1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

6. generációsnak mondott vadászbombázók

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - Terminator által indítva @ 2013. április 8..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member

 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hát ettől lesz aztán olcsó...
  A videóban szereplő értékek is édeskevesek ezzel egy 20 tonnás gép szubszonikusan átrepülve elérhető az 2400 nm-t, de nem harcolva.

  Az F-22 idején is készül ilyesmi, nem merték használni és visszanézve igazuk volt.
   
 3. rudi

  rudi Well-Known Member

  Egy F-22 tömege üresen 20 tonna - maximum 38 tonna
  A hatótávolsága 1600 nm
  Az új hajtómű 30% hatótáv növekedést ígér, vagyis ca. 2080 nm.
  Szerintem a 2400 nm hatótáv egyáltalán nem elérhetetlen cél.

  Nem tudom milyen projektre gondolsz az F-22 vel kapcsolatban.
  Az ADVENT (ADaptive Versatile ENgine Technology) projekt 2012-ben indult és tudtommal nem kívánják se az F-22-t sem az F-35-öt áthajtóművezni...
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az YF-120 hajtómű változtatható kétáramúsággal bírt.
   
  fip7 and rudi like this.
 5. Roni

  Roni Well-Known Member

  China eyes building next-generation fighter jets by 2035
  via jyotish
  Liu Xuanzun

  2019/2/11

  [​IMG]
  [​IMG]
  A J-20 fighter performs at the 12th China International Aviation and Aerospace Exhibition (Airshow China) in Zhuhai, south China's Guangdong Province, Nov. 11, 2018.

  China will not fall behind in the global race toward sixth-generation fighter jets and is expected to build its own next-generation fighter jets by 2035, said a leading Chinese fighter jet specialist.

  China's sixth-generation fighter will come into being by 2035 or earlier, said Wang Haifeng, a chief architect at Chengdu Aircraft Research and Design Institute who also participated in the development of the J-20 and J-10, reported Ordnance Industry Science Technology, a Xi'an-based periodical on national defense industries, in January.

  Some new features of a sixth-generation fighter jet include the ability to command drones, artificial intelligence and even higher stealth capability through aerodynamic design, the periodical reported.

  New technologies, such as laser, adaptive engines, hypersonic weapons and swarm warfare, might also be part on the new aircraft, Wang said, noting that China will choose some of these features and add others that best suit China's needs.

  France and Germany announced that they will jointly build a next-generation combat jet system, which is expected to be operational by 2040, Reuters reported last week.

  The UK unveiled its sixth-generation fighter jet development program named Tempest in July 2018, and will invite India to join its co-development aircraft program, the Business Standard reported on Friday.

  Other countries including the US, Russia and Japan are also reportedly developing their own sixth-generation fighter jets. Although they remain in the concept stage, the new fighters are likely to emerge in the 2030s or 2040s, the National Interest reported.

  A generation gap means the sixth-generation warplanes would easily top fifth-generation ones including the US' F-22 and China's J-20, analysts said.

  Although China has yet to officially reveal a plan on its next-generation fighter jet, which hardly comes as a surprise as the country seldom announces any in-development weaponry, it may have already started related research and development, a Beijing-based military expert who asked not to be named told the Global Times on Monday.

  "China's tradition is to have one generation in service, a new one in development and a next-generation under study. Now that the J-20 is already in service, the development for a new aircraft is also underway," the expert forecast.

  The generational standards for fighter jets have been defined mainly by Western countries but not future standards, said J-20's chief designer Yang Wei in a China Central Television program, noting that China will design very different aircraft in the future through true innovation.

  China has also constructed a 6,620-ton, 17,000-cubic-meter FL-62 continuous transonic wind tunnel that will be critical in "shaping China's future fighter jet," said a statement released by the Aviation Industry Corporation of China in September.

  http://www.globaltimes.cn/content/1138454.shtml

  #38 Hendrik_2000, Feb 11, 2019
   
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Nemerson likes this.
 7. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Szóval felsorolták pontosan ugyan azokat az elvárásokat, amiket a DARPA is megfogalmazott az USAF igényeiként. Szóról szóra. Persze... nekik is pont ugyan azok az igényeik. Inkább azt látom, hogy az USA aligha nem engedi már őket a technológiák közelébe (adtak nekik pl. komplett heli gyártósorokat), így most már baromira belassultak - nem csoda megint nyitottabbak a ruszkik felé (nekik legalább van egy doktrínájukhoz illesztett követelményrendszerük).

  Új bombázójuk sehol sem volt a nagy vörös parádén, csak a szokásos raksik minden mennyiségben. Ahogy nézem amíg az NGAD protók nincsenek kinn Amerikában, addig ezzel sehol nem lesz előrelépés - aztán azonnal megjelennek a kiköpött vagy minimálisan eltérő másolatok mindenhol.

  Addig csak jönnek ezek a ruszkiktól is megszokott hangzatos baromságok. Kikoppant az R&D, mivel részben beérték a nyugatot.
   
 8. Roni

  Roni Well-Known Member

  Nem írnám le azért őket talán az lehet mint a drónok reptetése is . Biztonsági kockázat miatt nem repülhet még proto sem ahol magas rangú emberek vannak egy helyen.
  + A nagy tömeg .

  Hát a ruszkik nagyon jók a gyártásban áá hát hogyne pont az orosz szupergyors gyártás ! :D:D
   
 9. Roni

  Roni Well-Known Member


  És mégis mát vártál volna mi legyen az igényük? Legyen kétszer akkora csak hogy messzebbre repüljön pótosnélkül és még több rakétát bele a lopakodás és a manőverezés kárára? o_O
   
 10. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  A J-20 esetén eléggé más a volt követelmény, látszik rajta. Ott tudták mi a hadszintér, mit tudnak megvalósítani, etc... a gép manőverezőképessége nem elsődeges, a nagyobb teher inkább - az első analízisek szeirint a gép célja az AWACS/Tanker flotta ledarálása egy konfliktuban, nem az amerkiai stílusu ASF konfig. Nekik az kellett, beletették a saját ötleteket/igényeket/*lehetőségeket. Nem is lett belőle egy cttr+v F-22.

  Ellenben ez a nyilatkozat 100%ig megegyezik a feldobott USAF követelményrendszerrel, sehol benne semmi, a saját igények szerinti változás. Pedig a két ország igényei, lehetőségei nem teljesen azonosak. Orosz és amerikai doktrína is mindig eltért így a gépeik is. A kínaiak a lopás ellenére is azért beletették a dolgokba a saját útjukat - lásd J-20. De ez a nyilatkozat egy copypaste, semmi más, erre gondoltam.
   

Ezen oldal megosztása