[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Mostmár akkor a dominiont a kínaiak csinálták, és Biden SZERB hackerekkel találkozott, és ők azok akik ezt viszik.
Egy hete még nem venezuelai/kubai komcsik voltak, akik németországban számolnak?
Konteó hegyek. És naná, hogy bekajálják.
b7a04111d27306975286e847746a5fc6.png

A lérak. lokátor sugarainak mennyi köze van egy választási csaláshoz? Trumpék szerint elég ahhoz, hogy egy velük foglalkozó tagot kikiáltsanak subject matter expert-nek. :rolleyes:

Elveszel a részletekben.
Meg túlságosan előreszaladsz, és megint trollkodsz!
Csigavér! Majd szépen kiderülnek a dolgok, ahogy elkezdik felfejteni...
Várj türelemmel, most indul a csata!
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Elveszel a részletekben.
Meg túlságosan előreszaladsz, és megint trollkodsz!
Csigavér! Majd szépen kiderülnek a dolgok, ahogy elkezdik felfejteni...
Várj türelemmel, most indul a csata!
Aha, ezt mondtátok 3 hete is. Mindig csak "majd most, majd holnap, jön a kraken, majd így majd úgy" és mindig csak semmi. :)
 
  • Tetszik
Reactions: teglasi80

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Trumpék újraszámlálást kértek, végül Biden még több szavazattal nyert Milwaukee megyében.

Bár lassan már egy hónapja vége az amerikai elnökválasztásnak, még mindig találnak itt-ott új szavazatokat. A választáson vesztes Donald Trump stábja a szavazatok újraszámlálását kérte Wisconsin állam legnagyobb városában, Milwaukee-ban és a környező településeken. Ez a hét végére meg is történt, ami alapján Joe Biden még nagyobb arányban, 132 újabb szavazattal nyert itt, írja a CNN.

Az újraszámlálás után Trump 134 482, Biden pedig 317 527 szavazatot kapott a körzetben. Az állam egy másik megyéjében, Dane-ben is újraszámolják a szavazatokat, ezt várhatóan a következő napokban fejezik be. Az eredményeket legkésőbb keddig kell közölni.

Trump a választás óta támadja a levélszavazás rendszerét, amely szerinte választási csalásra ad lehetőséget, azonban nem bizonyosodott be, hogy tömeges csalások történtek volna az országban. A levélszavazók nagyobb része egyébként demokrata választó. A CNN előrejelzése szerint Biden nyeri el Wisconsin állam 10 elektori szavazatát

Lesz folytatása! Itt nem csupán a számlálás során elkövetett hibákról van szó egyedül.
..
https://www.ntd.com/partial-wisconsin-recount-completed-with-biden-still-in-the-lead_534356.html
 
  • Tetszik
Reactions: KoviUbi

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Rendkívüli csúcstalálkozóra hívta Joe Biden várható amerikai elnököt Jens Stoltenberg NATO-tőtitkár hétfőn Brüsszelben, a tanácskozásra Biden tervezett beiktatása után, jövő év első felében kerülhet sor.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/221366/
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Elismerte, aztán feljelentették egymást csalás miatt, de egyedül demokratákra tudták rábizonyítani.
Most a demokraták nem is próbálkoznak feljelentéssel, ez sokat elmond.

hat most ok alnak jol, nemtom mit kellene kinlodniuk feljelentesekel meg stb..
most a republikanusoknak kell hulyet csinalni magukbol mint a demeknek amikor ordibaltak hogy a ruszkik a bunosek..

ha a demek okosak, akor becsukjak bident valahova hogy meg ne szolajon (nehogy marhasagot beszeljen) es megengedik trampnak hogy kiabalja hogy megloptak.
igy tramp elviszi a musort, a demek meg szepen januarban csendbe hatalomra kerulnek.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
hat most ok alnak jol, nemtom mit kellene kinlodniuk feljelentesekel meg stb..
most a republikanusoknak kell hulyet csinalni magukbol mint a demeknek amikor ordibaltak hogy a ruszkik a bunosek..

ha a demek okosak, akor becsukjak bident valahova hogy meg ne szolajon (nehogy marhasagot beszeljen) es megengedik trampnak hogy kiabalja hogy megloptak.
igy tramp elviszi a musort, a demek meg szepen januarban csendbe hatalomra kerulnek.

Ez olyan szép marxista megnyilvánulás volt, majd sunyiba bevonulunk és elvesszük a hatalmat. Mert csak.

De amíg nincs minden államban hivatalos eredmény és hivatalosan meg nem szavazzák utána az elektorok az új elnököt addig nem megy senki sehova.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Itt még arról sincs szó hogy trumphoz közel alló civilek . Ezek random állampolgárok ... Nem véletlen lettek ki offolva mert valszeg nem volt.semmi.alapjuk csak mérgesek ezért.perre mentek , ez olyan hihetetlen amerikába ?

Tök mindegy már ki lesz az elnök de halálosan . A fél ország nem.fogja igy se ugy se elfogadni ... Sőt trumpnak még jobbak is az arányai mert a rublikánusok 20% fogadná el Joe bident elnöknek , a demokraták 25% trumpot

Másrészt szónincs arról hogy millió elcsalt szavazatnak kell felbukkani vagy hatalmas conspirációknak , piszok egyszerű annyi kell hogy legyen elég ahoz hogy a bíro azt mondja itt valami nem.stimmel., ki kell vizsgálni , amíg nincs addig nincs eredmény se .. és december 14 a. Határ idő , nincs idő kivizsgálni , nincs eredmény , nincs 270 elector , át megy az államok 1-1 valasztós döntésébe és 26-23 -rs a republikánus államok vannak többségben , azután már le van szarva minden... Amerika egy republic nem egy demokrácia ... Még faitless electorok is mondhatják hogy hiába joe bidené a popular vote , mi a voter fraud gyanúja miatt trumpra szavazunk , főleg hogy most rengeteg kulcs államba republikánusok majd szépen kiválasztják a megfelelő electorokat

Ez egy államcsíny , coup

Egyáltalán nem biztos, hogy az elektorok bedőlnek a rep propagandának, sőt! Inkább ők tűnnek a buktatónak a repek számára.

Ez olyan coupra coup a válasz

Épp az van, hogy nem volt dem coup. Nincs rá ok ugyanis, hogy ezt feltételezze bárki is.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
A demek a sajat belso elovalasztasukat is szetcsaltak Sanders ellen mar 4 eve is.

És? Két különböző dolog. Amúgy mintha ifj Bush nyert úgy hogy utólag nem biztos megállja már a helyét pár dolog. De ez most lényegtelen. Egyszerűen nem csak arra nincs bizonyíték, hogy csalás történt, hanem arra sem, hogy feltételezzük, hogy volt. Ha van számottevő bizonyíték, akkor az a bíróságon megállja a helyét. De épp ez hiányzik.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 008
113
Sem mi sem a lengyelek. Csak a sikeres kampányhoz gratuláltunk nem az elnökséghez akárcsak a lengyelek. :)
Mi még jól meg is trollkodtuk, mert azt is hozzáfűztük, hogy
"Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához.”
finoman célozva a demenciájára.
:)
 
W

Wilson

Guest
Georgia állam kormányzója és államtitkára is visszautasítja Donald Trump kérését, hogy érvénytelenítsék az amerikai választás eredményét. A CNN írja, hogy ez azért is különösen kellemetlen Trumpnak, mert Brian Kemp kormányzó és Brad Raffensperger államtitkár is a republikánus párt politikusai.

Az amerikai választások első eredményei óta Donald Trump mindenféle bizonyíték nélkül folyamatosan csalással vádolja a választást, Georgiában például mindössze 12 ezer voks különbség volt közte, és a következő amerikai elnök, a demokrata Joe Biden között. A kormányzót egyébként a törvény is tiltja, hogy beavatkozzon a választási folyamatokba, ahogy az államtitkárnak sincs jogosultsága felülírni a választási eredményt. Raffensperger hétfőn még arról is beszélt, hogy elítéli azt a dezinformációs hadjáratot, amelyet Trump és republikánus szövetségesei folytatnak az amerikai választások tisztaságával kapcsolatban. Az államtitkár szerint ezekkel az álhírekkel nem csak Trump követőit vezetik meg, hanem magát az amerikai elnököt is.

Szerinte ahogy lezárul a georgiai szavazatok újraszámlálása, mindenki megbizonyosodhat arról, hogy tiszta volt az amerikai választás. Erre valószínűleg szerda éjszaka kerülhet sor, de közben több mint 250 bejelentett ügyet vizsgálnak választási furcsaságokkal kapcsolatban.

Trump nem is viselte jól a visszautasítást. Kempet szerencsétlennek nevezte, és felszólította, hogy bírálja felül Raffensbergert, illetve a Fox Newsban szégyenkezett amiatt, hogy annak idején kiállt a kormányzó mellett. Raffenspergert pedig előző héten szimplán csak az emberek ellenségének hívta.