[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Latakia mai állás:
54234241.jpg
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
http://syria.liveuamap.com/en/2016/8-august-syrian-coalition-saraqib-being-annihilated-by-russian
Saraqib Being Annihilated by Russian Air Force
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 047
113
Naigen, de most Erdóval tárgyalnak. Lehet azért vannak ilyen csendben.

Ki nem xarja le hogy tárgyalnak! az oroszok már azóta hülyék hogy szóba álltak erdogannal +még segítették is menteni a seggét azok után amit műveltek a törökök.

Most is csak az időt húzassák az oroszokkal közben meg a törökök által tápolt ellenzék darálja a szíreket.

Majd küldenek poénból egy tu-22m3 ami nagy magasságból buta bombát dobál.
 

meister

Active Member
2015. május 8.
798
31
28
<blockquote rel="meister">
irgc-nek fontosabb irak, ezert oda osszpontositanak. hizbollahot allandoan csapja izrael, mar csak ezert sem kuldenek nagyobb csapaterot.
Nincs iráni harcoló alakulat irakban, szép is lenne az US légierő és kiképzők mellett. Szíriába is csak az afgán menekülteket küldik, meg van az eredménye.

</blockquote>
osszpontositasnak elegendö a síita miliciák melletti tanácsadók százainak jelenléte.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 189
20 161
113
Sok minden történt az elmúlt hónapokban amikről még itt sem esett szó. Lehet mondani, hogy alaptalan vádaskodás, egy adott helyi kép elfogult kivetítése az egészre vagy azt is, hogy nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél. Néhányan biztos remek összeesküvés elméleteket kanyarítanak mellé.
2 ilyen dolog:
- a Hezbollah sosem kapott légi támogatást,
- földi támadáskor a többiek mindig elegánsan utat adnak a Hezbollahnak ( a társak rendszerint NDF jellegű milíciák, paramilitáris alakulatok).
 

jani2

Active Member
2013. február 11.
1 039
1
38
A nemrég felszabadult Kinsibba.

https://youtu.be/3EnTZ2e4jg4

"Syrian War Report – August 8, 2016: Jihadists Break Aleppo Siege"
https://youtu.be/d4DsNYTVyfs
 

rappali

Member
2014. augusztus 5.
187
0
16
Oroszok érdekei mások, mint Assadé, akár tetszik nekünk, akár nem. Minek áldozna többet, ha annyira gyökerek, hogy állást nem építenek, fegyvert nem használnak.

Az igazi Jackass jelenség már csak az lenne, ha a Román haderö menne Assadnak segíteni...már hallom is a Benny Hill zenét a hátrafutásuk közben :)
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 305
10 214
113
Sok minden történt az elmúlt hónapokban amikről még itt sem esett szó. Lehet mondani, hogy alaptalan vádaskodás, egy adott helyi kép elfogult kivetítése az egészre vagy azt is, hogy nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél. Néhányan biztos remek összeesküvés elméleteket kanyarítanak mellé.
2 ilyen dolog:
- a Hezbollah sosem kapott légi támogatást,
- földi támadáskor a többiek mindig elegánsan utat adnak a Hezbollahnak ( a társak rendszerint NDF jellegű milíciák, paramilitáris alakulatok).

1. Ebben megállapodtak izraellel(komolyan), viszont kapnak T-90 támogatást,kétszer még telibe is trafálták őket az oroszok, egyszer egy hamai magaslatot elfoglalt a Hezbollah amiről az oroszok nem tudtak, egyszer pedig aleppónál pár hónapja, összesen kb 25 halott,minimális jelenleg a szíriai jelenlétük ahhoz képest ami eddig volt, még 1000 sincs 5000-hez képest.

Néhányan biztos emlékeztek mikor vissza akarták foglalni Al Eist Dél Aleppóban, na ott tetőzött az orosz-iráni-hezbollah egyet nem értés, az ottani egység vezetője megelégelte hogy nem bombáznak az oroszok az irániak meg a menekülteket küldik oda és egyedül nekimentek Al Eisnek, az afgán Fatemiyoun nem tudta elfoglalni az Eis magaslatot, de a Hezbollah betört a faluba és majdnem elfoglalta, viszont amikor a nusra visszaverte a magaslatért indított afgán támadást két tűz közé került a Hezbollah,30 halott 70 sérült.

2. Elég ránézni egy Hezbollah-os katonára és azokra akik megadták magukat a tüzérségi bázison, elképesztő különbség.
https://www.youtube.com/watch?v=nX0oocjtcwY
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 305
10 214
113
Érdekes elmélet, törökök azért fegyverezték fel hirtelen az Ahrar al shamot az aleppói csatához hogy legyen mivel tárgyalni holnap, a határátkelős valószínűleg kalibr támadás összefüggne ezzel.
 

hadtap

Active Member
2015. március 25.
459
90
28
Érdekes elmélet, törökök azért fegyverezték fel hirtelen az Ahrar al shamot az aleppói csatához hogy legyen mivel tárgyalni holnap, a határátkelős valószínűleg kalibr támadás összefüggne ezzel.

A török hadsereg évek óta tüzérséggel, rakétás és helikopteres egységekkel támogatta a szíriai lázadókat, ez volt 2 héttel ezelöttig.
Erdogan török elnök bejelentette nyitási szándékát Moszkva felé. Aláírtak számos szerződést, újra előtérbe kerültek olyan megállapodások, amelyeket az elmúlt években a íróasztalok fiókjaiba süllyesztettek.
Péntek este a török rakétás tüzérség a lázadók észak-szíriai csapatösszevonásait lőtték. Egyes hírek szerint 55 lázadó halt meg. A lázadók weboldalai azonban sokkal súlyosabb veszteségekről számolnak be. Elmondásuk szerint hatalmas veszteségeket szenvedtek harcjárművekben; rengeteg teherautó, terepjáró, nehéz géppuskával felszerelt pickup, utánpótlás veszett oda.
Ennek ellenére Alepponál sikerült áttörnie a lázadóknak az ostromgyürüt vasárnap.
Ami nem is lehetetlenség ha az Orosz adatokat nézzük létszámilag :A Liveleak szerint a lázadók valóban hatalmas haderőt vontak össze. Irakban zsákmányolt amerikai és orosz harckocsik, csapatszállítók, és egyes források szerint akár 80000 fő is lehet az összevont haderő létszáma. Ezzel szemben a szírek 30000 katonát, ötezer iráni és Hezbollah-harcost, komoly tüzérséget tudtak felmutatni, kiegészülve az orosz légierő támogatásával.

Ezek az adatok mennyire lehetnek kb pontosak vagy osszuk el 10-el?
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 305
10 214
113
Phaidros: Latakiában volt csak hogy tüzérségi támogatást adtak a szírek ellen, még a SU lelövése előtt, de már az is elég botrányos hogy a határon átengedik a nusrát, Kesabi mészárlásról már nem is beszélve. Hol olvastad hogy támadják a lázadókat? Sehol nem láttam róla hírt. Max egy liveleak troll szerint 80 000..., tized annyi is elég volt, szokásos kelet EU-s cuccokat lehetett látni.