1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Új fejlesztésű tüzérségi eszközök

Diskurzus a(z) 'Tüzérség, nehézfegyverzet, egyéb taktikai fegyvere' témában - ijasz által indítva @ 2014. február 7..

 1. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  A zlj közvetlen támogatás és a rakétás tüzérség kissé más terület, azért nem vettem ide. Teljesen igaz, hogy nagy szükség van rájuk. Az AMOS-t és Lynx-et én is szívesen látnám.

  Az M777 nagy előnyét a súlyában és kezelhetőségében látom. kb.1.5- 2 t-val könnyebb a D-20-nál is. Gyakorlatilag korlátozás nélkül vontatható. Ha a vontató bedöglik, nem kell kivonni az egész löveget, csak egy vonóhoroggal felszerelt teherautó kell annak pótlására. A max. lőtáv, a csőemelkedés képességei megfelelnek a feladatnak. Nagyobb mennyiségben beszerezhető az önjáróknál, tehát nagyobb területet lehet lefedni velük. Az ellenségnek se lesznek mindenhol önjárói. A szárnyak és a mélység biztosítására még támadó műveletekben is alkalmazható. Könnyű kiképezni rá a kezelőszemélyzetet. Sok előnye van és a kategóriájában csak a kínai AH4 a konkurencia.
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 3. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Magam részéröl a messzehordó tüzérség és a Hosta/AMOS jellegű rendszerek közé még szerveznék egy szintet,mint dd szintű tüzérség.Sorozatvetőket is hasonlóan több szinten gondolnám rendszeresiteni.Még zl szintre is keresnék valamiféle knnyű tipust.
  Sőt,talán követném az amikat,és egy 105milis löveget is szerveznék a zl szintre.(mondjuk 6 120milis av+2 105löveg+2 sorozatvető)
  Nagy problémának gondolom a kazettás fejrészeket tiltó egyezményhez való csatlakozásunk.Ki kéne lépni belőle.
  Nem hiszem,hgogy számunkra az M777/AH4 tömegesen szükséges lenne.Mikor azzal számolnak,hogy tüzmegnyitás után 2percen belül el kell hagyni a tüzelőállást,egy ilyen lassú tűzütemű és vontatott taracknak nem látom sok hasznát.Missziós feladatokra,ahol nem kell ellenséges komoly tüzérségtöl(légierőtöl) tartani,egy üteg,max osztály.
   
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member

 5. boki

  boki Well-Known Member

  2Sz43 "Malva" 152mm BAZ alvázon

  [​IMG]
   

Ezen oldal megosztása