1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Észak Kaukázusi felkelés

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Szittya által indítva @ 2016. december 10..

 1. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Miközben "oltottalak" hoztam is két viszonylag friss videót -orosz híroldalt oldalt nem fogok hozni, mert nem tudok oroszul. Remélem hozol jó fordított infókat.

  Egyébként nem tudom, hogy hova lettek a deklaráltan kaukázusi egységek a szíriai harcokból, mert amennyire felértékelt és félt egységek voltak addig mára nem találkozni velük (vagy legalábbis én nem emlékszem rájuk az utóbbi időkben). Persze lehet, hogy csak átmentek az IÁ-hoz, meg/vagy kevesebbet mutogatják magukat.
   
  lgabo likes this.
 2. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Amúgy a napokba nagy volumenű hírek nem fognak jönni mert iszonyat sok hó esett le ott és a közlekedést is korlátozza...
  De enyhülés után várható egy robbantás majd egy két kissebb tuzharc ennek folyamodvanya ként. A 7 vezető likvidalasa miatt.
   
 3. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Vagy lejárt az idő amíg a szponzor SZA kérte őket hogy legyenek jelen és harcoljanak... De lehet hogy a rotacio elakadt es a friss egysegek meg nem értek be... nem lehet tudni de erre en is kíváncsi vagyok
   
 4. omae

  omae Well-Known Member

  @Szittya
  Írj macknek hogy nevezze át a topikot kaukázus(biztpol)-nak, a többiek is abba hagyják az oltást és a topik is itt lesz. Elférni elfog ha nem ír bele senki két évig akkor is. És talán lesz érdemi info is mert én nem értem az oroszt.
   
  phaidros likes this.
 5. lgabo

  lgabo Well-Known Member

  De hát már meg is találtad a pontos elnevezést, a szó amit ugyan már használsz de még is keresel a KONFLIKTUS :oops:
   
  dragonette, vilmoci and boki like this.
 6. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igabo én nem keresem a szavakat csupán a magyar hivatalos megnevezést használtam... nem tudom miért fáj de ha ez a hivatal is magyar megnevezése a konfliktusnak akkor ez a hivatalos megnevezese. (A vilaghanorunak is világháború a neve miközben nem az egész világ vett részt benne... a 100 éves háború se pont 100 évig tartott... ) Nem en nevezem el a konfliktusokt... ahogy mast se en nevezek el az f35 se nevezem at bf01 vagy a pakfat se nevezem at szu 40 re... egy konfliktusokt se fogok atnevezni mert nem az én hataskorom...
   
 7. Szittya

  Szittya Well-Known Member

 8. lgabo

  lgabo Well-Known Member

  nem kell semmit átnevezned, a konfliktusnak konfliktus a neve, nem kell becézgetni
  a többieknek teljesen igaza van, attól hogy valamit bemond a tévé, vagy valami alkesz tábornok még nem lesz igaz
  jelen esetben, hogy kiragadjak egy példát a tieid közül, te most a világháborút akarod kozmikus szintre emelni
   
  zolkas and vilmoci like this.
 9. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Tegnap utcai tűzharc volt Groznijban.
   
 10. gioo

  gioo Well-Known Member

  lgabo likes this.
 11. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 12. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Csecsenföldön egyre gyakoribbak a fegyveres összecsapások. Január 11.-én Galdegan községben volt lövöldözés. Több száz fős töeges letartóztatások vannak. Kadirov szerint militánsok egy egész páncélos zászlóaljat akartak elfoglalni a Khankala katonai bázison. A biztonsági erők megölték Kadirov egyik testőrét aki állítólag merényletet tervezett ellene. Groznijban utcai összecsapások voltak. A háború óta nem volt ilyen feszült a helyzet, éleződik az észak-kaukázusi felkelés.
   
 13. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A dagesztáni Buinaksk városában tanárok és diákok tüntettek az orvosi kollégium épülete előtt. A hatóságok páncélos járműveket és kommandósokat küldtek rájuk.
   

Ezen oldal megosztása