[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://kiszo.net/2021/05/11/lecsuknak-medvedcsukot/
"Lecsuknák Medvedcsukot
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai ezekben a percekben próbálnak bejutni Viktor Medvadcsuk házába, ám a politikus ügyvédei és biztonsági emberei azzal az indokkal, hogy a oligarcha nem tartózkodik odahaza nem engedik be az épületbe az nyomozókat – írja az Unian.
A két parlamenti képviselő ellen „hazaárulás” címén indított eljárást a Legfőbb Ügyészség, a bírósági végzést Irina Venediktova ellenjegyezte. A főügyész neveket nem árult el Facebook-bejegyzésében, ugyanakkor az Ukrajinszka Pravda tudni véli, hogy Viktor Medvedcsuk és Tarasz Kozak ellenzéki politikus ellen adtak ki elfogató parancsot – közölte az ukrán hírügynökség.
“A nyomozó hatóság a bűncselekmények felderítése érdekében több szakértői vizsgálatot is lefolytatott, több koronatanút is meghallgatott. A munka eredményes volt, mindent megtettünk annak érdekében, hogy a birtokunkban lévő információkat titokban tartsuk” – magyarázta Venediktova, aki hozzátette, hogy a két parlamenti képviselőt hazaárulással és a nemzeti erőforrások kifosztásának kísérletével gyanúsítják.
A főügyész azt is elárulta, hogy a hatóságoknak egyelőre nem sikerült beazonosítani a közismerten oroszbarát, befolyásos ellenzéki politikus pontos tartózkodási helyét, Venediktova megjegyezte, hogy folyamatban van Medvedcsuk felkutatása, elfogása és meggyanúsítása..."

https://karpathir.com/2021/05/11/vadat-emeltek-az-ellenzeki-viktor-medvedcsuk-ellen/
"VÁDAT EMELTEK AZ ELLENZÉKI VIKTOR MEDVEDCSUK ELLEN
Megszállta a belbiztonsági szolgálat Viktor Medvedcsuk egyik házát.
Több ukrajnai hírportál közli a hírt, miszerint házkutatás zajlik az ellenzékis Viktor Medvedcsuk kijevi házában. A politikus jelenleg ott él a családjával, mivel Puscse-Vodicei rezidenciáján felújítási munkálatok folynak.
Ezzel egyidőben az ország főügyésze is bejelentette, hogy vádat emelt Medvedcsuk és Tarasz Kozak ellen, akik ellen a vád hazaárulás és a Krím erőforrásainak kifosztása. Irina Venediktova Facebook oldalán közli azt is, hogy mivel Medvedcsuk tartózkodási helye egyelőre ismeretlen, elfogási parancsot adott ki ellene..."
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://life.karpat.in.ua/?p=56089&lang=hu
"Nagyszabású terrorelhárítási gyakorlatot tart az SZBU Lemberg megyében
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) közleményt tett közzé, miszerint nagyszabású terrorelhárítási gyakorlatot tartanak Lemberg megyében.
A gyakorlatra május 12–14. között kerül sor, az információk szerint minden művelet maximálisan valósághű lesz. Ezért az SZBU arra kéri a zsovkvi, kulikivi és dubljani lakosokat, hogy fogadják megértéssel az eseményeket és kellő módon reagáljanak a hatóságok utasításaira."
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 796
80 983
113
Kazanyban elhunyt(10) és sebesült tanulók és diákok névsora
184903377_10159718166638470_6376085474864051895_n.jpg
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=23274&lang=hu
"Az oligarchák visszaszorításáról szóló törvénytervezetbe 13 személy neve kerülhet be – RNBO-titkár
Az oligarchák jogállását szabályozó törvénytervezetbe 13 személy neve kerülhet be – közölte Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára kedden az Ukrajna 30 nemzeti fórum biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó ülésén, adta hírül az rbc.ua hírportál.
Az RNBO titkára felszólalásában ismertette az oligarchák státusáról készülő törvényt. „Mi 13 olyan személyt tartunk számon, akik a nagy befolyással rendelkező oligarchák közé sorolhatók” – mutatott rá.
Mint április 16-án beszámoltunk róla, Volodimir Zelnszkij elnök az RNBO ülésén az oligarchák jogállását szabályozó törvény elkészítését javasolta. Az államfő indítványozta, hogy az RNBO és az Elnöki Hivatal a Monopóliumellenes Bizottsággal karöltve dolgozzon ki törvénytervezetet, amely szabályozza az oligarchák státusát Ukrajnában – tette hozzá.



"Megpróbálják "kilőni" az oligarchákat. Kolomojszkij benne lesz a 13-ban?
És Porosenko?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2021/05/11...ajna-oroszorszag-vlagyimir-putyin-hazaarulas/
"Hazaárulással vádolják az oroszbarát Medvedcsukot...
...A főügyészség Medvedcsukot a hazaárulás mellett Ukrajna gazdasági érdekeinek „aláaknázásával” is gyanúsítja. Hazaárulással a helyi média információi alapján azért vádolják, mert a gyanú alapján titkos katonai információkat adott át ukrán katonai alakulatokról Oroszországnak. Kedden az SZBU és a főügyészség képviselői hangfelvételt mutattak be újságíróknak Medvedcsuk és egy orosz kormánytag megbeszéléséről, alátámasztandó a meggyanúsítás alapját. A tárgyalópartner nevét nem hozták nyilvánosságra.
Medvedcsuk pártja közleményben reagált a meggyanúsításra és a házkutatásra. Ebben „nyílt és cinikus bosszúnak, megtorlásnak” minősítették a hatóságok akcióját az ellenzéki politikus ellen."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1620753399
"Zelenszkij kommentálta Medvedcsuk körözését

Viktor Medvedcsuk parlamenti képviselőnek, az "Ukrán Választás - a nép joga" elnevezésű összukrajnai közéleti mozgalom vezetőjének, valamint bűntársainak a törvényben előírtak szerint bírósági eljáráson kell átesniük. Ezt Mihajlo Podoljak, az Ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója nyilatkozta újságíróknak.
"Medvedcsuk romboló tevékenysége évtizedeken keresztül teljesen átlátható volt egész társadalmunk számára.
Először is, az állambiztonság állandóan az ő különös médiabirodalmának pusztító csapásai alatt állt.
Másodszor, klasszikus átláthatatlan rendszerek és üzletek tucatjai, amelyekről számos újságírói vizsgálat született... A társadalom jól tudja, hogy ez az ember nem tudta tisztességesen megszervezni az "üzletét". Csak a különböző hatóságok alatti politikai "tető" segített Medvedcsuknak hosszú éveken át abban, hogy elkerülje a bűnüldöző szervek és az ügyészség figyelmét" - mondta Podoljak.
Hangsúlyozta, hogy ez a "rendkívül befolyásos és szilárd ember", aki Podoljak szerint már az Oroszországhoz való csatlakozás után is megpróbált dönteni a nép sorsáról, és aktívan "felhasználta az ország erőforrásait a Krímben", nem fog tudni elbújni a nyomozati cselekmények elől.
"Zelenszkij elnöknek elég politikai akarata van ahhoz, hogy a jogállamiság elve és minden állampolgár egyenlősége a törvény és a bíróságok előtt valóban működjön Ukrajnában" - összegezte az OP vezetőjének tanácsadója.

Amint arról a Ruszkaja Veszna korábban beszámolt, Irina Venediktova ukrán főügyész nyilatkozatot adott ki a gyanúsítás aláírásáról Ukrajna két népképviselője - Viktor Medvedcsuk és Tarasz Kozak - ellen. Hazaárulással és a Krími erőforrások elsikkasztásával vádolják őket. Az SBU megpróbált házkutatást tartani Medvedcsuk házában."
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 057
113
Eltűnt az egyik orvos, aki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust kezelte tavaly nyáron a szibériai Omszk városban - derül ki a rendőrség vasárnapi nyilatkozatából.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/228242/
Vazze, mar vagy egy focicsapatra valo orvos tunt el aki kezelte. Hol itt az EU-ban ennyi kezeloorvos egy fore?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://timer-odessa.net/news/genpr...no_podozrevayut_medvedchuka_i_kozaka_964.html
"A főügyész elmondta, hogy pontosan mivel gyanúsítják Medvedcsukot és Kozakot
Irina Venediktova főügyész egy május 11-i tájékoztatón konkretizálta a Viktor Medvedcsuk és Tarasz Kozak parlamenti képviselők elleni vádakat, akiket hazaárulással gyanúsítanak.
Konkrétan Medvedcsukot és Kozakot Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 111. cikke (hazaárulás) és 438. cikke (háborús törvények és szokások megsértése) szerinti bűncselekményekkel vádolják.

Medvedcsukot különösen azzal gyanúsítják, hogy elősegítette a Krími Glubokoje gázmező geológiai feltárási adatainak átadását az orosz hatóságoknak.
Emellett az SBU vezetője, Ivan Bakanov szerint Medvedcsuk 2020-ban titkos adatokat továbbított Oroszországnak a kormánycsapatok mozgásáról.
Ivan Bakanov elmondta, hogy a biztonsági szolgálat szerint Tarasz Kozak Oroszországban tartózkodik. Medvedcsuk állítólag nem hagyta el Ukrajna területét, de tartózkodási helyét még nem sikerült megállapítani.
Május 11-én házkutatást tartottak Medvedcsuk házában. Később kiderült, hogy az SBU kereste őt, hogy letartóztassa."
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Putyin a Roszgvargyija vezetőjét megbízta a fegyvertartási törvény felülvizsgálatával
Teljesen irreális lépés, a fegyverek nem ölnek az emberek ölnek, ezért a szabályozással nem lehet célt elérni. Ha valaki akar akkor simán öl késsel, autóval, csúzlival és csapágygolyóval is szóval mi értelme? Sőt inkább enyhíteni kéne a fegyvertartási törvényeken hiszen ha lett volna ott néhány fegyveres gyerek akkor simán lelőtték volna az elkövetőket. Nyilvánvaló hogy pótcselekvés az egész ahelyett hogy a probléma gyökerét oldanák meg, ami a beteg társadalom.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1620734455
" Az SBU vezetője megszámolta az "Ukrajnában dolgozó orosz felderítőket"

Az SBU vezetője, Ivan Bakanov megszámolta az Orosz különleges szolgálatok "Ukrajnában dolgozó" alkalmazottainak számát.
"Csak Ukrajnában mintegy 7 ezer alkalmazott dolgozik Oroszország területéről" - mondta Bakanov május 11-én az "Ukrajna 30. Az ország biztonsága" fórumon Kijevben.
Pontosította, hogy nem "terepi ügynökökre", hanem "irodai dolgozókra" gondol.
Az SBU vezetője szerint az Orosz biztonsági szolgálatok a személyek és szervezetek széles körét vonzzák: "Ha korábban a magas rangú tisztviselőkre koncentráltak, most mindenhol ügynököket keresnek, megváltoztatták a toborzás szemléletét."

Bakanov arról is beszámolt a fórum résztvevőinek, hogy 2020-ban az SBU megakadályozott 7 terrorcselekményt, és 10, az előkészítésükben részt vevő személyt vett őrizetbe; 192 bírósági ítéletet hoztak terrorista tevékenység és Ukrajna állami integritásának megsértése miatt; 5 ügynökhálózat tevékenységét állították le és 12 "orosz titkosszolgálat ügynököt" vettek őrizetbe..."
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Semelyik ország állampolgára nem érdemel terrorista merényletet.
Remélem akinek eddig rózsaszín köd volt az agya előtt rájön, hogy Oroszország nagyobb bajban van az iszlamista terror térnyerése okán mint bármely más nyugati állam. Más szemében a szálka, sajátban a gerenda esete.

Befoghatnád.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Fasza...


Persze, és Putyin tehet róla! Személyesen! :rolleyes:
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
https://karpathir.com/2021/05/09/or...kran-amerikai-tengeri-gyakorlatot-odesszanal/
" OROSZ HAJÓK ZAVARTAK MEG EGY UKRÁN-AMERIKAI TENGERI GYAKORLATOT ODESSZÁNÁL
Orosz hajók veszélyes manőverek végrehajtásával szándékosan akadályozták egy ukrán és egy amerikai őrhajó gyakorlatozását Odessza partjai közelében – jelentette vasárnap az Ukrajinszka Pravda az ukrán határőrszolgálat közleményére hivatkozva.
Az eset a közlemény szerint szombaton történt. Az ukrán parti őrség Hrihorij Kuropjatnikov nevű zászlóshajója találkozott az amerikai parti őrség Hamilton nevű hajójával.
“AMERIKAI PARTNEREK BARÁTI LÁTOGATÁSRA ÉRKEZTEK UKRAJNÁBA, AMELYNEK KERETÉBEN KÖZÖS MANŐVEREKET HAJTANAK VÉGRE A TENGEREN, KÉPZÉSEKET TAPASZTALATCSERE CÉLJÁBÓL MEGFIGYELÉSI ÉS ROHAMMŰVELETEK TERÉN, VALAMINT KERESKEDELMI CÉLÚ MEGBESZÉLÉST TARTANAK A KÉT ORSZÁG PARTI ŐRSÉGEINEK KÉPVISELŐI A HAJÓZÁS BIZTONSÁGÁNAK SZAVATOLÁSÁRÓL” – írta az ukrán határőrség a közleményben.
Az Odessza partjaitól mintegy 100 tengeri mérföldre végzett gyakorlat alatt az ukrán és az amerikai hajó nemzetközi taktikai csapatok tevékenységének összehangolását gyakorolta a tengeri áthaladás alatt. A gyakorlatot a közelben tartózkodó orosz hajók figyelemmel követték. Az orosz fél próbált “fiktív koordinátákkal” lezárt területeket kijelölni a gyakorlatozás helyszínén, közben hajóik veszélyes manővereket hajtottak végre, szándékosan szűkítve a manőverzónát az ukrán és az amerikai hajó számára. A nemzetközi biztonsági csatornákon keresztül nem válaszoltak.
Az ukrán határőrség rögzítette és dokumentálta az incidenst, amelyet a nemzetközi normák durva megsértésének minősített.
A közlemény szerint vasárnap az ukrán és az amerikai hajó továbbra is a tengeren tartózkodott ás folytatta a gyakorlatozást. A Hamilton várhatóan hétfőn köt ki Odesszában."

Csak realisztikusabbá tették a hadgyakorlatot, miért baj ez? Nem értem.