Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 958
6 994
113
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ejszak...sCQ0FgZ7hjMWZpq0_Rzqn7WooYOYqsaesmADo_qQqNrrY

8c6d7d9b0657a2ee0994ab3b6c082b8a.gif
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 562
11 136
113
Na igen, de engem, pont emiatt dühít némileg, hogy konkrétan a szakértő/életmentő/nagyokos/mindenkinek a tutit megmondó emberek ugyanazon témában ellentétes véleménye természetes folyamatként felfogott dolog, míg ugyanazon témában az emberek közül egyből retardak, akik mondjuk eddig azt állították, mint most a norvég szakértők. Mivel egyből kábé a laposföldesekkel lett egy szintre helyezve aki nem nyomatna magába a szakértők szerint biztonságos random anyagot, sőt másokat veszélyeztet és különben sincs összefüggés az oltás és a mellékhatás állítása között, na jó, mégis van, na jó mégis van és mérhető gyakoriságú és amúgy is blablabla, de a szakértőket, akik ugyanazt jelentették most ki, ugyanezért nem laposföldezik. Szóval engem ez piszkál némileg. Mert egyrészt, a súlyos megosztottságot éri el az emberek között ez az egész szar, miközben tudományos szinten is ugyanez a kapálózás megy, mert pontosan azt tapasztalják a tudományos szakemberek, amiről az alufóliasapkás-laposföldes-negyedrész gyíkember-szíriusziak beszélnek a felforgató ótásellenes álhíreikben. Szóval ha itthon valaki nem akar oltást, mert szerinte valami kísérleti fázisú szmötyi, akkor jön az izmos hurrogó kórus és elmondja, miért kell feltétlen bizalommal a 'szakértőkben' bízva nyugodtan magukba tolatni azt a bármit.
Bizonyos szinten abszolút megértelek, amiért ez az egész kommunikáció dühít téged. Egy dolgot viszont szerintem figyelembe kellene venned: amíg egy átlag ember mond xy dolgot egy gyógyszerről/vakcináról/stb. addig az nem több, mint puszta ötletelés, mert sajnos nem igazán van egy átlag embernek kompetenciája egy ilyen kérdésben meglátni az ok-okozati összefüggéseket és ezek alapján valamilyen következtetést levonni. Másrészről pedig a tudománynak bizonyítékokra van szüksége egy állítás megfogalmazásához, a bizonyítékok összegyűjtése időigényes folyamat.
Ebben a konkrét esetben az AstraZeneca nagyon ritka vérrögképző mellékhatása csak akkor lett statisztikailag kimutatható (bár jelenleg is csak feltételezik az összefüggést az esetek között), amikor már milliós nagyságrendben oltottak be vele embereket. (28,5 millió oltottból 242 fő esetén fordult elő vérrögképződés, ez 0,0008%-os előfordulás, a betegek 0,0002%-a halt bele. Erre mondtam, hogy ez szerintem egy maximálisan vállalható kockázat. Ha valaki dohányzik, autóba ül, fogamzásgátlót szed, netán alkoholista, akkor ennél nagyságrendekkel nagyobb kockázatot vállal nap mint nap..)
Ha ugyanez az ember egyéb tekintélyekre hivatkozik vajon, mert igyekszik tudományos alapzatra állni 'szakértőkkel' megtámogatva és felhozza a norvégokat innentől, akkor továbbra is alufóliás ótástagadó lesz, mer' megmondták itthon, hogy ez tuti anyag, lőjjed csak befele, mmmmmm de finom igaz......, avagy csak azért nem lesz az, mert tudományos bizottság mondta ugyanazt amit ő, mégha tojáshéjon járva is, vagy innentől hazai szemmel nézve a norvég tudományos bizottság és a bedolgozó tudósok mind-mind ugyanolyan alufóliások lesznek a hurrogó, lőjed az anyagot fiam mer' nem lesz bajod kórus szemében?
Nem lesz senki ettől még alusapkás őrült. Minden ember eldöntheti, hogy beoltatja magát (én pont ezt a "kísérleti szmötyit" kaptam 6 hete és még mindig itt vagyok egészségesen :)) vagy vállalja a kockázatot, hogy elkapja a betegséget és adott esetben akár maradandó egészségkárosodást szenved vagy belehal. Ez a már korábban általam említett "a veszély elfogadható kockázata" eset. Kinek mi..
Ha nem alufóliások, akkor viszont a hazaiak a megállapításaik függvényében tekinthetőek-e felelőtlennek ha továbbra is adagolják az emberi életre veszélyes x szert, tehát konkrétan életekkel dobálóznak? Ha esetleg mint külföldi szervezet, a szakvéleményük nem tekintendő(őőő, izé, nemzeti vagy politikai vagy társadalomszociológiai okokból) relevánsnak, akkor mondjuk ennek a vonalán az úniós szakértők ajánlásai relevánsnak tekinthetőek-e, mint engedélyező szervezet, sőt, a környező országok, vagy a világ bármely országának szakértőgárdája elveszti-e a hivatkozási alapját, sőt, ezen a vonalon továbbmenve maga a gyártó külföldi ország szakvéleménye relevánsnak számít-e? Mert ha pusztán azért elutasítjuk, mert külföldi és fasznak mond ellentéteset a hazaival, az egyértelműen felveti a hazai további használat esetén a felelősséget, ha a hazaiaknak van igaza, akkor felveti náluk a felelősséget, hogy miért nem használják. De ugye, mivel életvédelmi okokból nem ajánlják, szerintem feléjük billen a mérleg. Innentől kezdve a felelősség inkább felén tolódik, mert mi leszarjuk az életvédelem ezen fokát, az életvédelemre hivatkozva. Arra az életvédelemre, amire hivatkozva vírustagadónak, álhírterjesztőnek, laposföldesnek számít, aki felveti a kétségeit azzal kapcsolatban, hogy ezek kísérleti stádiumú szerek, nincs ismert hosszú távú eseti feltárásuk a mellékhatások tekintetében, miközben a tudományos szakértők ilyentén különutas vélemyénei szerint egyszerűen belénk basznak bári kísérleti fázisú szart, amit spec a norvégok nem adatnának be norvégoknak.
Helyezzük kontextusba ezt a "veszélyes x szert":
  • 250.000 AstraZeneca-val beoltott emberből 1-nél fordul elő embólia,
  • 2000 fogamzásgátlót szedő nőből évente 1 kap embóliát,
  • 1000 repülővel utazó emberből évente 1 kap embóliát,
  • 600 dohányosból (napi 1 doboz cigit elszívva) havonta 1 kap embóliát,
  • 6 igazolt Covid betegből 1 kap embóliát...
(Forrás: British Medical Journal April 8, 2021;373: n931; Radiology 2021 Feb; 298 (2): E70-80)

Az EU-s és kiváltképp a hazai gyógyszerellenőrzés a világ egyik legszigorúbb szempontrendszere alapján hoz döntéseket. Ha az OGYÉI szakértő munkatársai úgy döntenek, hogy egy szer előnyei meghaladják az esetleges hátrányait, akkor nyugodtan meg lehet bízni a véleményükben.
A norvégok szerint az AZ esetén fennálló 0,0002%-os halálozási arány sokkal veszélyesebb, mint a Covid jelenlegi ~2,08%-os (a koronavirus.gov.hu-n elérhető adatok alapján) halálozási rátája. Nem is tudom, hogy mi alapján jelentették ki, amit....
Szóval hol az igazi nagybetűs TUDOMÁNYOS SZAKÉRTELEM ha láthatóan kibaszott káosz van, miközben emberiség elleni bűncselekmények miatt perek vannak készülőben a teljes járvány-média kezelés miatt és az egész általános társadalmi hatása miatt? A tudomány, blablabla, hidd el neki, de akkor most melyiknek? Tudományosan az a megalapozott jelenleg, hogy kétféle tudományos végeredmény van és mind a kettő ugyanolyan tutira helyes, igaz, egymásnak teljesen ellentmondó eredmények? Élet=halál? Leegyszerűsítve a matematikai pontosságú tekintélyek ezt mondják összeolvasva, szóval igazából kavargatják a szart, kiemelnek belőle pár kukoricát és jósolnak ebből, ahogy látom. :D Szóval ha a norvég tudósok nem alufóliások, akkor ne legyenek már a covid oltásokkal szemben bizalmatlan egyének se azok. Ennyit szeretnék.

Szlávik János se alufóliasapkás, a 7. perctől érdemes megnézni mit nyilatkozott az atv-nek...
Nem egészen úgy vannak a dolgok, ahogy elmondta...
De ha ezek után kimondod, hogy ez emberkísérlet, amiért eddig gyíkembertől a laposföldig bármit megkaphattál, továbbra is meg fogod kapni, mert te csak egy ember vagy. Nem TEKINTÉLY. Igaz, hogy a tekintély mondta, de attól ezt még nem úgy kell érteni, mert ugyan mást nem jelent, de kitaláljuk, hogy mire is gondolt mikor ezt mondta. Hol az elnézéskérés a mindenkitől, aki eddig ezt mondta?

Bezzeg amikor ezt mondtam szimplán le lettem hülyézve ! LOL
Most @Pogány nagyon fog mulatni... azért nem értettek/értettem veled ebben egyet, mert bár nevezhetjük egyfajta emberkísérletnek, de ettől még nem lesz az. Épp elég hülyeség ez a kifejezés, amit Szlávik használt, mert aki akar, az kiváló fogódzkodót talált benne...
MINDEN teszten, vizsgálati és engedélyezési fázison átestek az engedélyezett vakcinák. A fázis IV során a MÁR BEVIZSGÁLT ÉS ENGEDÉLYEZETT szereket kezdik el alkalmazni, majd összegzik a tapasztalatokat. Ez minden egyes új készítmény esetén így van. Ezért van minden egyes betegtájékoztatóban egy elérhetőség, amiben egy esetleges új mellékhatást jelenthetsz. Időről időre előfordul, hogy ki kell egészíteni a mellékhatások listáját, megesik az ilyesmi. Ha nem így lenne, akkor azon menne a cirkusz...
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 090
113
Szlávik is tud szenzációhajhász marhaságokat állítani, nálam ezzel rontotta a renoméját. Amúgy ez a világ számtalan emberkísérlet halmaza, a sürgősségi indikációval alkalmazott védőoltások egy a millióból.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and Blitz97
G

Galthran

Guest
Mi holnap kapjuk meg az első sputnyikot, pont akartam kérdezni akik szintén ezt kaptak, mik a tapasztalatok?Délután 1-re megyünk,másnap meg 24 órás szoliba kéne mennem...
hali,bocs csak most jutottam netközelbe. nekem ennyi volt a tünet mint amit fentebb írtam, ma(hétfő)reggel már nemvolt semmi csak picit fáradékonyabb voltam, meló vége felé már pilledtem, hazaértem és szunyáltam egyet

nyilván most meg nem tudok aludni :D
 
  • Tetszik
Reactions: RomperStomper
W

Wilson

Guest
https://24.hu/kulfold/2021/05/10/who-aggaszto-a-virus-indiai-valtozata/

"Aggasztónak nevezte a koronavírus Indiában felfedezett, B.1.617 elnevezésű változatát az Egészségügyi Világszervezet (WHO) – írja az MTI. Az ENSZ egészségügyi szervezetének hétfői genfi sajtótájékoztatóján Maria Van Kerkhove, a WHO járványügyi vezetője közölte, hogy a rendelkezésre álló információk szerint az indiai változat fertőzőbb, mint a korábban ismert variánsok. A kutatások első eredményei szerint az emberi immunrendszer kevésbé képes reagálni erre a variánsra – mondta.

A WHO korábban a SARS-CoV-2 nevű vírus brit, dél-afrikai és brazil változatát minősítette aggasztónak.

Van Kerkhove közölte, hogy a részleteket kedden teszi közzé a WHO a szokásos heti járványügyi jelentésében. Hozzátette, hogy még sok kutatást kell elvégezni a mutánssal kapcsolatban, annak érdekében, hogy megtudják, milyen gyorsan terjed és mennyire fertőzőképes ez a vírusfajta, illetve milyen mértékben csökkenti a védőoltások hatékonyságát.

Egyelőre nincsenek ismereteink olyan tényezőkről, amelyek arra utalhatnak, hogy a gyógyszereink és a védőoltásaink ne lennének hatékonyak. És ez lényeg"
 
  • Szomorú
Reactions: bel

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
hali,bocs csak most jutottam netközelbe. nekem ennyi volt a tünet mint amit fentebb írtam, ma(hétfő)reggel már nemvolt semmi csak picit fáradékonyabb voltam, meló vége felé már pilledtem, hazaértem és szunyáltam egyet

nyilván most meg nem tudok aludni :D
Tegnap 1 kor megkaptuk az első Sputnyikot, végülis mai melót elcseréltem de jól is döntöttem....Estig nem volt semmi csak picit rossz közérzet, aztán este kb 9-től ízületi fájdalmak, főleg a lábaimban, éjfél körül arra ébredtem, hogy ráz a hideg, 37,9 volt, dupla takaró és lázcsillapító segített, de reggelre vízágyat csináltam a helyemből :) Most még pici gyengeség van, meg ugye fáj a szuri helye de már sokkal jobb, a nehezén szerintem túl vagyok! Páromnak semmi baja nem volt csak a keze fáj meg fáradt...
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
824
4 185
93
Tegnap 1 kor megkaptuk az első Sputnyikot, végülis mai melót elcseréltem de jól is döntöttem....Estig nem volt semmi csak picit rossz közérzet, aztán este kb 9-től ízületi fájdalmak, főleg a lábaimban, éjfél körül arra ébredtem, hogy ráz a hideg, 37,9 volt, dupla takaró és lázcsillapító segített, de reggelre vízágyat csináltam a helyemből :) Most még pici gyengeség van, meg ugye fáj a szuri helye de már sokkal jobb, a nehezén szerintem túl vagyok! Páromnak semmi baja nem volt csak a keze fáj meg fáradt...
Ugyanez volt nekem is. Második Szputnyiknál ugyanez jött elő. A hidegrázás volt kellemetlen a dupla takaró alatt. Mondjuk másnapra kutya bajom volt.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 624
55 109
113
A Die Presse-ben egy cikk jelent meg "Sputnik verlässt den EU-Orbit" cimmel, amely szerint Sputnik nem egy specifikus oltóanyag, hanem csak egy kereskedelmi márka. Ezért Moszkva soha nem fogja az engedélyeztetést kerni az EMA-tól.
A szlovákok szerződése alapjàn az oroszok nem kötelesek egységes minőségű oltóanyagot szállitani a Sputnik V nev alatt.
Ezert nyugaton a Sputnik rendelések kimaradnak lassan de biztosan. Magyarországon is csak az emberek 43 %-a akarja magát Sputnikkal oltatni.
:eek:
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
792.386 fertőzött (+677)
3.384 kórházban (+31)
394 lélegeztetőgépen (-9)
188.083 aktív eset (-6.695)
575.610 gyógyult (+7.281)
28.693 elhunyt (+91)
4.305.775 (2.503.575) kapott oltást (+17.134, +15.457)
5.538.792 mintavétel (10.552)
20.967 hatósági házi karanténban (-1.008)
0d8409ac8834df77065fd4d8617affc2.png
792.879 fertőzött (+493)
3.282 kórházban (-102)
379 lélegeztetőgépen (-15)
180.285 aktív eset (-7.798)
583.802 gyógyult (+8.192)
28.792 elhunyt (+99)
4.346.089 (2.530.147) kapott oltást (+40.314, +26.572)
5.545.305 mintavétel (+6.513)
20.197 hatósági házi karanténban (-770)
7ca10a971c2ed68352165decc8a53f0f.png