[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 005
113
A hadsereg IT hadviseléssel foglalkozó ezredese kitálal a vizsgálóbizottság előtt, elképesztő dolgok hangzanak el.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 478
113
Arizonában is hitelesítették Biden győzelmét Arizonában is hitelesítették Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét hétfőn. A hétfőn hitelesített adatok szerint Biden mintegy 10 500 szavazattal nyert Arizonában, a tagállam 11 elektort ad az amerikai elnököt megválasztó, 538 fős elektori testületben, amely december 14-én ül majd össze. A hitelesítés nyomán egyébként eggyel több szenátort delegálhat a demokrata párt a szenátusba a republikánusok rovására. Mark Kellyt, aki győzelmet aratott Marthy McSally republikánus szenátorral szemben, már a héten beiktatják hivatalába. A republikánusok többsége ezzel a százfős testületben 53-ról 52-re apadt. Donald Trump hivatalban lévő elnök Arizonát megelőzően Georgiában és Pennsylvaniában indított pereket, melyekben vitatta a választás eredményét. Végül ezekben az államokban Joe Biden győzelmét hitelesítették.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/221381/
 
T

torsen

Guest
Az az érdekes, hogy még jópár állam nem ismerte el Biden győzelmét.
Mexikó, Brazília, Oroszország.
Putyin azt mondta, hogy akkor gratulál, ha az elektorok is megválasztják az amerikai elnököt. Szerintem ez nem udvariatlanság, látva a választás körüli kavarást. És mi van ha balul sülnek el a gratulációk mert a bíróságok eredményeket változtatnak, vagy az elektorok "elszabadulnak"? Már tisztább a kép, de már most gratulálni meg olyan izé. Majd ha biztos. (Lásd pl. Biden megint kitörte a bokáját, még az is lehet, hogy nem tudják valamiért beiktatni...)
 
  • Tetszik
Reactions: Lord Gazember

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Ugyanúgy perek alatt van Arizona is, mint a "jóváhagyott" Georgia, Michigan stb.
ja.

én meg beperelem a a világszépét mert bikiniben fotózkodott , és ez szerintem azt jelenti hogy le akar feküdni velem.
na ugyanannyi az esélyem nyerni, mint Trumpnak.
Ugye nem jogon végeztél?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
ja.

én meg beperelem a a világszépét mert bikiniben fotózkodott , és ez szerintem azt jelenti hogy le akar feküdni velem.
na ugyanannyi az esélyem nyerni, mint Trumpnak.
Ugye nem jogon végeztél?

Neked amúgy lételemed a kötekedés?
Nyilvánvalóan jogot végzett jogászok vannak abban az elnöki stábban, akiknek a perkeresetek előterjesztése a feladata.
..
Bámulatos, hogy te az összes soktucat keresetet ilyen jól ismered és átlátod, illetve tisztában vagy a hasonló jogesetekkel is az Amerikai Egyesült Államok két és fél évszázados jogtörténelméből, amelyek vizsgálatával majd döntést hoznak! Mert láthatóan nagyon magabiztosan képes vagy prejudikálni a végeredményt!
..
SZERÉNYSÉG!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Az FBI felhasználja az Amistad Project által összegyűjtött szavazói csalási információkat is - nyilatkozta a projekt igazgatója, Phillip Kline.
..
Több tízezer olyan republikánus szavazólappal álltunk elő, amelyeket nem számoltak be a szavazatösszesítésbe, illetve több százezer olyannal, ahol republikánusok azt mondják, hogy soha nem kértek szavazólapot távolléti szavazáshoz, azonban valakik ezt megigényelték és le is szavaztak így a nevükben. Ezen kívül a csatatér államokban sok olyan államon kívüli embereket is beazonosítottak, akik az államon belül szavaztak.
https://www.newsmax.com/politics/fbi-voter-fraud/2020/11/30/id/999369/
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Mi még jól meg is trollkodtuk, mert azt is hozzáfűztük, hogy
"Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához.”
finoman célozva a demenciájára.
:)

a szerbek is trolkodtak az amcsikkal anno.
aztan meg amikor volt a rambujei beszelgetes, a 1999 bombazas elott, az egyik amcsi diplomata igy szolt a szerb delegacio egyik tagjahoz:
- a nagy hatalmakkal nem szoktak ilyen gyerekes jatekokat jatszani.

mi tortent utana, mindanyian tudjuk.

en ilyen trolkodasnak nem orulnek egyaltalan, mert vissza is sulhet.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
EoKGLznUwAIvq8b
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Donald Trump jogi csapata kedden reggel újabb pert indított a Wisconsini Legfelsőbb Bíróságon, amelyben azt állítják, hogy a távollevők szavazási eljárása során (levélszavazás) súlyos visszaélések történtek, amelyek körülbelül 220.000 szavazólapot érintenek. A keresetet azt követően nyújtották be, hogy az állam befejezte a részleges újraszámlálását, és Tony Evers wisconsini kormányzó hétfő este hivatalosan is jóváhagyta az eredményt.
..
A jogi csapat vezetője, Jim Troupis, a Wisconsini Körzeti Bíróság korábbi bírója, azt mondta, hogy az újraszámolás "egyedülálló lehetőséget" biztosított a szavazólapok megvizsgálására. Troupis szerint az állam elektori szavazatai "valószínűleg nem változtathatják meg a teljes eredményt", de óriási a jelentősége, hogy feltárta azt, hogy Wisconsinban miként éltek vissza a választási eljárás során és így demonstrálható, hogy a választás eredményét egyértelműen kétségbe vonandó.
..
A keresetben arra is kitérnek, hogy a Wisconsini Választási Bizottság tisztviselői, valamint Milwaukee és Madison város jegyzői "szándékosan figyelmen kívül hagyták az állam alkotmányát és tudatos erőfeszítéseket tettek a wisconsini választási törvény megkerülésére.
https://www.newsmax.com/politics/trump-campaign-lawsuit-absentee-wisconsin/2020/12/01/id/999415/
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0