96К6 Pancir / Pantsir / SA-22 Greyhound (Oroszország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
15 297
35 697
113
Ez így van, viszont neked sem kell csak a légvédelmed van jó esetben, és várod tétlenül a rakétákat, más ellentevékenységekre is van mód. Ez az utolsó előtti védvonal, ezen túl a gépágyú és a megerősítettfedezék/era kazetta van.

Felderítheted honnan jött, megpróbálhatod az indítót kiszedni, az ellenfél logisztikáját támadhatod, az ellenfél hátországát támadhatod, ahogy a zsidók is teszik a hamasszal, nem csak az Iron Dome-ra hagyatkoznak.
A sorozat vetők ellen nem úgy kell harcolni, hogy lelövöd a rakétáit, hanem úgy, hogy kilövöd magát a sorozatvetőt. Csak az meg nehéz műfaj.
Ellenben pansirral sorozatvető rakétákat lelövöldözni anyagilag fenntarthatóbb műfaj, mint a 3 milliós ARH-s rakétákkal 30 ezres iráni drónokra lövöldözni.
Én így látom.
Vannak hátrányai az RPK-s rendszereknek, de a rakéták ára nem tartozik közéjük :)
Persze, ezek nekem is egyértelműek.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
8 286
19 388
113
Azon gondolkozom, hogy miért a Pancír-Sz2-t tették a tetőre, hiszen a Tor-M2KM
JNSKm.jpg

talán alkalmasabb lenne épületek közvetlen légvédelmére, de lehet, hogy a gépágyú megléte fontosabb.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
11 156
20 396
113
Azon gondolkozom, hogy miért a Pancír-Sz2-t tették a tetőre, hiszen a Tor-M2KM
JNSKm.jpg

talán alkalmasabb lenne épületek közvetlen légvédelmére, de lehet, hogy a gépágyú megléte fontosabb.
Talán ez volt elérhető éppen - azért az oroszoknak is véges a légvédelmi kapacitásuk és k. nagy az ország...
Vagy drónok ellen készülnek és arra jobb a gépágyú...
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
11 156
20 396
113
Egy ukrán tábornok szerint azért baromság 20+ emeletes épületek tetejére tenni a Pantsirt, mert a drónok alacsonyan, föld közleben repülnek, épületek között manőverezve. Szóval nincsenek előbbre ezzel az ötlettel...ebben kétségkívül van igazság.
Talán a magasabban repülő Tu-141 ellen érhet valamit, de az már eléggé gáz ha az el tud repülni Moszkva központjáig - bár az Engelsz-bázisra is lejutott valahogy...
 
 • Tetszik
Reactions: gacsat

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
14 451
38 559
113
Nekünk van ilyen kategóriában lv-nk,vagy tervezünk venni?
Ennek mi a nyugati megfelelője?
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
8 286
19 388
113
És nekünk van, vagy lesz légi fölényünk? Érdekes, hogy az oroszok a csapatlégvédelmi lánctalpas verziót nem erőltetik, pedig a Tor mellett inkább annak lenne rációja szerintem.
images_custom_2019_01_1481446438_44.jpg

pwa_list_rect_1280_c32c2032179eba9344e2630d249023ca.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed