1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Összefoglaló a légi harcászatról és légvédelmi eszközökről

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - DrStrangelove által indítva @ 2010. szeptember 3..

 1. arcas

  arcas Well-Known Member

  :D:D:D
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Erről is cikket akartam írni, de megelőzött a videó.

  ű

  Viszont....
  Kisebb drónokkal ma? Hmhmhmh...
  A vérszállítós videón láthattuk, hogy cm pontossággal képesek ma kábeleket elkapni UAV-k adott feltételek esetén. A dokkolás ezzel megoldható lenne,

  Minél kisebb egy gép annál hangsúlyosabb az, ha nem kell bele pilóta.
   
  Hegylakó and antigonosz like this.
 4. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Aztán jött az ominózus RQ-170 eset....
  Nekem nem úgy tűnik, hogy magukra akarják hagyni ezeket a gépeket - ahogy nézem annyira félnek attól, hogy átveszik ezek felett az irányítást, hogy direktr ember vezette vadászokhoz akarják rendelni őket (Loyal wingman asszem), hogy direktbe felügyelve legyenek. Az AI vezeti őket, de az ember felügyeli az egészet.

  Na most a 747 nem mehet el addig az ellenség fölé, mínt egy F-35, bár tény, hogy szállítóként teljesen megállná a helyét.... csak ott a baj, hogy az USAF már az AWACS/tankereit is félti a jövőben, nem tudom akarnának-e még egy ilyen gépet őrizgetni (az E-10 ugye ezért lett visszamondva, pedig kaptak volna rá pénzt).

  Bár tény, hogy sok üzemanyagot takaríthat meg, de szerintem leoldható külső üzemanyagtartályokkal ezt az UCAV is megcsinálja (ellenséges légtér előtt ledobja, addig meg a 747 sem menne el).

  (A hordozott UAVok terén a jövő inkább a szuperkicsi drónoké - legalábbis a nagyobb vadászok védelmét saját kis drónfelhővel oldanák meg ellenséges raksik ellen a 6.th gen koncepcióban. Vagyis az ötlet tök jó, de inkább a taktikai gépeken meg a bombázókon. Ez valahogy sehová sem fér be, amolyan YAL-1.)
   
  Hegylakó likes this.
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Google Earth 3D rendering of PAC-3 missile site in Tokyo

  [​IMG]


  Some of Taiwan’s surface-to-air missile sites and other military installations have been rendered in 3D on Google Earth.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 7. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  A Debreceni radar század volt meg 3D-ben a Gugli Earth-ön...

  [​IMG]
   
 8. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Viszont ha jól értem sokkal gyorsabb a reakcióideje mint egy klasszikus hordozónak (hajó) és tengerhez sincs kötve. Gondolom nem Peking, vagy felett Moszkva felett repkedne, és kisebb konfliktusokban egy hordozó kitelepülésénél lényegesen olcsóbb megoldás is lehetne. Egy akcióhoz légi támogatást adni pont elég lehet, méghozzá gyorsan és relatíve olcsóbban.
  Szerintem "un hagyományos" háborúban nyilván lesznek földi támaszpontok, megy a flotta a hordozókkal, stb. Ez helyi akcióknál nyújthatna segítséget, ráadásul piszok gyorsan (most az akció tervezésének és előkészületeinek reakcióidejére gondolok).
   

Ezen oldal megosztása