[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Teljesen irreális lépés, a fegyverek nem ölnek az emberek ölnek, ezért a szabályozással nem lehet célt elérni. Ha valaki akar akkor simán öl késsel, autóval, csúzlival és csapágygolyóval is szóval mi értelme? Sőt inkább enyhíteni kéne a fegyvertartási törvényeken hiszen ha lett volna ott néhány fegyveres gyerek akkor simán lelőtték volna az elkövetőket. Nyilvánvaló hogy pótcselekvés az egész ahelyett hogy a probléma gyökerét oldanák meg, ami a beteg társadalom.

" fegyverek nem ölnek az emberek ölnek,"

ja persze...

"Ha valaki akar akkor simán öl késsel, autóval, csúzlival és csapágygolyóval is szóval mi értelme?"

az az értelme bzmeg, hogy legalább nem golyószóróval öl, csak csúzlival, mindenki ennyire zokni agyilag??

"a probléma gyökerét oldanák meg, ami a beteg társadalom"

jjajj, a beteg orosz társadalom! Putyin!! Ő tehet róla!
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 048
113
https://rusvesna.su/news/1620500304
"Minden nagyon rossz: a Külügyminisztérium Kijevi látogatásának eredményei - politikai tragédia Ze számára

Szergej Markov neves orosz közéleti személyiség és politológus kommentálta az amerikai külügyminisztérium kijevi látogatásának és az ukrán elnökkel folytatott találkozójának eredményeit.
Blinken kijevi látogatásának eredményei egyszerűen politikai tragédiát jelentenek Ze számára. Most már kezd elterjedni a tárgyalások zárt részének híre. Nagyon rossz Ze számára. Nagyon rossz az egész boldogtalan testvéri országnak. Egyébként Oroszországnak is nagyon rossz. Mi történt?

1. Minden állami vállalatot teljes mértékben külföldieknek kell irányítaniuk. A felügyelőbizottságokban nekik és képviselőiknek kell többséget alkotniuk.
2. Az igazságszolgáltatási rendszernek is külföldiek ellenőrzése alá kell kerülnie.
3. Ze-nek le kell győznie az oligarchákat, el kell vennie a vagyonukat, és annak is külföldiek ellenőrzése alá kell kerülnie. Ez személy szerint Ze számára nagyon veszélyes.
4. Tekintettel a közvetlen orosz invázió lehetőségére, megtiltották Ze-nek, hogy NATO-tagságot kérjen.
5. Összeállította az érinthetetlenek listáját Ze számára. A civil társadalom kiemelkedő alakjainak nevezték őket, és általában megtiltották letartóztatásukat ésáltalánosságban hogy bántsák őket. Ezen a listán szerepel Porosenko is, akit, Ze megesküdött, hogy börtönbe juttat.
6. Szigorúan tartsa be az IMF előírásait. És nagyon nehéz Ze-nek nagyon alacsony életszínvonalat, magas tarifákat követelni. A lakosság gyűlölete biztosított.

A cenzúra miatt nem írhatok ide mindent közvetlenül. Tehát pontosabban és közvetlenebbül lásd a Telegram csatornámon "Markov logikája".
Blinkent Kijevben Leonyid Brezsnyev, a Kreml Központi Bizottságának főtitkára köszöntötte. Még jobban nyaltak neki. Ez nem segített."




A szerző https://t.me/s/logikamarkova oldalán kicsit bővebben ez szerepel. (külön kikerestem )


"Anthony Blinken amerikai külügyminiszter Ukrajnai látogatásának eredménye politikai tragédia Zelenszkij számára.
Most apránként érkeznek információk Kijevből a tárgyalások zárt részéről. És az borzalom.

1. Blinken követelte, hogy Zelenszkij minden ukrán állami vállalat legyen alárendelve a külföldieknek. Hogy minden felügyelőbizottságban többségben legyenek vagy közvetlenül külföldiek, vagy a külföldiek megbízható emberei. És kifejezetten követelte, hogy az amerikai Kobelevet helyezzék vissza a Naftogaz vezetésébe. Zelenszkij pedig keményen küzdött Kobolev eltávolításáért.
2. Blinken követelte, hogy a hatalom teljes úgynevezett korrupcióellenes vertikumát hagyják külföldiek kezében.
3. Blinken azt követelte, hogy Ukrajna igazságszolgáltatási rendszerét rendeljék alá a külföldieknek.
4. Blinken követelte, hogy Zelenszkij vegye fel a harcot az ukrán oligarchák ellen, úgy hogy az ukrán gazdaság nagy darabjai kerüljenek a külföldiekhez. És a föld a privatizációban is.
5. Blinken figyelmeztetett, hogy orosz csapatok behatolhatnak ukrán területre. És ebben az esetben Zelenszkij hatalmas politikai segítségre számíthat. De nem katonaira. Ezért nem kell provokálni Oroszországot. Putyin már felforrt, és drasztikus döntést hozhat.
6. Blinken követelte, hogy a jeles amerikai ügynökök érinthetetlenek legyenek az ukrán törvények és az ukrán kormány számára. Őket a civil társadalom érdemes személyiségeinek nevezték. Nuland összeállított egy listát az érinthetetlenekről, és Blinken külön találkozott velük.
7. Zelenszkijnek mindenkit fel kellene jelentenie, aki Rudolph Giuliani révén segített információkat terjeszteni Hunter Bidenről a médiának.
8. A NATO-val kapcsolatban Zelenszkijnek azt parancsolták, hogy ne kérdezősködjön tovább, mert az az orosz csapatok bevonulásához vezethet Ukrajnába.

Zelenszkijt általánosságban sokkolta Blinken látogatása. Nem erre számított. És vegye el az oligarchák tulajdonát, hogy aztán külföldieknek adják át, ez szintén nagyon veszélyes - lehet egyszerűen felrobbantják."
A külföldiek mint olyanok, az amerikaiak. Annyira kellett ez a balhé Ukrajnának, mint üvegesnek a hanyattesés. Zelenszkíj meg megkapta az aranyzsinórt, gratula neki. Az USA most mutatta ki a foga fehérjét, hogy Ukrajna egy bábállam.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 815
81 126
113
A két "szakértő" teljesen mellékvágányon van, félre beszélnek. Így van az amikor elhamarkodottan nyilatkoznak a tények ismeretének hiányában. :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 803
30 391
113
A végén még kiderül, hogy Medvedcsuk és Tarasz Kozak Soros embere, Zelenszkij meg Bidené! :D De a meccsen akkor Putyin a bíró?:eek:
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
G

Galthran

Guest
Lfszt volt ez elmebeteg. CIA ügynök felforgató volt. Mindent elkövetnek, hogy belülről szétverjék Oo.-ot.
semmi arra utaló jel nincs hogy cia akció lett volna, ellenben a betett videók meg képek alapján simán szefós volt a tag. ehez jön még az amit nyugger leírt, átterjedt mostanában amerikából az iskolai lövöldözés szubkultúrája
jjajj, a beteg orosz társadalom! Putyin!! Ő tehet róla!
pedig elég bajuk van nekik ezen felül is, tele vannak alkoholistákkal és baromi sok náluk a kemény drogos. krokodil meg a többi szar is ott terjed el legelőször oroszhonban
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
"Kilencvenöt megállapodást írt alá az üzbég és a magyar kormány kedden Taskentben, és ezek alapján magyar vállalatok kapják meg a lehetőséget arra, hogy stratégiai ágazatokat átalakítsanak, illetve modernizáljanak itt Üzbegisztánban.
..
a) AZ OTP A LEGNAGYOBB MAGYAR BANKKÉNT, ITT AZ ELSŐ KÜLFÖLDI BANKKÉNT KAPJA MEG AZT A LEHETŐSÉGET, HOGY RÉSZT VEGYEN AZ ÜZBÉG BANKRENDSZER PRIVATIZÁCIÓJÁBAN. Az erről folyó tárgyalások előrehaladott állapotban vannak.
..
b) Az üzbég nukleárisenergia-termelés növelésében is jelentős magyar szerepvállalás várható. Üzbegisztán a világ hetedik legnagyobb uránkitermelőjeként egy újabb atomerőművet épít, amelyet ugyanúgy az évtized végére tervez befejezni, mint Magyarország a Paks II. projektet. Itt egy magyar szabadalom alapján tervezik meg az új atomerőmű hűtőrendszerét - fejtette ki Szijjártó Péter.
..
c) A felsőoktatás modernizálása terén a debreceni egyetem megállapodott az üzbég vezetéssel egy campus ottani létrehozásáról, a magyar agráregyetem pedig az üzbég mezőgazdasági felsőoktatás tudományos átalakításában és modernizálásában vesz részt.

d) Ezzel párhuzamosan az Eximbank százmillió dolláros hitelkeretet biztosít a magyar-üzbég kapcsolatok fejlesztésére."
Üzbegisztán a térség egyik legnépesebb és katonailag legerősebb állama. Az elnomyó Karimov-rezsim után nagy változások következtek be az új elnök vezetése alatt. Milyen szerpet tölt be az ország a régióban, ami Kína és Oroszország számára egyre fontosabbnak számít stratégiai szempontból és a magyar külpolitika milyen kapcsolatokat épít Közép-Ázsiában? Ezekre a kérdésekere is kerestük a választ.
Vendég: Gyene Pál, a BGE oktatója
..
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=23336&lang=hu
"Szijjártó Péterrel kezdeményezett találkozót Dmitro Kuleba csütörtökre Pozsonyban
Dmitro Kuleba külügyminiszter találkozót kezdeményezett magyar kollégájával, Szijjártó Péterrel május 13-ra Pozsonyban – adta hírül az unn.com.ua hírportál szerdán Kuleba Ivan Korčok szlovák külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján tett bejelentésére hivatkozva.
Az ukrán diplomácia vezetője a sajtókonferencián elmondta: „Szlovákiába, a közép-európai ötök ülésén történő részvételre készülve valóban találkozót kezdeményeztem Szijjártó Péterrel.” Kiemelte: soha nem mulasztja el a lehetőséget, hogy beszéljen magyar kollégájával, és megkíséreljen valamilyen úton-módon megoldást találni a közöttük lévő ellentmondásokra.
Kuleba azt is elmondta, hogy Magyarország makacs és összetett partner, de beszélni kell és keresni a megoldást. „Elvileg a tapasztalatom a Magyarországgal folytatott együttműködést és a Péterrel való közös munkát tekintve azt jelzi, hogy elérhetünk közös eredményt, egymás után kibogozhatjuk a problémákat” – mutatott rá. Hozzátette: „remélem, holnap Szlovákiában, Pozsonyban a kétoldalú találkozónkon legalább egy problémát kibogozhatunk.”
A kiadvány emlékeztetett arra, hogy Kuleba most első ízben vesz részt a közép-európai ötök – Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország és Csehország – külügyminisztereinek ülésén."



Kuleba nagyon pedálozik. Zelenszkijék vélhetően megint el akarják játszani a szokásos játékukat- hogy Galíciában "mutogathassák" megint, ők mennyire kijátszák a magyarokat, de ők megpróbáltak ugye mindent...(másoknak meg arra legyen "bizonyítékuk", hogy velük igenis lehet tárgyalni) (aztán az ilyen "beszélgetések" után max pár nappal később általában megint nekimennek valamilyen módon a magyarságnak. )

Az elmúlt hetek után próbálnának valami kis "győzelmet" felmutatni. (Többek közt a Blinken látogatás nagy pofon volt nekik...
Nem mellesleg, "Ukrajna" nem vehet részt a NATO csúcson. Erre most befurakodnak a Közép-Európai ötök tanácskozására...
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2021/05/12/ukrajnaban-betilthatjak-az-orosz-tevecsatornakat/
"UKRAJNÁBAN BETILTHATJÁK AZ OROSZ TÉVÉCSATORNÁKAT
A művelődési minisztériumban a Miniszteri Kabinet és a Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács tanácsára azon dolgozik, hogy bővítse az ukrán tévé- és rádiócsatornák számát, s blokkolja az orosz nyelven sugárzott médiát.
Olekszandr Tkacsenko művelődési miniszter a Radio Szvobodának nyilatkozva elmondta, az annektált Krímről és Donbász területéről sugárzott orosz nyelvű adásokat készülnek letiltani. Ezenkívül egyes kábeltévé és internetszolgáltatót is érinthet az intézkedés. A cél, hogy „gátolják az orosz propaganda terjedését” Ukrajna területén."
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1620764081
"Ez megtorlás, - Medvedcsuk kommentálta az ellene felhozott vádakat
Az ellenzéki Platform - Az Életért párt parlamenti képviselője, Viktor Medvedcsuk az ellene felhozott vádakkal kapcsolatban elmondta, hogy Ukrajnában van, és nem fog elbújni az igazságszolgáltatás elől.

"A mai napon a hatóságok törvénytelen utasítására a főügyészség, Ukrajna alkotmányát és törvényeit durván megsértve, házkutatást tartott otthonomban és irodámban. Amint az várható volt, semmi illegálisat nem találtak.
Ezeknek a törvénytelen házkutatásoknak a valódi célja az volt, hogy a kialakított eljárást megsértve, a hatóságok utasítására előállított hazaárulás gyanúsításának koholt vádját átadják nekem" - áll a közleményben.
"Minden, ami velem történik, politikai megtorlás az elvi politikai álláspontomért.
Kijelentem, hogy Ukrajnában vagyok, és nem fogok elbújni az igazságszolgáltatás elől. Továbbra is részt veszek a törvényes nyomozati cselekményekben, és igazságot fogok szolgáltatni magamnak és minden ukrán választópolgárnak, akik rám bízták Ukrajna népképviselőjének magas címét" - mondta Medvedcsuk. "

http://politic.karpat.in.ua/?p=23308&lang=hu
"Az Elnöki Hivatal kommentálta a Medvedcsuknál tartott házkutatásokat
A Viktor Medvedcsuk parlamenti képviselő elleni büntetőeljárások és vádak nagyon fontosak Ukrajna államisága valódi átláthatóságának elérése érdekében, mivel Medvedcsuk politikája az ukrán államiság lerombolására irányul, közölte Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetője válságellenes kommunikációért felelős tanácsadója.
Elmondása szerint a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén értékelték Medvedcsuk tevékenységét, amikor döntés született a vele és a hozzá közelálló személyek szembeni szankciók bevezetéséről.
„Most ez a döntés logikai folytatást kapott. Az államnak átfogóan kell működnie, Medvedcsuk esetében ennek konkrét példáját látjuk. Medvedcsuk tevékenységének büntetőjogi vizsgálata, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ezzel kapcsolatos ülése, az alanyokkal szembeni releváns szankciók és ezen intézkedések végén – a megalapozott gyanú”
– mondta Podoljak.
A tanácsadó megjegyezte, hogy Medvedcsuk készen áll bárkivel együttműködni a saját érdekében, és nem érdekli Ukrajna.
„A büntetőeljárások, amelyek most már abban a szakaszban vannak, amikor megfogalmazható a gyanú, megerősítik, hogy Medvedcsuk számára a politika egyrészt egyszerűen az államiság megsemmisítésének eszköze, másrészt a klasszikus árnyék meggazdagodás egyik módja. És semmi több” – tette hozzá az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója."

http://politic.karpat.in.ua/?p=23323&lang=hu
"Medvedcsuk nem kért politikai menedékjogot Oroszországban, de Moszkva aligha tud segíteni neki – Kreml
Nem kért segítséget, sem politikai menedékjogot Oroszországban a kedden Ukrajnában hazaárulással meggyanúsított Viktor Medvedcsuk parlamenti képviselő, ellenzéki politikus, de Moszkva aligha tud segíteni rajta ukrajnai üldöztetését illetően – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár szerdán a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel, jelentette az rbc.ua hírportál.
A sajtószóvivő elmondta, Medvedcsuk Ukrajnában tartózkodik és semmilyen politikai menedékjogért nem folyamodott. „Másfelől mi nem készülünk beavatkozni ezekbe a dolgokba, ez Ukrajna belügye, jóllehet természetesen a legszorosabb figyelemmel követjük a történéseket, hogy meggyőződhessünk róla, az ügy mögött nem rejlik semmilyen politikai indíttatású üldöztetés vagy kampányszerűség, ami kizárólag a politikai versenytársaktól történő megszabadulás óhajával kapcsolatos” – mutatott rá Dmitrij Peszkov.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1620838746
" " Teljesen baromság : Medvedcsuk relmondta, mivel vádolják, miután kihallgatta a főügyészség

Május 12-én, szerdán 16:20-kor Az Ellenzéki Platform az Életért parlamenti képviselője, Viktor Medvedcsuk, akit hazaárulással gyanúsítanak, kihallgatásra érkezett az ukrán főügyészségre.
19:15-kor Viktor Medvedcsuk kijött a főügyészségről az újságírókhoz. Elmondása szerint két cikkely - a 111. cikkely ("hazaárulás") és a 438. cikkely ("A háborús törvények és szokások megsértése") - alapján vádolják.
A képviselő az OGPU előtt elmondta, hogy az ellene folyó eljárást politikai jellegűnek tartja, de kész megismerni a vádakat. Azt is elmondta, hogy készen áll az események bármilyen kimenetelére, beleértve a letartóztatást is.
Hangsúlyozta továbbá, hogy Zelenszkij már 2019-ben ilyen ügyekkel fenyegetőzött.

Medvedcsuk egyik munkatársa, Vadim Rabinovics azt mondta, hogy Medvedcsuk gyanúsítása "teljesen baromság".
"Ez egy politikai megtorlás a párt ellen, amely a nyilvánvalóan hamis, kitalált mérési adatok ellenére mindenki előtt volt az országban, és továbbra is előttük van" - mondta."