monolit blokk arra számít, hogy ha vesztenek 4 év alatt addig ütik őket politikai, gazdasági és jogi eszközökkel, amíg a párt a CDU analógjává nem változik. A Fidesz a jelenlegi eszmeiségével ugyanis „diktatórikus” párt, így nem is indulhat majd „demokratikus” választásokon. Ha mégis indulhat, akkor sem sok köszönet lesz benne, hiszen az elsődleges politikai közösségünkké egy föderális(abb) EU válik, az ország és annak kormánya végérvényesen, minden érdemi kérdésben végrehajtó szerepbe kerül. (Kevesen tudják, hogy már hosszú ideje uniós szinten zajlik a ránk hatályos jogalkotás zöme, mert a hazai jogba átültetés módszere mellett ez elsőre nem nyilvánvaló.)
Aki ezzel az új helyzettel nem ért egyet, az valamilyen módszer következtében végleg ki fog szorulni a politikai életből, a pártból.

A jelenlegi ellenzék ezzel szemben arra számít, hogy a jobboldal a hazai gazdásági és közéleti pozíciók egyre növekvő szeletét elfoglalva, kvázi pártállami struktúrát alakít(ott) ki, ahol csak külső segítséggel (beavatkozással) tudnak hatalmi pozícióba kerülni.
Mivel a modellként szolgáló államokban a társadalmi paradigmaváltásba előbb-utóbb minden politikai erő belement, (kivéve a fiók-szkeptikusokat, igen, a Jobbik szerintem köszöni és kérné az Afd. szerepét) ennek elsődleges katalizátora pedig a média ideológiai iránymutató szerepe volt (nem csak a hírszolgáltatók), ezért a „természetes” társadalmi folyamatok önkényuralmi eszközökkel történő megváltoztatásaként élik meg a hazai jobboldal aktív beavatkozását a médiapiacon.
További félelmük az, hogy aktív lépéseket fog tenni a nyugatról érkező beavatkozási nyomás növekedésével annak érdekében, hogy ennek ellenálljon, kiszakítva de legalábbis eltávolítva az országot attól a tágabb politikai közegtől, amin belül szinte törvényszerű lenne, hogy előbb-utóbb kormányzati pozícióba kerülhetnek. (Hunxit, Putyinpincsi).

A dühödt ellentétek, és az, hogy egyik oldal sem válogat az eszközökben, szerintem alapvetően innen jönnek. Remélem arra használjátok ezt az írást, hogy kevesebb zsigeri dühvel és több megértéssel folytassátok a vitát.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 821
113
  1. A fizetés emelkedése mennyivel haladta meg a valódi inflációt? Mert ugye így lehet lemérni a valós fizetésemelést.
  2. Én ilyen téren a közalkalmazotti bértáblát venném elő. Nézd meg az mennyit változott az elmúlt időszakban (gyakorlatilag másfél évtizede csak az előírt minimálbérhez illetve bérminimumhoz emelik). Ez amúgy nem csak a Fidesz bűne, előtte is szerették a mélyben tartani.
  3. A rezsicsökkentés és társai részben átverés kategóriája. Kérdezd meg a vízszolgáltatódat, hogy mennyit költöttek a rezsicsökkentés óta fejlesztésekre például. Irgalmatlan magas árat fogunk fizetni az elmaradt karbantartások és fejlesztések miatt, amik rövid távú politikai okok miatt kényszerből maradtak...
  4. A miért ne szavaznál a Fideszre témában engem leginkább az háborít fel, hogy a NER hogy teszi rá a kezét az országra. Az elmúlt években néha teljesen váratlan beszélgetéseknél térnek ki arra ismerősök, hogy vesztették el az amúgy régóta bejáratott üzleti kapcsolataikat vagy akár a munkájukat ilyenek miatt.

Na pont az ilyen "szakmainak" álcázott sumák propagandától van tele a tököm!
Ne kérdéseket tegyél fel, ha nem tetszik valami akkor írd meg pontosan mennyi az annyi! Plusz a megoldást is, azt is számokkal!
De nem tudod, mert a számok nem igazolnának így írásod semmi másra csak árokásásra és "hozzáértő" fölényeskedésre alkalmas.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 037
10 076
113
https://telex.hu/gazdasag/2020/11/25/hulladektorveny-modositasa-allamositas-kozpontositas
https://www.portfolio.hu/uzlet/20201111/letrejohet-magyarorszagon-a-nemzeti-vizmuvek-456926
https://hvg.hu/kkv/20201111_Ujabb_s...tszoros_kozmuadot_fizettetnenek_a_vizmuvekkel
Hát, zseniális, így kell a komplett közmű hálózatot áttolni államiba önkormányzati tulajdonból, ott majd jobban fog működni (nem), de legalábbis saját sameszokkal lehet a rendszert feltölteni.
Viszont ha a nagyvárosi vízműveket büntetjük, az különösen geci: ha méretgazdaságos vagy, akkor rábasztál haver! (igazából ez csak a fővárosi Vízműveket bünteti persze, nem tudom hogy van-e még igazi városi vízmű, elvileg már nem lehet) Igazi szakmai munka már csak ott folyik lassan, a többiből igyekszik minden szakember menekülni, majd most akkor onnan is fognak spurizni. Ha valami működik, akkor vegyük el, ha már jót nem tudunk csinálni sorába illeszkedik ez is.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 821
113
... A dühödt ellentétek, és az, hogy egyik oldal sem válogat az eszközökben, szerintem alapvetően innen jönnek. Remélem arra használjátok ezt az írást, hogy kevesebb zsigeri dühvel és több megértéssel folytassátok a vitát.

Ehhez egyet kellene érteni a folyamatok leírásával, de nem fogunk.
Pedig elég pontosan, sőt nagyon pontosan foglaltad össze.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 970
13 959
113
Kaleta: a diplomáciai dolgokat (volt közöm hozzá, tudom) PÁRTÁLLÁSTÓL FÜGGETLENÜL, még Gyurcsányék alatt is!!! csendben intézték. Ezért hívják diplomáciának. Hogy miért kapott csak ekkora büntetést? Mert vsz nem tudták bebizonyítani, hogy az a sok minden ami a gépén volt, hogyan került oda és inkább nem csináltak belőle ügyet.
A hivatali laptopjáról volt szó, amin tizenkilenc-ezer! pedofil fénykép, videó volt. Mit kell ilyen esetben bizonyítani, hogy hogyan került hozzá? WTF! Ez kereskedelmi mennyiség!
Ilyenkor hova tűnik a keresztény értékrend, meg a védjük a gyerekeket? Viktor is mosta kezeit, hogy nem tehetett semmit, jó vicc...
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 970
13 959
113
A te és az én befizetett adóforintjainkból viszonylag keveset kap az angol meg a német is, úgyhogy nekûnk talán a magyar közmédiával lenne dolgunk.
Pedig az a gyakorlat, hogy azzal mosdatjuk magunkat, hogy lám más is ezt csinálja, vagy az még rosszabb is, vagy régen meg a másik oldal propagandáját tolta.
 
M

molnibalage

Guest
  1. A fizetés emelkedése mennyivel haladta meg a valódi inflációt? Mert ugye így lehet lemérni a valós fizetésemelést.
  2. Én ilyen téren a közalkalmazotti bértáblát venném elő. Nézd meg az mennyit változott az elmúlt időszakban (gyakorlatilag másfél évtizede csak az előírt minimálbérhez illetve bérminimumhoz emelik). Ez amúgy nem csak a Fidesz bűne, előtte is szerették a mélyben tartani.
  3. A rezsicsökkentés és társai részben átverés kategóriája. Kérdezd meg a vízszolgáltatódat, hogy mennyit költöttek a rezsicsökkentés óta fejlesztésekre például. Irgalmatlan magas árat fogunk fizetni az elmaradt karbantartások és fejlesztések miatt, amik rövid távú politikai okok miatt kényszerből maradtak...
  4. A miért ne szavaznál a Fideszre témában engem leginkább az háborít fel, hogy a NER hogy teszi rá a kezét az országra. Az elmúlt években néha teljesen váratlan beszélgetéseknél térnek ki arra ismerősök, hogy vesztették el az amúgy régóta bejáratott üzleti kapcsolataikat vagy akár a munkájukat ilyenek miatt.
Az első pontnak eleve mi köze van a kormánynak a versenyszférában? Kb. semmi.
Nem azért emelték a fizetésemet, mert őnagyságos viktora leszólt, hogy kell.
Hanem közöltem a céggel,, hogy ha nem adnak, akkor rövid úton elmegyek. Emeltek, maradtam.
Csak aztán kaptam egy ajánlatot, ami még arra is messze ráígért és akkor el is mentem.
De ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy vitya és bandája van a kormányródnál vagy max. negatív értelemben.

Az, hogy a zakatoló nyugati gazdaság és az ottani fizuk miatt munkaerőhiány volt a COVID ahhoz már inkább köze van a kormánynak és az összeszerlő üzemmé silányodó ipart nézve. Sőt, ha szemét lennék a "szuper hazai fizetések" és a környezet miatt húztak el innen sokan és eszükben sincs visszajönni ide. Soha.
Ameddig nem hal ki 1-2 generáció azon része, akik fejben és mentalitásban gyökeresen el vannak baszva és jó nekik ez a posvány, mi itthon megy.

Tesco-ban éjszakás árufeltöltőként 92k-t kaptam havonta. Igaz nappalosként csak 78k lett volna.
Ez melyik évben volt? 2006 táján diákmeló és éjszakai TESCO árfufeltöltőként 5400-et kaptam kézhez. Ha heti öt napban toltam volna, akkor ez 108 nettó lett volna. Nehogy már diákként jobban kerestem sápolva, mint te...
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 738
113
A leg olvasottab weboldalak listája:
https://thepitch.hu/legolvasottabb-hirportalok-hazai-weboldalak-listaja/
Ebből, ha kigyüjtjük a hírportálokat, akkor láthatjuk, hogy az első hat hírportálból 4 brutál baloldali és csak az origo.hu kormánypárti.

A legnézetteb TV műsorok listája:
https://www.penzcentrum.hu/otthon/t...b-tv-musorok-most-magyarorszagon.1102148.html
Ha megnézed egy darab M1 műsor nincs rajta, viszont az RTL klub híradó a második helyen van kb. ugyan annyi nézőszámmal, mint a TV2 Tények.

Persze ilyen és ehhez hasonló linkeket már betettek mások is évek óta folyamatosan, mégis mindig előkerül ez a hülyeség, hogy az ellenzéki média el van nyomva. Hiába van rá bizonyíték, hogy nem így van, megy a mantra akkor is.

Ha az adatok mellé odatennéd mekkora olvasottság (teljesítmény) mellé mennyi állami pénz/támogatás/hirdetés osztódik szét, meg is kaptuk mi a probléma.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 738
113
Pedig az a gyakorlat, hogy azzal mosdatjuk magunkat, hogy lám más is ezt csinálja, vagy az még rosszabb is, vagy régen meg a másik oldal propagandáját tolta.

Akkor bocs a személyes példáért, de engem 2003 óta foglalkoztat a téma. Akkor láttam papíron elősször mennyi a befizetett adóm, azóta zavar ha égbekiáltó marhaságokra költik (bármelyik politikai oldal is teszi).
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 037
10 076
113
Na pont az ilyen "szakmainak" álcázott sumák propagandától van tele a tököm!
Ne kérdéseket tegyél fel, ha nem tetszik valami akkor írd meg pontosan mennyi az annyi! Plusz a megoldást is, azt is számokkal!
De nem tudod, mert a számok nem igazolnának így írásod semmi másra csak árokásásra és "hozzáértő" fölényeskedésre alkalmas.
én tudok adni:
https://g7.hu/adat/20190805/tiz-ev-...ertek-a-magyar-berek-a-valsag-elotti-szintre/
persze, tök jól állunk ha az alap 2010, és igazából csak a teljesen belejelentetteket nézzük:
d14b72970926f58f71d9cea699c56e0cb91d4ad5.jpeg

De én sokkal jobban keresek most, mint 10 éve, az tény. De én az építőiparban dolgozom tervezőként, és aki tanár/ápoló/önkormányzati dolgozó/katona stb. az rábaszott rendesen az elmúlt évekre. Amikor kezdtünk volt közöttem és a tanár ismerősök között 10-20% a javamra, ez mostanra vagy 100%, ha nem több, ők a vesztesei ennek a világnak.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 821
113
Ha az adatok mellé odatennéd mekkora olvasottság (teljesítmény) mellé mennyi állami pénz/támogatás/hirdetés osztódik szét, meg is kaptuk mi a probléma.
Deeehogy :)
A probléma az, hogy még mindig sokkal több jut amoda mint kellene.
Majd ha 45+20 évig semmi nem lesz a ballibantaknak, akkor majd visszatérünk rá hogyan legyen osztva. ;-)
Addig pont elég azt írni, mondani, posztolni, igazatok van, megérdemeljük, mi ennél szemetebbek voltunk amikor rajtunk múlott.
Nem?
De!
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and zeal

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 970
13 959
113
Deeehogy :)
A probléma az, hogy még mindig sokkal több jut amoda mint kellene.
Majd ha 45+20 évig semmi nem lesz a ballibantaknak, akkor majd visszatérünk rá hogyan legyen osztva. ;-)
Addig pont elég azt írni, mondani, posztolni, igazatok van, megérdemeljük, mi ennél szemetebbek voltunk amikor rajtunk múlott.
Nem?
De!
Mi ez az óvodás tempó? Már te is kezded?

Szomorú, hogy az az elmúlt X évben egyoldalú volt a finanszírozás, de nem lessz attól egál, hogy most meg mindent a másik oldal kap X évig.

Nem igaz, hogy nem látjátok az ilyen érvelés mennyire nevetséges,az esetleges megvalósítása pedig mennyire veszélyes.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and alali77

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 821
113
én tudok adni:
https://g7.hu/adat/20190805/tiz-ev-...ertek-a-magyar-berek-a-valsag-elotti-szintre/
persze, tök jól állunk ha az alap 2010, és igazából csak a teljesen belejelentetteket nézzük:
d14b72970926f58f71d9cea699c56e0cb91d4ad5.jpeg

De én sokkal jobban keresek most, mint 10 éve, az tény. De én az építőiparban dolgozom tervezőként, és aki tanár/ápoló/önkormányzati dolgozó/katona stb. az rábaszott rendesen az elmúlt évekre. Amikor kezdtünk volt közöttem és a tanár ismerősök között 10-20% a javamra, ez mostanra vagy 100%, ha nem több, ők a vesztesei ennek a világnak.

Ez egy nagyon szép színes grafikon.
És mire válasz?
Hogy a fizetés emelkedése mennyivel haladta meg a valódi inflációt?
Vagy a közalkalmazotti bérekre?
Netán a rezsicsökkentésre ami átverés?
Vagy NER-re?
Vagy szimplán csak arra hogy tudsz guglizni?
Szóval minek kopiztad be a válaszomra ezt a választ?
Van tanár barátom nem is egy. Egyik sem sír. Igaz 3-4 gyerekes családok. Nem tudom érted e.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 452
113
A hivatali laptopjáról volt szó, amin tizenkilenc-ezer! pedofil fénykép, videó volt. Mit kell ilyen esetben bizonyítani, hogy hogyan került hozzá? WTF! Ez kereskedelmi mennyiség!
Ilyenkor hova tűnik a keresztény értékrend, meg a védjük a gyerekeket? Viktor is mosta kezeit, hogy nem tehetett semmit, jó vicc...
Figyu, láttam már külügyes hivatali laptopot. Kijött ez a szám, honnan? Média? Ja, ennyi. Mi köze Viktornak Kaletához? Kaleta NEM 2010 óta külügyes. Amit tudok, aki hibázik, az repül. Aki kapcsán bármi felmerül, repül. Itt vsz repült az átvilágító is, ill. az összes illetékes aki hibázott vele kapcsolatban. Ha valakinek 19k kép és videó van a gépén ami pedo, az nem 540k pénzbüntit kap 1 évre felfüggesztve. Maradjunk annyiban, hogy mivel lebukott, beismerte, esélye se volt másra, de hogy mi történt valójában, azt sose fogod megtudni. Sőt, a KKMben is max. 9 vagy 10 ember tudja. Lehet rajta lovagolni, de egy karrierdiplomatáról van szó.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 821
113
Mi ez az óvodás tempó? Már te is kezded?

Szomorú, hogy az az elmúlt X évben egyoldalú volt a finanszírozás, de nem lessz attól egál, hogy most meg mindent a másik oldal kap X évig.

Nem igaz, hogy nem látjátok az ilyen érvelés mennyire nevetséges,az esetleges megvalósítása pedig mennyire veszélyes.

De de!
Pontosan úgy lesz! Emlékszem a HATALMAS beképzelt arcokra pl a Nap-keltében.
A VILÁG ESZEI voltak mind. Legalább is ezt hitték magukról. És ez csak felszín volt.
Nincs miről tárgyalni egy ballibantal sem.
Nem is lehet. Szemellenzősek, mellébeszélnek, csúsztatnak de legfőképpen hazudnak.
Szóval nem akarok érvelni.
Az érv maga a TÉNY, a 45+20 év.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 452
113
Figyu, láttam már külügyes hivatali laptopot. Kijött ez a szám, honnan? Média? Ja, ennyi. Mi köze Viktornak Kaletához? Kaleta NEM 2010 óta külügyes. Amit tudok, aki hibázik, az repül. Aki kapcsán bármi felmerül, repül. Itt vsz repült az átvilágító is, ill. az összes illetékes aki hibázott vele kapcsolatban. Ha valakinek 19k kép és videó van a gépén ami pedo, az nem 540k pénzbüntit kap 1 évre felfüggesztve. Maradjunk annyiban, hogy mivel lebukott, beismerte, esélye se volt másra, de hogy mi történt valójában, azt sose fogod megtudni. Sőt, a KKMben is max. 9 vagy 10 ember tudja. Lehet rajta lovagolni, de egy karrierdiplomatáról van szó.
Megj, ezt sose felejtsétek el!
https://index.hu/kulfold/2020/02/10/toaso_elod_felmentettek_a_vadak_alol/

Peruban ráadásul kurvára aktívak az ukránok. Az összes külügyes szopatás az elmúlt évekből mind, mind ukrán titkosszolgálati akció volt ...

Pl. ez is:
https://karpataljalap.net/2018/10/05/kiderult-kiutasitott-beregszaszi-magyar-konzul-neve
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0