A haditechnikai cikkek minőségéről...

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 527
34 726
113
Hasonszőrű kollégával beszéltem most a kérdésben az előbb, jó hírei nincsenek, a megoldás nem lesz szép, de áprilisig sem kell várjatok
Ha megnyugtat, engem nem vesztesz el nézettségben. Eddig sem néztem a videóid.
Semmi személyes, csak időhiány és túltelítettség a témában.
iStock-1210582518-scaled.jpg

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 219
32 928
113
Azt is megkérdezhetnéd hogy miért lett vége a Tűzvonalnak...
Az engem is érdekelne, de tippre vszeg Castel behívója miatt
Hát tévedtem, miután kiderült, hogy a Magyar Nemzet-Hír TV duóhoz igazolt át és elvileg saját műsora is lesz

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 219
32 928
113
Na akkor egy személyes rész és helyzetjelentés is legyen most a saját csatornám kapcsán.

Egyrészt az izraeli-ukrán Patriot dealről szóló anyag kijött, alant lehet megtekinteni:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Viszont ahogy észrevettem a legutóbbi 2 saját gyártású videóm a többi Pergőtűzhöz képest dogshit elérést és megtekintési számokat produkált, hiába van esetükben több száz komment, ami elvileg triggerelné az algoritmust szoszi van ez érdekli a népet alapon. A hétfői videónál 56-44 a feliratkozott-nem feliratkozott arány, a mainál 72-28, utóbbi nagyon nem egészséges. Avagy jóval ritkábban ajánlja ki a tartalmat a Youtbober, ami így még a feliratkozottakhoz sem feltétlen jut el.

Gondolom ebben egyrészt az 1 hónapos kényszerpihenőm is szerepet játszott, de ahogy nézem statisztikai szempontból az elérési bázist jelentősen lecsökkentették a feltöltött interjúk. Avagy vagy bizonyos idő, vagy bizonyos számú videó után az elérési értékeket reseteli a rendszer. Míg mondjuk korábban 40K volt a 10/1 pozíció, több alacsonyabb elérésű után ez lecsökken 10-15K-ra és automatikusan alacsonyabb terjesztési kategóriába helyez az algoritmus.

Szóval azt a döntést hoztam, hogy részben az eljárás miatt - nehogy a későbbiekben újra automatikusan triggerelődjön és demonetizáljon megint -, részben az algoritmus megbuherálása miatt amint megérkeznek a zárolt kifizetéseim, úgy a már kirakott interjús szerepléseket biztonsági okokból leszedem. Idővel majd visszatöltögetem őket egy külön erre a célra létrehozott backup csatornára, az eredetik megvannak, szóval nem veszik el semmi. Egyben akkor a fő csatorna akkor csakis kizárólag a Pergőtűz adásoknak maradna meg.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 219
32 928
113
Szóval azt a döntést hoztam, hogy részben az eljárás miatt - nehogy a későbbiekben újra automatikusan triggerelődjön és demonetizáljon megint -, részben az algoritmus megbuherálása miatt amint megérkeznek a zárolt kifizetéseim, úgy a már kirakott interjús szerepléseket biztonsági okokból leszedem. Idővel majd visszatöltögetem őket egy külön erre a célra létrehozott backup csatornára, az eredetik megvannak, szóval nem veszik el semmi. Egyben akkor a fő csatorna akkor csakis kizárólag a Pergőtűz adásoknak maradna meg.
Youtube guruló máni megérkezett, így most az említett videókat is töröltem. Ha minden jól megy és a Monster is segít, akkor terv szerint szerdán jöhet majd új videó

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 527
34 726
113
Na akkor egy személyes rész és helyzetjelentés is legyen most a saját csatornám kapcsán.

Egyrészt az izraeli-ukrán Patriot dealről szóló anyag kijött, alant lehet megtekinteni:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Viszont ahogy észrevettem a legutóbbi 2 saját gyártású videóm a többi Pergőtűzhöz képest dogshit elérést és megtekintési számokat produkált, hiába van esetükben több száz komment, ami elvileg triggerelné az algoritmust szoszi van ez érdekli a népet alapon. A hétfői videónál 56-44 a feliratkozott-nem feliratkozott arány, a mainál 72-28, utóbbi nagyon nem egészséges. Avagy jóval ritkábban ajánlja ki a tartalmat a Youtbober, ami így még a feliratkozottakhoz sem feltétlen jut el.

Gondolom ebben egyrészt az 1 hónapos kényszerpihenőm is szerepet játszott, de ahogy nézem statisztikai szempontból az elérési bázist jelentősen lecsökkentették a feltöltött interjúk. Avagy vagy bizonyos idő, vagy bizonyos számú videó után az elérési értékeket reseteli a rendszer. Míg mondjuk korábban 40K volt a 10/1 pozíció, több alacsonyabb elérésű után ez lecsökken 10-15K-ra és automatikusan alacsonyabb terjesztési kategóriába helyez az algoritmus.

Most megnéztem a vidijód, de csak azért, hogy lássam, van e már új lámpa felszerelve... De legalább reklámblokkolóval, prémium nélkül, kommentálást, lájkot és feliratkozást mellőzve és pontgyűjtő kártyám sincs.

Kevesebb, vagy jobb (vagy mindkettő) a vágás, mint régebben? Az utóbbi videódban kevésbé bántó. Erre szerintem figyelj oda (továbbra is). És talán megpróbálhatnál a kamera mellé tenni valami monitort szövegolvasásra, hogy ne legyen annyi lenézés az asztalra. De hát látjuk, a szakértők ilyen lenézők.

A kommenteket gyomlálod a videók alatt, vagy valós ez az elsöprő körbenyalogatás és fejsimizés?*

*Vagy, ami kézenfekvőbb, vlagyivosztoki bérkommentelők?

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 219
32 928
113
Kevesebb, vagy jobb (vagy mindkettő) a vágás, mint régebben? Az utóbbi videódban kevésbé bántó.
Ez van akkor, mikor több, mint egy évnyi szenvedés után végre hirtelen megszületik a megoldás a hangsáv meg a kép szinkronizálására :D Avagy, ahogyan az informatika topikba írtam egyszerűen csak annyi kellett, hogy ne nevezzem át az eredeti timestamp formátumról a fájlokat és nem csúszik el/borul fel a hangsáv (fasztudja miért van, de műxik). Plusz a vágás is sokkal gyorsabb meg egyszerűbb lett, így az idegrendszerem sem megy rá napokig.

Igaz most a hangerőre kellett 1,5 dB-t (meg néhol többet) ráadjak, mert valamiért most halkabban vette fel, de az már sokkal könnyebb. Az OBS-nek lelke van és néha rosszabb, mintha meglocsolnád egy tetszőleges dél-európai autó biztosítéktábláját
És talán megpróbálhatnál a kamera mellé tenni valami monitort szövegolvasásra, hogy ne legyen annyi lenézés az asztalra.
Na igen ez számomra is egy megoldandó probléma, hogy mégis hogyan vagy milyen módon lehetne, mert eléggé zavaró. Ugyanis most eléggé homemade összelegózott setupból dolgozok, ahol van egy Elgato Ringlight állványos körlámpám (aka szopólámpa) a jobb megvilágítás érdekében (legutóbbi 3 videó pl így lett már felvéve), ami egyrészt jobb a képminőség szempontjából, másrészt viszont mivel a kamera (telefonom) is oda van rögzítve, úgy a korábbiakhoz képest magasabb a felvételi pozíció. A lámpa ugyanis egy 44 centis rögzítőkarral érkezik (satuként felfogatva íróasztalra), amit nem lehet kisebbre venni, külön állványra meg nem akarom állítani, mivel azzal túl távol lenne tőlem a kamera.

Viszont így meg a telefon kamerája kb 51-52 centire van az asztal lapjától. Miután pedig laptopról dolgozok, úgy azt az átmeneti megoldást alkalmazom, hogy baszott vastag könyveket pakolok alá (köszönjük Kissinger), de mint látszik még az így megemelt pozitúra is alacsonynak bizonyul. Viszont túlságosan a laptopot sem tudom megemelni, mert akkor az meg a lámpába és a kamerába lóg bele.

Rendes megoldásként vszeg egy telepromptert kellene vegyek és akkor végig úgy olvashatom fel a szöveget, hogy a kamerába nézek. Csak akkor meg valamilyen kamerát is kell hozzá majd vegyek, mert nem fog odaférni a teleprompter mögé a mostani felállásban a telefon. Ha meg ezeket összeadjuk az jó 260 ezres kiadás, ami jelen helyzetben ilyen megtekintési számok mellett eléggé overkill.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 527
34 726
113
Ez van akkor, mikor több, mint egy évnyi szenvedés után végre hirtelen megszületik a megoldás a hangsáv meg a kép szinkronizálására :D Avagy, ahogyan az informatika topikba írtam egyszerűen csak annyi kellett, hogy ne nevezzem át az eredeti timestamp formátumról a fájlokat és nem csúszik el/borul fel a hangsáv (fasztudja miért van, de műxik). Plusz a vágás is sokkal gyorsabb meg egyszerűbb lett, így az idegrendszerem sem megy rá napokig.

Igaz most a hangerőre kellett 1,5 dB-t (meg néhol többet) ráadjak, mert valamiért most halkabban vette fel, de az már sokkal könnyebb. Az OBS-nek lelke van és néha rosszabb, mintha meglocsolnád egy tetszőleges dél-európai autó biztosítéktábláját

Na igen ez számomra is egy megoldandó probléma, hogy mégis hogyan vagy milyen módon lehetne, mert eléggé zavaró. Ugyanis most eléggé homemade összelegózott setupból dolgozok, ahol van egy Elgato Ringlight állványos körlámpám (aka szopólámpa) a jobb megvilágítás érdekében (legutóbbi 3 videó pl így lett már felvéve), ami egyrészt jobb a képminőség szempontjából, másrészt viszont mivel a kamera (telefonom) is oda van rögzítve, úgy a korábbiakhoz képest magasabb a felvételi pozíció. A lámpa ugyanis egy 44 centis rögzítőkarral érkezik (satuként felfogatva íróasztalra), amit nem lehet kisebbre venni, külön állványra meg nem akarom állítani, mivel azzal túl távol lenne tőlem a kamera.

Viszont így meg a telefon kamerája kb 51-52 centire van az asztal lapjától. Miután pedig laptopról dolgozok, úgy azt az átmeneti megoldást alkalmazom, hogy baszott vastag könyveket pakolok alá (köszönjük Kissinger), de mint látszik még az így megemelt pozitúra is alacsonynak bizonyul. Viszont túlságosan a laptopot sem tudom megemelni, mert akkor az meg a lámpába és a kamerába lóg bele.

Rendes megoldásként vszeg egy telepromptert kellene vegyek és akkor végig úgy olvashatom fel a szöveget, hogy a kamerába nézek. Csak akkor meg valamilyen kamerát is kell hozzá majd vegyek, mert nem fog odaférni a teleprompter mögé a mostani felállásban a telefon. Ha meg ezeket összeadjuk az jó 260 ezres kiadás, ami jelen helyzetben ilyen megtekintési számok mellett eléggé overkill.
És ha esetleg két-három mondatot egyben mondanál el? Kevesebb vágás kellene. :p

Hova még feljebb a hangerőt? Lehet, hogy azért relatív alacsonyabb a nézettséged, mert Denevérekre hangolod.

Végül ha Észak-Koreában nem gáz lenézni, akkor nem olyan nagy probléma.

Bővíteni kellene a tematikát és vagy plusz csatornatagos tartalmakat felrakni, bevételnövelés szempontjából.

(Brezsnyev meg van még?)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby