[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 280
7 753
113
2020.

Csak hogy érezzétek a "feeling"-et...! :hadonaszos:

Эстафета посвященная памяти Героя ДНР Олега Гришина​

Ha már fééling! A legjobb az a szentelés a műanyag vödörből! :D
Amúgy érdekes lenne ha nálunk lennének ilyen dolgok, mindenki nácinak kiáltana ki minket lefogadom.. Igaz, azért ott háború van... :(
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1618924885
Az SBU-t riadókészültségbe helyezték egész Ukrajnában Putyin beszédének előestéjén
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat, amely tegnap nagyszabású terrorellenes gyakorlatokat jelentett be az ország legtöbb régiójában, ma minden régióban magas készültségbe helyezte személyzetét.
A bejelentés egy nappal Vlagyimir Putyin orosz elnök április 21-re tervezett éves beszéde előtt történt.
Ezt Artem Dehtyarenko, a biztonsági szolgálat szóvivője jelentette be.
"Az SBU tisztjei minden régióban, nem csak a határ menti régiókban, magas készültségbe kerültek.
Megerősítették a Szolgálat tevékenységének kémelhárítási, operatív és nyomozati összetevőit" - mondta Dehtyarenko.
Elmondása szerint az SBU már most vagy hamarosan nagyszabású terrorellenes gyakorlatokat tart Ukrajna legtöbb régiójában...
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 280
7 753
113
Mozgósítod a lakosságot?
Az a vicc jutott eszembe, mikor a székelyek háborúznak a kínaiakkal:

A székelyek és a kínaiak háborúzni akarnak egymással.
  • Aztán hányan vagytok? - kérdezik a kínaiak.
  • 90.000. - felelik a székelyek - Hát ti?
  • Egymilliárdan.
  • Baj van, Áron bátyám! - szól hátra a székely vezér - Hová temetjük ezt a sok kínait?
:D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 567
113
Egy Orosz hajó konvoj tart a Brit-Francia partoknál déli irányba.
A konvojban három Ropucha osztályú partraszálló hajó, a Admiral Kasatonov fregatt , a Nikolay Chiker vontató és egy tanker (Vyazma ) van.
Szerintem ezek is a Fekete tengeri flottát fogják erősíteni hamarosan...
Ha esetleg partra kell majd szállni valahol, úgy tűnik lesz hozzá eszköz.

https://ukdefencejournal.org.uk/british-patrol-ships-monitor-7-russian-vessels/
A 3 deszanthajó még a múlt héten megérkezett a Fekete-tengerre. Admiral Kaszatonov pedig már hazafelé tartott, hiszen még jan-1-én indult első szolgálatára a Földközi-tengerre.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Hazánk érintettsége a Defender Europe 2021 NATO hadgyakorlat-sorozatban (ápr-máj-jún-júl)

11 katonai tábor 10,000+ katona

érdekes a katonai táborok elhelyezkedése is (feltéve, ha a valóságot tükrözi)


defender-p4nvx1.jpg
Elnézve ezt a térképet, kedves Haubagoi, azt hiszem, hogy részben nekem is igazam lesz abban (persze részben neked is az Oo. térnyerése kapcsán), hogy a nyugat határa a árpátokon fog menni. Ha jól megnézed az erő a Kárpát medencére van koncentrálva. Hogy egy esetleges orosz-NATO konfrontáció esetén, egy előre számított (és elnézett) román átállást követően lehessen menteni a területeket. Itt aránylag védett helyen vannak a csapatok, illetve a logisztikai ellátás is védett helyről mehet. Na de ez csak olyan fantáziálgatás, mint a SZU2.
Amit azonban valósnak látok ezzel a felvonulással kapcsolatban, annak kulcsszava a migráció. Értse mindenki úgy ahogyan akarja.
 

Greg

Member
2018. szeptember 18.
43
62
18
Nem állok beléd.
De perpillanat az Orosz gazdaság rendben van.
23-ra a minimálbér 60k rubel lesz. (~300K HUF).A 18-as 30k minimumról...Egy olyan országban ahol minden negyed, vagy fele annyiba kerül mint Mo-n.(18-23 program,aminek egyik szegmense volt a nyugdíjkorhatár kitolása)
Mezőgazdaság szárnyal,rekordokat döntöget. Vasút és közúthálozat iszonyatos ütemben modernizálódik. Modern gyárak gombamód nőnek az egész országban. A gazdaság fehéredik az új adózási rendszer miatt.
Kórházak,oktatási intézmények folyamatosan újulnak,modernizálódnak.
Polgári védelmi rendszer teljes,országos szinten felújítva,modernizálva,feltöltve.
Az országot a kínai iparra kötő vezetékek,elektromos hálózatok fénysebességel épülnek.
Mindemellett a seregük több mint 80%-a(!) friss, 5 évnél nem öregebb harctéri tapasztalattal bír. Átfegyverzésük,modernizálásuk ütemezve zajlik.
Államadósságuk
nincs.
Felpattintottak egy hidat a Krímen,megszállták a sarkkört,összedobtak egy új űrközpontot,néhány hight-tech fegyverrendszert,úszó atomreakrort,....stb.
Úgy hogy egy évtizede lassan ,szénné vannak embargózva.
Ebből az irányból megborítani őket nem lesz egyszerű mutatvány.
Ami meg számunkra érthetetlen ,azt meg úgy hívják: "Ruszki mir".
A minimálbérnek utánanéztem, de nem igaz, régiónként vannnak eltérések, átlagosan 12793 rubel, ami kb. 50000 HUF. Az igaz, hogy a gdp szépen növekszik a szankciók ellenére már évek óta (a 2015-16-os recesszió óta, ennek csak egyik oka volt a szankcionálás), ez ránézésre tartós trendnek is tűnik, csak a járvány okozott visszaesést tavaly, de hol nem.
 
W

Wilson

Guest
Addig kell megépíteni míg Merkel Kancellár mert utána aki jön az már ruszofób lesz.

Azért azt látni kell, hogy a jelenlegi német vezetés ezzel a vezetékkel illetve Merkel egyértelmű kijelentésével nagyon komolyan beintett az USA-k és ez bizony egy újabb példa arra, hogy az USA hatalma/érdekérvényesítő szerepe csökken.
Mivel nem a politika csinálja a gazdaságot hanem a gazdaság a politikát, így bárki is legyen Merkel utódja esélytelen a német ipari lobbyval szemben, már pedig ők torkig vannak a szankciókkal és üzletelni akarnak Szasáékkal.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 590
7 550
113
Addig kell megépíteni míg Merkel Kancellár mert utána aki jön az már ruszofób lesz.
Az meglehet, de a német gazdaságnak olcsó és stabil energiaellátás kell. Csak az oroszok tudják ezt jelenleg biztosítani nekik. Lehet okoskodni és amerikai energia hordozókról meg zöld energiáról álmodozni, de ezeket az álmokat a német gazdaság meg fogja sínyleni.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 529
29 738
113
Elnézve ezt a térképet, kedves Haubagoi, azt hiszem, hogy részben nekem is igazam lesz abban (persze részben neked is az Oo. térnyerése kapcsán), hogy a nyugat határa a árpátokon fog menni. Ha jól megnézed az erő a Kárpát medencére van koncentrálva. Hogy egy esetleges orosz-NATO konfrontáció esetén, egy előre számított (és elnézett) román átállást követően lehessen menteni a területeket. Itt aránylag védett helyen vannak a csapatok, illetve a logisztikai ellátás is védett helyről mehet. Na de ez csak olyan fantáziálgatás, mint a SZU2.
Amit azonban valósnak látok ezzel a felvonulással kapcsolatban, annak kulcsszava a migráció. Értse mindenki úgy ahogyan akarja.
Közben meg délen határt tili-toli belengetése. A ukrik blokkolják Oo.-t itt meg átrajzolják a Balkánt?
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 721
3 813
113
Azért azt látni kell, hogy a jelenlegi német vezetés ezzel a vezetékkel illetve Merkel egyértelmű kijelentésével nagyon komolyan beintett az USA-k és ez bizony egy újabb példa arra, hogy az USA hatalma/érdekérvényesítő szerepe csökken.
Mivel nem a politika csinálja a gazdaságot hanem a gazdaság a politikát, így bárki is legyen Merkel utódja esélytelen a német ipari lobbyval szemben, már pedig ők torkig vannak a szankciókkal és üzletelni akarnak Szasáékkal.
Legyen igazad! Csak lassan nem hiszek a mesékben. Sajna. :(
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 594
113
Orosz MSZTA-Sz szállítása 2014.08.15 Rosztov régió 30km-re a határtól. Most hol vannak?
1A1C5E08-0C66-4D7A-BCFE-EA6A05AABCDB_w1023_r1_s.jpg

Motorola, hiányozni fog. Van mit törleszteni az ukrán nacionalisták felé.
DL7DJJdbfupnDdKGwlWzGA.jpg

A k...va anyátokat szórakoztok velünk.
crop

Hóbagolynak
putin_cartoons_.jpg

Az álom :rolleyes:
119706-1_large.jpg

Szépen mutatnak együtt:hadonaszos:
e4bd916f.png
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
A minimálbérnek utánanéztem, de nem igaz, régiónként vannnak eltérések, átlagosan 12793 rubel, ami kb. 50000 HUF. Az igaz, hogy a gdp szépen növekszik a szankciók ellenére már évek óta (a 2015-16-os recesszió óta, ennek csak egyik oka volt a szankcionálás), ez ránézésre tartós trendnek is tűnik, csak a járvány okozott visszaesést tavaly, de hol nem.
18-ban ennyiről indultak,amit 23-ra megdupláznak. Évi 20%-ék emelés.
Való igaz a régiós eltérés. Moszkvában vagy Péterváron (30k-s alap 18-ban.) nem kell csinálni semmit 12k rubellal,18-ban sem kellett. Vidékre meg bőven elég a 12.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
"hanem kell étkezde, műhely, irányítási központ, eü, rekreáció stb."

Ezt oldja meg az a NATO szervezet (NATO Support and Procurement Agency a neve), amelytől az infografika származik. Ezért is van ott a kés-villa meg tányér számokkal az ábrán (étkezési ellátás). Magyarán van a NATO-nak külön szerve arra, amely ezt az elhelyezést, ellátást biztosítja az amerikai katonáknak "idegenben".
Nem is az evésről írtam...
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Közben meg délen határt tili-toli belengetése. A ukrik blokkolják Oo.-t itt meg átrajzolják a Balkánt?
Igen, azt is el tudom képzelni, hogy az Ukrán területvesztésért revansot vesznek Szerbián, mint orosz hídfőálláson. Lecsatolják róla a még meglévő muszlim területeket, plusz egy jó kis balhé keretében szétszedik a Boszniai szerb köztársaságot, mivel annak egy részét tényleg a horvát és bosnyák népesség elüldözésével purifikálták a szerbek. A maradék szerb területeket majd elnyelheti Szerbia. A boszniai horvátok mennek az anyaországhoz, míg a bosnyákoknak az általuk lakott területből illetve a Szandzsák szerbiai területeinek Bosnyákok lakta részéből (montenegrói Szandzsákat nem bántja a nyugat, amíg jól viselkednek az ottani szerbek) csinálnak egy muszlim államot (persze szigorúan USA protektorátus alatt). Még jól jöhet, ha el kell árasztani Európát bevándorlókkal.
Ezenkívül el tudom képzelni, hogy létrehozzák nagy Albániát, hogy érezzék a szerbek a törődést. Mondjuk Koszovó, Makedónia és a szerbiai Szandzsák albánok lakta részéből. Nagy kérdés, hogy mi lesz Délvidékkel, mert annak egy részére a románok is fenik a fogukat (mire nem? :) ), az I. Vh. követően kicsin múlott, hogy nem háborúztak a szerbekkel a Bánság miatt. Nem beszélve Bulgáriáról, aki meg van győződve, hogy Makedóniát bolgárok lakják:D. És akkor még nem szóltunk az ultranackó Görögökről, akiknek ez az átrendeződés okán egyik szemük sírna, másik nevetne. Sírna, mert létrejönne nagy Albánia, amit hosszú távon "integrálni" akartak (sok albán kapott Görög állampolgárságot, főleg Aromán gyökerűek). Nevetne, mert jó esély lenne, hogy megszűnne Makedonia, kaphatna részt ő is belőle. Szóval lesz ott baj elég, ha tényleg fel akarják rúgni azt a darázsfészket.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 529
29 738
113
Igen, azt is el tudom képzelni, hogy az Ukrán területvesztésért revansot vesznek Szerbián, mint orosz hídfőálláson. Lecsatolják róla a még meglévő muszlim területeket, plusz egy jó kis balhé keretében szétszedik a Boszniai szerb köztársaságot, mivel annak egy részét tényleg a horvát és bosnyák népesség elüldözésével purifikálták a szerbek. A maradék szerb területeket majd elnyelheti Szerbia. A boszniai horvátok mennek az anyaországhoz, míg a bosnyákoknak az általuk lakott területből illetve a Szandzsák szerbiai területeinek Bosnyákok lakta részéből (montenegrói Szandzsákat nem bántja a nyugat, amíg jól viselkednek az ottani szerbek) csinálnak egy muszlim államot (persze szigorúan USA protektorátus alatt). Még jól jöhet, ha el kell árasztani Európát bevándorlókkal.
Ezenkívül el tudom képzelni, hogy létrehozzák nagy Albániát, hogy érezzék a szerbek a törődést. Mondjuk Koszovó, Makedónia és a szerbiai Szandzsák albánok lakta részéből. Nagy kérdés, hogy mi lesz Délvidékkel, mert annak egy részére a románok is fenik a fogukat (mire nem? :) ), az I. Vh. követően kicsin múlott, hogy nem háborúztak a szerbekkel a Bánság miatt. Nem beszélve Bulgáriáról, aki meg van győződve, hogy Makedóniát bolgárok lakják:D. És akkor még nem szóltunk az ultranackó Görögökről, akiknek ez az átrendeződés okán egyik szemük sírna, másik nevetne. Sírna, mert létrejönne nagy Albánia, amit hosszú távon "integrálni" akartak (sok albán kapott Görög állampolgárságot, főleg Aromán gyökerűek). Nevetne, mert jó esély lenne, hogy megszűnne Makedonia, kaphatna részt ő is belőle. Szóval lesz ott baj elég, ha tényleg fel akarják rúgni azt a darázsfészket.
A Délvidéket nem kapjuk vissza egyelőre, de annyi hasznunk lehet a fennforgásból, hogy a Balkánon gyülekező "nagytudású szakemberek hordáit" feltűnés nélkül el lehetne tüntetni. A románok sem kaptak lapot, rájuk az ukránonnál lesz szükség. A görögöket meg leoltják a törökök.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Elnézve ezt a térképet, kedves Haubagoi, azt hiszem, hogy részben nekem is igazam lesz abban (persze részben neked is az Oo. térnyerése kapcsán), hogy a nyugat határa a árpátokon fog menni. Ha jól megnézed az erő a Kárpát medencére van koncentrálva. Hogy egy esetleges orosz-NATO konfrontáció esetén, egy előre számított (és elnézett) román átállást követően lehessen menteni a területeket. Itt aránylag védett helyen vannak a csapatok, illetve a logisztikai ellátás is védett helyről mehet. Na de ez csak olyan fantáziálgatás, mint a SZU2.
Amit azonban valósnak látok ezzel a felvonulással kapcsolatban, annak kulcsszava a migráció. Értse mindenki úgy ahogyan akarja.

Igen, azért itt vannak az amerikaiak Magyarországon, és nem Romániában, mert itt vannak biztonságban. Ez egyértelmű. Nekünk ebből problémánk akkor lesz, ha Románia átáll, mert ekkor Magyarország NATO tag marad 10,000+ amerikai katonával az Alföldön, viszont Románia Oroszo. oldalára kerül Erdéllyel együtt. Ez pedig azt jelenti, hogy mennünk kell az amerikai hadsereggel Erdély ellen, szemben Oroszországgal és Romániával.
Véleményem szerint nem fogjuk megnyerni, és vereség (orosz-román győzelem) esetén Románia viszi el a mi Tiszántúlunkat.
Ez a rizikó van ebben a felállásban, amikor az amerikai hadsereg minket fog szorosabban mint a románokat.
 
Status
Not open for further replies.