Hyunmoo -1, -2, -3, -4 SRBM (Dél-Korea)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Csak a kiegyensúlyozottság kedvéért. Ők miért nem kapnak szankciót, ha a rakétafejlesztés miértjét egyből azzal kezdik, hogyha úgy látják, akkor szétlövik vele a szomszédot? Míg a szomszéd egy műhold fellövéséért szankciókat kap? Kettős mérce. Nem vagyok DK ellen, sőt, nagyon szeretem az ott gyártott elektrónikai termékeket, de a kettős mércét utálom.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
En ugy tudom hogy az uj 800 km es fegyver egy robotrepulogep es nem egy ballisztikus raketa lesz.

 

Joker

A kerdes alapjan nekem az jon le hogy neked nem tunt fel hogy a harcias szomszedja orba szajba fejleszti a novelt hatotavolsagu rakitait meg a nuki fegyveret.

Tobbet kene HTKA-t olvasnod :)

 

 

 
 

drone

Member
2012. március 18.
35
0
6
<a title="joker profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/joker/">joker</a>

http://media.salon.com/2012/04/north-korea-missile-carrier.jpeg.jpg

Nem akarok tippelni, talán valami szakértő megmondja, de szerintem a fenti linken demonstrált rakéta hatótávja, amennyiben működőképes, olyan 5-6000 km lehet. Szerintem erre a fenti válaszlépés még jóindulatúnak is mondható.
 

huleaks

New Member
2011. szeptember 5.
22
0
1
Ugyanezért az északiakat meg el akarák dádázni. Érdekes világot élünk. Persze tudom, észak koreában kommunizmus, diktatura van , meg különben sem emberek lakják.

Egyiknek lehet a másiknak meg nem.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
@drone  ezek a rakéták egy parádén lettek bevillantva, nyugati szakértők pedig meg is állapították hogy makettek.

@Kuruc valóban hasonló elrendezésű a rakéta eleje, de a hasonlóság ott sztem meg is áll.

Az északi rakétatechnológia lehet, hogy már képes a világűrt elérni, de katonai felhasználásra alkalmatlan jelenlegi formájában. A nukiról meg az a véleményem hogy Aki képes előállítani, az jogosult a birtoklására. É-Korea sem olyan hülye hogy megpróbálja bevetni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Szia Kuruc71!

Kicsit másként látjuk a dolgokat, de nem baj. A "harcias szomszédja" háborúban áll vele, szóval ilyenkor nem szokatlan a harciasság. Az a rakéta, ami ÉK-nak van vagy volt mielőtt fellőtte, az műhold felbocsátására alkalmas elsősorban és nem hadászati célra. Kissé sarkított példával: könnyebb radarból mikróhullámú sütőt készíteni, mint mikróhullámú sütőből radart. De tegyük fel, hogy mégis hadakozni akar és pont DK a célpont. Minek elcseszni felfoghatatlan pénzeket ICBM fejlesztésre, ha 20km-re a határtól ott van Szöul, mint elsőszámú célpont?
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Joker ÉK a ballisztikus rakétával MINDENKIT fenyeget nem csak DK-t! DK rakétája csak északot fenyegeti .
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
chimera

Az nem egy hadászati célra alkalmas rakéta. Jelenleg semmiképpen sem az, és ha az lenne sem fenyegettek vele még senkit. Ezt a "mindenkit fenyeget" dolgot el kéne már felejteni. Elsősorban mert nem igaz, és emiatt rohadt irritáló. Komolyan érzed valós esélyét annak, hogy ÉK ráteszi a jelenleg nem működő, de majd talán működő atombombáját a nemrég kilőtt rakétájának hadászati célra is alkalmas változatára, kilövi keresztül a fél világon, miközben az n+1 rakétapajzs nem csinál semmit, és eltalál vele téged meg a várost, ahol laksz, miközben nyugodtan nézted az R** Klubot?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
UI.: DK rakétája is ezzel a 800 km-es hatótávval el tudná érni ÉK-n kívül Japánt, Kínában pár nagyvárost és egy kis szerencsével Tájvánt, ha éppen a történet valami miatt úgy alakul.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
joker

 

 

Az EK rezsimnek  barmit meger akar csak egy ev tuleles. Ez a barmit annyira igaz hogy eleg megnezni az orszagukat a lakossagot hogy mire kepesek mennyi ember halala rabszolgamunkaja sem draga nekik csak hogy fentartsak az uralmukat.

Volt alkalmam meg tavaly meghallgatni egy  DK szakertot aki sok mindent mondot de csak egy dolgot emelnek ki.

" Ha azt hiszitek hogy EK val lehet europai nyugati modon targyalni vagy ezen logika alapjan kiszamithato akkor nem is tevedhettek nagyobbat. Annak a rendszernek egy celja van az pedig a tuleles. Ezert pedig barmire hajlando. BARMIRE.

Ha ennek az az ara hogy a lakossag felet ki kell vegezni mert nincs eleg etel akkor megteszik ha pedig az az ara hogy csatlakoznak kinahoz akkor az."

 

Szerintem a nuki raketat arra hasznalnak fel hogy zsaroljanak. Kilonek elsore egy lakatlan terulet fele a Csendes oceanon hogy demonstraljak a kepesseget es utanna igy probalnanak meg zsarolni. a helyzet az hogy nem lehet nyugati fejjel megerteni oket.

 

 
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
De most miért joker? Alig pár dolog hiányzik csak...

Először is egy 100%-osan működő atomtöltet, aztán annak egy rakétafejrészbe is beépíthető verziója, aztán egy megbízható és katonai célokra is alkalmas hordozóeszköz.

Én speciel nagyon szeretem a kurucosan szólva hivatásos rettegő stílusú cikkeket olvasni, mert rávilágít arra hogy az adott témában mennyire buta emberek is írják (lásd origo vagy index). Mintha a jelen helyzetben elképzelhető lenne az, hogy Északon hetekig babrálnak az indítóállványon egy rakétát és azt elindítják feltűnés nélkül...
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Erdekesseg meg !

 

 

Japan megkinalta oroszorszagot hogy meglegedne a negy vitatott szigetbol harommal es utanna mehetne a bekeszerzodes.

 

Ezzel parhuzamosan a japok teto ala hoztak egy kolcsonos tengereszeti egyuttmukodesi szerzodest a Filippinokkal.

Ugy nez ki a japok komolynak latjak a problemat es komolyan is kezelik.

 

 
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Kuruc71

Ha bevetnék valaki ellen az atomot, akkor nagyon jól tudod, hogy nincs egy év túlélés nekik, hanem max egy óra. Fenntartom, amit már egyszer a fórumba leírtam, hogy nincs olyan ember ezen a világon, aki pártatlan szemlélő, és objektíven átlátja az ÉK-i belső helyzetet töviről hegyire. Elhiszem, hogy egy DK-i szakértő jobban lát dolgokat nálam, de van egy álláspontja és az nem pártatlan. Kérdezz meg egy ÉK-i szakértőt is ha lesz alkalmad (mondjuk ilyennel elbeszélgetni biztosan sokkal nehezebb és ritkább alkalom), valószínűleg másként tárná eléd a helyzetet.

Tény, hogy ÉK egy szar hely, föleg innen nézve, Ausztráliából nézbe meg méginkább, de vannak Afrikában sokkal szarabb helyek. És nem csak ÉK-val nehéz tárgyalni, hanem ezt el lehet mondani egész Ázsiáról. A kiszámíthatóság alatt meg nemigazán értem, hogy mire gondolsz. Mutass rá, hogy melyik ország kiszámítható és melyik politikusai megbízható, talpig becsületes emberek.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
@duck

 Persze hogy makettek. Dísszemlére nem szokás igazi rakétákat vinni. A fegyver amúgy létezik. Az oroszoktól vették. Korábban tengeralattjárón szolgált.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Megkeresem majd a cikket, de ez nem a Musudan. Ezt a fotót Kim Ir Szen születésének 100. évfordulójára rendezett parádén készítették és utána nyilatkozta több szakértő azt hogy a  rakéta létezésére semmiféle bizonyíték nincs, az valószínűleg  csak egy fake makett.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 283
13 699
113
Mint a kép neve is mutatja: north-korea-missile-carrier, itt a hordozóeszközön van a hangúly. Van nekik egy TEL járműkük, de rakéta még lehet, hogy nincs.
 

waggon

New Member
2012. július 20.
9
0
1
Joker, az afrikai párhuzam mentalitásban megállja a helyét, de egyébként még aszfaltozott utakkal sem rendelkező, szervezetlen országocskák gyülevészhadáról beszélünk, ahol úgyis mindegy melyik elnök mit üvöltözik, mert 3 évente van egy puccs és jön másik. Ráadásul a tehetősebbje is csak aknavetőkkel vagy ósdi repülőkkel meg T55-ösökkel tud átlövöldözni a szomszéd törzs területére, a csoróbbja meg éppen csak nem katapultba rakott oroszlánokkal.

ÉK ellenben fenntart egy a szomszédokhoz képest technikailag ugyan gyengus, de egyébként fegyelmezett, hűséges és marha nagy, milliós hadsereget. Formálisan is hadban áll a szomszédjával, állandóan az elpusztításával és/vagy bekebelezésével fenyegetőzik, időnként átlő a határon, plusz DK ellentétben, ami a rakétájába csak tnt-t tud tenni, ezek atomot is. Plusz átláthatatlan, vakhitű, a realitásokkal, pl megtorlás, csak módjával számoló ideológia mozgatja. Nem azért de egy ilyen szomszédtól jobb félni, mint megijedni:)