Hát csak bizonyos értelemben "utód". 1994-ben az elavult 3M8 változatú rakétákat átalakították 9M316M célrepülőgéppé. Exportra is javasolták.
Azt nem értem, hogy miért kérdeznek meg emberek folyamatosan olyan dolgokat, amit három éve ott van egyben a HTÖ-ben.Ezek voltak a levegő szívós raketták?
Az 1Sz12 SzOC mellett a PRV-16 magasságmérő lokátor állomás volt rendszeresítve.
Azt nem értem, hogy miért kérdeznek meg emberek folyamatosan olyan dolgokat, amit három éve ott van egyben a HTÖ-ben.
Csak el kéne olvasni. Azért írtuk...
Úgy látszik feleslegesen...
Nagy tévedés!
![]()
A P40 rádiólokátor állomás (radar) az egy háromkoordinátás (ma háromdimenziósnak mondanánk) rádiólokátor, mert áll
- egy 1RL128D típusú távolságmérő radarból (oldalszög és távolság), amit pongyolán a magyarok (és mások) P40-nek szoktak hívni;
- és egy 1RL132B (PRV16B) típusú magasságmérő radarból (magasság), amit az 1RL128D vezérel (és táplál nem mellékesen).
![]()
Az 1Sz12 az egy felderítő és célmegjelölő lokátor (orosz rövidítéssel SzOC), amit máshoz nem használtak, mint a KRUG-hoz.
A KRUG és KUB ezred/dandár szintjén volt P-40 (1RL128D + 1RL132B [PRV16B]), míg kizárólag a KRUG osztály szintjén az 1Sz12 SzOC.
Érdekes, hogy közben az amerikai nukleáris doktrinában egy percig se kezelték külön a két országot. Ha ment volna az áldás, ment volna mindenhova.Ázsiában a gyorsan mozgó szovjet hadosztályok megsemmisítésére elsősorban a kínai légierő nukleáris fegyverzetű IL-28-as és Tu-16-as bombázói lettek volna alkalmasak. (A ma napig velünk maradt nyugati legendával ellentétben a Q-5-ös nukleáris bombázó változata nem állt hadrendbe, elégtelen hatósugara miatt)
Így a szovjet-kínai határon átözönlő szovjet hadosztályokat első lépésben a négy érintett kínai katonai körzetben települő három kínai IL-28-assal és egy Tu-16-ossal felszerelt repülőhadosztály veszélyeztette volna a hatvanas évek végétől a nyolcvanas évek közepéig, amiket a szovjet KUB és KRUG egységek valószínűleg megettek volna reggelire.
![]()
Csak hogy, mutassak olyat is, ami nem európai KRUG hadszintér.Viszont alakulatok mennyiségét tekintve, gyakran felülmúlja azt!
WUT...?Érdekes, hogy közben az amerikai nukleáris doktrinában egy percig se kezelték külön a két országot. Ha ment volna az áldás, ment volna mindenhova.
Köszönöm a pontosítást, kiegészítést, de ez legyen a legnagyobb tévedésem! Igaz, kissé pongyolán fogalmaztam, mert én úgy értettem, hogy ez a másik lokátor állomás (PRV-16B) volt még rendszeresítve nálunk.Nagy tévedés!
![]()
A P40 rádiólokátor állomás (radar) az egy háromkoordinátás (ma háromdimenziósnak mondanánk) rádiólokátor, mert áll
- egy 1RL128D típusú távolságmérő radarból (oldalszög és távolság), amit pongyolán a magyarok (és mások) P40-nek szoktak hívni;
- és egy 1RL132B (PRV16B) típusú magasságmérő radarból (magasság), amit az 1RL128D vezérel (és táplál nem mellékesen).
![]()
Az 1Sz12 az egy felderítő és célmegjelölő lokátor (orosz rövidítéssel SzOC), amit máshoz nem használtak, mint a KRUG-hoz.
A KRUG és KUB ezred/dandár szintjén volt P-40 (1RL128D + 1RL132B [PRV16B]), míg kizárólag a KRUG osztály szintjén az 1Sz12 SzOC.
Ez mai napig így van. DE fordítva is igaz. Ha nekimennek a jenkik a medvének, a sárkány is tüzet fog okádni a sasra.Érdekes, hogy közben az amerikai nukleáris doktrinában egy percig se kezelték külön a két országot. Ha ment volna az áldás, ment volna mindenhova.
Szovjet tiszt lenni kemény. Nem feje felett, a vállán viszi.Elso kukkra úgy láttam, az uazon is van 2 rakéta, a tisztek feje felett.....![]()