1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Összefoglaló a légi harcászatról és légvédelmi eszközökről

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - DrStrangelove által indítva @ 2010. szeptember 3..

  1. dudi

    dudi Well-Known Member

    Ha nem tandem akkor semmilyen olyan harckocsi tetejét nem fogja átütni amire akárcsak egy acéllapot csavaroztak előtétpancélnak.És akkor Merkava mk IV-ről T-90SM-ről ne adj isten T-14-rőpl nem is beszélek amik teteje komplett NERA vagy ERA páncélt kapott plusszba.
     
    fip7 likes this.
  2. gacsat

    gacsat Well-Known Member

    Sírnak az oroszok, hogy csak a kinézetük primitív. Nyugati GPS és INS van bennük.
     
  3. emel

    emel Well-Known Member

    Nem bizony, egy drónfelhőből legalább kéttucatnyi drón nem fogja kikerülni a helit, mert inkább nekimegy!! Ha 20 drónba is kerül a helit tömeges ütközésekkel kicsinálni akkor is sokszorosan megérte, és annyi drónnal karambolozva egy helikopternek nem sok esélye van üzemképesen túlélni!!
     
    molnibalage likes this.
  4. DINAMO

    DINAMO Well-Known Member

    Dudi

    Meg a nem tandem harciresz is atuti az 500mm elotet nelkul. A tandem fej meg aktiv elotettel egyutt uti at es az egeszkevesebb 1000 grammnal !!!

    Ja esa T-72 sen a tandem fej jetje alul jott ki!!! Szerintedmilyen elotetpancel lenne akkor eleg neki ha nem volt eleg a teopancel 2meterre a fenekpanceltol!!!???
     
  5. pöcshuszár

    pöcshuszár Well-Known Member

    Háát tulajdonképpen a Saabnak már egy ideje van egy dedikált rendszere.
    Ez tulajdonképpen a Giraffe rendszer okosítása. Szoftveresen analizálja a repülő testek mozgását, és a jellemzői alapján dönti el, hogy potenciális célpont-e, vagy csak madár/raj
     
  6. DINAMO

    DINAMO Well-Known Member


    Valamit mondaniuk kell. Amugy az egesz dron egy a kereskedelmi forgalomban megveheto (99%) ban kinai alkatreszekbol van osszerakva. Szamukra az is nyugati ami annyit jelent hogy fejlett.
     
  7. dudi

    dudi Well-Known Member

    Senki nem mondta,hogy a nem tandemfejet megfogja egy 10mm-es acéllap 20cm-re a 30mm-es főpancéltól?Ha meg ERA akkor nincs miről beszélni mert 50.0000mm-es átütést is ellehetetlenít.

    No meg T-72?Ne nevettesd már ki magad ez olyan mintha egy 50 éves hajóval példálóznál,hogy nem jó a védelme a mai fegyverek ellen...
     
  8. DINAMO

    DINAMO Well-Known Member

    dudi

    Ott a video. A 40 mm es harciresz atutotte a tetopancelt ugy hogy attol cca 500 mm re indult be es a tetopancelt a legszerencsetlenebb helyen a buvonyilas peremen talalta el az az igy cca 10 cm es lett a tetopancel a'la elotetpancel. Ezutan a jet atment akuzdoteren mint fos a liban ules es cca 2 meter tacvolsag ( eleg legresnek szamit 2meter???|) majd a fenekpancelt is atutotte ami szerintem lehet vagy 30-50 mm es.

    Roviden ha atutotte a 100 mm es tetot majd az attol 2meterrelevo cca 30-50 mm es feneklemezt akkormit csinalna a 10 mm es elolapoddal 30 cm re a pancelodtol? Megmondom ! BUNKO MODJAN VISELKEDNE> AZ AZ MEG CSAK NEM IS KOSZONNE NEKI.UGY MENNE AT RAJTA..

    dudi rossz hirem van. A hon ahitott es mcsak evek mulva megerkezocsili vili harckocsik es esetleges IFV-k mar most akurvagyors elavulas utjan vannak.
     
    gacsat likes this.
  9. DINAMO

    DINAMO Well-Known Member

    Meg annyi hogy 15 eves teszten az 510 mm es pancelt is atutottek. Azert ez mar az M1 Leo2 teopanceljanak is a tobbszorose. Esez15 eve volt!!!1
     
  10. DINAMO

    DINAMO Well-Known Member

    dudi nem kell hogy higyjel nekem csak nezd meg a videot es probaldmeg ne mondogatni hogy "ilyen allat nincs is"
     
  11. Celebra

    Celebra Well-Known Member

    Attol függ,milyen dron.Egy kis qvadkopter aligha gyorsabb,és aligha birja a heli légrvényét.Nyilván nem minden dronnal szemben alkalmazható eljárás,de egy max 150el menő minidronnal szemben miértis nem?De tovább megyek.Heli távolságot tartva repül a dronraj elött,és a DIRCM segitségével sorban égeti ki az optikájukat.Softver kérdése.Ugyanezt megcsinálhatja egy dron is.Az AI már miért is csak a dronrajt segithetné?Védekezést miért is nem?Védelem még knnyebb helyzetben is van.Egy repülő dronnak aligha van alakmásitó álcázása
     
  12. Celebra

    Celebra Well-Known Member

    rudi likes this.
  13. molnibalage

    molnibalage Well-Known Member

  14. Hpasp

    Hpasp Well-Known Member

    fip7 likes this.
  15. Roni

    Roni Well-Known Member

    Ha már drón a téma :)
     
    gacsat likes this.
  16. rudi

    rudi Well-Known Member

    Török swarm
    Érdemes nézni hányféle szenzor van a drónokon!
     
    arcas and molnibalage like this.
  17. ghostface

    ghostface Well-Known Member

    fip7 and molnibalage like this.
  18. molnibalage

    molnibalage Well-Known Member

    Sajnos az nem derül ki, hogy mekkora felhők és mekkora időközzel és éppen mozgásban vagy statikusan ülő egységeknél. Az egyiknél a 3 órás (!) üzembe helyezés a vicckategória határát súrolja, amikor repcsik ellen 50+ éve a 2K12M Kub tudott 5 percet. Kb. ez a csapatlégvédelem. A 3 óra az telepített légvédelem szintje. Ami ma kb. elavultnak tekinthető, ha nem stratégiai fix objektumok védelméről van szó.

    A 8 kerekes platformon levő dolog az már jobban néz ki és hangzik. Viszont az egész móka a sivatagban volt, kristálytiszta időben...
     
    arcas, fip7, fishbed and 1 other person like this.
  19. zsolti

    zsolti Well-Known Member

    Nincs új a nap alatt, ahogy leírtam korábban, drónokra, drón swarmokra a legjobb válasz az EW és az AHEAD a jelenben, a jövőben az energia fegyverek. Amelyek meg egy Harpy/Haroop szintet már legalább elérnek, pláne a Predator/Reaper/GlobalHawk kategóriások, meg zsíros és nem túl nehéz célpontok bármelyik csapatlégvédelmi rendszernek. A GlobalHawk meg annyiba kerül, hogy a legdrágább honi légvédelmi rendszer rakétával is bőven költséghatékonyan leküzdhető.
    A drónok épp azért ahogy kb. pár éve leírtam, egy új és színes eleme a modern csatatereknek, meg van a helyük és a szerepük a legkisebbtől a legnagyobbig, azt én nem gondolnám hogy lelépnék a többi eszközt, és önmagukban forradalmasítanak mindent, teljesen átszabják a modern hadviselést, mivel még mielőtt teljesen elterjednének, már jön rájuk az orvosság.
     
    fip7 and ghostface like this.
  20. molnibalage

    molnibalage Well-Known Member

    A Global Hawk feladata olyan, hogy SAM HMZ-be soha nem szabadna repülnie. Ez egyfajta használati korlát. A GH pont úgy nem repül be SAM HMZ-be, ahogy a B-52 sem. Csak, ha már el van tolva valami.
     
    fishbed likes this.

Ezen oldal megosztása