[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 614
8 871
113
Szinte fogadnék rá,hogy arra a következtetésre jutnak majd, hogy volt a robbanásban szerepe Oroszországnak. Pár éve Csehországban egy kormány bukott meg abban, hogy a Roszatomot odaengedték volna építkezni, mert a kedvező hitelen túl 70%-ban Csehországban készült volna az erőműhöz minden. A cseh ipar van olyan fejlett, hogy orosz licence alapján rengeteg mindent legyártsanak maguknak,ne feledjük,hogy például a Paks-1 blokkjai is a Skodánál készültek szovjet licence alapján.Csehország így duplán jól járhatott volna. Aztán hirtelen miután úgy tűnt,hogy nem a Westinghouse lesz a befutó a pályázaton,hanem a Roszatom, "véletlenül" pont akkor kellett lemondania a cseh kormánynak egy kirobbant korrupciós botrány miatt. A következő kormány pedig levette a napirendről az atomerőmű építés kérdését.Tehát nincsenek illúzióim. Nagyon meglepne, ha a következő cseh atomerőművet nem valamely nyugati cég építené,akár azon az áron is, hogy jóval kevésbé engedik belefolyni a cseh ipart. Az USA-nak való megfelelés, ugyanis mindennél fontosabb nekik.Persze Zeman elnök még mint "fék és ellensúly" belekavarhat a dologba,és lehet meglepetés a dolog vége.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Még a Macron találkozó előtt történt...

https://karpathir.com/2021/04/16/francia-kulugy-ukrajnanak-nincs-eselye-az-unios-tagsagra/
"2021.ápr.16/11:04
FRANCIA KÜLÜGY: UKRAJNÁNAK NINCS ESÉLYE AZ UNIÓS TAGSÁGRA
Azt írja a censor.net, hogy a francia külügyben nem kecsegtetik komoly eredménnyel Ukrajnát a pénteki elnöki találkozó kapcsán.
Kleman Bon külügyi államtitkár a RadioJ-nek adott interjúban beszélt arról, mire kell számítani a francia és az ukrán elnök mai találkozóján.
ÁLLÍTÁSA SZERINT VOLODIMIR ZELENSZKIJ NE REMÉNYKEDJEN ABBAN, HOGY EZ A TALÁLKOZÓ BÁRMILYEN KEDVEZŐ JELZÉS VOLNA UKRAJNA SZÁMÁRA AZ EU-HOZ VALÓ KÖZELEDÉSBEN.
Mint megjegyezte jóban kell lenni Ukrajnával, támogatják is az országot, de ez nem jelent semmi komoly szándékot a tagfelvételre.
A portál közli, hogy Volodimir Zelenszkij a felesége társaságában már útra kelt Párizsba, hogy találkozzon Emmanuel Macronnal."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2021/04/17/az-ukran-nagykovettel-egyeztetett-benko-tibor-honvedelmi-miniszter/
"Hivatalában fogadta Ljubov Vaszilivna Nepop nagykövet asszonyt Benkő Tibor honvédelmi miniszter április 16-án, pénteken – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében, amely a Honvédelem.hu oldalon jelent meg...
...Benkő Tibor kiemelte: Magyarország továbbra is minden támogatást megad Ukrajnának, hogy sikerüljön legyőznie azokat a nehézségeket, amikkel most szembenéz. Ugyanakkor Budapest kiemelt figyelemmel követi a kárpátaljai magyarság helyzetét és sürgeti a vitás kérdések párbeszéd útján történő rendezését, amely alapvető eleme a két ország közötti viszonyrendszernek.
A tárgyaláson elhangzott az is, kétoldalú katonai együttműködés terén hazánk folytatja a korábban megkezdett tapasztalatcseréket és támogatásokat, kiemelve a kelet-ukrajnai harcokban megsebesült katonák magyarországi gyógykezelését. A Honvédelmi Minisztérium készen áll arra, hogy a világjárvány és az erőforrások elérhetősége függvényében megvizsgálja a további együttműködési lehetőségeket..."
 
T

Törölt tag 2822

Guest

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=21890&lang=hu
"Megijedt az ukrán hadvezetés a Galíciában bejelentett szabadcsapat-szervezéstől
Nyilatkozatban intette óva pénteken Ruszlan Homcsak altábornagy, a fegyveres erők főparancsnoka Ivano-Frankivszk és Lemberg polgármestereit önkéntesekből álló fegyveres alakulatok törvényen kívüli szervezésétől – adta hírül az rbc.ua hírportál.
Mint közleményében a tábornok írta: „arra kérem a helyi államhatalmi és önkormányzati szervek képviselőit, hogy ne fokozzák a feszültséget és ne keltsenek pánikhangulatot a társadalomban.” Külön felhívta az érintettek figyelmét, hogy ne helyezzék át a hangsúlyt a törvény által el nem ismert fegyveres alakulatok létrehozására. A nem összehangolt hasonló tevékenység csak az orosz propagandagépezet malmára hajtja a vizet – mutatott rá.
Homcsak azt javasolta, hogy azok, akik Ukrajna területi egységének a védelmére akarnak kelni, lépjenek be a fegyveres erők soraiba az operatív tartalék és a területvédelmi alakulatok megerősítése érdekében.
Mint beszámoltunk róla csütörtökön, Ivano-Frankivszk polgármestere önkéntesekből álló fegyveres alakulat felállítását adta utasításba, amelyet kiterjedt orosz invázió esetén vetnének be. Lemberg polgármestere pedig a kijevi amerikai ügyvivővel tárgyalt helyi szabadcsapat felállításához nyújtandó amerikai támogatásról."
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Nem sántít. Ha NATO tagállamok támadnak elsőként. Lengyelország például. Baltikum esetében pedig az oroszok most dolgoznak azon, hogy jogilag bebizonyítsák, hogy a Szovjetunió illegálisan szűnt meg, ha ezt az USA elfogadja, akkor a 3 Balti állam, Észtország, Lettország, Litvánia nem is NATO tagok.
Hát az oroszok feldughatják a bizonyítási kísérletüket -aka sztálini történelemhamisítás - oda, ahová nem süt be a nap.. ld például a Balezsvani Szerződés, ahol OROSZORSZÁG is kilépett a Szovjetunióból, aztán a szovjet parlament utolsó ülésén kimondta az Szu, megszűnését. Persze, ha bedob valami propagandaoldalt valami ilyen hírt, akkor a mostani "hasznos hülyék" rácuppannak.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Fleto-MSZP szinten igazad van. Kínával sem lenne gubanc. Viszont azóta annyit romlott a helyzet, hogy az amerikai hálózat (Szabó Timi, Momentum) és a brüsszeli hálózat ráépült az ellenzékre. Ez pedig nem engedné a különutas Kina, Oroszo. politikát. Lásd a folyamatos szlovák kormányválságot. Hasonló lenne itt is a sztori.
Aztán szépen buknának és jönne megint a FIDESZ. A Jobbik egyébként rájuk döntheti a házat. Elég instabil koalíció lenne az biztos, ha létrejönne. DE nem fog.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Ha az oroszok nem illeszthetők be a nyugati keresztén hagyományú országok rendjébe, miért gondolják úgy egyesek, hogy egyes nyugati keresztény államok beilleszthetők a SZU2-be?
Olvastál valaha orosz népmeséket? Érdemes. Az orosz néplélek iszonyatosan hasonlít a végtelenül cinikus, szarkasztikus középeurópaira. Belértve a lengyeleket is.