1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Űrhadviselés

Diskurzus a(z) 'Stratégiai fegyverek és az űrhadviselés' témában - Cifu által indítva @ 2018. szeptember 30..

 1. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Ez megteszi?
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Én azt olvastam, hogy az oroszokra gyanakodtak.
   
 3. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Többről is. Volt földi és űrbéli is. Hajókra telepített is.
   
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  Eddig hogy hogy nem telepítettek ilyet az űrbe?
  Hisz lövedékeke már egyenesen az űrből érkeznének a mi durvább lenne

  Project Thor’ came to be during #Vietnam..hundreds of small projectiles from a few thousand feet, ‘Thor’ used large projectiles "rods from god" were bundled (20 feet long, 1 foot in diameter) tungsten rods, dropped from orbit, reaching a speed of up to 10X the speed of sound
  [​IMG]
   
 5. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 6. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  A probléma ott van, hogy ahhoz, hogy a felvázolt képességgel bírjon, rohadt nehéznek kell lennie egy-egy ilyen kinetikus lövedéknek, hozzávetőleg 9 tonnásnak. A becsapódáskor felszabaduló erő nagyjából 11 kT robbanóerőnek felel meg, tehát termonukleáris robbanófejből sokkal kisebb tömeg mellett sokkal nagyobb pusztítóerőt lehetne összehozni. Szóval nagyjából csak annyi előnye lenne a termonukleáris robbanófejekhez képest, hogy az OST-t betű szerint nem sérti. Hátránya? Hát egyetlen ilyen lövedék feljuttatása a világűrbe most nagyjából 30-50 millió dollárba fájna az Egyesült Államoknak (mondjuk ha 2 lövedéket visz fel egy Falcon 9), és akkor még kell a hordozóplatform is. Aztán a világűrben kell összeszerelni az egészet. Szóval macera. A bevetés is "mókás", mert függően a pályájától simán lehet, hogy naponta csak 2-3 alkalommal halad el az indítójármű az adott célterület felett. Más szóval ha globális lefedettséget és 1 órás reakcióidőt szeretnél, akkor nagyjából 20-30 indítójárműre lenne szükséged.

  Az OST tömegpusztító fegyverekre vonatkozik, ez adott esetben nem felel meg a kritériumoknak, így csak az OST szellemiségét sérti, de betű szerint nem szegi meg azt.
   
  fip7, fishbed, Luthero and 4 others like this.
 7. notaricon

  notaricon Well-Known Member

 8. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Ez az OK-1K1, amelynek az oldalára 1987 végén, '88 elején Bajkál név volt odapingálva. Valamikor 1988 májusában lefestették, és Burán-t írtak fel a helyére, és már így járt a világűrben '88 novemberében.
   
  notaricon likes this.
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Eddig a pontig voltam hajlandó bármit is elolvasni amit írtál!Ezennek kiátkozlak eretnekség vádjával(hogy lehet azt mondani,hogy egy X-szárnyú vagy Naboo vadász hülyeség)!!! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:;)
   
  fishbed, Cifu and Pocok75 like this.
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Na de komolyrafordítva a szót.Ha eljutunk oda,hogy hadviselés az űrben akkor kelleni fog valami hajó is amivel az űrből a bolygóra rakod az inváziós erőt azt pedig meg kell védeni.Szóval ha ezt úgy képzeljük el mint egy partraszállást akkor bizony kellenek a "partraszálló" hajókat védő vadászok ha más nem a légkörben de ahhoz meg az kell,hogy az űrben is tudjon közlekedni ez a gép.
   

Ezen oldal megosztása