[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

S

szpg9

Guest
Fórumtársak, nem hiszem, hogy itt mindenki ruszofób lenne, aki az oroszokat kritizálja. Sajnos, a legutóbbi teljesítményük alapján ezt meg lehet tenni. ugyanilyen kemény kritika kell hogy érje a szíreket....A béka segge alatt teljesítettek egy hete... Egy potens nagyhatalom számára ma már nem 8 x 40-es látcsővel jelölik ki a földi célokat. Vannak elvileg az oroszoknál is, földicél felderítő radarral ellátott repülőgépek. A földi helyzet ellenőrzése nem asszad távcsöves szemén kellene múlnia. ezzel szemben látjuk, mi történt egy hete. Ez mindenképpen kritikát kell hogy keltsen az oroszokkal szemben. Nem olyan szép és jó és csúcs az orosz hadsereg, ezt láttuk szíria kapcsán, ahogy azt láttatni szeretnék az ún. oroszpárti véleményformálók, itt a HTKA fórumain is... Ez sajnos tény... Engem aztán ruszofóbiával nem lehet vádolni, mert amikor fiatal koromban megpuccsolták a vezetést, anno én még voltam tüntetni a SZU nagykövetsége előtt és vittem egy el a kezekkel Gorbacsovtól feliratú molinót is....
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 665
12 364
113
Én csak a csődöt látom.

Legalább azon már nem vitatkozunk, hogy szellemi rövidlátó vagy-e.
Próbálkoztál, már valaha azzal, hogy a látszat és a mögöttes események vonatkozásában különbséget tégy? Most miért nem megy?
Nem kell semmi mágikus tudomány, meg ezoterikus képzettség, hogy az eseményeken végigmenj logikusan.

Ott voltak még az oroszok Szíriában? Ott.
Ott voltak a repülőik? Ott.
Ott voltak a szükséges fegyereik? Ott.
Ott voltak a pilóták? Ott.
Fel tudtak szállni? Fel.
Tisztában voltak a helyzettel? Igen.
Mégsem bombáztak? Mégsem.

Mivel minden <b>képességük</b> és <b>tudásuk</b> megvolt a beavatkozáshoz, a harmadik komponens, az <b>akarat</b> hiányzott csupán.

Az akarat mögött, meg hiába keresel magyarázatot, csak találgatni tudsz, de amíg az aktor nem nyilatkozik, addig minden <del>kinyilatkoztatásod</del> kijelentésed tényként tálalsz ezzel kapcsolatban: fikció.
S mint minden fikció, amit tényként tálalnak ez is csupán: <b>hazugság</b>.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Oroszország és segítsége szart sem ér.

Akkor meg gondolj bele a NATO meg az amerikaiak milyen szarul állhatnak, mert az oroszok első héten több terrorista célpontot semmisítettek meg, mint az egész NATO két év alatt.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Emlékszem amikor lelőtték az orosz gépet mekkora rongyrázás volt itt na most ,hogy tövig nyalt a mufti egyeseknek kesernyés mellék íz lehet a szája szélén.
blogen is élénk volt akkor nagyon akárcsak most ,vegyél be egy orbitot :D

Olyannyira csőd az orosz politika,hogy a teljesen kiszolgáltatott Aszad mellet zsebre rakták Erdogant...

Erdogant? Nem tartozik nekik semmivel, nincs tőlük semmi módon függő viszonyban, a bel és külpolitikájában semmi módon nem kell tekintettel lennie az oroszokra. Otthon éppen teljhatalmat épít, báb- és színjátékká nemesítve az egykori török demokráciát. Ráadásul éppen most verte meg az oroszok támogatta szíriai csoportot az általa támogatott szíriai csoportok szövetsége Aleppónál.

Milyen zsebbe tették?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 846
113
Milyen béka segge alatt teljesítettek az oroszok Alepponál?Ott se voltak emberek ott sem voltak!!!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 139
113
Talán nem céljuk legyőzni a terroristákat? Nem céljuk, segíteni Aszadod, hogy jobb, sikeresebb legyen? Nem céljuk, hogy egyáltalán az a nyomorult csürhe valami katonás dolgot tudjun tenni a szétesésé és irdatlan mennyiségű hadianyag szokásos hátrahagyása helyett?

Vajon mi az isten lehet a céljuk, ha ezek nem? Mert láthatóan ezeket nem érték el!

<b>Ez az orosz intervenció szánalmas teljesítménye.</b>

Ennyit ér az orosz segítség. A mórickai érvelés, hogy az oroszok így interventálnak, mert nekik mágikus céljaik vannak és nem katonai, stratégiai és más hagyományos okból vannak jelen, nem igazán működik nálam. Én csak a csődöt látom.

Hmmm, másképp látom. Ott vannak Szíriában, nem azért mert Asszad vagy a szír nép Putyin vagy az orosz nép nagy barátja lenne. Nem önzetlenül vesztettek katonákat, és költenek rengeteg pénzt erre a hadműveletre. Az az Orosz érdek, hogy NE egy olyan helyzet álljon elő, mint Líbiában, ahol egy velük jó kapcsolatot ápoló/nem ellenséges diktátort el tudott űzni a nyugat, s megmaradjon a befolyásuk a Szír tengerparton, kikötő, légibázis gyanánt. Ezt azért hozzák, mert még nem látom hogy beletolták volna a tengerbe őket, vagy pakolnának hazafelé menet. Az biztos, hogy annyit ért már az orosz segítség, hogy Asszad talpon van. Magam részéről én biztos vagyok benne, ha úgy áll majd a helyzet, simán lecserélik HA megéri nekik, meg abban is, hogy addig marad talpon, AMÍG megéri az Oroszoknak.

<blockquote rel="zsolti">Ilyen apró cseprő dolgokat észrevettél, hogy olyan hírek járnak a geopolitikában, hogy US segítséggel próbálták megdönteni Erdogant, Rus titkosszolgálati segítség miatt nem sikerült, Erdogan Putyinnál, Incirlik félig meddig blokád alatt volt, valamint a Kurdok képviselete hirtelen bezárt az oroszoknál? Mert ha nem, csak szólok, hogy ebből még simán lehet az is, hogy megegyeznek a NATO "második legerősebb" hadseregének vezetőjével, Szíria megy több felé, és a NATO nagyot gyengül a térségben. HA ezt látnád, lehet nem azzal lennél elfoglalva, hogy tud e bombázni az orosz hadsereg úgy hogy fájjon az ellenfélnek, és mennyire nincs sehol az USA-hoz képest, hanem azzal, hogy ha ezek így vannak tényleg ahogy írom, akkor most gyengítik meg éppen az USA befolyását a térségben, és nem kicsit. A fától az erdőt...

Annyira hülye, nem lehet senki, hogy azt hallucinálja, hogy Törökország elhagyja a NATO-t és katonailag, politikailag 180 fokos fordulatot tesz egy oroszközeli szövetség felé. Iciri-piciri durcimurci van az USA/EU vs. Törökország között. Volt már ilyen, lesz még ennél cifrább is. Ha erre Putyin építkezni próbál, akkor agyalágyult, ami veszélyes, mert túl sok atomja van a szellemi fogyatéksoság mellé!

ps. Az aleppói áttörést ugye jelentős török fegyverszállítmányok tették lehetővé, tehát amíg az agyalágyult oroszok gesztust gyakorolnak a törökök felé, azok az oroszok maradék golyóit metélik le Szíriában. De mégegyszer, Putyin szellemi képességei többek egy-két IQ pontnál, tehát ezt neki is látnia kell, ezért nincs más lehetőség, mint az orosz haderő expedíciós képességeinek kudarca, mint magyarázat arra, ami Aleppónál történt. Ez pedig nem egy pillanatnyi kudarcocska, hanem egy folyamat végeredménye: ilyen egy oroszok megsegítette államtorzó képessége az orosz segítséggel együtt.</blockquote>

Iciri-piciri durcimurci :D? JAh, ha engem megpróbálnának megölni egy spec ops teammel mint elnök, miközben épp teljhatalmam kiterjesztésén munkálkodok, azért ennél kicsit jobban mellre szívnám. Ahogy az EU-Török viszony is ettől azért talán rosszabb, mikor a NEM TELJESEN hülyéknek egyértelmű, s néhány EU politikus ki is mondta, hogy TÖRÖKORSZÁG kb. SOHA nem lesz EU -tag, a pénzeket meg amit Erdogan szeretne, azt okosan ÍGÉRGETIK, de ki nem fogják fizetni neki soha.

Pont annyira taktikáznak Szíria kapcsán az Oroszok is, mint az USA, vagy a Franciák. Mindenki tárgyal, mérlegel, és akkor nyúl bele, amikor NEKI megéri. Közben meg a SZÍR nép szenved. Blogen, néha tényleg nem tudom eldönteni, hogy játszod a hülyét, mert ez a dolgod, vagy ennyire telik, saját erőből...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
<blockquote rel="blogen">

Oroszország és segítsége szart sem ér.

Akkor meg gondolj bele a NATO meg az amerikaiak milyen szarul állhatnak, mert az oroszok első héten több terrorista célpontot semmisítettek meg, mint az egész NATO két év alatt. </blockquote>

Propagandahazugság, a kezdettől fogva az volt, csak hónapokkal ezelőtt még én is hajlamos voltam hitelt adni az orosz légiháború állítólagos sikereinek. A valóságban a NATO támogatta iraki és kurd erők azok, akik tönkreverik a terroristákat egy hosszú, de szívós és következetesen támogatott offenzívasorozatban, amíg Szíriában a helyzet több mint ingatag, a frontvonal hullámzik, jelentős stratégiai sikernek nyoma sincs, a terroristáknak pedig van lehetőségük komoly offenzívára is összpontosítani és azt kivitelezni. Ez pedig annak lehet csak a következménye, hogy az orosz propagandával ellentétben nincsenek sikerek, a terroristák nem szenvedtek komoly veszteségeket, az oroszok gyakran kőkorszaki eszközökkel a homokot bombázzák, de azt látványosan ahhoz, hogy a militaryporn elkábítson sokakat.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Ott voltak még az oroszok Szíriában? Ott.
Ott voltak a repülőik? Ott.
Ott voltak a pilóták? Ott.
Fel tudtak szállni? Fel.

Ott, de minek, mivel:

Ott voltak a szükséges fegyereik? Ott.
Tisztában voltak a helyzettel? Igen.

Nem, mint kiderült a korszerű légiháború nem az erősségük. Súlyos hiányosságaik vannak a felderítésben és a zajló eseményekre se tudnak ezért kellőképpen reagálni, ahogy a CAS se igazán működik. És éppen ezért, amikor kellett volna, akkor:

Mégsem bombáztak? Mégsem.

A tudás mellett a képesség is komolyan hiányzik itt.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 139
113
Fórumtársak, nem hiszem, hogy itt mindenki ruszofób lenne, aki az oroszokat kritizálja. Sajnos, a legutóbbi teljesítményük alapján ezt meg lehet tenni. ugyanilyen kemény kritika kell hogy érje a szíreket....A béka segge alatt teljesítettek egy hete... Egy potens nagyhatalom számára ma már nem 8 x 40-es látcsővel jelölik ki a földi célokat. Vannak elvileg az oroszoknál is, földicél felderítő radarral ellátott repülőgépek. A földi helyzet ellenőrzése nem asszad távcsöves szemén kellene múlnia. ezzel szemben látjuk, mi történt egy hete. Ez mindenképpen kritikát kell hogy keltsen az oroszokkal szemben. Nem olyan szép és jó és csúcs az orosz hadsereg, ezt láttuk szíria kapcsán, ahogy azt láttatni szeretnék az ún. oroszpárti véleményformálók, itt a HTKA fórumain is... Ez sajnos tény... Engem aztán ruszofóbiával nem lehet vádolni, mert amikor fiatal koromban megpuccsolták a vezetést, anno én még voltam tüntetni a SZU nagykövetsége előtt és vittem egy el a kezekkel Gorbacsovtól feliratú molinót is....
Neked is csak azt tudom mondani, hogy ruszofóbia, oroszpártiság ide - oda, a fától az erdőt nem sikerül látni, gyanúsan. SEMMIT nem tudunk a háttér alkukról. Fel sem merült, hogy a török kamionok amik hozták az utánpótlást most azért nem bombázódtak le úgy mint ahogy eddig lebombázódtak, mert nem volt rá akarat? Aztán hogy esetleg ASSZAD még mindig teljes Szíriában gondolkodik, az Oroszok meg nem, és kicsit néha hagyják, hogy rájöjjön arra, hogy esélytelen neki? Annyi minden lehet itt még...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Milyen béka segge alatt teljesítettek az oroszok Alepponál?Ott se voltak emberek ott sem voltak!!!

Hát ez az. Hónapok óta az első igazán jelentős csata és az oroszok ott sincsenek. Mert nem tudnak ott lenni. Több tényező gátolhatja őket együttesen.
 
S

szpg9

Guest
<blockquote rel="szpg9">Fórumtársak, nem hiszem, hogy itt mindenki ruszofób lenne, aki az oroszokat kritizálja. Sajnos, a legutóbbi teljesítményük alapján ezt meg lehet tenni. ugyanilyen kemény kritika kell hogy érje a szíreket....A béka segge alatt teljesítettek egy hete... Egy potens nagyhatalom számára ma már nem 8 x 40-es látcsővel jelölik ki a földi célokat. Vannak elvileg az oroszoknál is, földicél felderítő radarral ellátott repülőgépek. A földi helyzet ellenőrzése nem asszad távcsöves szemén kellene múlnia. ezzel szemben látjuk, mi történt egy hete. Ez mindenképpen kritikát kell hogy keltsen az oroszokkal szemben. Nem olyan szép és jó és csúcs az orosz hadsereg, ezt láttuk szíria kapcsán, ahogy azt láttatni szeretnék az ún. oroszpárti véleményformálók, itt a HTKA fórumain is... Ez sajnos tény... Engem aztán ruszofóbiával nem lehet vádolni, mert amikor fiatal koromban megpuccsolták a vezetést, anno én még voltam tüntetni a SZU nagykövetsége előtt és vittem egy el a kezekkel Gorbacsovtól feliratú molinót is....
Neked is csak azt tudom mondani, hogy ruszofóbia, oroszpártiság ide - oda, a fától az erdőt nem sikerül látni, gyanúsan. SEMMIT nem tudunk a háttér alkukról. Fel sem merült, hogy a török kamionok amik hozták az utánpótlást most azért nem bombázódtak le úgy mint ahogy eddig lebombázódtak, mert nem volt rá akarat? Aztán hogy esetleg ASSZAD még mindig teljes Szíriában gondolkodik, az Oroszok meg nem, és kicsit néha hagyják, hogy rájöjjön arra, hogy esélytelen neki? Annyi minden lehet itt még...</blockquote>


Tudjátok, lehet nem vagyok egy politikus alkat, de megvetem azokat, akik a barátaikat úgy cserélik, mint a mosott ruhát... Sajnálom, így fogok meghalni, és amit próbálsz kimosdatni az nagyon gusztustalan dolog. Nem kívánok veletek vitatkozni, de én nem tudom feldolgozni azt, hogy aki néhány hónapja rossz terrorista volt, az ma jó terrorista.. Aki néhány hónapja le lett bombázva, az ma jöhet-mehet. Ezt nem csak az oroszokkal szemben gondolom így, hanem a nyugatiakkal és az USA-val is. Lehet, túl öreg vagyok ahhoz, hogy toleráljam ezt a köpönyeg forgatást. Számomra a rossz terrorista az élő és a jó terrorista a holt.... Ezr már régen is így gondoltam és most is így gondolom, de így fogom gondolni évrek múltán is, ha még élek... Bocs...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
<blockquote rel="joker"><blockquote rel="blogen">

Oroszország és segítsége szart sem ér.

Akkor meg gondolj bele a NATO meg az amerikaiak milyen szarul állhatnak, mert az oroszok első héten több terrorista célpontot semmisítettek meg, mint az egész NATO két év alatt. </blockquote>

Propagandahazugság, a kezdettől fogva az volt, csak hónapokkal ezelőtt még én is hajlamos voltam hitelt adni az orosz légiháború állítólagos sikereinek. A valóságban a NATO támogatta iraki és kurd erők azok, akik tönkreverik a terroristákat egy hosszú, de szívós és következetesen támogatott offenzívasorozatban, amíg Szíriában a helyzet több mint ingatag, a frontvonal hullámzik, jelentős stratégiai sikernek nyoma sincs, a terroristáknak pedig van lehetőségük komoly offenzívára is összpontosítani és azt kivitelezni. Ez pedig annak lehet csak a következménye, hogy az orosz propagandával ellentétben nincsenek sikerek, a terroristák nem szenvedtek komoly veszteségeket, az oroszok gyakran kőkorszaki eszközökkel a homokot bombázzák, de azt látványosan ahhoz, hogy a militaryporn elkábítson sokakat.</blockquote>

Nem tudom a NATO mit támogatott ott a régióban, vagy inkább nem mennék bele, de két évig csak terjeszkedett az ISIS amíg a véleményed szerint a NATO ellenük tevékenykedett és hatalmas területet foglaltak el ez alatt a terroristák. Ez azonnal megfordult ahogy az oroszok bekapcsolódtak, leállt a terrorista terjszkedés és elkezdtek visszaszorulni. Ehez mondjuk az kellett, hogy többet bombázzanak egy nap, mint az egész NATO egy hónapban és a célpontok ne üres domboldalak legyenek hanem terroristák. Na meg szarrábombázták az olajkonvojukat is, ami rengeteg pénzt hozott, gondolom szerinted az is photoshop és meg sem történt. Persze mondhatod, hogy amerikai gépek voltak, csak kérdéses, hogy miért épp az oroszok bekappcsolódása után kezdtek terrorista olajszállítmányokat bombázni. És nagyon vicces volt a francia(?) tévéadón is a "NATO gép" kamerájából bemutatott sikeres bombázás, a kijelző szélén körbe ciril betűkkel.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Hogy a török puccsot tényleg az amerikaiak konstruálták/támogatták, azt nem tudjuk. Ez legalább annyira lehet utólagos török nyomásgyakorlási eszköz, mint valóság. Annyi szól ellene, hogy egy Erdogan karakter durcibb lenne, ha valóság lenne. Ráadásul azt már tudjuk, hogy a saját szolgálata is tudott az eseményekről, az oroszok legföljebb gesztust tudtak gyakorolni, amiért nem jár semmi vissza. Igazából ezért nem is értem, hogy mi az orosz politika célja Törökország kapcsán, mert jelenleg semmit sem kap az egyoldalú gesztusaiért cserébe a törököktől!

Erdogan esetében tisztán értjük, hogy ő egy bazári bajkeverő, egy igazi keleti karakter, akinek egy szavát se szabad elhinni, de aki következetesen tör előre a maga aljas céljai felé. Viszont ezzel szemben ott van egy orosz politika, ami mintha szánt szándékkal saját pozícióit rontaná újra és újra olyan engedményeket téve minden lehetséges irányba, amit nem viszonoznak mással, mint hiriget kiváltó politika folytatásával. Például az oroszok hiányoznak az aleppói csatából, feloldják a szankciókat, míg a törökök fokozzák az utánpótlásszállítást az aleppói terrorista offenzívához és haszonélvezői mindennek. Miért szopta le Putyin Erdogan faszát? Hogy miért céltalan a szíriai beavatkozásuk, az már nyilvánvaló: ennek technikai, szervezeti okai vannak, az orosz haderő nem alkalmas olyan expedíciós hadviselére, mint mondjuk az amerikai, vagy francia, mert nem elég modern ehhez. De ezen túl, miért viselkednek vesztesként? Miért reagálták alul a gépük lelövését, miért viselkednek csicskaként azóta is?

Miért? A legendák szerint az oroszok nem született csicskák, mint a mai németek. Értjük, miért kapitulálnak mindenki előtt a németek: azért mert ez maradt belőlük a háború után és ezt játszák most következetesen. De az oroszok miért folytatják ugyanezt a politikát annyi különbséggel, hogy néha erősködnek egy kicsit a látvány kedvéért?

Erre a kérdésre nem érdekel a mítikus magyarázat, hogy valami csodálatos orosz érdekek vannak a háttérben, mert semmilyen ilyen érdeknek a leghalványabb jelét sem látni, ami megérné a veszteségeiket!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
<blockquote rel="blogen">

A tudás mellett a képesség is komolyan hiányzik itt.

Neee, de most tényleg az a kérdésem, hogy te ezt halál komolyban tolod :D?
</blockquote>

Igen, teljsen világossá tette ez a szíriai beavatkozás, hogy az orosz haderő számos téren még a NATO haderők elős öbölháborús színvonalát se éri el.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Fórumtársak, nem hiszem, hogy itt mindenki ruszofób lenne, aki az oroszokat kritizálja. Sajnos, a legutóbbi teljesítményük alapján ezt meg lehet tenni. ugyanilyen kemény kritika kell hogy érje a szíreket....A béka segge alatt teljesítettek egy hete... Egy potens nagyhatalom számára ma már nem 8 x 40-es látcsővel jelölik ki a földi célokat. Vannak elvileg az oroszoknál is, földicél felderítő radarral ellátott repülőgépek. A földi helyzet ellenőrzése nem asszad távcsöves szemén kellene múlnia. ezzel szemben látjuk, mi történt egy hete. Ez mindenképpen kritikát kell hogy keltsen az oroszokkal szemben. Nem olyan szép és jó és csúcs az orosz hadsereg, ezt láttuk szíria kapcsán, ahogy azt láttatni szeretnék az ún. oroszpárti véleményformálók, itt a HTKA fórumain is... Ez sajnos tény... Engem aztán ruszofóbiával nem lehet vádolni, mert amikor fiatal koromban megpuccsolták a vezetést, anno én még voltam tüntetni a SZU nagykövetsége előtt és vittem egy el a kezekkel Gorbacsovtól feliratú molinót is....
És ezt a fél oldalas hsz. köntösbe bújtatott,megakadt a lemezt még hányszor fogod itt elsütni...csak úgy kérdem?
Az első 3 hozzászólásoddal elmondtál mindent amit hozzátudsz tenni a témához.
Most milyen molinót tartasz a kezedben? Hamis egy baba vagy te...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
A NATO a háború kezdete óta következetesen támogatja a terroristáit, mint az a napokban kiderült, még a különleges erőik is ott harcolnak a terroristák oldalán szpg9!
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 665
12 364
113
A tudás mellett a képesség is komolyan hiányzik itt.

Tényleg?
Code:
https://youtu.be/Ip9ChLIDrLU?t=14s

Veszélyes elhinni azt amit képzelsz.
A végén kiállsz a sínre és megpróbálod foggal megállítani az intercity-t... biztos menni fog, mert a képregényben is benne volt...
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Mitől jobbak az oroszok mint a NATO, hogy még mindig páran, de egyre kevesebben az ő védelmüket keresnék a NATO helyett?

Ami itt fel lett sorolva az oroszok védelmében az Aleppoi kudarc miatt, az a szöges ellentéte annak ami egy szövetségestől várna az ember főleg hazánk esetében.