[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 208
67 091
113
Gyerekeket is megöltek az amerikaiak az afganisztáni dróncsapással
Forrás: https://kuruc.info/r/4/232959/

A tálibok eddig rejtegetett legfőbb vezetője rövidesen megjelenik a nyilvánosság előtt
Forrás: https://kuruc.info/r/4/232952/

Ismeretlen támadók rakétákat lőttek ki Kabul repülőterére hétfőn, károkról vagy áldozatokról egyelőre nem tudni - jelentette a Tolo News helyi hírcsatorna.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/232955/
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 647
55 274
113
2.

A rokon, de nem rokon BLU-129/B (ED78) kompozit tokozású robbanófej egy nagyon alacsony járulékos károkat okozó fegyvert biztosít szénszálas kompozit tokozással, amely a magas "közelharci" halálos hatás érdekében 3x-os járulékos károkat biztosít. A fegyver támogatja a nagyon alacsony járulékos károkat okozó fegyverek iránti sürgős igény.

BLU-129/B








A Precision Lethality MK82 egy gyorsreagálású képesség beszerzési program, amelynek célja egy 500 kilogrammos kompozit robbanófej (BLU-129) képesség "telepítése", válaszul az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának közös sürgős műveleti igényére, amely egy nagyon alacsony járulékos károkat okozó fegyverre irányul. A Légierő Kutatási Laboratóriuma a Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriummal (LLNL) együttműködve tervezte meg a PL82 kompozit robbanófej tokját, amely a robbanás során szétesik, és minimálisra csökkenti a repeszeket/szilánkokat, ezáltal csökkentve a közeli épületek és a személyzet - beleértve a baráti erőket és a polgári lakosságot - károsodását és sérülését.

Egy másik ilyen bomba, a BLU-126/B Low Collateral Damage Bomb (LCDB), ugyanazokkal az irányítókészletekkel használható, mint a BLU-111. A módosítás a főtöltet robbanóanyag tömegét kevesebb mint 30 fontra csökkenti, és az eltávolított robbanóanyag tömeget inert anyaggal helyettesítik, amely megőrzi a tömegtulajdonságokat. A sűrű inert fém robbanóanyag (DIME) egyedülállóan alkalmas az alacsony járulékos károkozásra. Alacsonyabb nyomást, de megnövekedett impulzust eredményez a közeli mezőben. A távoli mezőben okozott kár csökken (nincsenek repeszek). A halálos lábnyom precíziós lábnyomra csökkenthető.

blu-126-001.jpg



A kis átmérőjű bombák finanszírozása lehetővé tenné a hadiipari cégek számára, hogy folytassák a fókuszált halálos lövedék (FLM) fejlesztését az SDB I-be integrált sűrű inert fém robbanóanyag-technológia felhasználásával.

Az alacsony járulékos károkat okozó lőszerek ilyen robbanófej-koncepciói jellemzően polimer kompozit robbanófejet igényelnek sűrű, nagy robbanóerejű (HE) töltettel együtt. Az ilyen sűrű robbanótöltetek használata jelentős tervezési, teljesítménybeli és biztonsági problémákat vet fel. A szerkezeti integritás megköveteli, hogy a robbanófej oldalfala képes legyen ellenállni a lövegindító terhelésnek, amely magában foglalja a sűrű HE töltetből származó terhelést is. A konkurens követelmény az, hogy az alacsony járulékos robbanófej teljesítményét nagymértékben befolyásolja a robbanófej oldalfalának robbanási szilárdsága.

A Hellfire R9X Obama elnök azon kívánságából született, hogy elkerüljék a civil áldozatokat, amelyeket különösen a CIA drónprogramjának légicsapásai okoznak.

A magánnyomozó újságírói iroda, amely 2004 óta követi nyomon az amerikai dróncsapásokat külföldön, arról számolt be, hogy az elmúlt 15 évben a dróncsapások során 769-1725 civil halt meg, közülük 253-397 gyermek.

Obama 2013 májusában egy beszédében jelentette be az új stratégiát, amikor elismerte, hogy bizonyos civil halálesetek elkerülhetetlenek. Ezek az új rendszerek segítenek a szolgálat tagjainak abban, hogy nagyon alacsony járulékos károkkal elérjék azokat a fenyegetéseket, amelyeket a hagyományos fegyverek nem tudnak elérni. De a Hellfire új változata közelít a nulla járulékos kárhoz.

Továbbra is fontos különbség van a nagyon alacsony járulékos kár és a járulékos kár hiánya között, különösen akkor, ha Ön a szóban forgó járulékos kár.


Sokat használt nekik.... :(
Talán a merénylet előtt kellett volna odacsapjanak. Igy utólag mondhatnak, amit akarnak, hogy kik voltak a tettesek.
 
W

Wilson

Guest
A fölsi szeméylzet nem hivatalos akciója, DE. Az biztos, hogy nem drónra függesztették, belső fegyvertér...
Valószínüleg erre a képre gondolsz....

sendit-768x512.jpg


Mivel az amerikai tisztségviselők a vasárnapi légicsapás kapcsán dróntámadásról beszéltek, így ennek a JDAM-nak nem valószínű szerintem, hogy volt köze a vasárnapi légicsapáshoz. Feltéve persze ha igazat mondtak a dróntámadásról az amerikai illetékesek...
 
  • Tetszik
Reactions: luperator
W

Wilson

Guest
Sokat használt nekik.... :(
Talán a merénylet előtt kellett volna odacsapjanak. Igy utólag mondhatnak, amit akarnak, hogy kik voltak a tettesek.
Az tény, hogy az öngyilkos robbantók legszebb álmai váltak valóra a több ezres afgán tömeg közvetlen közelébe tartózkodó amerikai katonák láttán,azt hiszem itt az amerikai hadvezetés hibázott..
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
W

Wilson

Guest
Hogyan használta fel a CIA az ISIS-t az afganisztáni üzleteihez....

E9dvBH_XIAAFdNv


Érdekeségek az ISIS afganisztáni megjelenésének hátteréről, valamint a CIA és más hírszerző ügynökségek kapcsolatáról az ISIS-szel. Fontos részlet, hogy az augusztus 26-án Kabulban megöltek jelentős részét nem robbanások, hanem automata fegyverek tüze ölte meg.

Hogyan használta fel a CIA az ISIS-t az afganisztáni ügyei lebonyolítására?

A közelmúltbeli afganisztáni terrorista események mögött egy nagyobb történet áll. A lényeg a következő. Az évek során az Afghanistan Analysis Network (AAN) több, az ISIS-Khorasan Vilayat (ISIS-K) szervezetről szóló jelentése is azt mutatja, hogy a szervezet pakisztáni militáns csoportokból nőtt ki. Egy 2016-os jelentés részletezi, hogyan segítette őket az afgán állam: Az IS harcosai, az ISIS khoraszáni franchise-nak úttörői pakisztáni harcosok voltak, akik már régóta Nangarhar délkeleti területein, a Spin Ghar-hegységben vagy azok előhegyeiben, a Durand-vonal pakisztáni oldalán lévő törzsi csoportokkal határos területeken telepedtek le.

Mielőtt csatlakoztak az ISKP-hez, ezek a harcosok különböző márkanevek alatt működtek, többnyire az egyre gyengülő Tehreek-e-Taliban Pakisztán (TTP) égisze alatt. (TTP). E fegyveresek nagy része 2010 óta érkezett Nangarharba, főként az Orakzai, Észak-Vazirisztán és Khyber törzsi területekről. Pakisztán azt állítja, hogy a TTP-t India titkosszolgálatai támogatják. Ez is hozzájárulhatott az ISKP kivonulásának finanszírozásához. Abban a reményben, hogy Pakisztán ellen tudja felhasználni őket, az afgán kormány elkezdte felkészíteni e harcosok egy részét, a militáns vendégeknek otthont adó területekkel való kapcsolatépítésben részt vevő befolyásos törzsi vének szerint.

Az afganisztáni hírszerző ügynökség, a Nemzeti Biztonsági Igazgatóság (NDS) kísérletei azonban a Nangarharban tartózkodó pakisztáni fegyveresek tartózkodási helyének biztosítására a Lashkar-e-Islam vagy a Khyber fegyveresekre korlátozódtak. Achin, Nazian és Kota törzsi vének és egyszerű lakosok tanúsítják, hogy a TTP különböző frakcióihoz tartozó orakzai és mohmandi harcosok szabadon mozoghattak a tartományban, és a kormányzati kórházakban is kaptak kezelést. Amikor kimentek a központjukból Nangarhar déli részén, fegyvertelenül mentek. Az AAN-nal folytatott informális beszélgetések során kormányzati tisztviselők megerősítették a pakisztáni fegyveresek és az NDS egyes csoportjai közötti ilyen típusú kapcsolatot, csakúgy, mint a kormánypárti törzsi vezetők és politikusok Dzsalalábádban.

Ezt a helyzetet úgy jellemezték, mint egy kis válaszlépést az afgán kormány elleni harcban az afgán táliboknak nyújtott szélesebb körű és hosszabb távú intézményi támogatásra.

Az afganisztáni NDS a CIA megbízott ügynöksége volt. Az 1990-es évek közepén Amrullah Saleh, az Északi Szövetség hírszerzési vezetője CIA-képzésben részesült az Egyesült Államokban. Miután az USA megbuktatta a tálib kormányt, Száleh lett az NDS vezetője. Az NDS kiterjedt kapcsolatot ápolt az indiai titkosszolgálattal is. Miközben az USA úgy tett, mintha az Iraki és Szíriai Iszlám Állam (ISIS) ellen harcolna, a különböző felek egymást követő jelentéseiben azt állították, hogy az ISIS törzsállományát amerikai helikopterek jelöletlenül kivonták Irakból és Szíriából, és Nangarharba szállították, ahol az ISKP harcosait erősítették.

Hadi Nasrallah @HadiNasrallah - 1:18 UTC - augusztus 28, 2021. augusztus 28.

2017-ben és 2020-ban a szíriai SANA arról számolt be, hogy amerikai helikopterek 40-75 ISIS-harcost szállítottak az észak-szíriai Hasakehből "ismeretlen területekre". A PMU évek óta ugyanerről számolt be Irakban, valamint arról, hogy amerikai helikopterek segélyt dobtak le az ISIL-nek.

Ahogy Alex Rubinstein összefoglalja: A régió azon kormányainak, volt kormánytisztviselőinek és szervezeteinek listája, amelyek az ISIS-K támogatásával vádolták az Egyesült Államokat, igen hosszú, és tartalmazza az orosz kormányt, az iráni kormányt, a szíriai kormánymédiát, a Hezbollahot, egy iraki államilag támogatott katonai szervezetet, sőt még Hamid Karzai volt afgán elnököt is, aki a csoportot az Egyesült Államok "eszközének" nevezte....

Akárcsak Irakban és Szíriában, az ultra-erőszakos iszlamistáknak nyújtott CIA-támogatás is visszahatást váltott ki, mivel a militánsok egyre gyakrabban támadták az afgán államot. Az amerikai hadsereg végül szükségesnek érezte, hogy beavatkozzon ellenük. Az ellenük folytatott szárazföldi harcot azonban elsősorban a tálibok vezették, akik ehhez közvetlen támogatást kaptak az amerikai légierőtől. A tálib hadműveletek sikeresek voltak, és megakadályozták az ISKP további terjedését Kelet-Afganisztánban.

Így ahelyett, hogy nyíltan több földet foglalt volna el, az ISKP ezután nagyszabású öngyilkos merényletekhez folyamodott a sebezhető kabuli célpontok ellen. 2021 májusában például egy kabuli lányiskola előtt elhelyezett autóbomba több mint 90 embert ölt meg, többségükben gyerekeket.

A CIA-nak és az NDS-nek extra harcosai voltak a tálibok elleni harcra. Felnőttek, és több zászlóaljba (NDS-01-04 és Khost Protection Force (KPF)) szervezett különleges egységeket alakítottak. Ezek a CIA által irányított halálosztagok saját helikopteres támogatással rendelkeztek: 2018-tól a CIA részt vesz a militáns vezetők megölésére vagy elfogására irányuló programban, amelynek kódneve ANSOF, korábban Omega .

A CIA személyzetét az amerikai hadsereg különleges műveleti parancsnoksága által kijelölt személyzet egészíti ki. 2019 közepén a Human Rights Watch civil szervezet azt mondta, hogy 2017 vége óta a "CIA által támogatott afgán csapásmérő erő" "súlyos jogsértéseket követett el, amelyek némelyike háborús bűncselekménynek minősül".

A HRW 2019-es jelentése megjegyezte : Ezek a csapásmérő erők éjszakai rajtaütések során illegálisan megöltek civileket, foglyokat raboltak el erőszakkal, és megtámadtak egészségügyi létesítményeket, amelyek állítólag segítséget nyújtottak a lázadóknak. Az elmúlt két évben meredeken emelkedett az ilyen támadások és légi műveletek következtében a polgári áldozatok száma.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Horizon
W

Wilson

Guest
2.

Miután a tálibok elfoglalták Kabult, világossá vált, hogy a CIA-nak le kell állítania "terrorizmusellenes" programját, és hogy elveszíti az afganisztáni (drog)üzlet nagy része feletti ellenőrzést. Kabul elestekor legalább egy afgán egységét, mintegy 600 katonát, a kabuli repülőtér őrzésére rendelték. Az afgán CIA-erők elfoglalták a kapukat és az őrtornyokat: Az amerikaiak a korábbi afgán kormány Nemzeti Biztonsági Igazgatóságának több száz különleges tagját kérték fel, hogy korlátozzák a bejutást a repülőtér egyes kapuin keresztül, hogy megakadályozzák, hogy a tömegek elárasszák a repülőteret.

... Amerikai és volt afgán tisztviselők szerint az NDS volt kommandósai az evakuálás során az utolsók között hagyják el az országot, és a légi szállítás előtt utóvédként tevékenykednek. Más egységek, köztük a KPF, a hírek szerint úton vannak a Pandzsir-völgybe, ahol az Amrullah Saleh és Ahmad Masood vezette új Északi Szövetség épül fel. A tálibok megpróbálják felkutatni őket.

Csütörtökön egy öngyilkos merénylő támadást intézett a kabuli repülőtér egyik kapuja ellen, ahol sokan próbálták elhagyni Afganisztánt. Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget: Egy csütörtöki kabuli öngyilkos merényletben és az azt követő pánikban több mint 150 civil (köztük mintegy 30 afgán brit), 28 tálib harcos és 13 amerikai katona vesztette életét. A támadás előtt egy tálib szóvivő az RT-nek azt mondta, hogy figyelmeztették az Egyesült Államokat egy közelgő ISKP-támadásra.

Nehéz megérteni, hogy a figyelmeztetés után az USA miért nem tett további óvintézkedéseket egy ilyen támadás ellen. A támadás legtöbb áldozatát nem öngyilkos merénylő, hanem a repülőteret körülvevő falon és őrtornyokon álló őrök okozták.

"A legtöbb áldozat" felsőtestén lőtt sebek keletkeztek, és a golyók felülről repültek. Ezt most több forrás segítségével megerősítették: Sangar | سنګر پیکار @paykhar - 13:02 - 28 augusztus 2021

"A #KabulAirportBlast robbanás áldozatainak többsége nem a robbanástól, hanem az amerikaiak által rájuk lőtt golyóktól halt meg." A Kabul Lovers csatorna bloggere interjút készített a sürgősségi kórház személyzetével #Kabulban, és ezt mondták:

kórházi orvos vallomásának videója

Az amerikai média igyekszik figyelmen kívül hagyni ezeket a jelentéseket. Csak a New York Times hosszú cikkének mélyén találhatunk ilyen sorokat: A Pentagon tisztviselői most először ismerték el nyilvánosan annak lehetőségét, hogy a repülőtér előtt csütörtökön megölt néhány embert öngyilkos merénylet után amerikai katonák lőttek le. A nyomozók azt vizsgálják, hogy az amerikaiak a kapura vagy az Iszlám Államra lőttek-e.

A mészárlás oka valószínűleg nem az amerikaiak a kapunál vagy az ISIS volt, hanem a CIA afgán halálosztagai az őrtornyoknál. Vagy itt van a Washington Post. A támadás elemzése hasonlóan félrevezető: Ezután több fegyveres tüzet nyitott a civilekre és a fegyveres erőkre. Az Iszlám Állam helyi ága vállalta magára a támadást.

Két nappal a támadás után a CNN közzétette Clarissa Ward interjúját az ISKP állítólagos parancsnokával, amelyet állítólag két héttel ezelőtt rögzítettek egy kabuli szállodában.

Megmagyarázhatatlan, hogy a CNN miért homályosította el a férfi arcát. Ahogy gúnyosan az RT címlapján olvasható: CIA tweets CIA interjú a CIA-val

Szintén egy nappal a repülőtéri támadás után a CIA megölt egy állítólagos ISKP "tervezőt" Dzsalalábádban, akinek semmi köze nem volt a repülőtéri támadáshoz.

Dion Nissenbaum @DionNissenbaum - 10:43 UTC - 2021. augusztus 29.

Exkluzív @WSJ videó mutatja az Iszlám Állam elleni afganisztáni amerikai dróncsapás utóhatásait, amely során egy Flying Ginsu rakétát használtak.

A Pentagon szerint nincsenek civil áldozatok. Egy szemtanú szerint a négy sebesült között egy nő is van. A robbanóanyagot nem tartalmazó Flying Ginsu rakétára vonatkozó állítások nem állnak összhangban a

https://www.wsj.com/video/exclusive...tan/F5A59573-9284-4F13-AA93-EEB54708109B.html

idézett videón látható súlyos repeszsérülésekkel.

Most pedig a nagy kérdés. Ha az ISKP a fentiek szerint a CIA/NDS terméke, és ha a reptéri őrök, akik megölték a támadás "legtöbb áldozatát", a CIA parancsnoksága alatt álló afgán különleges erők, akkor miért történt mindez?

A választ egy másik New York Times-cikkben találhatjuk meg, amelynek címe: Az afganisztáni káoszban a CIA küldetése évekig tart majd..


Az afganisztáni háború végéhez közeledve a CIA arra számított, hogy a terrorizmus elleni küzdelemről - amely két évtized alatt az ügynökséget félkatonai vadász- és gyilkolószervezetté alakította - fokozatosan átáll a hagyományos kémtevékenységére, amely olyan hatalmak ellen irányul, mint Kína és Oroszország. A csütörtöki két halálos merénylet azonban az utolsó csepp volt a pohárban az afgán kormány összeomlását és a tálib hatalomátvételt követő, gyorsan kibontakozó események sorában, amelyek megcáfolták a tervet. Mint egy fekete lyuk a maga gravitációs vonzásával, Afganisztán ismét belerángathatja a CIA-t egy bonyolult terrorizmusellenes misszióba, még évekig.

Szegény CIA - ismét egy drága "terrorizmusellenes" misszióba keveredett Afganisztánban és másutt, amelynek már régen véget kellett volna érnie, amíg ... Nos, amíg egy CIA által létrehozott terrorista szervezet öngyilkos merénylőt nem küldött a kabuli repülőtérre, és amíg a CIA által vezetett afgán erők nem kezdték lőni és gyilkolni a menekültek nagy tömegeit.

Nevezhetjük ezt a mély állam bosszújának is, amiért Biden elnök elrendelte az afganisztáni visszavonulást. Ez ugyanaz a mély állam, amely négy éven át "Russiagate"-et hozott nekünk, amikor egy másik elnök szintén arra törekedett, hogy haza hozza az amerikai csapatokat, és ezáltal korlátozza a CIA működési területét. Hogy egyértelművé tegyék álláspontjukat, a CIA NYT szerzői az utolsó bekezdésben ezt a nem túl homályos fenyegetést adják ki: Bármilyen Afganisztánból kiinduló terrortámadás politikai ellenfelei éles bírálatának tenné ki Biden urat, mivel az amerikai csapatoknak az országból való kivonásáról szóló döntésének eredménye - ez egy másik tényező, amely erős nyomást gyakorolhat a Fehér Házban a kémügynökségekre.

Fehér Ház nyomást gyakorol a kémügynökségekre?

Nem, a CIA nyomást gyakorol a Fehér Házra, hogy hagyja abba az afganisztáni ügyeit.

https://www.moonofalabama.org/2021/...is-k-to-stay-in-its-afghanistan-business.html -
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
2.

Miután a tálibok elfoglalták Kabult, világossá vált, hogy a CIA-nak le kell állítania "terrorizmusellenes" programját, és hogy elveszíti az afganisztáni (drog)üzlet nagy része feletti ellenőrzést. Kabul elestekor legalább egy afgán egységét, mintegy 600 katonát, a kabuli repülőtér őrzésére rendelték. Az afgán CIA-erők elfoglalták a kapukat és az őrtornyokat: Az amerikaiak a korábbi afgán kormány Nemzeti Biztonsági Igazgatóságának több száz különleges tagját kérték fel, hogy korlátozzák a bejutást a repülőtér egyes kapuin keresztül, hogy megakadályozzák, hogy a tömegek elárasszák a repülőteret.

... Amerikai és volt afgán tisztviselők szerint az NDS volt kommandósai az evakuálás során az utolsók között hagyják el az országot, és a légi szállítás előtt utóvédként tevékenykednek. Más egységek, köztük a KPF, a hírek szerint úton vannak a Pandzsir-völgybe, ahol az Amrullah Saleh és Ahmad Masood vezette új Északi Szövetség épül fel. A tálibok megpróbálják felkutatni őket.

Csütörtökön egy öngyilkos merénylő támadást intézett a kabuli repülőtér egyik kapuja ellen, ahol sokan próbálták elhagyni Afganisztánt. Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget: Egy csütörtöki kabuli öngyilkos merényletben és az azt követő pánikban több mint 150 civil (köztük mintegy 30 afgán brit), 28 tálib harcos és 13 amerikai katona vesztette életét. A támadás előtt egy tálib szóvivő az RT-nek azt mondta, hogy figyelmeztették az Egyesült Államokat egy közelgő ISKP-támadásra.

Nehéz megérteni, hogy a figyelmeztetés után az USA miért nem tett további óvintézkedéseket egy ilyen támadás ellen. A támadás legtöbb áldozatát nem öngyilkos merénylő, hanem a repülőteret körülvevő falon és őrtornyokon álló őrök okozták.

"A legtöbb áldozat" felsőtestén lőtt sebek keletkeztek, és a golyók felülről repültek. Ezt most több forrás segítségével megerősítették: Sangar | سنګر پیکار @paykhar - 13:02 - 28 augusztus 2021

"A #KabulAirportBlast robbanás áldozatainak többsége nem a robbanástól, hanem az amerikaiak által rájuk lőtt golyóktól halt meg." A Kabul Lovers csatorna bloggere interjút készített a sürgősségi kórház személyzetével #Kabulban, és ezt mondták:

kórházi orvos vallomásának videója

Az amerikai média igyekszik figyelmen kívül hagyni ezeket a jelentéseket. Csak a New York Times hosszú cikkének mélyén találhatunk ilyen sorokat: A Pentagon tisztviselői most először ismerték el nyilvánosan annak lehetőségét, hogy a repülőtér előtt csütörtökön megölt néhány embert öngyilkos merénylet után amerikai katonák lőttek le. A nyomozók azt vizsgálják, hogy az amerikaiak a kapura vagy az Iszlám Államra lőttek-e.

A mészárlás oka valószínűleg nem az amerikaiak a kapunál vagy az ISIS volt, hanem a CIA afgán halálosztagai az őrtornyoknál. Vagy itt van a Washington Post. A támadás elemzése hasonlóan félrevezető: Ezután több fegyveres tüzet nyitott a civilekre és a fegyveres erőkre. Az Iszlám Állam helyi ága vállalta magára a támadást.

Két nappal a támadás után a CNN közzétette Clarissa Ward interjúját az ISKP állítólagos parancsnokával, amelyet állítólag két héttel ezelőtt rögzítettek egy kabuli szállodában.

Megmagyarázhatatlan, hogy a CNN miért homályosította el a férfi arcát. Ahogy gúnyosan az RT címlapján olvasható: CIA tweets CIA interjú a CIA-val

Szintén egy nappal a repülőtéri támadás után a CIA megölt egy állítólagos ISKP "tervezőt" Dzsalalábádban, akinek semmi köze nem volt a repülőtéri támadáshoz.

Dion Nissenbaum @DionNissenbaum - 10:43 UTC - 2021. augusztus 29.

Exkluzív @WSJ videó mutatja az Iszlám Állam elleni afganisztáni amerikai dróncsapás utóhatásait, amely során egy Flying Ginsu rakétát használtak.

A Pentagon szerint nincsenek civil áldozatok. Egy szemtanú szerint a négy sebesült között egy nő is van. A robbanóanyagot nem tartalmazó Flying Ginsu rakétára vonatkozó állítások nem állnak összhangban a

https://www.wsj.com/video/exclusive...tan/F5A59573-9284-4F13-AA93-EEB54708109B.html

idézett videón látható súlyos repeszsérülésekkel.

Most pedig a nagy kérdés. Ha az ISKP a fentiek szerint a CIA/NDS terméke, és ha a reptéri őrök, akik megölték a támadás "legtöbb áldozatát", a CIA parancsnoksága alatt álló afgán különleges erők, akkor miért történt mindez?

A választ egy másik New York Times-cikkben találhatjuk meg, amelynek címe: Az afganisztáni káoszban a CIA küldetése évekig tart majd..


Az afganisztáni háború végéhez közeledve a CIA arra számított, hogy a terrorizmus elleni küzdelemről - amely két évtized alatt az ügynökséget félkatonai vadász- és gyilkolószervezetté alakította - fokozatosan átáll a hagyományos kémtevékenységére, amely olyan hatalmak ellen irányul, mint Kína és Oroszország. A csütörtöki két halálos merénylet azonban az utolsó csepp volt a pohárban az afgán kormány összeomlását és a tálib hatalomátvételt követő, gyorsan kibontakozó események sorában, amelyek megcáfolták a tervet. Mint egy fekete lyuk a maga gravitációs vonzásával, Afganisztán ismét belerángathatja a CIA-t egy bonyolult terrorizmusellenes misszióba, még évekig.

Szegény CIA - ismét egy drága "terrorizmusellenes" misszióba keveredett Afganisztánban és másutt, amelynek már régen véget kellett volna érnie, amíg ... Nos, amíg egy CIA által létrehozott terrorista szervezet öngyilkos merénylőt nem küldött a kabuli repülőtérre, és amíg a CIA által vezetett afgán erők nem kezdték lőni és gyilkolni a menekültek nagy tömegeit.

Nevezhetjük ezt a mély állam bosszújának is, amiért Biden elnök elrendelte az afganisztáni visszavonulást. Ez ugyanaz a mély állam, amely négy éven át "Russiagate"-et hozott nekünk, amikor egy másik elnök szintén arra törekedett, hogy haza hozza az amerikai csapatokat, és ezáltal korlátozza a CIA működési területét. Hogy egyértelművé tegyék álláspontjukat, a CIA NYT szerzői az utolsó bekezdésben ezt a nem túl homályos fenyegetést adják ki: Bármilyen Afganisztánból kiinduló terrortámadás politikai ellenfelei éles bírálatának tenné ki Biden urat, mivel az amerikai csapatoknak az országból való kivonásáról szóló döntésének eredménye - ez egy másik tényező, amely erős nyomást gyakorolhat a Fehér Házban a kémügynökségekre.

Fehér Ház nyomást gyakorol a kémügynökségekre?

Nem, a CIA nyomást gyakorol a Fehér Házra, hogy hagyja abba az afganisztáni ügyeit.

https://www.moonofalabama.org/2021/...is-k-to-stay-in-its-afghanistan-business.html -
A merényletek kapcsán szóba került az ISIS és inkább nem akartam belemenni abba, hogy ugyanolyan mocskos munkájuk az is, mint a tálib térnyerése ismét. De ezt évekkel ezelőtt is lehetett látni, az iszlám démonizálása a szokásos médiahajcihővel ugyanannak a projektnek a része csakhogy az egész régió lángba boruljon.
 
W

Wilson

Guest
Mik ki nem derülnek az amerikai haderő még sem olyan védtelen az afganisztáni repülőtéren mint azt egyesek gondolták....

Afganisztán: 5 rakétát lőttek ki a kabuli repülőtérre, az amerikai rendszer elfogta őket...​

Öt rakétát lőttek ki hétfőn kora reggel a kabuli repülőtéren, és elfogták őket az amerikai C-RAM rakétavédelmi rendszerek-mondta a védelmi tisztviselő, a Fox News Jennifer Griffin című lapjának.
Az amerikai központi parancsnokság nem válaszolt azonnal a Fox News e -mailjére további részletekért.

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára sajtóközleményében elmondta, hogy Bide elnököt legfőbb segítői- Jake Sullivan, nemzetbiztonsági tanácsadója és Ron Klain, kabinetfőnöke- tájékoztatták a fejleményről.

Fox News
 
W

Wilson

Guest
Mik ki nem derülnek az amerikai haderő még sem olyan védtelen az afganisztáni repülőtéren mint azt egyesek gondolták....

Afganisztán: 5 rakétát lőttek ki a kabuli repülőtérre, az amerikai rendszer elfogta őket...​

Öt rakétát lőttek ki hétfőn kora reggel a kabuli repülőtéren, és elfogták őket az amerikai C-RAM rakétavédelmi rendszerek-mondta a védelmi tisztviselő, a Fox News Jennifer Griffin című lapjának.
Az amerikai központi parancsnokság nem válaszolt azonnal a Fox News e -mailjére további részletekért.

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára sajtóközleményében elmondta, hogy Bide elnököt legfőbb segítői- Jake Sullivan, nemzetbiztonsági tanácsadója és Ron Klain, kabinetfőnöke- tájékoztatták a fejleményről.

Fox News
Itt egy korábbi videó a C-RAM működéséről éles körülmények között éjszaka....

 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 000
5 330
113