1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Összefoglaló a légi harcászatról és légvédelmi eszközökről

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - DrStrangelove által indítva @ 2010. szeptember 3..

 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Azert itt tobb kerdes merul fel bennem mint az hogy a gh hogyhogy nem tudja megvedeni magat miert nincs rajta csali toltet vagy zavaro pod a gephez esetleg beepitett zavaras. Vagy ezek hatekomysaga...

  A p8 szerepelt itt le szerintem es nem a gh ami egy uav semmi tobb es az iraniaknak talan van is mar a hangarba darabokba...

  Vagy az iraniak teljesitettek tul /amit en regota irok itt hogy attol hogy a formatervezoik nem a legvagyanyabb formakat tervezik meg lehet hatasos az eszkoz./
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ha kapja az adatokat, már észlelhető. ha Global Hawk szép egyenesen repül (miért is tenne mást?) Optikai célzással szépen elé céloznak, és a vezérlést csak a végfázisban kapcsolják be.
   
 3. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Aki nem tud egy repülőgépet megtervezni, az aligha teljesítheti túl azt, aki tud. Néha túljárhat az eszén.
   
 4. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ez oke /es ugye ha igy volt az iraniak bizonyitottak hogy valoban elol jarnak elektrooptika teren /amit egyebkent majd mindenhez hozzacsapnak mar./ de a p8 hogy hogy nem eszlelte mind ezt? Lehet hogy fals adatokat kapott? Vagy valamivel elnyomtak a dolgot?

  Miert ne jarhatna tul az eszen attol hogy nem tudok teszem azt egy mezpergetot tervezni nem zarja ki azt hogy meztermelesbe hatalmas hozamokat erjek el... :) attol hogy nem tudnak repulogept tervezni legrakot meg tudhatnak plane ha legoznak masolnak es segitseget kapnak innen onnan./es ne feledjuk el mind a keleti mind a nyugati mind a tavvolkeleti mind az europai es meg az afrikai rendszereket is ismerik es hasznaljak./van honnan meriteni./
   
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A fent vázolt esetben nem volt mit érzékelni. Csak az utolsó öt másodpercben.
   
 6. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ezt mondtam én is. Legfeljebb túljárhat az eszükön. Esély sincs rá, hogy technológiában felérjenek az amerikaiak bokájáig. Az oroszok is csak a derekukig érnek.
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez miből következik? A P-8 ASW és nem SOJ/EW gép.

  Teljesen mindegy, egy ilyen gép manőverező képessége a szükségeshez képest nulla.

  Igazából teljesen mindegy. Egy Buk szintű rakétát egy vadászgép tud csak kimanőverezni. Nem kell összehasonlítani a kettőt, csak érzékeltetni akartam a kategóriát. A rakéta ellen semmit nem tud tenni a GH kinematikailag.

  Melyik részét nem érted annak, hogy a P-8 az ASW? Honnan veszed, hogy ott volt? Vagy jó helyen volt? Vagy, hogy bármit tehetett volna...? Miféle légvárak ezek..:?

  Mi van...? Mi az élen járás abban, hogy követnek egy majdnem B737-es méretű gépet néhány tucat km-ről? Bakker erre 50+ éve a kutyaólas Dvina képes volt tiszta időben nemhogy a Volhov.

  Hogy az OPTIKAI rendszer használatát, ami passzív hogyan kéne érzékelni, azt kifejtenéd..?

  Basszus hová süllyed már megint a színvonal...?
   
  angelsoul and dudi like this.
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Köszi.
   
 9. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ja hogy te nem olvastad a hirt. Egy p8 assal volt ott a gh. Val.
  Igen a p8 asw elsosorban +elint +signit kepessegekkel amik igye elengedhetetlen kepesegek...
  Nem az a lenyeg hogy ki tudna e manoverezni hanem az hogy meg e probalta mert ha meg se probalta nem erzekeltek a raketat.
  Igen az 50 eves rendszereken is volt optikai felderitesi es ravezetesi kepeseg. /a mai nyugatiakon memmyin van ilyen?./ nem is olyan elavult egy buk /kub hatotavu rendszer eseteben ilyennel is kiegesziteni... /ha nekik van a masiknak nincs akkor elorebbjarnak e teren./ es ne gyere azzal hogy tehetnenek ha akarnanak mert te ilyenkor azzal szoktal jonni hogy de nincs rendszerbe tehat olyan mintha nem is lenne...
   
 10. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Vagy ugy gondolod a p8 tengeralatjarora vadaszott a tersegbe? Vagy az amcsik ugy voltak kuldjuk be egy krossmotort az f1 es autok koze mert nem oda valo csak ez van keznel?
   
 11. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ha a p 8 nem erzekelte a raketat huszonx harminc x km rol az ugye tudod hogy azt jelenti hogy egy vadasz se erzekelne? Ergo van egy olyan rendszeruk ami bar nem nagy szammal lett tuningolva megis hatasos amit sokan nem hasznalnak ergo elorebb jarnak... /mert mind szoktad volt mondani egy dolog hogy kepesek ra es egy masik hogy nem alkalmazzak./vagy hasonlok./
   
 12. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Van egy szabadfolyasu mezszaritom /egy hordora aplikalhato csokiszokokut./ a csokiszokokut letezik mas formaju mezszaritok is leteznek /nem csobogtatosak kavarosak levego aramoltatosak./ nagy gyartoktol... De akinek nincs nagy gyartotol valoja annal en mezszaritas reren fejlettebb vagyok pedig csak egy csokiszokokutam van...
   
 13. comandante

  comandante Well-Known Member

  Hát csak azért említettem a dolgot mert a net szerint a gh nem egyszerű drón. Egyes címkék szerint olyan elektronika van benne ami érzékeli és értékeli a környezetét és csak megfelelő esetben dönt a manőverröl. Ez mintha nem igazán jött volna össze. Azért egy ilyen szent tehén nem fogyó eszköz.
   
 14. comandante

  comandante Well-Known Member

  Tehát veszélytelennek ítélte az útvonalat. A gépi eszével, aztán a kezelő milyen parancsot adott esetleg ki tudja lehet voltak magasabb szempontok.
   
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az biztos hogy nem fogyó eszköznek tervezték, mivel horror drága. Tuti hogy érzékeny elektronikával van csurig rakva, mivel más nem indokolná ezt az igen magas árat.
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igen, felderítő és nem önvédelmivel. Másfelől mivel nagy és kevés készült belőle, ezért a fajlagos ára magas marad. A GH feladata egy konfliktus elején a szétrajzó erők felderítése és szemmel tartása nagy távolságból vagy egyéb békeidős van nem SAM által lefedett területeken dolgozás.

  Annak is melyik részét nehéz megérteni, hogy még az elektronikai hadviselés őskorában is kb. alig néhány hónapos volt az az időszak, amikor az EW önmagában negált egy SAM-et? Tisztán EW-vel az utóbbi 50 év történelmét nézve soha nem tudtak megvédeni vadászgépeket és bombázókat. Ergo te telirakhatod mindennel a GH-t manőverezőképesség híján annyit ér, mint halottnak a csók. Ezért van az, hogy a SOJ gépek nagy távolságról biztosítják a vadászokat és más támadó gépeket.

  Tessék megnézni a Lin II B-52 veszteségeit és a harcászati vadászok elleni Dvina eredményességet. Izé...
  Pedig a B-52-ők előtt volt chaff felő, SOJ gépek és SEAD is a kor szintjén. A teljes vietnámi átlag volt a HTÖ részében olvasható. A Lin II alatt valami 15-20% körül volt a B-52 elleni sikeresség, hiába volt rajtuk is zavaró berendezés.
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 18. Cifu

  Cifu Well-Known Member

 19. comandante

  comandante Well-Known Member

  Igen és az irániakat azért érdekli mert főleg őket lövik vele . A probléma az hogy a S300 kevés a hordozó lelövéséhez az S400 csak az orosz csapatokat vigyázza. Maga a fegyver elég kemény célpont mert kicsi és gyors. Egy gép általában 2 darabot hordoz. Az S400 egyébként képes lenne elfogni a hordozót mert indításkor felemelkedik az iráni szakok szerint , akik szerintem nem átlagos fórumozók hanem katonák.
   
  fishbed likes this.
 20. comandante

  comandante Well-Known Member

  Ja a GPS zavarásra érzéketlen. Úgy tűnik csak fix célpont ellen hatásos. Ezért az irániak gyakorta áttelepülnek, de ez nem mindíg lehetséges.
   

Ezen oldal megosztása