[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
G

Galthran

Guest
Gondolj bele, jobboldali német vezetésű (nem liberális) EU
kinek hiányzik hogy azok a pökhendi elitista faszkalapok tönkrevágják megint európát?

nekem se tetszik de egységes európa az életben nem lesz, akkora kultúrális meg egyéb különbségek vannak... mindig lesz egy nagykutya aki rátelepszik a kontinensre és az lesz a főnök, nem lesz ilyen álomszerű vállt a vállnak vetve baromság
és én baromira nem akarom hgoy ezek a nagykutyák a retard németek vagy a barbár ruszkik legyenek. a kettő kombója még iszonyatosabb :D
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 822
31 810
113
kinek hiányzik hogy azok a pökhendi elitista faszkalapok tönkrevágják megint európát?

nekem se tetszik de egységes európa az életben nem lesz, akkora kultúrális meg egyéb különbségek vannak... mindig lesz egy nagykutya aki rátelepszik a kontinensre és az lesz a főnök, nem lesz ilyen álomszerű vállt a vállnak vetve baromság
és én baromira nem akarom hgoy ezek a nagykutyák a retard németek vagy a barbár ruszkik legyenek. a kettő kombója még iszonyatosabb :D

Akkor legyenek a dekadens franciák.... Mondjuk azok nem lesznek, Franciaország elvesztette a tekintélyét már Sedannál.
1914-45 között az angolszászok kétszer megakadályozták, hogy Nagy-Germánia függelékeivé váljanak, de mindenki tudta már utána, hogy ezek csak bohócok, a gloire fénye megkopott.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
olvasni eleget olvasok, ezt elhiheted.
Csak hülyeséget vazze !
Azt hiszem eléggé elavult elképzeléseid vannak a világ gazdasági összefüggéseiről.....
1/ Egységes nyersanyag piac van, tőzsdei árazással (még oroszék számára is)! Ugyan mond már meg, hogy az állítólagos orosz nyersanyag bázis miben pótolhatatlan?? Inkább pont fordított a szitu, mert ha Európa lehúzná a függönyt, akkor biza Putyinék lennének nagyobb szarban. Mivel a mostani Oroszországnak 2 fő export cikke van, hadiipari termékek és alapvető nyersanyagok. Ebből Európa alapvetően teljesen normális gondolkodással az egyik legnagyobb felvevő piacuk lehet a nyersanyagokat tekintve, de mint írtam az előbb NINCS kizárólagosság....
2/ A mai Orosz gazdaság pont azzal néz szembe, mint a volt Szovjetunió. Van nyersanyag, meg hadiipari termék, oszt ennyi.... Semmi más amivel lehet házalni akár nyugatra, akár keletre. Ebből a szempontból még talán rosszabb is a helyzet, mert azért a volt KGST nem kevés Szovjet terméket szívott fel, most meg már a világpiacra ezek a gyártók nem tudnak szállítani.
3/ Megújuló energiák.... Lehet prüszkölni, meg simán leszarozni, de ez a jövő, s innentől ez is csökkenti nem kevéssel Európa energia függőségét. Ugyan már ne próbáld meg bemagyarázni, hogy tőlünk nyugatabbra mindenki hülye, mert minden ország tele van napelemmel, meg szélturbinával..... (megjegyzem már nálunk is rengeteg napelem van). Új ez a fajta energia termelés, főleg az eddigi szisztéma szerint kiépített elosztó rendszerekre nézve, de igen is ez a jövő, és az Oroszok erről is le fognak maradni.
4/ Az Orosz gazdaság legnagyobb kerék kötőjévé vált, hogy tele vannak nyersanyag forrással, amiből egy bizonyos szintig meg lehet ugyan élni (én azért nem élnék ott és azon a színvonalon), de a tovább lépéshez know how kellene, és az agresszív Putyini lépések miatt pont ezektől zárták el őket. Meg is látszik, mert 2014 vége óta az Orosz gazdaság az azért nem hasít annyira, csak megint a nyersanyagokra alapozott bevételek.... (még a szent tehén hadi költségvetést is vagy 3x csökkentették azóta, mert nem futja rá, s ebből van az Orosz projectek csúszása is, lásd a 2 legkiemeltebbet, Armata és Szu-57).
1. Azért pótolhatatlan talán mert a világon a legnagyobb és qrva nagy verseny van érte pl Kínával ? Csak szólok ezzel a Putyinénék szarban lennének , hogy még mindig ők diktálják az árat ! 40Us$ hordó árra van belőve a költségvetésük és már esment majdnem a duplája ! Kettőt eltaláltál a 3-ról meg nem olvastál mi ? A qrva nagy szankciózás eredménye meg az lett , hogy a világ vezető gabona exportőre lett és az agrár termelés folyamatosan és meredeken emelkedik ! A mai energia igényes időben NEM lehet kiváltani az orosz energia hordozókat !
2. Esment csak az olvasatlanság okozza a tudatlanságot ? Qrvára elbagatelizálod a nyersanyagok , energia hordozók fontosságát ! És mellé jött az agráriumuk megerősödése ! Vazze amikor az USA az ASP-vel térdeltetni akarta a Kínaiakat akkor Oo- simán felnőtt a feladathoz és pótolta a jó részét a Línai húsnak ! Fűts már mikrochippel vagy egyél már lapos TV-t !
3. Pont tőlem fog szarul hangozni , hogy addig nincs áttörés a megújulókban amíg a tároló kapacitásban nem lesz technológiai forradalom és nem oldják meg a megújulók által generált problémát ! Addig atom és vízerőmű alappal , gáz v egyéb fosszilis tüzelésű csúcserőművekben kell és lehet gondolkozni !
4.Agresszív Putyin lépések ? Hát tényleg olvashatsz sokat csak az a baj , hogy balliberális faszságokat olvasol , ráadásul 5-10 év késéssel ! Még a szankciókkal se tudták térdeltetni őket ! Sőt alig van államadósságuk , qrva nagy valuta és aranytartalékon üllnek és önellátóak szinte minden élelmiszerben ! Ajánlom olvass még bőven csak gazdaság politikában figyeld a dátumokat mert fontosak , tudod minél frissebb híreket olvass és kevésbé fogsz ostobának tűnni !

A Armata meg a SU-57 projekt meg köszöni szépen jól van !
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Hahaha, ez a (nős), csúnya hombarfeju is sajat hetérát utaztat maga mellett: :D

Daily Beast: Top Russian Diplomat's Secret Life With Millionaire Mistress Exposed.
Ez nem valami bulvaroldal?
Harom sort olvastam el belole, a lenyeg: Lavrov, allitolag, ellenzeki informacio...
 
G

Galthran

Guest
Akkor legyenek a dekadens franciák.... Mondjuk azok nem lesznek, Franciaország elvesztette a tekintélyét már Sedannál.
1914-45 között az angolszászok kétszer megakadályozták, hogy Nagy-Germánia függelékeivé váljanak, de mindenki tudta már utána, hogy ezek csak bohócok, a gloire fénye megkopott.
ahoz tökösség kéne francia részről ami nincs. sztem lassan letargiába süllyedhetünk, ennyi marad mert ha a németek megint a kezükbe veszik a dolgokat mindenképp megszívjuk
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
20%-os feldolgozottságnál:

Партия «Единая Россия» набирает на выборах в Госдуму по партийному списку 42,96% голосов избирателей, КПРФ – 23,01%, ЛДПР – 8,75%, «Справедливая Россия» – 7,18%, свидетельствуют данные ЦИК после обработки 20,3% протоколов с избирательных участков.

Партия «Единая Россия» набирает на выборах в Госдуму по партийному списку 42,96% голосов избирателей, КПРФ – 23,01%, ЛДПР – 8,75%, «Справедливая Россия» – 7,18%, «Новые люди» – 6,86%, свидетельствуют данные ЦИК после обработки 20,3% протоколов с избирательных участков.

Egységes Oroszország-42,96%
Orosz Kommunista Párt -23,01%
Liberális-Demokrata Párt-8,75%
Igazságos Oroszország-7,18%

Új emberek-6,86% (új párt)

Ezek jutnának be a Dumába (parlamentbe)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 776
113
20%-os feldolgozottságnál:

Партия «Единая Россия» набирает на выборах в Госдуму по партийному списку 42,96% голосов избирателей, КПРФ – 23,01%, ЛДПР – 8,75%, «Справедливая Россия» – 7,18%, свидетельствуют данные ЦИК после обработки 20,3% протоколов с избирательных участков.

Партия «Единая Россия» набирает на выборах в Госдуму по партийному списку 42,96% голосов избирателей, КПРФ – 23,01%, ЛДПР – 8,75%, «Справедливая Россия» – 7,18%, «Новые люди» – 6,86%, свидетельствуют данные ЦИК после обработки 20,3% протоколов с избирательных участков.

Egységes Oroszország-42,96%
Orosz Kommunista Párt -23,01%
Liberális-Demokrata Párt-8,75%
Igazságos Oroszország-7,18%

Új emberek-6,86% (új párt)

Ezek jutnának be a Dumába (parlamentbe)
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 776
113
20%-os feldolgozottságnál:

Партия «Единая Россия» набирает на выборах в Госдуму по партийному списку 42,96% голосов избирателей, КПРФ – 23,01%, ЛДПР – 8,75%, «Справедливая Россия» – 7,18%, свидетельствуют данные ЦИК после обработки 20,3% протоколов с избирательных участков.

Партия «Единая Россия» набирает на выборах в Госдуму по партийному списку 42,96% голосов избирателей, КПРФ – 23,01%, ЛДПР – 8,75%, «Справедливая Россия» – 7,18%, «Новые люди» – 6,86%, свидетельствуют данные ЦИК после обработки 20,3% протоколов с избирательных участков.

Egységes Oroszország-42,96%
Orosz Kommunista Párt -23,01%
Liberális-Demokrata Párt-8,75%
Igazságos Oroszország-7,18%

Új emberek-6,86% (új párt)

Ezek jutnának be a Dumába (parlamentbe)
Nem követem annyira részletesen az orosz belpolt.

A komcsikat még mindig Zjuganov vezeti?? 20 éve megállt az idő?? Hogyhogy nem váltották még le??

LDP - Zsirinovszkij. Szinten 20 éve ott rombol az az elmebeteg.


Azt jól latom, hogy a fenti ápoltakon kívül csak Putyin támogatói kerültek be pártlistán??
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Nem követem annyira részletesen az orosz belpolt.

A komcsikat még mindig Zjuganov vezeti?? 20 éve megállt az idő?? Hogyhogy nem váltották még le??

LDP - Zsirinovszkij. Szinten 20 éve ott rombol az az elmebeteg.


Azt jól latom, hogy a fenti ápoltakon kívül csak Putyin támogatói kerültek be pártlistán??
Nagy meglepetések nincsenek, ugyanz a 4 párt fog bejutni. Putyin pártja, Zjuganovék(még mindig ő a pártelnök), Zsirinovszkij pártja és Szergej Mironov pártja. Ezek mind támogatják a kormánypolitikát.

Esélyes egy új párt bejutása is- "Új Emberek" 5 % felett van.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Az új jobbközép párt esélyes a bejutásra. Szentpéterváron a 3. helyen áll.
800px-Newpeople_logo.svg.png
 
W

Wilson

Guest
Az oroszok sokkal jobban ra vannak utalva Europara, mint vica versa. Europa van olyan gazdag, hogy akárhonnan vehet gazt, olajat, akarmit, de amugy ez a megujulo energiakra koncentráló atalakitas az oroszokat is csunyan fogja erinteni hosszabb tavon...
Venni vehet de az a nem mindegy milyen áron a német ipar szempontjából fontos az ellátàsbiztonság ês az ár nem véletlenül vitték keresztül mindenkivel szemben Északi Áramlat 2-nek a megépítését.
 
Status
Not open for further replies.