1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Összefoglaló a légi harcászatról és légvédelmi eszközökről

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - DrStrangelove által indítva @ 2010. szeptember 3..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ha nem tandem akkor semmilyen olyan harckocsi tetejét nem fogja átütni amire akárcsak egy acéllapot csavaroztak előtétpancélnak.És akkor Merkava mk IV-ről T-90SM-ről ne adj isten T-14-rőpl nem is beszélek amik teteje komplett NERA vagy ERA páncélt kapott plusszba.
   
  fip7 likes this.
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Sírnak az oroszok, hogy csak a kinézetük primitív. Nyugati GPS és INS van bennük.
   
 3. emel

  emel Well-Known Member

  Nem bizony, egy drónfelhőből legalább kéttucatnyi drón nem fogja kikerülni a helit, mert inkább nekimegy!! Ha 20 drónba is kerül a helit tömeges ütközésekkel kicsinálni akkor is sokszorosan megérte, és annyi drónnal karambolozva egy helikopternek nem sok esélye van üzemképesen túlélni!!
   
  molnibalage likes this.
 4. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Dudi

  Meg a nem tandem harciresz is atuti az 500mm elotet nelkul. A tandem fej meg aktiv elotettel egyutt uti at es az egeszkevesebb 1000 grammnal !!!

  Ja esa T-72 sen a tandem fej jetje alul jott ki!!! Szerintedmilyen elotetpancel lenne akkor eleg neki ha nem volt eleg a teopancel 2meterre a fenekpanceltol!!!???
   
 5. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Háát tulajdonképpen a Saabnak már egy ideje van egy dedikált rendszere.
  Ez tulajdonképpen a Giraffe rendszer okosítása. Szoftveresen analizálja a repülő testek mozgását, és a jellemzői alapján dönti el, hogy potenciális célpont-e, vagy csak madár/raj
   
 6. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Valamit mondaniuk kell. Amugy az egesz dron egy a kereskedelmi forgalomban megveheto (99%) ban kinai alkatreszekbol van osszerakva. Szamukra az is nyugati ami annyit jelent hogy fejlett.
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Senki nem mondta,hogy a nem tandemfejet megfogja egy 10mm-es acéllap 20cm-re a 30mm-es főpancéltól?Ha meg ERA akkor nincs miről beszélni mert 50.0000mm-es átütést is ellehetetlenít.

  No meg T-72?Ne nevettesd már ki magad ez olyan mintha egy 50 éves hajóval példálóznál,hogy nem jó a védelme a mai fegyverek ellen...
   
 8. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  dudi

  Ott a video. A 40 mm es harciresz atutotte a tetopancelt ugy hogy attol cca 500 mm re indult be es a tetopancelt a legszerencsetlenebb helyen a buvonyilas peremen talalta el az az igy cca 10 cm es lett a tetopancel a'la elotetpancel. Ezutan a jet atment akuzdoteren mint fos a liban ules es cca 2 meter tacvolsag ( eleg legresnek szamit 2meter???|) majd a fenekpancelt is atutotte ami szerintem lehet vagy 30-50 mm es.

  Roviden ha atutotte a 100 mm es tetot majd az attol 2meterrelevo cca 30-50 mm es feneklemezt akkormit csinalna a 10 mm es elolapoddal 30 cm re a pancelodtol? Megmondom ! BUNKO MODJAN VISELKEDNE> AZ AZ MEG CSAK NEM IS KOSZONNE NEKI.UGY MENNE AT RAJTA..

  dudi rossz hirem van. A hon ahitott es mcsak evek mulva megerkezocsili vili harckocsik es esetleges IFV-k mar most akurvagyors elavulas utjan vannak.
   
  gacsat likes this.
 9. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Meg annyi hogy 15 eves teszten az 510 mm es pancelt is atutottek. Azert ez mar az M1 Leo2 teopanceljanak is a tobbszorose. Esez15 eve volt!!!1
   
 10. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  dudi nem kell hogy higyjel nekem csak nezd meg a videot es probaldmeg ne mondogatni hogy "ilyen allat nincs is"
   
 11. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Attol függ,milyen dron.Egy kis qvadkopter aligha gyorsabb,és aligha birja a heli légrvényét.Nyilván nem minden dronnal szemben alkalmazható eljárás,de egy max 150el menő minidronnal szemben miértis nem?De tovább megyek.Heli távolságot tartva repül a dronraj elött,és a DIRCM segitségével sorban égeti ki az optikájukat.Softver kérdése.Ugyanezt megcsinálhatja egy dron is.Az AI már miért is csak a dronrajt segithetné?Védekezést miért is nem?Védelem még knnyebb helyzetben is van.Egy repülő dronnak aligha van alakmásitó álcázása
   
 12. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  rudi likes this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 14. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  fip7 likes this.
 15. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ha már drón a téma :)
   
  gacsat likes this.
 16. rudi

  rudi Well-Known Member

  Török swarm
  Érdemes nézni hányféle szenzor van a drónokon!
   
  arcas and molnibalage like this.
 17. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  fip7 and molnibalage like this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Sajnos az nem derül ki, hogy mekkora felhők és mekkora időközzel és éppen mozgásban vagy statikusan ülő egységeknél. Az egyiknél a 3 órás (!) üzembe helyezés a vicckategória határát súrolja, amikor repcsik ellen 50+ éve a 2K12M Kub tudott 5 percet. Kb. ez a csapatlégvédelem. A 3 óra az telepített légvédelem szintje. Ami ma kb. elavultnak tekinthető, ha nem stratégiai fix objektumok védelméről van szó.

  A 8 kerekes platformon levő dolog az már jobban néz ki és hangzik. Viszont az egész móka a sivatagban volt, kristálytiszta időben...
   
  arcas, fip7, fishbed and 1 other person like this.
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nincs új a nap alatt, ahogy leírtam korábban, drónokra, drón swarmokra a legjobb válasz az EW és az AHEAD a jelenben, a jövőben az energia fegyverek. Amelyek meg egy Harpy/Haroop szintet már legalább elérnek, pláne a Predator/Reaper/GlobalHawk kategóriások, meg zsíros és nem túl nehéz célpontok bármelyik csapatlégvédelmi rendszernek. A GlobalHawk meg annyiba kerül, hogy a legdrágább honi légvédelmi rendszer rakétával is bőven költséghatékonyan leküzdhető.
  A drónok épp azért ahogy kb. pár éve leírtam, egy új és színes eleme a modern csatatereknek, meg van a helyük és a szerepük a legkisebbtől a legnagyobbig, azt én nem gondolnám hogy lelépnék a többi eszközt, és önmagukban forradalmasítanak mindent, teljesen átszabják a modern hadviselést, mivel még mielőtt teljesen elterjednének, már jön rájuk az orvosság.
   
  fip7 and ghostface like this.
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A Global Hawk feladata olyan, hogy SAM HMZ-be soha nem szabadna repülnie. Ez egyfajta használati korlát. A GH pont úgy nem repül be SAM HMZ-be, ahogy a B-52 sem. Csak, ha már el van tolva valami.
   
  fishbed likes this.

Ezen oldal megosztása