[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 4082

Guest
Nem hiszem, hogy akkor nem ez történik. Max a kiárusítok személye változott volna.
Lehet hogy nem.
Viszont ha legalább olyan forradalom esély lett volna, akkor talán az MDF kezében is lett volna valami ütőkártya. Így azért Antaléknak nehéz lehetett tárgyalni, hogy oké, mögöttetek van a munkásőrség, a rendőrség, a hadsereg stb, de a...
Ja, románoknál is hogy bejött a forradalom :p
Miért, most is hiénycikk az élelmiszer? Ahhoz képest ahonnan indultak messze többet haladtak előre.
 
W

Wilson

Guest
Úgy gondolom, hogy igen. Az, hogy tudtunk mennyiséget termelni, az szerintem nem világszínvonal. Ugyanebben az időszakban egy amerikai farmer sokkal többet termelt ugyanakkora területen egyébként is.
Most félreértés ne essék, nem vagyok az ügyben szakértő, de "vidéki" vagyok, ismerek számos tsz-est. Mindannyian tudjuk, te is, hogy ugyanaz a fos ment anno, mint bárhol máshol az országban más ágazatokban. A létszám indokolatlanul magas volt, a termelékenység pedig indokolatlanul alacsony.
Namost igen, mivel ez közismert mindenki számára, elvártam volna, hogy legalább akkor tudjunk a világszínvonal kapcsán arra hivatkozni, hogy van olyan termék, ami aztán tényleg keresett és ismert volt.
Most amúgy meg is nevezek egyet, mert a libamájunk ilyen volt. De az a baj, hogy anno is, most is az alacsony feldolgozottságú tömegtermelésre voltunk ráállva. Ami feldolgozott volt, az meg tényleg nem volt világszínvonal.
A mezőgazdaságunk és nagyon nem elfelejtve az ehhez kapcsolódó agrároktatást és agrárkutatást,világszínvonalú volt,amely alatt a következőt értem, 86-87-re a nagyüzemi monokultúrás mezőgazdaság teljesen gépesítve lett és a nagy integrátorok mint pl Bábolna, KITE teljességgel átfogták a termelést a vetéstől a betakarításig a tápanyag utánpótlástól a növényvédelemig, és az erre ráépülő nagyon sok esetben nyugati technológiával felszerelt feldolgozó üzemek jó alapokat adtak volna a magyar mezőgazdaságnak,amit te "kifogásolsz" az abból adódik,hogy mi a szocialista blokk részei voltunk és a magyar mezőgazdaság és feldolgozóipar elsősorban a KGST piacaira exportált,Nem véletlen, hogy a rendszerváltás idején,komolyan tartottak a magyar mezőgazdaságtól és a feldolgozóipartól nyugaton,de mint kiderült feleslegesen mert mi megtettük azt a szívességet nekik,hogy az agyatlan kárpótlással és a privatizációval szétvertük a magyar mezőgazdaságot...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Ja, románoknál is hogy bejött a forradalom :p
Mindkét országban ugyanaz történt. A magyar és a román rendszerváltás során az elit másod és harmadvonala megpuccsolta a vezetést. A különbség az volt, hogy nálunk a vezetést úgy hívták: Szovjetúnió (és helytartója Kádár, aki éppen jókor dőlt ki), míg a románoknál: Ceausescu. Nálunk a puccs egyszerűen a szovjet -kezdetben- politikai majd katonai kivonulással vértelenül zajlott, a magára hagyott erőtérbe benyomult a hazaáruló bábállam elitje, immár országvezető pozícióban, minimális kompromisszummal maga mellé emelve az új nyugati gazdáikkal jó kapcsolatokat ápoló Nyugat felé hazaáruló demokratikus ellenzéket, míg Romániában szuverén állam nacionalista vezetőjével vívott polgárháború jellegű -ámde rövid- harcot a szuverén állam nacionalista elitje. Nem véletlen került sor fegyveres harcokra, a szuverén állam struktúrái ahhoz voltak szokva, hogy védelmezik magukat, míg Magyarországon a rabszolga bábállam struktúráit egyszerűen magukra hagyták a szovjetek és a szolgák egyszer csak azt vették észre, hogy nincs gazda és valamit kezdeniük kell magukkal.

Innentől kezdve a végeredmény rövid távon azonos volt, az új elit szétlopta az országot, míg hosszú távon erősen különböző, mert a román másodvonal egyfajta bábállami státusszá degradálta a Ceausescu által anno kivívott szuverenitást, saját kommunizmus előtti román reflexeivel keresve a helyét a világban, míg a magyar politika és méginkább a gazdaság kitermelte az új magyar szuverenizmust, amit NER-nek vezezünk. Mert az ország gazdasági fejlődése elképzelhetetlen a saját gazdasági elit politikai reprezentációja nélkül. Már az ezredfordulón megjelent a magyar tőkésréteg a politikában -akkor még a könnyebben megvásárolható MSZP volt az útjuk, mint a milliomos vállalkozó Gyurcsánynak- de az elmúlt húsz évben olyan erős nagytőkés elit alakult ki -nem csekély részben az állam segítségével-, amelynek elemi érdeke a szuverén állam, mert az állam védelmezi részben a nemzetközi színtéren a legalapvetőbb gazdasági érdekeit, míg a baloldal hiperkomprádor posztszovjet, nyugatbarát hazaáruló elitje bármikor kész -mégcsak nem is korrumpálás útján, hanem egyszerűen- parancsra a magyar gazdasági szereplők érdekeivel alapjaiban ellentétes döntésesek hozni.

Magyarország menetel a szuverén politikai, katonai és gazdasági kishatalmi státusz felé, míg Románia züllik le egyre mélyebb és reménytelenebb helyzetbe, pedig ők eleve szuverénként indultak, gazdaságilag nem túl jó, de a szuverén állami struktúrák kiépültsége tekintetében kiváló helyzetből, amiből fanarióta bábállamot formáltak.

Bejött volna nekünk a forradalom, annak is ez lett volna a vége, tekintve az országunk fejlettségéből adódó szükségszerű lehetőségeket, amiknek csak részleges kiaknázása is gazdasági fejlődéshez és annak következtében szuverenizmushoz vezet, míg a románoknak úgy tűnik mindegy volt, egyszerűen csak erre képesek a saját lehetőségeik és tradícióik keretei között.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Egy bizonyos szintű gazdasági fejlettség, egy megfelelő erejű honi gazdaságra építő tőkés réteg szükségszerűen követeli meg az állam szuverenitását. A hazaáruló magyarországi baloldal alapvetően azért jövőkép nélküli, szerencsétlen testület, mert nem találja a hangot ezzel az elittel (igen, Csányival, Mészárossal is egyeztetnie kellene Márki-Zaynak a jövőről, ha akarna magának jövőt). Arra már rájöttek, hogy a gazdasági elit érdekei alapvetően ellentétesek a komprádor baloldali elit létezésével is, ezért akarják kirabolni és bebörtönözni a magyar nagytőkéseket nyíltan hirdetve az erőszakot ellenük együttműködés helyett. De ez már nem fog sikerülni nekik. Magukra maradtak, lényegi támogatást már csak külföldről kapnak, az pedig az elmúlt tizenkét évben is csak bohóckodás finanszírozására volt elegendő, bármilyen lényegi beleszólásra a magyar belpolitikába nem. Tizenkét év alatt a magyarországi baloldali hazaárulók egyetlen politikai tettet hajtottak végre sikerrel: francia parancsra megfúrták a budapesti olimpiát. Ez is csak azért sikerülhetett, mert hazánkban a sportnak nincs politikai legitimitása, a többség ellenszenvesen tekint az adóforintok sportra pazarlására.

Hosszú távon nagy kérdés lesz a magyar gazdasági elit számára, hogy létrehozza e az ellenzékváltó baloldali politikai formációt és lecserélje e a rá veszélyt jelentő nyugatbarát hazaárulókat egy a Fideszre veszélyt jelentő, de a gazdaság fejlődéséhez és a szuverén államisághoz pozitívan hozzálló, értelmes és sikeres csapatra a saját érdekében, vagy -szerintem alapvetően hibásan- egy egyre rozzantabb puhos öreghez kösse e a sorsát és tétlenül nézze, hogy annak kiesése esetén milyen szánalmas tökfilkók maradnak csak az öreg által évtizedek óta letarolt színtéren, kockáztatva ezzel a saját politikai reprezentációját!

Amit meg most Orbán csinál, az nem a saját hatalmának bebetonozása egy vesztes választás esetére, hanem sokkal inkább az államrezonból kiinduló védekező reakció a szuverén struktúrák részéről, amit a miniszterelnök is messzemenően támogat a saját érdekében. Ezért szükségszerű a polgárháború jellegű fegyveres harc -akárcsak Romániában volt- ha a hazaáruló ellenzék hatalomra kerülve, más államok szuverén érdekében, azok parancsáras kikezdené a magyar szuverenitás állami és gazdasági struktúráit az alaptörvénnyel, mint annak jelképével kezdve!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Ezenkívül a román forradalommal és az elmaradt magyar forradalommal kapcsolatban nagyon fontos egy pillantást vetni az állami szuverenitás legfontosabb strukturális eleme a hírszerzési komplexum sorsára. A román forradalom idején nem egy hősies nép harcolt az elnyomó gépezet, a Securitate ellen, hanem az állam egyik erőszakszervezete, a hadsereg, a másik a titkosszolgálat ellen és az utóbbi egyes vezetői vesztettek. Merthogy a román forradalom Ceausescu és néhány securitatés vezető veresége volt összesen. Magyarországon a szovjet titkosszolgálat budapesti segédcsapatát ugyanúgy magára hagyták mint a hazaáruló politikai réteget. És itt is igaz, hogy az első tív évben látszólag gond nélkül átmentette saját politikai, hatalmát a két szolgálat. Valójában azonban a securitatate átvette a teljes államot -erre fordítva a totális informális hatalmat, ami egy igazi ellenforradalom volt-, csak immár nem a szuverenista vezetők irányításával és ez lett a román szuverenitás bukásának legfőbb tényezője. Létrehozták a világ egyik legnagyobb és legjobban finanszírozott tikosszolgálatát -saját maguknak, ez volt a kompromisszum a vereségükért cserébe, az állam minden eresztéke ők maguk, de végül is vesztesként viselkedtek és az állammal együtt gazdát kerestek maguknak, mert elvesztették azokat a vezetőiket, aki parancsoltak nekik. Mit tehet egy kutya önmagában, ha kutya!

A mindig is szolga magyar titkosszolgák viszont döntően gazdasági hatalommá transzformálták informális befolyásukat és így valódi hatalom birtokában politikai befolyásra tettek szert, majd pedig szorultak perifériára a feltörekvő gazdasági elittel szemben, amely újrastrukturálta a magyar hírszerzési komplexumot és létrehozta az állam szuverenitását védelmező professzionális testületet az egykori hazaáruló szolgálat helyébe az elmúlt tíz évben. A volt titkosszolgák közül a sikeresebbek mára belesimultak a magyar középosztályba, a szuverén állam pedig tőlük teljesen függetlenül gyakorolja hatalmát egy neki engedelmeskedő és nem fölötte uralkodó szolgálat révén.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Blogen! Le a kalappal! :)
Ez csak strukturalista megközelítés. A szuverenitás legfontosabb védelmezője az abban érdekeltek testületi szelleme a gazdasági elittől a hadseregen át a titkosszolgálatig. És leginkább a politikai elité. Ez utóbbi tényező a magyar szuverenizmus nagy problémája lesz. Egy nagyhatalom politikai elitjének se könnyű megállnia a helyét egy szuperhatalom soft-powerjével szemben, mint azt a francia vagy német példákon láthatjuk, hétmég egy kishatalmi státusz felé törekvő közepes méretű államnak! Lehetséges e, hogy a szuverenizmus a politikai elitünk sajátjává váljon, vagy szükségszerű inkább, hogy a magyar szuverenitás nagy- és szuperhatalmi ellenségei hazánkon belül, egy komprádor ellenzék, a magyarság ellenzéke révén fognak folyamatos harcot vívni hazánk szuverenitása és érdekei ellen! Tehát hosszú távon mire kell berendezkednie a magyar államnak, a gazdasági és politikai elitnek!

  • egy a magyar gazdasági fejlődés és állami szuverenitás iránt elkötelezett szuverenista ellenzék megteremtésére, ami eséllyel válthatja az e tekintetben vele teljesen azonos szuverenista kormánypártot ha az sokat hibázik, de nem veszélyezteti az állam státuszát és a gazdasági fejlődését (ez a klasszikus brit elit esete a hatalommal), vagy a centrális erőtér politikájára, tudomásul véve, hogy a haza legnagyobb ellensége a saját politikai ellenzéke. Az előbbinek a kormánypárt éppúgy ellensége lenne, mint a hazaáruló ellenzék, az utóbbi viszont súlyos veszélyeket, újabb és újabb, a haza elpusztítására törekvő Tanácsköztársaság-kísérleteket rejt magába (ez a magyar helyzet, vagy éppen az orosz).
  • hogy strukturálja magát a szuverén állam saját maga, mire helyezze a hangsúlyt. Láttuk Romániában, hogy a hadsereg üti a titkosszolgálatot, de azt is láttuk, hogy bármely erőszakra vagy informális hatalomra építő testület túlsúlya alapvetően rákos daganatként fogja gyengíteni az állam szuverenitását, mint ahogy az történik a securitate (valami SRI néven) uralta Romániában. Mi történjen egy Tanácsköztársaság-kísérlet véres vége után, hogy alakuljon át a magyar közjogi berendezkedés mondjuk 2023-ban, ha a győztes ellenzék -lényegében szükségszerűen- kirobbantja a rövid polgárháborút 22-ben? A győztes hadsereg uralkodjon (latin-amerikai út), vagy szülessen kompromisszum parlamentális keretek között, ahol a hadsereg vagy inkább a katonai-hírszerzési komplexum stabilitási tényezővé válik (elnöki rendszer vagy izraeli út), de a gazdasági és politikai elit nem függvénye ennek, hanem együttműködő partnere kölcsönös kompromisszumok parlamentális keretei között.
  • az is lényeges, hogy mi a gazdasági és a politikai elit viszonya! A gazdasági elit leplezetlen uralma totális korrupcióba fúl, míg a politikai elit uralmának túlsúlya végül a szuverenitás legfőbb talapzatát, a gazdasági elit gyarapodását fogja korlátozni, hiszen az szükségszerűen járna a hatalmi gyarapodással is. Márpedig erős gazdaság nélkül nincs szuverén állam, tehát olyan megoldást kell választani, ahol a pénzt politikai hatalommá transzformáló elit tökéletes szimbiózisban uralkodik a erőszakot és informális befolyást hatalommá transzformáló politikai elittel. E kettőnek lényegileg azonosnak kell lennie, ahogy régen: egy fiút katonának, egyet papnak adunk egy jó családban! A gazdasági elit gyerekeinek fel kell fedezniük a katonai, titkosszolgálati karriert, mint életformát és ezzel párhuzamosan a meritokratikus elvnek messzemenően érvényesülnie kell az elit minden területén (délkoreai, amerikai út)!
  • és legfontosabb: a szuverén állam visszavonhatatlanul ellenséges viszonyban van a szuverenitását korlátozó tényezőkkel. Nincs EU tagság és magyar szuverenitás egyszerre. Nincs és teljesen agyalágyultnak kell lenni, ahhoz, hogy ezt ne ismerje fel valaki. Azok az energiák, amiket a brüsszellel való küzdelemre fecsérlünk és azok a lehetőségek, amiket az EU tagság miatt nem tudunk kiaknázni botrányos mértéket kezdenek ölteni és ez még csak a kezdet, mert ami most jön, az EU jelentősebb hatalmainak balos fordulatával, az katasztrófa is lehet a bimbózó magyar szuverenitásra, ami könnyen felemésztheti a saját építésére fordítandó energiákat egy értelmetlen küzdelemben egy olyan háborúban, ami azonnal véget érne, ha feladnánk valamilyen formában a tagságunkat.
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113
Teljesen le vagyok döbbenve. Annyiszor el lett magyarázva, hogy ez a Budapest-Belgrád vasútvonal egy teljesen felesleges pénztemető, ami soha de soha nem fog megtérülni és semmi másról nem szól csak a korrupcióról erre tessék mit hoz le ma az index:


"Létrejött a Nyugat-balkáni Beruházási Keret (WBIF), amely az Európai Bizottság, az Európa Tanács Fejlesztési Bankja, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, az Európai Beruházási Bank, illetve számos kétoldalú adományozó közös kezdeményezése. A WBIF finanszírozást és technikai segítséget nyújt az energetikai, környezetvédelmi, szociális, közlekedési és digitális infrastrukturális ágazatokba történő stratégiai beruházásokhoz. Így aztán további jelentős vasúti fejlesztések mögé már közösségi pénzek is vándoroltak. A nyugat-balkáni közlekedési korridor Belgrádtól délre eső szakaszainak fejlesztése így már jelentős uniós források bevonásával történhet meg (lásd keretes írásunkat), ellensúlyozva ezzel a kínai dominanciát is, akik egy még 2020-ban formálisan is benyújtott ajánlatuknak megfelelően az északi szakaszhoz hasonlóan itt is komoly szerepet vállalnának. Így száz százalékban megújul és a térség fő közlekedési csatornájává válik a X-es számú páneurópai vasúti folyosó, amelynek Európai Uniós kapcsolatát éppen a Budapest–Belgrád-projekt keretében korszerűsített, 150-es számú vasútvonal adja meg. A balkáni fejlesztésekhez (beleértve több észak-macedóniai vasútvonalszakasz korszerűsítését) az Európai Unió komoly mértékű hitelt és vaskos támogatást nyújt az EIB-EBRD pároson, valamint a WBIF-en keresztül."

Szóval akkora baromság ez a X-es számú páneurópai vasúti korridor, olyannyira felesleges, hogy a déli szakaszokat már EU pénzből építenék.
Mindez azért mert az újságiró szerint:
"A folyamatban lévő Budapest–Belgrád-projekt és annak Belgrádtól délre eső szakaszainak fejlesztésével a nyugat-balkáni közlekedési korridor lehet a leggyorsabb és legrövidebb kapcsolat a Szuezi-csatornán keresztül érkező teherforgalom elsődleges európai kapujának számító görögországi kikötőkhöz, ahová a kontinenst célzó kínai áruk túlnyomó része teherhajókon befut. Több száz kilométerrel beelőzve a ma Szerbiát és Észak-Macedóniát, Románián és Bulgárián keresztül kikerülő és egyébként számos helyen szintén kapacitásbővítésre és korszerűsítésre szoruló (lásd keretes írásunkat) Kelet/kelet-mediterrán TEN-T vasúti árufuvarozási folyosót."

Teljesen össze vagyok zavarodva. Már meggyőztek, hogy az egész pénzkidobás, erre most essék valaki leírja, hogy ez a régió legnagyobb vasút-fejlesztése, és hogy milyen fasza lesz.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 031
6 349
113

Kiváncsi vagyok, hogy vajon MZP-t meghívják-e, mint amikor két éve Washington-ban külön kikérdezte az USA külügyminisztériuma MZP-t, hogy Orbán mennyire szavahihető ember. (Persze ő azt mondta, hogy semennyire, de nem is értettem, hogy mit vártak egy ellenzéki beépített ügynöktől, - bocs politikustól).
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 793
113
Nah, ez már bizt.pol. nem a xaros napi politika. Engem is néha félrevisz az állandó kommunikációs zaj.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 793
113

Kiváncsi vagyok, hogy vajon MZP-t meghívják-e, mint amikor két éve Washington-ban külön kikérdezte az USA külügyminisztériuma MZP-t, hogy Orbán mennyire szavahihető ember. (Persze ő azt mondta, hogy semennyire, de nem is értettem, hogy mit vártak egy ellenzéki beépített ügynöktől, - bocs politikustól).
Jajj, csak nehogy elaludjon Joe... Szaúd-Arábiát nem hívta meg???
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Van ugye kb. 40-50 listás kb. bejutó hely az ellenzéknek.
20 biztosan a dékáé.
10 a lyobbiké
20 momentum, mszp, lmp, p
És ez ugye a max.

Egyéniben lutri ki mennyit nyer.
Na, ez tovább csökkenhet
a mh
a kfk
bejutásával

ill.

a hat túli szavazatarányokkal, egyéb listás kompenzációkkal.

És akkor a MMM akar 10 helyet az MZPknek és Pálinkásoknak.

Úgy -20nál tartanak most, de még konkrét számok nem hangzottak el.

Sok sikert Feri ellenében! :D
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113

A 2009-ben IMF (USA) helytartóként kijelölt és 2010-ben megbukott, majd 2012-ben az USA-ból ismét megváltóként ide küldött, de e minőségében 2014-re ismét megbukott és az USA-ba visszament Bajnai most a másik USA által futtatott ügyeletes megváltónak, MZP-nek építi a szervezetet? Mekkora meglepetés! Ezek mindig előhúznak egy újabb nyuszit a kalapból, hátha az majd bejön.