[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

siedon

Member
2014. március 7.
127
0
16
boki, phyton meg még a pár aktív normális tagtól kérdezném, hogy nem csinálnátok egy fórumot, ahol az általatok megosztott képeket híreket lehetne olvasni szivárványos terror támogató véglények nélkül? Szerintem lenne rá igény és nem is borzolnák egymás idegeit a felek.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
boki, phyton meg még a pár aktív normális tagtól kérdezném, hogy nem csinálnátok egy fórumot, ahol az általatok megosztott képeket híreket lehetne olvasni szivárványos terror támogató véglények nélkül? Szerintem lenne rá igény és nem is borzolnák egymás idegeit a felek.

És hogyan zárod ki onnan a terror-támogatókat - ha fórumról van szó?
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Te jó ég, ezek már osztódnak is.

Csak pislogok, hogy most én vagyok permanensen tudtomon kívül bedrogozva vagy ők állnak hadilábon a valósággal.


Deir ez Zor
CiqVYBxW0AAVygL.jpg


CiqVYBwXAAE6gh7.jpg


Kilövik a 72-es mellől a T-55-öt.

Majd ez következik:

CivFwrOXAAAbgAd.jpg


CivFwrkWsAA7_0B.jpg
 

siedon

Member
2014. március 7.
127
0
16
<blockquote rel="siedon">boki, phyton meg még a pár aktív normális tagtól kérdezném, hogy nem csinálnátok egy fórumot, ahol az általatok megosztott képeket híreket lehetne olvasni szivárványos terror támogató véglények nélkül? Szerintem lenne rá igény és nem is borzolnák egymás idegeit a felek.

És hogyan zárod ki onnan a terror-támogatókat - ha fórumról van szó?</blockquote>

Saját fórumon már csak lehet törölni a tagokat, hozzászólásokat és egyes IP címek hozzáférését is. Tudom ez nem túl demokratikus megoldás, de legalább békét hozna.
 

atreides

Member
2015. december 25.
60
94
18
Kérem szatomi69 most egy-két napig fogja be. Leginkább azért, mert ismerőseim is vannak az áldozatok között, nem kell a terroristamentegető dumája. Tartusz azon utolsó városok egyike volt Szíriában, ahol még zajlott NORMÁLIS élet. Ha nem tudja mi az, akkor segítek: fiatalok, a tengerparton kézenfogva sétáltgattak, fátyoltalan és szépen kifestett nők sütkéreztek a tengerparton, miközben egész generációk ültek benn a kávézókban és szívták a vizipipát, itt-ott sört

eggel 9 -kor történtek a robbantások, amikor sokan igyekeztek egyetemre is , egy robbantás gimnáziummal szemben, egy másik a kórház sebészeti osztályán fel robbantotta magát ellehetetlenítve a mentést és a sebesültek ellátàsàt , ahol szinte sok áldozatot szedett az egészégügyi dolgozók között, mert önkéntesnek álcázta magát, ilyen aljas módon tudott bejutni a kórházba
 

atreides

Member
2015. december 25.
60
94
18
Elnézést, de valahogy itt nem megy rendesen a neten és rosszul küldi el az írásokat. Kérem az admint törölje az első kiírásaimat, amit nem fejeztem be rendesen.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
A "jó" terroristák muve
https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=kNZOXd2iZiw

Egy Ahrar-os(mérsékelt ellenzék)ongyilkos merénylot sikerult elfogni Dzsablában.
1BAOk.jpg

Eddig 130 halott.
 

atreides

Member
2015. december 25.
60
94
18
Kérem szatomi69 most egy-két napig hallgasson. Eddig elnéztem, próbáltam megérteni az elfogultságát, ami néha a szíriai "ellenzéket" is felülmúlja. De most elég volt ebből! Leginkább azért kérem meg, hogy ne folytassa a "terroristamosdató" szövegét, mert egy-két ismerősöm is ott van az áldozatok és a sérültek között. Tartusz volt az utolsó városok egyike Szíriában, ahol még NORMÁLISAN folyt az élet. Ha nem tudja mi az: fiatalok kézenfogva sétáltak a tengerpartokon, bulizgattak, nők fejkendő nélkül és bikiniben fürödhettek a tengerben, miközben unoka a nagyapjával együtt ült a kávézóban és szívott vizipipát.

Igen, ilyen az élet a csúnya-csúnya "rezsim" alatt, egy olyan városban, amit teljesen elnyomnak a vérgőzös és istentelen szekulárisok, akiknek biztos az a célja, hogy minél több
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
szartomi nem fog magától leállni, csak most lassítja egy kicsit a vizsgaidőszak.
Tipikus bölcsész balfaszgyerek aki most itt a háborúját vívja az "igazság" elnyomái ellen..
 

gaborv

Member
2013. február 2.
141
10
18
szatomi69
Nálad a pont...

<b>Az úr korábbi megnyilatkozásait visszanézve ezen mondatomat ünnepélyesen visszavonom.</b>

haubagoi:
Nos, biztos vagyok benne, hogy a Story magazin sőt, a Budapest TV szerint is obama csinálja mert a ciongyíkember háttérhatalom ezt a lapot osztotta. De az USA támogatja a menekülteket kérdés azért vicces, mert izrael nem is csinál titkot belőle, hogy ő fizeti őket, mert addig sem lépnek be a HAMASZ-ba és a Hezbollah-ba, amíg itt kolbászolnak. Google > izraeli lapok ;)

Amúgy meg vissza néztem pár posztot, azért hozzá tenném, hogy azon "szarkavarások" 80%-a amit a fórumtagok az USA / nyugat / nato számlájára írnak, az nettó Francia DGES művelet. Kaddafy kivégzésétől (Sárközi ügye ugyebár azoknak ismerős lehet aki nem szenved szelektív amnéziában) egészen az FSA jordániai kiképzéséig a Légió által. (CIA-ciongyíkember-kemtrél-harp-soros összesküvéselmélet persze izgibb, mint az hogy egy kretén politikus bosszúhadjárata ide vezetett).

Amúgy az usafikázó elméletek 80%, a másik 20%-a amúgy jogos és valós alapokon nyugszik, lő ISI vezetőinek szabadon engedése és szerepük az ISIL létrejöttében.
<b>De azért mondjuk pár konteókupac túlzott hatását érzem. Félreértés ne essék, az "FSA a cuki jófiú és Asszad a sátán" szintű nato propagandát én is ökörségnek tartom. </b>

A kettő az én szememben azonos propaganda csak épp egymás reciprokai :D És főleg az a durva, hogy amúgy a legtöbb "konteó" <i>(jobb híján használom a szót, nem szószerint értem)</i> valós alapokon nyugszik, csak túlspirázva. PL szépen elfelejtik az arabtavasznál hogy 80%-os mezőgazdi kiesés volt a 2005-2010-es aszály alatt és mondjuk a városba menekült 30000 éhező alavita a 100000-es szunni városban erősebb idok volt egymás lemészárolására, mint a sokat emlegetett és szerintem igencsak túlértékelt "CIA aknamunka". És persze itt már lehet egyből egykét kamut betolni hogy "hát nem fura az arab tavasz szelektivitása? hogy sok ország kimaradt????!?!?!" .... csak ha valaki rákukkant 2 térképre: aszály hatásai + munkanélküliségi ráta = 100% lefedés az eseményekkel. (ezt most példaként hoztam csak).

A valóságot persze csak tippelni lehet, mert mindkét fél hazudik, mint minden háborúban. <b>De 1 biztos: aki az ISIS-t mosdatja az agyhalott kategória.</b>
 

siedon

Member
2014. március 7.
127
0
16
<blockquote rel="gaborv">szatomi69
Nálad a pont...

<b>Az úr korábbi megnyilatkozásait visszanézve ezen mondatomat ünnepélyesen visszavonom.</b>

haubagoi:
Nos, biztos vagyok benne, hogy a Story magazin sőt, a Budapest TV szerint is obama csinálja mert a ciongyíkember háttérhatalom ezt a lapot osztotta. De az USA támogatja a menekülteket kérdés azért vicces, mert izrael nem is csinál titkot belőle, hogy ő fizeti őket, mert addig sem lépnek be a HAMASZ-ba és a Hezbollah-ba, amíg itt kolbászolnak. Google > izraeli lapok ;)

Amúgy meg vissza néztem pár posztot, azért hozzá tenném, hogy azon "szarkavarások" 80%-a amit a fórumtagok az USA / nyugat / nato számlájára írnak, az nettó Francia DGES művelet. Kaddafy kivégzésétől (Sárközi ügye ugyebár azoknak ismerős lehet aki nem szenved szelektív amnéziában) egészen az FSA jordániai kiképzéséig a Légió által. (CIA-ciongyíkember-kemtrél-harp-soros összesküvéselmélet persze izgibb, mint az hogy egy kretén politikus bosszúhadjárata ide vezetett).

Amúgy az usafikázó elméletek 80%, a másik 20%-a amúgy jogos és valós alapokon nyugszik, lő ISI vezetőinek szabadon engedése és szerepük az ISIL létrejöttében.
<b>De azért mondjuk pár konteókupac túlzott hatását érzem. Félreértés ne essék, az "FSA a cuki jófiú és Asszad a sátán" szintű nato propagandát én is ökörségnek tartom. </b>

A kettő az én szememben azonos propaganda csak épp egymás reciprokai :D És főleg az a durva, hogy amúgy a legtöbb "konteó" <i>(jobb híján használom a szót, nem szószerint értem)</i> valós alapokon nyugszik, csak túlspirázva. PL szépen elfelejtik az arabtavasznál hogy 80%-os mezőgazdi kiesés volt a 2005-2010-es aszály alatt és mondjuk a városba menekült 30000 éhező alavita a 100000-es szunni városban erősebb idok volt egymás lemészárolására, mint a sokat emlegetett és szerintem igencsak túlértékelt "CIA aknamunka". És persze itt már lehet egyből egykét kamut betolni hogy "hát nem fura az arab tavasz szelektivitása? hogy sok ország kimaradt????!?!?!" .... csak ha valaki rákukkant 2 térképre: aszály hatásai + munkanélküliségi ráta = 100% lefedés az eseményekkel. (ezt most példaként hoztam csak).

A valóságot persze csak tippelni lehet, mert mindkét fél hazudik, mint minden háborúban. <b>De 1 biztos: aki az ISIS-t mosdatja az agyhalott kategória.</b></blockquote>

Nagyrészt egyet értek veled.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
Azért a cia/törökök és szaudi pénzen élő amerikai hatalommal rendelkező emberek/szaudiak se ültek ölbe tett kézzel mikor az al qaeda szövetségeseit kellett felfegyverezni/politikai táptalajt létrehozni. Az már rég bűzlik mikor egy szenátor azt mondja hogy Obamán kívül minden amerikai vezető fel akarta fegyverezni az IS-t. (mccain találkozott is baghdadival mikor még moderált volt). Kérlek ne offolj soros meg gyíkemberekkel, pont most bukott le a soros a panama botrányban, vagy fél tucat neki nem tetsző kormány megbuktatásában részt vett, ez nem összeesküvés hanem tény.

https://www.youtube.com/watch?v=xf5TFrvzmAE
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Legújabb divat-új kollekció a "mérsékelt ellenzék" uralta teruleteken
Szíriában.
2ROrA6io-2A.jpg
 

pepe88

Member
2011. június 6.
598
1
18
Lehet off,de kicsit ide is Syrian Warfare játék készül orosz rendezéssel
https://www.youtube.com/watch?v=NCUVMp4NT40