1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Összefoglaló a légi harcászatról és légvédelmi eszközökről

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - DrStrangelove által indítva @ 2010. szeptember 3..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Komoly esély van rá, hogy karácsonyig nem tudom azzal a tartalommal megírni, amit terveztem. A közösség akkor is szeretné olvasni, ha mondjuk 10-20-30 oldal "hiányozna" belőle? Néhány héttel vagy hónappal később azokat is hozzáírhatom. Vagy inkább megvárjátok és legyen egyben kiadva az egész egy frissítéssel?
   
 2. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Én örülnék neki így is, a többit majd hozzáolvassuk. :D
   
 3. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Én inkább egyben szeretném.
   
 4. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Tőlem jöhet most is! mire elolvasom jöhet az update!
   
 5. fishbed

  fishbed Well-Known Member

  Csak ne szappanopera hosszúságra legyen elnyújtva:)
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem tervezem, de a kommentek fényében akkor, ha nem tudom befejezni a tervek szerint, akkor le fogom zárni ott, ahol éppen tartok.
   
  Pocok75, arbalest and fishbed like this.
 7. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Nyilván mindig lenne-lesz majd hozzátennivaló... Szóval szerintem rajtad áll, milyen tartalommal akarod kiadni, mivel ennél te elégedett. :) Pár hónap nyilván nem számít (legalábbis nekem), de túl sokáig sem érdemes húzni, mert akkor a végtelenbe nyúlik majd. És időnként, amikor lesz időd/kedved, frissítheted is az új infók szerint.
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Azért ezt egy ideig nem kell majd frissíteni. 350 oldalnál biztosan hosszabb lesz. ;)
   
  fishbed and wolfram like this.
 9. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  :O
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ja, + mellékletek... ;)
   
  wolfram likes this.
 11. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  [​IMG]
  Akkor kezdenek igazzá válni a könyvben leírtak :)
   
  Tcat, Luthero, misinator and 3 others like this.
 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Azér' igyekezz vele Molni, mert már olvasnám, nem akarok 2017-ig hülye maradni! :)

  Na de komolyan: ezer köszönet Molni az összefoglaló írásáért, részemről szívesen olvasnám Karácsonyig akkor is, ha még hiányoznak belőle részek (úgy sem tudom mind elolvasni egyszerre).
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Jelenleg két és és fék fő fejezetnek a vége nincs befejezve.
  • Honi légvédelmi rendszerek (nyugaton Patriot + HAWK összesen, de az utóbbiról nem sokat tudok....) Itt néhány üzemmód is ismertetve lesz a harcászati hatásuk miatt az Sz-75/125/200-nál.
  • Csapat légvédelmén az eszközök rövid bemutatása hogy a mennyiség mellett látszódjon a minőség is és abból a képességek.
  • Hajófedélzeti légvédelmi rendszerek (ez nem lesz túl hozzú, mert szovjet oldalon hála istennek átfedés van, a nyugati rendszereket nem részletezem túl, csak egy picit az AEGIS-t, de az ős rendszerekről amúgy sem tudok szinte semmit. Pedig érdekelne, de se forrásom se időm.)
  • A levegő-föld fegyverzet fejezetet ki kell egészíteni, ahhoz sem nyúltam még. Az annyira nem lesz nehéz talán.
  • A SAM rendszerek éles bevetéseinek tapasztalatiról legalább egy rövid részt. Vietnám általánosan és 1972 LIn II, 1973 (JK), 1982 (Falkland + 5. A-I), 1986 (Líbia), 1991 (SV) és 1999 (AF). Kb. ezek a konfliktusok jönnek szóba.
  Ha ezek beleférnének az már jó lenne...

  Ami idő hiányában lehet, hogy nem lesz annyira updatelve/leírva, csak később.
  • Papíron levő képességek vs. realizálódás és költségek. Hogyan is lesz egy "darab vasból" képesség egy gépet nézve és aztán rendszerszinten. Ez a generációs besorolás mellé érkezne.
  • TVC vs nem TVC belekülne, mert fontosnak érzem ezt a n+1-ik "szupermanőverezhetőség" után, mert nekem az jött le, hogy a többség nagyon nem érti.
  • A jelenlegi utolsó fejezetet át kellene dolgozni és inkább egy csomó videó kéne, de fizikai képtelenségnek tűnik addig legyártani mindent. Ha át tudnám írni más az is jó lenne. Ez a rész nagyon régi és olyan, amilyen...
  Annyi szabadságom maradt, hogy karácsony előtt is lesz négy szabad hétfőn, de a lektoroknak is van életük. Ezért van a nagy dilemma, hogy akkor mi legyen. A többség ilyen hosszú anyagot csak ünnepek idején tud olvasni.

  Meg néha a formázással kell szívni. Fogalmam sincs miért, de pl. most azt csinálta a Word, hogy merő huncutságból egy rakás második szintű fejezetet letolt 3. szintre és átformázta... Imádom, mikor maga a szövegszerkesztő ilyenekkel szivat...
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az ilyen képek meg erősen megzavarják koncentrációmat.... :D
   
 15. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az belekerülhet a Falklandos részbe,hogy csupán az európai NATO flották mire mentek volna a 80-as években az szovjet haditengerészeti légierővel szemben?Az ért érdekelne mert a ROYAL NAVY mint a 2. legerősebb flotta akárhogy is nézem lebőgött pár eléggé korlátozott(főleg a nagy távolság és a kevés fegyverzet elsősorban az Exocetek kis száma miatt)Mirageal szemben.Mi lett volna ha egy század haditengerészeti SZU-24 van ott a ráljuk integrált ASM-ekkel?
   
  fip7 likes this.
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Bár akkoriban még nem állt rendelkezésre a H-31A csak a H-59 amivel elméletileg támadhatóak hajók is és sebességben sem sokkal marrad el az Exocettől.Vagy próbálkozhattak volna egy H-58-as sorozattal és ha sikerül kiütni a hajófedélzeti radarokat akkor előkerülhettek volna a hagyományos bombák(mint ahogy az argentinok is tették csak ők nem tudták a bombázás előtt részben vagy egészében semlegesíteni az angol légvédelmet radargyilkos rakéták híján).
   
 17. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Egy kis koncentrálóképesség-edző videó :D:D

   
  Luthero likes this.
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Olvasgattam az rbs23 ról és van egy 72 es alvazra szerelt változat 8 rakétával.A pzl lora is ugyebár 72esre szerelt és a kettőnek ugyanaz az eicsson radarja van mind két rendszer képes link16 ra.
  A Kérdésem az lenne hogyha a két rendszert egyesítésének milyen kepesegei lennének.
  És hogy az ADATS rendszert érdemes lenne e integrálni a rendszerbe az rbs70 helyett? Vagy mellett? Csak mert így egy kvázi potens csapat illetve objektum légvédelmi rendszert kapnánk... és mi lenne ha UMKHONTO er-ir és R dél afrikai 30-60 km s raketajat is integralnank a rendszerbe egy tavolfelderito radarral.
  Vajon mennyire lenne jo rendszer (mert fuggetlen rendszer)
   
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Bocs nem ide akart menni...
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Szétcincálták volna őket, ez tény. Viszont egy NATO vs VSz háborúban nem önállóan tevékenykedett volna a US Navy hanem a CSG-g részeként ASW kapacitást adtak volna. Falklandnál azért történt ami, mert nem arra használták a hajókat, amire tervezték őket.

  1982-ben H-59 sem volt még rendszerben...
   

Ezen oldal megosztása