1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A II. világháború

Diskurzus a(z) 'Hadtörténelem' témában - joker által indítva @ 2015. június 22..

 1. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 2. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://m.origo.hu/tudomany/2020061...ozetben-mint-a-filippinotengeri-csataban.html
  "A második világháború története iránt érdeklődők számára a csendes-óceáni hadszíntér eseményei általában másodlagosnak számítanak az Európában, illetve Észak-Afrikában történt nagy összecsapásokhoz képest. Pedig a világtörténelem valaha volt leghatalmasabb, több mint 260 millió négyzetkilométer kiterjedésű csataterén, a Csendes-óceánon, a Japán Császárság és az Egyesült Államok hadereje között 1941 decembere és 1945 augusztusa között lezajlott gigantikus küzdelem külön fejezetnek számít mind a második világháború históriájában, mind pedig az egyetemes hadtörténetben. Ebben, az európai hadszíntéren zajló hadi eseményektől annyira eltérő grandiózus összecsapásban a hetvenhat éve, 1944. június 19-én elkezdődött, és a történelembe csak Mariana-szigeteki „nagy pulykavadászatként" bevonult filippínó-tengeri csata döntőnek bizonyult a Japán feletti győzelemhez vezető küzdelmek sorában."
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Ma június 22 – én 79 éve annak, hogy a hitleri Németország megtámadta a Szovjetuniót. E ténytől nem lehet elvonatkoztatni, hogy pont most tette közzé a Kreml sajtószolgálata Vlagyimir Putyin orosz államfő írását, amely mélyrehatóan foglalkozik a történet előzményeivel, lefolyásával, és napjainkig tartó utóéletével, melyben tényekkel cáfolja a napjainkban fölerősödött nyugati történelemhamisítási törekvések állításait.

  https://moszkvater.com/osszefogasra...LzIaJm9SSmBLKnQadwVJS6TegiGBwq9EGucCOzAQZqcZI
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Olyan nevetséges mosdatás van benne, hogy sztálin sosem találkozott hitlerrel? Öcsém, ki nem szarja le?

  Sztálin vezetésével a szu a 2. agressszor volt az európai háborúban és a nácikkal karöltve szállta meg Lengyelországot, majd deportálta és végezte ki annak vezető értelmisége egy részét. Fogalmazzunk úgy, hogy a kurva nehéz kimagyarázni azt, hogy egyáltalán mit kerestek Nürnbergi Bíróságban az ítélőszék oldalán. Ja, hogy aztán meg Finnországot támadta meg.

  Ja, meg történelemhasításról beszél, amikor a Szu és vezetőjénél volt szintén gyakorlat a fotókról kiretusálása a kellemetlen személyeknek, miután azoktól megszabadultak?

  Ezt a szennyet tényleg muszáj volt belinkelni...? Mert ezen kívűl ez nyalizással összekapcsolt szerecsenmosdatás.

  Inkább technikai dolgokat posztoljál ne ilyen nem is tudom micsodát.
  Ez a link bárkitől méltatlan lett volna, nemhogy tőled...
   
 5. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Kedves Boki..... Élvezettel nézem az általad közölt képeket és izgalommal olvasom a híreket!
  Sajnos, azonban ismét csak bebizonyosodott, hogy a történelem - sajátos szempontból történő - prezentálása a nagyhatalmak szemében a politikai érdekeik érvényesítésének eszköze csupán, semmi esetre sem egzakt tudomány.
  Se az oroszok, se az amerikaiak, az angolok, pláne a franciák képtelenek elvonatkoztatni attól, hogy a Hitleri Németország, a francói Spanyolország, a Duce Olaszországa, Szálasi Magyarországa, stb. nagyrészt országaik szűklátókörűségének, kapzsiságának következményei.
  Nem felmenteni szeretném a vesztes hatalmakat, ezt szögezzük le. De az, hogy bizonyos szélsőséges eszmék egyáltalán tényezők lehettek Európában, az az I. Vh.-t lezáró "béke" következménye volt. Megspékelve a sztálini Szovjetunió bel- és külpolitikájával, amelyhez képest Hitler kisiskolás. Egyik hatalom sem volt jobb a másiknál.
  Viszont a NYILVÁNOS történelmet a győztesek írják. Ettől az még lehet velejéig hazug.
   
 6. jani22

  jani22 Well-Known Member

  antigonosz and aquarell like this.
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member  És a videó elég jó válasz arra is, hogy miért marhaság az a gyakran felhozott téves marhaság - már ameddig megvolt a sok letárolt hk, amit aztán leírtak az oroszok -, hogy van 10k+ tank, amit be tudnának vetni.

  Van egy fenét. Mert egy harckocsi nem abból áll, hogy beleül 3-4 ember és akkor hajrá...
  El lehet képzelni micsoda személyzeti és műszaki háttér kéne ahhoz, hogy egy ekkora erő elinduljon. Ezen felül egy haderő nem csak harckocsiból áll. Konkrétan a háború felállásban egy gl zl. mag állományában úgy 4:1 arány volt az APC/IFV javára.
   
  Hegylakó likes this.
 8. boki

  boki Well-Known Member


  Az írás a Putyin által megírt írást elemzi, amit a NI is lehozott.
  https://nationalinterest.org/featur...-lessons-75th-anniversary-world-war-ii-162982

  A történészek feladata, hogy egy egységes megitélést kidolgozzanak, természetesen ahhoz meg kell nyitni az érintett országok levéltárait és egyes dokumentumokat fek kellene oldani a titkosítás alól. Az, hogy mi a te személyes véleményed és mi az én személyes véleményem senkit nem érdekel. A történelmi események feltárásához mindegyik fél álláspontját meg kell ismerni.
   
 9. Loken

  Loken Well-Known Member

 10. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 11. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

Ezen oldal megosztása