Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 4082

Guest
Legyűrve a lustaságot újra itt kedves @Pogány

Ez a rész fantasztikus, de komolyan. Ilyenkor picit mindig ökölbe szorul a kezem, hogy miért nem lehet a magyar szakhatóságnak is ilyen színvonalon írnia. Segítene.

A COVID-19 által kiváltott kritikus szepszis, hipoxia, koagulopátia és ARDS esetén a leggyakoribb kezelések az intubálás, az injekcióban adott kortikoszteroidok és a vérhígítók.

Igen, felteszem így van, habár ebben @gafzhu a kompetens. Mondjuk nem látom, hogy ez miért lenne rossz. Ugye ilyen esetben a vérhigító segít elkerülni a koagulációt (flancolok na), a kortikoszteroidok ugye a vesekéreg hormonjait jelölik, alapvetően gyulladáscsökkentők. Hatásmechanizmusuk nem az okot szüntetimeg, hanem magának a gyulladási reakciónak az antagonistája. Ilyesmit kapsz allergia ellen is nagyon sok esetben.

A COVID-19 esetében nem ez a megfelelő kezelés. Súlyos hipoxiában a sejtek anyagcsere-eltolódása miatt az ATP hipoxantinná bomlik, ami az oxigén újbóli bevezetésekor a xantin-oxidáz rengeteg, a szöveteket megtámadó, rendkívül káros gyököt termel. Ezt nevezik iszkémia-reperfúziós sérülésnek, és ez az oka annak, hogy a lélegeztetőgépre kerülő emberek többsége haldoklik.

Nya ez nagyon cuki. Angolul főleg nagyot üt, mert rákeresel, és megtalálod, hogy az ATP ADP AMP IPP útvonalon tényleg Hypoxantinná bomlik. Amit nem találsz meg hozzá valószínűleg, hogy ez a folyamat valóban súlyos ishémiát jelent, tehát ha ez generálisan fennáll, és nem folytogatnak, nem gátolt a légzésed, valamint nem épp a víz alatt vagy, akkor olyan színtű légzőhám funkcióvesztést jelent, hogy tulajdonképpen valóban elég felesleges az intubálás. Mondjuk ha a kórházlelkész épp benn van, akkor esetleg felér és még élsz, amikor feladja az utolsó kenetet. Meg lehet reménykedni ugye az ősi magyar Mária imában (ahol más már nem segíthet, a te erőd nem törik meg).
Amúgy az benne a csúsztatás/átverés, hogy amit leír valóban létező folyamat. De az ATP nem a légzéshez kötött dolog, hanem a sejtek energiaháztartásához. És alapvetően az ATP-ADP ritkábban, és inkább szignáltranszdukciós folyamat intermedier előállításra ADP-AMP átmenet a preferált. Olyannyira, hogy a molekulacsaládnak, ha jól csalódom az ADP a kinetikailag legstabilabb tagja. A légzési transzportlánc súlyos gátoltsága esetén a szervezet az energianyerésre valóban tovább bontja, és valóban oxidatív stresszel jár a bontása, csak ugye ez vagy sejtszínten jelentkezik, vagy szóval a cián pont az elektrontranszportlánc kikapcsolásán keresztül hat, és az pont ilyen extraishémiás állapotot hoz létre. Nem ecsetelném milyen sebességgel hat.

A mitokondriumokban a szepszis miatt felhalmozódó szukcinát pontosan ugyanezt teszi; amikor az oxigén újra bejut, szuperoxid-gyököket hoz létre. Félreértés ne essék, az intubálás megöli a COVID-19-es embereket.

Na itt egy picit megint tanultam. Nem emlékeztem már rá, hogy a borostyánkősav képes felhalmozódni a mitokondriumban, és le van hivatkozva, jogy képes. Amúgy ha az oxigén újra bejut valóban szuperoxid gyököket képez. Ha ki se jut akkor is. Erre elég komoly védelmi rendszere van a szervezetnek, hogy idő előtt eliminálja ezeket. Meg repair rendszerek,hogy ha mégse sikerülne. De amúgy valóban nagyobb arányban fog képződni. Itt a csúsztatás ott van, hogy összemossa a szubcelluláris szintet a szupracellulárissal. Azaz, a tüdőfelület szétesése miatt a szervezet nem képes felvenni oxigént, és ezen próbál segíteni az intubálás. Ha nem sikerül akkor valóban ilyesféle reakciók játszódnak le a sejtekben. Csak fújhatok én tiszta oxigént is a tüdőbe, ha az már nem képes azt felvenni akkor nem lesz újra oxigén a sejtekben. Ha képes, akkor viszont nem annyira kell tartani az ilyen folyamatoktól. Párszor 10⁶ sejt PCDt szenved el, néhány nekrotizál, és lesz pár apoptózis is (hehe, na most jól kavarok itt mindenfélével :) A PCD az a programozott sejthalál rövidítése. Napi szinten milliós sejtállományod szenvedi ezt el, teljesen természetes. A nekrózis a nem tervezett, és nem is szabályozott sejthalál. Szar dolog. Többek közt gyulladás mediátorok felszabadulásával is jár. De azért ez se annyira ritka. Az apoptózis meg a szabályozott sejthalál. A PCD is ezen a mechanizmuson keresztül működ, de a nem tervezett, de ellenőrzött sejthalálok is ezen a folyamaton esnek át) és marad esélyed, mert termelődik tovább az atp a szervezetedben.

A COVID-19 végstádiuma a súlyos lipidperoxidáció, amikor a szervezetben lévő zsírok az oxidatív stressz okozta károsodás miatt “rozsdásodni” kezdenek. Ez autoimmunitást vált ki. Az oxidált lipidek idegen tárgyként jelennek meg az immunrendszer számára, amely felismeri és antitesteket képez az OSE-k, vagyis az oxidáció-specifikus epitópok ellen. Emellett az oxidált lipidek közvetlenül a mintafelismerő receptorokba táplálkoznak, ami még több gyulladást vált ki, és még több sejtet idéz meg a veleszületett immunrendszerből, amelyek még több romboló enzimet szabadítanak fel. Ez hasonló a Lupus patofiziológiájához.


Őszintén ez csodálatos. Azt nem tudom, hogy az oxidatív stressz és az autoimmun válasz között ez-e vagy egyáltalán van-e ok okozati kapcsolat, de külön külön tényleg egyszerű, közérthető határán lévő leirat. De tényleg, ez az egész rész ilyen. Nemsokára folytatom.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Ráadásul ha már az "ATP hipoxantinná bomlik" akkor az élőlény már halott. Nem kicsit, nagyon. És nem visszafordítható módon. A sejt ATP nélkül nem tud a "0-ról" ATP-t csinálni.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
A COVID-19 patológiájában a szélsőséges oxidatív stressz és a neutrofil légzési robbanás dominál, olyannyira, hogy a hemoglobin képtelenné válik az oxigén szállítására, mivel a hipoklórsav a hem vasat kivonja a hemből. Semmilyen mennyiségű kiegészítő oxigén nem képes oxigénnel ellátni a vért, amely kémiailag nem hajlandó megkötni az O2-t.

Ez megint csak igaz. Ha a hipoxia túl súlyossá válik, vagy bármilyen más kórkép eltolja a vér pHját akkor valami ilyesmi jön létre. Apró szépséghiba, hogy innen nem igazán van visszaút. Ez már a vég. De tartalmilag helyes leirata, a beteg utolsó 2-3 percének. Ilyenkor valóban nem segít semmilyen kiegészítő oxigén. Bár, elvileg, ha a tüdőszövet ép, és az oxigén parciális nyomását nagyon megemeled a tüdőben pusztán a plazmában oldódott gázmennyiség segíthet visszafordítani a dolgokat azzal, hogy oxigén jut a szövetekhez. De, hogy őszínte leszek, én már nem javasolnám a tartós tejet a betegnek.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Az előbb véletlenül a küldéd gombra nyomtam.

A SARS-CoV-2 tüske az ACE2-hez kötődik. Az Angiotenzin Converting Enzyme 2 egy olyan enzim, amely a renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer, vagy RAAS része.

Most jön egy hosszú rész, ami jó a jelen tudásom szerint, csak pár olyan apróságot emelek ki, ami inkább a megfogalmazásával jelzi, hogy az író nem sok szakszöveget írt, de ez önmagában nem baj.

Ez a fehérje, az ACE2, mindenütt jelen van a test minden olyan részében, amely érintkezik a keringési rendszerrel

Enzimekre nagyon ritkán használod, hogy fehérje. Nem azért, mert nem az, mert kémiailag az. Egyszerűen ez olyan, mint, hogy az autó és a motor esetén se jellemzed alapból úgy őket, hogy két és egy nyomon közlekedő erőgépek. Mivel ez egyértelmű normál esetben.
Próbáltam amúgy utána keresni az ACE helyének, de nem találtam gyorsan anyagot róla. Azért alapvetően tüdő enzim, és ott hasítja az angiotenzinogent angiotenzinné. (Ez amúgy egy vazokonstriktor, a vérnyomásszabályzásban vesz részt az erek összehúzásával)
Az ACE2 az a család egy másik tagja, ez valóban szinte mindenüt jelen van, ez az angiotenzin elhidrolizálásában játszik kulcsszerepet. Azaz közvetve értágító hatású. Az előző bekezdés inkább csak az érthetőség miatt (egy frászt, hajnal van, nem olvasok rendesen, és ha már utánakerestem az ACEnak, mert nem esett le, hogy ACE 2 akkor beleírtam a szövegbe, de azért nem árt az ilyeneket tudni, a vérnyomás szabályzó gyógyszerek fontos támadáspontja) írtam, a lényegen nem változtat.

A két membrán összeolvad, és a vírus fehérjéi kivándorolnak a sejt felszínére. A SARS-CoV-2 nukleokapszid belép a sejtbe, kibocsátja genetikai anyagát és megkezdi a vírus replikációs folyamatát, eltérítve a sejt saját struktúráit, hogy újabb vírust termeljen.

Ez azért lett kiemelve, mert itt rossz a leirat, illetve a fordítás mást jelent, mint az eredeti habár szó szerint ugyanaz, nem a sejtfelszínre, hanem a membrám felszínre vándorol ki. Ez igazából nem nagy különbség, csak ami a sejt felszínen van, az nem biztos, hogy membránkötött, itt viszont lényeg, hogy immár ki van horgonyozva a felszínre.


Amikor intubálsz valakit ebben az állapotban, akkor egy szabadgyök-bombát indítasz el azáltal, hogy O2-t adsz a sejteknek. Ez egy 22-es csapdája, mert oxigénre van szükségünk az adenozin-trifoszfát előállításához (vagyis az élethez), de az O2 egyben az összes káros gyök előfutára is, amely a lipidperoxidációhoz vezet.

Itt a vége az első résznek. Az eddigi rész alapvetően helyes, sokkal mélyebb elmerülést igényelne a részemről az, hogy minden apróbb hibának tűnő résznek utánajárjak, és megvizsgáljak, de nem is érzem szükségesnek. Itt ezzel a réssszel le is zárom ezt a nyitószakaszt, egy forráslistával. De előtte még jelzem, hogy nagyon nem szeretem a 22-es csapdájának helytelen használatát, illetve, hogy újra ott vagyunk, hogy összemossuk a szupracelluláris szintet a szubcellulárissal. Ez meg nem helyes.

ÉS akkor a források pár megjegyzéssel:
1. Alapvetően az eredeti Spartacus levél forráslistáját használtam, főleg az abstractjaikat, ha valamiben nem voltam biztos akkor a törzsszöveget is. A nem szabadfelhasználású szövegek megszerzéséhez az orosz csodafegyvert (sci-hub) használtam.
2. Ahol ez nem volt elég, vagy nem voltam biztos magamban Ádám Vera Orvosi biokémia c klasszikusát emeltem le a polcról
3. Ezen felül használtam hozzá még (főleg a renin angootenzin rendszerhez Fekete Éva Összehasonlító Állatszervezettani Előadások I (Jatepress 2007) c könyvét, illetve a fentemlített Úrasszonyok hand-outjait, és előadásjegyzeteit
4. Természetesen NEM olvastam el még absztrakt szinten sem az eredeti Spartacus levél eddig citált 170+ forrását. De ez egy jelzés azért arra, hogy maga a levél nem kakival gurigázik
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 090
113
Az előbb véletlenül a küldéd gombra nyomtam.

A SARS-CoV-2 tüske az ACE2-hez kötődik. Az Angiotenzin Converting Enzyme 2 egy olyan enzim, amely a renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer, vagy RAAS része.

Most jön egy hosszú rész, ami jó a jelen tudásom szerint, csak pár olyan apróságot emelek ki, ami inkább a megfogalmazásával jelzi, hogy az író nem sok szakszöveget írt, de ez önmagában nem baj.

Ez a fehérje, az ACE2, mindenütt jelen van a test minden olyan részében, amely érintkezik a keringési rendszerrel

Enzimekre nagyon ritkán használod, hogy fehérje. Nem azért, mert nem az, mert kémiailag az. Egyszerűen ez olyan, mint, hogy az autó és a motor esetén se jellemzed alapból úgy őket, hogy két és egy nyomon közlekedő erőgépek. Mivel ez egyértelmű normál esetben.
Próbáltam amúgy utána keresni az ACE helyének, de nem találtam gyorsan anyagot róla. Azért alapvetően tüdő enzim, és ott hasítja az angiotenzinogent angiotenzinné. (Ez amúgy egy vazokonstriktor, a vérnyomásszabályzásban vesz részt az erek összehúzásával)
Az ACE2 az a család egy másik tagja, ez valóban szinte mindenüt jelen van, ez az angiotenzin elhidrolizálásában játszik kulcsszerepet. Azaz közvetve értágító hatású. Az előző bekezdés inkább csak az érthetőség miatt (egy frászt, hajnal van, nem olvasok rendesen, és ha már utánakerestem az ACEnak, mert nem esett le, hogy ACE 2 akkor beleírtam a szövegbe, de azért nem árt az ilyeneket tudni, a vérnyomás szabályzó gyógyszerek fontos támadáspontja) írtam, a lényegen nem változtat.

A két membrán összeolvad, és a vírus fehérjéi kivándorolnak a sejt felszínére. A SARS-CoV-2 nukleokapszid belép a sejtbe, kibocsátja genetikai anyagát és megkezdi a vírus replikációs folyamatát, eltérítve a sejt saját struktúráit, hogy újabb vírust termeljen.

Ez azért lett kiemelve, mert itt rossz a leirat, illetve a fordítás mást jelent, mint az eredeti habár szó szerint ugyanaz, nem a sejtfelszínre, hanem a membrám felszínre vándorol ki. Ez igazából nem nagy különbség, csak ami a sejt felszínen van, az nem biztos, hogy membránkötött, itt viszont lényeg, hogy immár ki van horgonyozva a felszínre.


Amikor intubálsz valakit ebben az állapotban, akkor egy szabadgyök-bombát indítasz el azáltal, hogy O2-t adsz a sejteknek. Ez egy 22-es csapdája, mert oxigénre van szükségünk az adenozin-trifoszfát előállításához (vagyis az élethez), de az O2 egyben az összes káros gyök előfutára is, amely a lipidperoxidációhoz vezet.

Itt a vége az első résznek. Az eddigi rész alapvetően helyes, sokkal mélyebb elmerülést igényelne a részemről az, hogy minden apróbb hibának tűnő résznek utánajárjak, és megvizsgáljak, de nem is érzem szükségesnek. Itt ezzel a réssszel le is zárom ezt a nyitószakaszt, egy forráslistával. De előtte még jelzem, hogy nagyon nem szeretem a 22-es csapdájának helytelen használatát, illetve, hogy újra ott vagyunk, hogy összemossuk a szupracelluláris szintet a szubcellulárissal. Ez meg nem helyes.

ÉS akkor a források pár megjegyzéssel:
1. Alapvetően az eredeti Spartacus levél forráslistáját használtam, főleg az abstractjaikat, ha valamiben nem voltam biztos akkor a törzsszöveget is. A nem szabadfelhasználású szövegek megszerzéséhez az orosz csodafegyvert (sci-hub) használtam.
2. Ahol ez nem volt elég, vagy nem voltam biztos magamban Ádám Vera Orvosi biokémia c klasszikusát emeltem le a polcról
3. Ezen felül használtam hozzá még (főleg a renin angootenzin rendszerhez Fekete Éva Összehasonlító Állatszervezettani Előadások I (Jatepress 2007) c könyvét, illetve a fentemlített Úrasszonyok hand-outjait, és előadásjegyzeteit
4. Természetesen NEM olvastam el még absztrakt szinten sem az eredeti Spartacus levél eddig citált 170+ forrását. De ez egy jelzés azért arra, hogy maga a levél nem kakival gurigázik
Mindenesetre az eddigiek is érdekesek. Nem tudom van-e akaratod még fogakozni ezzel, de köszi az eddigit. Nem tudom, hogy a szub és szupracelluláris tevékenységek között mi a különbség, illetve, hogy az egyik folyamat kizárja-e a másikat?
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082
T

Törölt tag 4082

Guest
Hemoglobinból valami ki tudja enni a vasat in vivo?
A válaszom harsány talán. Biokémiailag nem tiltott, ha máshol nem, a lebontási folyamatokban megvan hozzá az aparátus, a hivatkozott cikkek nem a szabadonébredőkből vannak, az általa említett reakciók léteznek. A patobiokémia sose volt területem, az élettan meg azon felül, hogy szintén minimálisan volt orvosi, sose volt kedvencem. Nem azt mondom, hogy Fonyót nem olvastam, de ennyi.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
A válaszom harsány talán. Biokémiailag nem tiltott, ha máshol nem, a lebontási folyamatokban megvan hozzá az aparátus, a hivatkozott cikkek nem a szabadonébredőkből vannak, az általa említett reakciók léteznek. A patobiokémia sose volt területem, az élettan meg azon felül, hogy szintén minimálisan volt orvosi, sose volt kedvencem. Nem azt mondom, hogy Fonyót nem olvastam, de ennyi.
Itt meg már elszállt az elméletei alap nagyja.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082
T

Törölt tag 4082

Guest
Mindenesetre az eddigiek is érdekesek. Nem tudom van-e akaratod még fogakozni ezzel, de köszi az eddigit. Nem tudom, hogy a szub és szupracelluláris tevékenységek között mi a különbség, illetve, hogy az egyik folyamat kizárja-e a másikat?
Mindenképpen tervezem folytatni, csak az új gondolati egység (kezelések/gyógyszerek a következő nagy nekifutás) és az több saját forrás bevonását igényli, többek között pl.: az importinos rész Gulya K.ék sejtbiológia c könyvfejezeteit/nem hivatalos könyvét, az meg anno szigorlatra tanulva kb 15-20 oldal/nap értelmezési sebességet jelentett, szóval kis munka lesz közérthetővé tenni.

A második felére:
Supracelluláris: sejten kívüli
Subcelluláris: sejten belüli
Ezt úgy képzeld el, hogy van mondjuk egy gyönyörű szntüzelésű kazános gőzcsatahajód. A sejten kívüli színt a tűz, és a széntározó.
A sejten belüli a dugattyúk, főnyomócsövek, turbinalapátok stb. Na most amikor leírja, hogy hát ha nincs gőznyomás, akkor ugye a lapátok megállnak, megszűnik az áramellátás, leállnak a szállítószallagok (már ahol volt) megszűnik a hajógépek remegése, stb, ez így teljesen igaz. És ugye ez összefügg a szénégetéssel, szóval ha nincs szén akkor is ez a helyzet. Csak ami miatt ez az összemosás szerintem káros, hogy a covid fertőzés magát a légzőfelületet pusztítja el, képzeljük el úgy, mint egy torpedótalálat, ami kiütötte a gépházakat/széntárolókat. Tehát NEM azért nincs gőz, mert valahol a gépezet romlott el, hanem azért, mert nincs szénbetáplálás. Na most ugye ha kiszivattyúzod a vizet a gépházból, és az ellátóhajóról szenet vételezel, ééés újra felfűtöd a kazánokat, akkor a gépek újra működni kezdenek. Már ha a bejutó tengervíz, a nem ütemezett leállás vagy éppen az áramszolgáltatás hiánya nem okozta a gépek végzetes sérülését/a hajó elsüllyedését. Természetesen, ha a gőz elvesztése a főgőzvezeték gőzrobbanása miatt következett be, akkor a barnaszén helyett fekete szén betáplálás nem segít a rendszeren, de a covid esetén nem a sejtek energiatermelő rendszere sérül. Remélem érthető
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Itt meg már elszállt az elméletei alap nagyja.
Az inkább ott száll el, hogy leírja a súlyos oxigénhiányhoz kapcsolt sejtreakciókat, gyönyörűen bemutatja a túlaktiválódó autoimmun folyamatokra hajazó immunaktiválódást, és azt írja le, hogy egy lélegeztetés az ennek olyan mintha, ami akár igaz is lehetne, ha az ubiqinon transzportlánc ment volna tropára, vagy mondjuk a superoxid dizmutáz termelés halt volna meg. De nem, a tüdő légzőfelülete roncsolódott, innentől nem az oxigén sejtszíntű felvétele, hanem a légköri oxigén felvétele gátolt.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and bel
T

Törölt tag 1711

Guest
Oltópontra belépve első dolog ami megüti a fülem:

-milyen oltást kapott?
-kínait.
-biztos? Ide pfizer van írva.
-akkor is kérném a harmadikat.

Gondolom nemet, életkort nem kell írnom :D
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Biokémiailag nem tiltott, ha máshol nem, a lebontási folyamatokban megvan hozzá az aparátus,
A szabad hem lebontását és a vas inaktiválását a hemoxidáz-ferritin enzimrendszer végzi.
, a hivatkozott cikkek nem a szabadonébredőkből vannak, az általa említett reakciók léteznek.
Az a levél minden szinten csak manipulál. Megpróbál bevinni az erdőbe és belemagyarázni dolgokat; ez a biokémia szintjén is így van, de attól még butaságokat ír. Szerintem nem éri meg elpazarolni rá az idődet.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
A szabad hem lebontását és a vas inaktiválását a hemoxidáz-ferritin enzimrendszer végzi.
Az oké,de kígyópletykás szinten (szisztéma) vagy csak kitüntetett szervekben?
Megpróbál bevinni az erdőbe és belemagyarázni dolgokat; ez a biokémia szintjén is így van, de attól még butaságokat ír.
Ez egyértelmű.

Az a levél minden szinten csak manipulál.
Ez is.
Szerintem nem éri meg elpazarolni rá az idődet.
Szerintem igen. Ez kicsit olyan szöveg, mint a megjelenő hülyeségek, amire molni HTT ket ír. Neked/gafzhunak/Blitznek/nekem, meg még pár embernek itt a fórumon süt belőle, hogy baromság, de ellentétben a mikrocsippel laikus szemmel nagyon nem egyértelmüek a hibák.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
833.115 fertőzött (+1.249)
800 kórházban (+58)
124 lélegeztetőgépen (+11)
12.118 aktív eset (+720)
790.646 gyógyult (+519)
30.351 elhunyt (+10)
5.919.930 (5.694.336) kapott oltást (+3.151 +4.965)
7.127.710 mintavétel (+17.554)
10.990 hatósági házi karanténban (+1.386)
45cb24167759270428781472d32dc3fe.png
836.389 fertőzött (+3.274, 3 nap alatt)
908 kórházban (+108)
126 lélegeztetőgépen (+2)
13.989 aktív eset (+1.871)
791.998 gyógyult (+1.352)
30.402 elhunyt (+51)
5.924.063 (5.700.021) kapott oltást (+4.133 +5.685, 997 ezren a harmadik oltást is felvették)
7.172.353 mintavétel (+44.643)
9.262 hatósági házi karanténban (-1.728)
543dc5a9e86ca2be96a3d5a83102ceea.png
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Az oké,de kígyópletykás szinten (szisztéma) vagy csak kitüntetett szervekben?
Elsősorban a lépben, de asszem minden sejt képes a lebontására.
Ez kicsit olyan szöveg, mint a megjelenő hülyeségek, amire molni HTT ket ír. Neked/gafzhunak/Blitznek/nekem, meg még pár embernek itt a fórumon süt belőle, hogy baromság, de ellentétben a mikrocsippel laikus szemmel nagyon nem egyértelmüek a hibák.
Van benne munka, azt az egyet el kell ismerni. :)
Az a bajom ezekkel, hogy valahogy mindig mindent sikerül félremagyarázniuk, márpedig ilyen véletlen nincs. Lehet az embernek kérdése akár több is, de ha mindenben csúsztat, az nem butaságot, hanem szándékosságot jelez. Ahhoz, hogy ilyen ügyesen hazudjon, ismernie kell a valóságot. Egyszerűen nem éri meg belemenni a játékba, mert az soha nem az ismeretszerzésről szólt, hanem a manipulációról. Ha játszol, akkor ő nyert.