1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

9K37/9K317 Buk (SA-11 "Gadfly")

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. boki

  boki Well-Known Member

  BUK-M2E

  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Szép szép tetszik tetszik. Valahol láttam egy táblázatot ahol Tor vagy Silka egységekkel kombinálták. Azt hiszem 3 Tor 6 Buk vagy Kub felállásban + lokátor stb. De most nem találom. Finnország 18 indító járművel rendelkezik pl. És nem sokkal komolyabb ország mint mi. Az a 40-50km hatótávolság amit írnak a 317-esre elég nagy területet fedne le kis hazánkban pl.
   
 4. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Az indiai kollegakkal beszelgetve el el csoppentettek nemi szemelyes velemenyt. Nalluk is van elesloveszet ahol egy uj rendszert vagy hajot vizsgaztatnak. Ilyenre kerult sor pl az INS Shilavik fregattnal is amelyik a Stihl rendszerrel es a BARAK 8 al is rendelkezik.

  Az elesloveszetuknel ket cel volt az egyik az oreg SS-2 STYX szubszonikus raketa amit a merete miatt csak " flying elephant" az az repulo elefantnak hivnak es egy szuperszonikus cel aminek tipusara nem tertek ki.

  A lenyeg hogy a STYX et gond nelkul kapta el a STIHL de a szuperszonikus celokkal foleg tenger, talajszint kozeleben a rendszer komoly gondban volt es ezert kerult rendszeresitesre a BARAK raketa valamint az AK 630 CIWS
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Kuruc71

  Az oroszoknak 9М317М rakéta lesz rajta nem 9M317ME(butított export változat) aktív radar irányíto rendszerrel és megnovelt sebességgel (3000m/sec)
   
 6. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hopszla, ezt javítottam is a hírben. Mindig elfelejtem, hogy ha valami orosz cucc számokból és betűkből álló nevének a végén van egy E betű is, az export verzió :)
   
 7. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Csodalkoznek ha az indiaiak bertek volna egy export butitott verzioval. Komoly penzeket hajlandoak fizatni es kovetelnek is.

  Van infoja valakinek melyik raketa verziot kaptak ?
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Tudtommal 9M317E rakéta van rajta.
  Én úgy tudom, hogy Barak 1 van rajta, nem 8. (a Barak 8 -rol nemrég kotottek szerzodést)
   
 9. danielblack

  danielblack Guest

  Akkor a buk-ban ugyebár beépített lokátor van ugye? Ellenben a Kub-nál ütegenként van egy külön lokátor jármű. Vagy a két egység más célt szolgál? Ezek szerint a buk önálló tevékenységre is képes?
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  danielblack

  A BUK indítójárművön van célravezető lokátor de ezzel csak a rakétákat lehet célravezetni a felderítés ugyan úgy működik mint a KUB-nál.
   
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Titokvédelmi okok miatt akkor sem kaphatják meg az orosz verziót. Az "E" lehet, csak "más"t jelent.
   
 12. boki

  boki Well-Known Member

  Ez egy komplexum:
  [​IMG]
   
 13. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Hatul a felderito radar az IFF el mig az eloterben a parancsnoki jarmu a komunikacios eszkozokkel es kozottuk a raketaindito es celmegvilagito radar.

  Kopakt igen mozgekony egyseg es nem kell vezetekes kapcsolat gondolom hogy komunikaljanak egymas kozott.

  Mint csapatlegvedelem szerintem egy remalom lehet az ellensegnek.
   
 14. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ha jól rémlik a történet, akkor elvileg pont azért került a Buk indítóira is radar, mert a Kubnál ha kilőtték a tűzvezető radart, akkor tehetetlen volt az egész komplexum és onnantól kezdve jött a céllövölde. Az indítókra áthelyezett célmegjelölő radarokkal viszont - ugyan korlátozott mértékben - de önállóan is tud operálni a kilövő egység. Mondjuk ez hozta is magával azt a hátrányt, hogy a rendszer ára "pöppet" több lett.
   
 15. danielblack

  danielblack Guest

  Köszönöm a választ ;-)
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az, hogy aktív radaros lesz azt simán elhiszem. A 9 Mack égésvédi sebességet viszont nem. Ez gépelési hiba...? Vagy van, aki ezt tényleg el is hiszi...? Még 20 km magasságban is elég gyorsan bajba kerülne a rakéta, ha ezt elérné, de a legvicessebb az, hogy hogy a rákba érné el a rakéta...? A '70-es évek vége óta a légiharcrakéták fajlagos impulzus értéke (tömegre vetített teljes imulzus) 20%-ot sem nőtt amennyire rálátásom van. El tudja azt képzelni bárki, hogy egy ~ M3.0 sebességű rakétánál milyen impulzus és tolóerő változás kellene..?
   
 17. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Sem az amik, se a zsidók addig nem támadnak, amig a rádióelektronikai harcot meg nem nyerték. erős a gyanum, hogy mire fölé érne a repülő, nem kommunikálna ott már semmi semmivel.
  Automatán egymásra álló parabolaantennák kellenének.
   
 18. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Szerintem a sebesség elérhető.
  Zeus, with a new 400,000 lbf (1.78 MN) thrust solid-fuel booster, was first test launched during August 1959 and demonstrated a top speed of 8,000 mph (12,875 km/h).
  Vajon tettek valamit a vontatott célok ellen? A szerbek is két találatot értek el két B1esen, de mindkét rakétát becsapta a vontatott csali.
   
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Buk- M3 teszt
  [​IMG]
   
 20. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Idehaza is volt Buk rendszerben, valamelyik szovjet alakulatnál.
   

Ezen oldal megosztása