[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ez az Orbán die Zeit interjú elég erős volt....Üzenete: beleálltunk tökig a vétóba, pénzzel nem tudnak minket zsarolni.
Sztem ez azért nem igaz, de egy chicken game-nél így kell nyomni elszántan. :cool:

Orbán: Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból

Kifejtette: Kohl vagy Lambsdorff gondolkodásában "egyensúly volt a nemzeti szuverenitás, a saját kultúra és az Európai Egyesült Államok között". Így "akkoriban úgy gondoltuk, hogy Nyugat-Európa jó, és eszünkbe se jutott, hogy ezt el is lehet szúrni", de már "megtanultuk: Európa lehet jó és rossz is; lehet ökológiai felelősséggel bíró szociális piacgazdaság (...), vagy pimasz, kapzsi kaszinókapitalizmus".

Sorosról elmondta: "vállalom, hogy mindenkit kritizálok politikai véleményükért, még azokat is, akik zsidók. Kit érdekel, hogy néhányan azt mondják, antiszemiták vagyunk? Nem vagyunk azok. Minket nem érdekel, hogy Soros György zsidó-e vagy sem. Soros György olyasmit akar, ami rossz Magyarországnak. Ő mondta ki először, hogy azokat az országokat, amelyek nem engedik be a migránsokat, meg kell büntetni és el kell tőlük venni az európai uniós pénzeket". "Ez egy pusztán politikai vita Soros Györggyel" - mondta Orbán Viktor.

Ez a legkeményebb, de telitalálat!!!

Arra a kérdésre, mi történik, ha javaslatát nem fogadják el, elmondta: "a problémát Németországnak kell megoldania", ami "egyfajta 'Mission Impossible', de a németeké a soros elnökség, ők felelősek ezért". Kiemelte: "mi nem kapunk pénzt az uniótól; ezt a többi tagállam által nálunk megtermelt profitért kapott kompenzációnak tekintjük, ezért nem érint meg minket, ha pénzzel zsarolnak".

Mint mondta, "nincs egyenlő verseny, mert mi a kommunizmusból és diktatúrából jövünk, és az olyan országok, mint Németország, a kapitalizmusból, a szabadságból jönnek". Ezért "sem a németek, sem a brüsszeliek nem tekinthetik ajándéknak a Magyarországnak jutó uniós forrásokat", mert csupán "a tisztességtelen versenyben elért előnyük részleges kompenzációját" jelentik.

Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból - tette hozzá a kormányfő.

Itt a "Die Zeit interjú" egy bővebb kivonata:
..
https://www.bocskairadio.org/ki-let...ransokat-az-jogallam-aki-nem-az-nem-jogallam/
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 315
113
Újabb történemi film....jah, nem sci-fi!!!
Fekete színésznő játszik Boleyn Annát
417949_boleyn_anna_smith.jpg
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Következő forduló a jogállamisági vitában:
..
"Hajlandóak vagyunk támogatni a 2021-2027-es uniós költségvetés és helyreállítási alap mielőbbi elindítását, de cserébe azt kérjük, hogy egyelőre csak egy olyan mechanizmus induljon el, ami az uniós költségvetés pénzügyi védelmére fókuszál; a jogállamisági mechanizmusról pedig előbb döntsünk az Európai Tanácsban és utána induljon el egy kormányközi konferencia, ami majd végül az uniós alapszerződés módosításával emelné be a jogállamisági mechanizmust a szerződésbe – lényegében ezt a kétlépcsős utat javasolja a magyar és a lengyel kormányfő által közösen kiadott nyilatkozat. Ennek kapcsán a két kormányfő egy rövid sajtótájékoztatót is tartott délután 4 óra után Budapesten."
https://www.portfolio.hu/unios-forr...-feltetelunk-a-tamogatasunkert-cserebe-459186
..

"Bár kedden azt vázolta a német külügyminiszter, hogy napokon belül megoldódhat a szigorú jogállamisági mechanizmus miatti magyar-lengyel költségvetési vétó ügye, de ez az elmúlt napok alapján láthatóan nem sikerült. Ennek oka az, hogy a két kormány minden eddiginél határozottabban demonstrálta a csütörtöki közös kormányfői nyilatkozatban azt, hogy tényleg elfogadhatatlannak tartják a mechanizmust és emiatt valóban készek a vétóra az uniós költségvetésnél és a helyreállítási alapnál.
..
Egyelőre nem látszik, hogy mi lehet a kivezető út a patthelyzetből. Azt az utat tudatosan elutasította egyelőre a magyar és lengyel kormány, hogy hagyja hatályba lépni a jogállamisági mechanizmust és majd utána pereljen, ekkor ugyanis a lengyel félelmek szerint azonnal befagynának az uniós pénzek az (mindkét) ország irányába, ezért a másik utat: a két uniós költségvetés megvétózásának határozott üzenetét választották. A december 10-11-i EU-csúcsig még van két hét, ami alkalmat ad a tárgyalásokra, de Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki tájékoztatóján arról beszélt, hogy több hónapos harc várható az ügyben. Ez viszont afelé mutat, hogy nem tud elindulni 2021 elején még az új hétéves uniós költségvetés sem."
https://www.portfolio.hu/unios-forr...alapveto-torestol-tartanak-brusszelben-458750
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
T

Törölt tag 2822

Guest
Újabb történemi film....jah, nem sci-fi!!!
Fekete színésznő játszik Boleyn Annát
417949_boleyn_anna_smith.jpg

ez azért elég maradi, sőt kirekesztő szereposztás. ne tévesszen meg senkit, hogy egy fekete nőről van szó, ez az egész a fehér felsőbbrendűség, és a heteroszexuális, túlzottan maszkulin férfiak ideálját erősíti és propagálja. egy igazán bátor és progresszív szereposztásban nyolcadik henriket kellene alakítania a hölgynek... boleyn annát pedig geroge clooney-nak..
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 205
67 076
113
  • Tetszik
Reactions: szegcsab

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 628
55 120
113
ez azért elég maradi, sőt kirekesztő szereposztás. ne tévesszen meg senkit, hogy egy fekete nőről van szó, ez az egész a fehér felsőbbrendűség, és a heteroszexuális, túlzottan maszkulin férfiak ideálját erősíti és propagálja. egy igazán bátor és progresszív szereposztásban nyolcadik henriket kellene alakítania a hölgynek... boleyn annát pedig geroge clooney-nak..

Ez egy mém. Sok ilyen van a neten. Föleg netflix pc remake-ekkel kapcsolatban.
 
G

Galthran

Guest
Ez lesz a film lényege. A tragikus sorsú angol, fekete királynő vs. fehér férfi erőszak. Ez annyira pogresszív lesz, hogy még a hirdetéseket is messze fogom kerülni.
lehetne alternatív töris a sztori. a királynő megmenekül, nem fejezik le, vissza szökik afrikába ahol erős fekete birodalmat épít, leigázza angliát és ő fejezi le henriket. remélem nem lopják el a forgatókönyvem :hadonaszos:
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 980
10 720
113
lehetne alternatív töris a sztori. a királynő megmenekül, nem fejezik le, vissza szökik afrikába ahol erős fekete birodalmat épít, leigázza angliát és ő fejezi le henriket. remélem nem lopják el a forgatókönyvem :hadonaszos:

És a birodalom neve Wakanda lesz és azt fogják kiabálni, hogy "WEE WuUz KAngZ N'shieeeet"
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 574
14 477
113
Hidd el, nem hagynának csakúgy kilépni. Kőkemény gazdasági bosszút állnának. A török líra sem azért zuhan be, mert xarok a török gazdasági alapok. "A piac". értsd globális amerikai milliárdos üzleti körök, levesébe köpött bele Erdogan, ezért ellehetetlenítik.
Kispályás szinten meg az EU is kicseszne velünk. Lásd hogy tárgyalják a Brexitet. Nah, most ezt a pökhendi stílust szoroz be hárommal. hozzánk a gazdasági súlyúnk miatt kb. úgy állnának.

Sajnos ez a realitás.
Pedig a kilepesre a zavaros idoszakok messze a legalkalmasabbak.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 574
14 477
113
Egy kicsit ez is az üzleti logika szerint működik. Ha szükség van kint a munkájukra nem kûldik vissza.
2010-15 között előnyös volt h aki itthon nem találja a helyét ki tuditt menni dolozni, '18-19 ben meg jó lett volna itthon is a plusz munkaerő. Most megint gáz lenne ha hazazsuppolnák a kintieket, mert mi munkát adnánk.
Most is tizezrevel dolgoznak itt ukranok.