1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Űrbéli természeti események elleni védekezés

Diskurzus a(z) 'Stratégiai fegyverek és az űrhadviselés' témában - tallking által indítva @ 2013. február 15..

 1. tallking

  tallking New Member

  Ma egy meteorit csapódott be Cseljabinszk városába, Oroszországban,  egy kisebb üzem tetejét beomlasztva.
   
 2. joker

  joker Well-Known Member

  Itt a Biztonságpolitikán belül most, hogy van "Meteoritbecsapódás" is, meg szeretném kérdezni, hogy mikor lesz "Buszbalesetek" meg "Kutyatámadások" esetleg a "Börtöntusolóban ne ejtsd le a szappant" topik. A fórum jó ötlet volt, de mindennek nem kell fórumtéma, elsősorban mert nem ide tartozik, továbbá meg a sok téma felaprózza a fórumot és nem lehet majd eligazodni. Inkább ha kell akkor rugalmasan kezelve a meglévő témákba kellene írogatni haditechnikai vagy valamilyen szinten ahoz kapcsolódó hozzászólásokat.
   
 3. tallking

  tallking New Member

  joker: a meteoritok felderítése és az esetleges kivédésükre  irányuló cselekvés szerintem haditechnikai téma. Az űr és légiipari komplexumok foglalkoznak ezen módszerek és eszközök fejlesztésével. Amivel a NASA rendelkezik, a holdjárótól a hordozórakétáig és Hubbleig mind olyan nevekhez köthető mint a Grumman, Lockheed stb.
   
 4. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Topik átnevezve és az Ált. haditech fórumba helyezve, hogy pusztán haditechnikai oldalról vizsgálgathassuk a témát.
   
 5. luperator

  luperator Well-Known Member

  Érdekes lett a cím. [​IMG]

   

  Maga a topiknak lehetne létjogosultsága. Mondjuk ide gyűjteni mindent, ami a világegyetemből érkező fenyegetést hivatott elhárítani. Nem csak természeti, hanem mesterséges objektumok esetében is. Pl. a műholdak elleni rendszerek. S az Armageddon-t se felejtsük el. [​IMG]
   
 6. varga dima

  varga dima Well-Known Member

  .....megvan a tettes:

   

  http://www.youtube.com/watch?v=RHcayi4bq0Y
   
 7. joker

  joker Well-Known Member

  Azt hiszem túlreagáltam a dolgot, amit ti is túlreagáltatiok :) Legközelebb csak annyt írok egy ilyenre, hogy: ez mehetett volna az "Oroszország" topikba is.
   
 8. tallking

  tallking New Member

  Amúgy lehet hogy ha Amerikában történik akkor ez "terrortámadás" lett volna és egy újabb, mondjuk Irán elleni, háború küszöbén álltunk volna.
   
 9. Montezuma

  Montezuma New Member

  Szia Mindenkinek.

  Hát igen, lássuk be, mostanában történnek furcsa dolgok. Nem lehetetlen dolgok ezek, mondott már le pápa is meg csapódott be meteorit is, de én a magam részéről azért sűrűnek látom ezt a hetet is.

  Szóval visszatérve erre a kis minapi accidentre Oroszhonban eszembe jutott egy tuti jó konteó![​IMG] Előre szólok, ha bármely más oldalon fogjátok ezt az ötletet olvasni, akkor légyszi szóljatok, mert plágiumért tuti beperlem őket!

  A minap az USA nem hivatalosan elszólta magát, hogy tovább szeretné csökkenteni a hadrendben tartott nukleáris robbanófejeinek a számát akár úgy is, ha az oroszok nem követik őket.

  http://kulfold.ma.hu/tart/cikk/b/0/161434/1/kulfold/Washington_kesz_csokkenteni_atomfegyverkeszletet_akar_egyoldaluan_is?place=srss

  Oké, no comment.

  Közben Moszkva is fújja tovább a magáét:

  http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_13/Oroszorszagnak-szuksege-van-Amerika-garanciajara-a-raketavedelmet-illetoen/

  Jól van, ez is rendben, pipa, ha lesz közös USA-orosz rakétavédelem, akkor minden oké, ha nem, akkor Moszkva nem csökkent tovább semmit. Tényleg nem új hír, évek óta halljuk ezt is.

  ”Úgy vélem, ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy részesei legyünk a rendszernek” - mondta a külügyi bizottság egy tagja két napja a hír szerint.

  Ma jön a meteoreső, és mint a következő cikkből kiderül, az oroszok nem láttak semmit, az USA sem szólt, mert valószínűleg ők sem látták a Nap irányából közeledő kavicsot - emiatt szükség van egy nemzetközi előrejelző rendszerre. Egyébként igazuk van, tényleg nem ártana.

  http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_15/Egy-elorejelzo-rendszerre-van-szukseg/

  Chuck Hagel - furcsa lépés Washingtonban - írtam egyszer, jegyezzük meg ezt a nevet:

  http://nol.hu/kulfold/nem_tetszik_a_republikanusoknak_obama_vedelmi_minisztere

  Érdekes észrevétel egy csillagásztól:

  http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_15/A-meteorzapornak-semmi-koze-a-Foldhoz-kozeledo-DA14-aszteroidahoz/

  Na fiúk, ezen cikkek után bedobtam a törölközőt és ránéztem még egy oldalra, ahol már tavaly leírták a pápa lemondását (a cikk vissza kereshető) és nézem a fotókat - Nézzétek csak meg ti is, de figyelmesen, főleg a legelsőt!

  http://vilaghelyzete.blogspot.hu/

  Magyarul: jön egy kurva meteorit, amit egyébként senki sem észlel sehonnan előre és se szó se beszéd pofátlanul becsapódik a havas tájban hagyva egy jópofa kis lyukat a földben maga után.

  Aha, hülye meg én vagyok. A hó el sem olvadt a becsapódást követően, ilyen szép és pontos kontúr maradt utána. Igazán udvarias egy meteorit volt ez, nem mondom.

  Vagy inkább előkészületek folynak egy orosz-amerikai közös rakétavédelmi rendszer kiépítésére a színfalak mögött, amit valahogy csak le kell dugni a 7 milliárd "idióta" (-na, ezek vagyunk mi) torkán szerte a világban. Esetleg lesz USA rakétavédelmi rendszer csökkenő amerikai támadóeszközökkel párhuzamosan egy felfejlődő orosz támadó kapacitással egy közös előrejelző rendszerrel, azaz szemekkel.

  Egyetlen "közös szemmel", egyik kézben a pajzs, másikban a kard. [​IMG]

   

  A copyright bejegyezve!

  És bocs mindenkinek, de most én jelzem: ez csak egy konteó. De saját! Nem lenyúlni!

   

   

   
   
 10. joker

  joker Well-Known Member

  Amekkora paranojások az amcsik, biztosan megtámadták volna Iránt, hogy megkeressék a meteorit-vonzásra és irányításra alkalmas tömegpusztító fegyverüket, és ha már ott vannak akkor az olajat is elhozzák.
   
 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Tudtommal ilyen űrbéli katasztrófák elkerülésére Bruce Willist szokták fellőni az űrbe. Rajta kívül nem tuddok semmilyen hatásos módszerről amivel egy ilyen veszélyt hatástalanítani lehetne.
   
 12. boki

  boki Well-Known Member

  Egyébként ezzel a meteorit becsapódással kapcsolatban , olyan hírek keringenek a blogon, hogy a meteoritot  légvédelmi rakétával lottek le (állítólag 50 tonnás volt), Tobb szemtanu szerint robbanás tortént az égen , a videokon is hallani robbanást, Érdekes módon egy szupertitkos létesítményt is megrongált Cseljabinszk alatt, ahol atomtolteteket raktároznak, a teruletet lezárták állandó a sugárzás mérés .....
   
 13. joker

  joker Well-Known Member

  @boki

  Akkor valami rohadt jó légvédelmi rendszerük lehet, mivel ezek általában sokkal gyorsabbak mint egy ICBM, és úgymond leszálló pályán volt, szóval jól megy a célzás, ha tényleg szétlőtték.  Csak épp az elhárító rakétának hiányzik a (füst)nyoma a felvételekről...
   
 14. panoz

  panoz Well-Known Member

  Eeeegen, nem tudom honnan, de valami 54000 km/h érték volt a meteor relatív sebességére hivatkozva. Nincs az a légvédelem ami ezt leszedi, hacsak nem szereztek az oroszok valami masszív lézert. Ilyen gyorsan max. a naprendszert elhagyó űrszondákat indítják böhöm rakétákkal.

  A meteorok szoktak ilyet hogy felrobbannak, mert a külső hatalmas forróság és a belső még hűvösebb mag között feszültség alakul ki és szétpattan mint az üveg. Meg ilyen sebességnél a sűrű Troposzféra is megütheti az a sziklát.
   
 15. panoz

  panoz Well-Known Member

  Bár így utólag, az ASAT fegyver se megy orbitális sebességgel. De elvégre egy műhold pályája ismert napokkal előre, míg ezt észlelhették elméletben maximum percekkel előre.
   
 16. skorzeny

  skorzeny New Member

  Nem gondolnám, hogy bármivel le tudták volna lőni az égről ezt a bármit, viszont nem is látták?

  Ha nem, akkor hogyhogy nem látta a világ egyik vezető katonai hatalmának légvédelme?
   
 17. joker

  joker Well-Known Member

  Lehet ha látták, csak vagy későn, vagy pedig nem láttak benne olyan veszélyt, amiért megérte volna lelőni. Esetleg nem akartak villogni az Sz-500-zal, hogy né ez erre is képes. Elméletileg tökmindegy, hogy menyire lassú az elhárító rakéta a céponthoz képest, mert ha idejében észreveszik és jól kiszámolják a pályáját, akkor tudni fogják, hogy mikor hol lesz és odalőnek és találni fog.
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ne szórakozzunk már, egy több száz vagy ezer tonnás kősziklát semmiféle légvédelmi rakéta nem hatná meg, még egy taktikai atomtöltetű sem igazán...
   
 19. tallking

  tallking New Member

  Miért ne észlelték volna? A mérete van akkora mint egy ICBM visszatérő egységé és ezt  földi telepítésű nagyteljesítményű radarokkal  ezt simán bemérik akár 5000 km távolságról, valamint a plazmaburok tovább  növeli az  RCS-t  és az infralenyomata is brutális. Az ICBM fellövéseket figyelő műholdak pont ilyen infrajelek figyelésére  erre lettek kitalálva. Anno  a 90-es években egy ilyen meteorit az Atlanti óceán fölött robbant szét és Clinton elnököt felköltötték álmából hogy értesítsék, tehát észleleték az egész eseményt.
   
 20. Montezuma

  Montezuma New Member

  "Ha nem, akkor hogyhogy nem látta a világ egyik vezető katonai hatalmának légvédelme?"

  Itt egy orosz katonai szakértő válasza:

  http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_16/Kozmikus-tuzijatek-Cseljabinszkban/

   

   
   

Ezen oldal megosztása