[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
80 984
113
CpHj8pCWgAQahrJ.jpg:large
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 178
20 123
113
Az iszlamisták feltételei a Mi-8 leeséskor meghalt 5 ember holttestének kiadására:
1. Szíriai és libanoni bebörtönzöttek elengedése,
2. Az SAA támadásainak beszüntetése,
3. Segély az ostromlott területeknek.
CpEtIMoVIAEkszO.jpg:large
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
Nusra betört a tüzérségi bázisra......
CpH83H6XYAAiauk.jpg
CpIEsouXgAAa-Fy.jpg


Estére ki lettek verve, de újra támadnak.
SAA erősítés

CpIEE8VXEAAO9XH.jpg
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 178
20 123
113
Dühöngenek az iszlamisták, mert a szaúdi Al Riyadh újság felkelőnek nevezi őket, nem szabadságharcosoknak.
CpGVGxeWcAAhfyf.jpg
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
Nem hiszem el hogy huszonéves megadom magam szerencsétlenek védik a legfontosabb bázist, 1 hét alatt nem tudták kivonni a technikát és elit egységeket odaküldeni, felkészülni? -.-

https://www.youtube.com/watch?v=pWFzAR92DfU
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 178
20 123
113
Összevissza írnak mindent, hogy mi a helyzet a Ramousa Artillery base-nél. Elfoglalták a felét, meg épp visszavonulnak.
Vannak fényképek is, de hogy mikoriak, vagy ottaniak-e, az persze nem biztos.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 162
60 903
113
Szaudi nem szempont. Ott minden royal family member más irányba van elkötelezve. Kombináció: azok akik mindenhová.
Ha a királyság érdeke úgy kívánja, az amfetaminfüggő perverzek ideje lejár, az IS a továbbiakban nem kap támogatást.
Kérdés, mi a királyság érdeke, kik képezik a királyság magját, kik a tényleges véleményformálók.
(és ezekből kik a barátai a Nyugatnak.)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A nemzetközi ígéretek ellenére egymillió szíriai menekült gyermek nem jár iskolába - a Theirworld nevű nemzetközi gyermeksegítő szervezet adatai szerint. Az ENSZ információi alapján több mint két és félmillió szíriai gyermeket regisztráltak menekültként, többségük Törökországban, Libanonban és Jordániában várja, hogy visszatérhessen szülőhazájába.
http://youtu.be/bMxEYLbIhTk
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Szinte már az egész város romokban, mégis elszánt harc dúl a szíriai Aleppóért. A Bassár el-Aszád elnökhöz hű erők hetek óta ostromolják a lázadók kezén lévő települést, amelyet körbe is zártak, elvágva az utánpótlási útvonalakat. Ennek ellenére a lázadók tartják magukat, pénteken egy tüzérségi bázist támadtak, de a kormányerők visszaverték őket, és állítólag több száz katonájukat ölték meg.

Az oroszok szerint mérges gázt vetnek be a szíriai lázadók
http://youtu.be/SLVKDm31yYQ
 

hadtap

Active Member
2015. március 25.
459
90
28
Öszefoglaló tegnapról:SAA
Bizonyossággal mondhatjuk, hogy ez volt idáig a szíriai háború leghosszabb öt órája. Mindeddig a legnagyobb létszámú vahhabita terrorista, 22 különböző terrorista frakcióhoz tartozók, egyetlen támadásban Idleb felől, Khan Tumanon keresztül érkezve, 5000 fegyveres öt irányból rohamozta meg a Szíriai Arab Hadsereg állásait Délnyugat-Aleppo külterületén
Eközben a Kelet-Aleppoban ostrom alatt lévő terroristák mozgósították erőiket, hogy hátba támadják az Idleb felől érkező vahhabita fegyveresek ellen védekező kormánycsapatokat.
A Szíriai Arab Hadsereg egységei és a szövetséges erők hadmozdulatokat hajtottak végre a Tüzérségi Akadémia körüli körzetben. Páncéltörő alegységek megsemmisítették a legtöbb ,támadó terroristák öngyilkos merénylő által vezetett robbanóanyagos teherautóját, mielőtt azok becsapódtak volna a céljukba, így nagyobbrészt megelőzték, hogy a terroristák lukakat üssenek a hadsereg védelmi vonalában.
A Szíriai Légierő és az Orosz Légierő megállás nélkül légi csapásokat mértek az előrenyomuló vahhabita terroristákra és az utánpótlást szállító menetoszlopaikra. Ezenkívül légi támadásokat hajtottak végre a Szíriai Arab Hadsereg állásai előtt nagyon alacsony magasságon (200 méter alatt!).
A vahhabita terrorista szervezetek együttes támadása nagyobb erejű volt, mint amikor Idlebet és Dzsizr Al-Shughurt elfoglalták
A Szíriai Arab Hadsereg egységei és a szövetséges alakulatok minden támadást sikeresen elfojtottak és visszavertek, a végén a vahhabita terroristák megpróbáltak visszavonulni Khan Tuman felé, de az Orosz Légierő és a Szíriai Légierő kemény tűcsapásai érték őket.
A csata több részletét időben közölni fogjuk; azonban most csak annyit mondhatunk: a Tüzérségi Akadémia hősei, a 147. Ezred, a 83. Zászlóalj, a rakéta dandárok, a páncéltörő alegységek, a Köztársasági Gárda, a légierő mélységi felderítői, a Tigris Alakulatok .
Syrian Arab Army
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 878
113
Nem hiszem el hogy huszonéves megadom magam szerencsétlenek védik a legfontosabb bázist, 1 hét alatt nem tudták kivonni a technikát és elit egységeket odaküldeni, felkészülni? -.-

https://www.youtube.com/watch?v=pWFzAR92DfU




Nem véletlenül tudnak érvényesülni a terroristák ott,nyilván van emberhiány is mostanára,de tény,hogy botrányos a hadvezetés Assadék oldalán.
Megjegyzem,mostmár az Oroszok is komolyabban vehetnék a dolgot,ha Assadot,és az ő admininsztrációját akarják megtartani,akkor lassan dűlőre kéne vinni a dolgot,mert nem marad ember,akivel kooperáljanak.Amekkora elánnal elkezdték,már vége lehetne.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Úgy tűnik, hogy a mostani áttörési kísérlet sikeres lesz végül. Azt jelzik, hogy a tüzérségi bázis / iskola 70-80%-a már a dzsihadisták kezén van. Ha azt megszerzik, akkor lényegében az áttörés sikeres lesz, mert a hátralévő 500m-es sávot mindkét irányból támadják majd, védhetetlen lesz. Ha két oldalról sikerülne megroppantani a támadókat, akkor lehet még esély megállítani a támadást.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Annyira botrányos, hogy végül csak körbevették Aleppot, Több napja ellenállnak egy igen intenzív támadássorozatnak [ha igaz az 5000 fős terrorista létszám a támadásnál, akkor ez kb. mint ha a Magyar Honvédség támadna], Deir-El Zornál még tartják magukat (ott is voltak a napokban támadások), Damaszkusz mellett lassan, de biztosan számolják fel a Darajai katlant, Latakiában is lépkednek megint előre. Mindezt négy éve hadban állva, úgy, hogy legalább három oldalról ellenséges országok vannak (ide értve Irakot az IA miatt).