1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A II. világháború

Diskurzus a(z) 'Hadtörténelem' témában - joker által indítva @ 2015. június 22..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Te is írhatsz, de neked nincs hozzá anyagod, ahogy neki a lelevéltárakból...
   
  vata likes this.
 2. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Tehát csak neki van és ezért igaza is van. Cáfolhatatlan logika. :) Innentől második világháborús könyveveket ne is írjon senki, csak ő.
   
  molnibalage likes this.
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Ne a szavakat forgasd ki, ha más véleményed van(itt már többféle volt linkelve) írd meg és küld el valamelyik újságba. :)
  Az éremnek két oldala van, mindig meg kell ismerni mindegyik fél véleményét . Miért zavar ez téged? Egyébként az elmúlt 5 évben 3 könyvet is ajánlottam független orosz történészektől, akiknek hozzáférése volt titkosítás alól feloldott anyagokhoz és részletesen kielemezték miért volt aláírva Ribentrop-Molotov paktum.
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az ilyen dumáktól megyek falnak.
  Miféle két oldala van annak az érmének, hogy a Szovjetunió megszállta Lengyelország egyik felét egy másik diktátorral karöltve, majd aztán megtámadta Finnországot, mert úgy tartotta Sztálin kedve?

  Aztán persze régi "barátja" ellen megtalálta a közös érdekszövetséges nyugatot. Kb. addig tartott a nagy fegyverbarátság, amíg az ellenség és cél közös volt.

  Bocs, de ezt jó lenen befejezni. Méltatlan.
  Más szórakoztass ezzel a vicces performansszal, én nem vagyok rá vevő és úgy látom más sem...
  Én nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek.
   
  tarzaan, HAndrás, Bleroka and 2 others like this.
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Területi viták..
  Majd Finnország megtámadta a SZU-t 1941-ben.
  Nem én kezdtem.
  Meg kell érteni, hogy mindegyik félnek más a véleménye.
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Miért is tették?
   
  endre and Schurrer like this.
 7. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Én ugyan nem forgattam ki semmit, nem vagyok Putyin. Várom viszont, hogy Merkel, Macron, Trump, Sindzo és más történészek mit fognak írni és elemezni majd a második világháborúról. ;)
   
  endre likes this.
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igazabol en olvastam egy konyvet szovjet leveltari anyagokat amik titkositas alol feloldodtak. A haboru elottrol /kulonbozo megszalt allamok leveltaraibol valo titkos fiplomaciai levelezesek es feljegyzesek./

  Cseszlovakia megszalasa elott a cseszlovakok paktumba voltak a britekkel es a franciakkal hogy ha tamadas eri oket akkor a ket nagyhatalom megvedi oketet es a tamado felnek hadatuzen.
  De volt egy ilyen titkos szerzodes a franciak es az oroszok kozott is es volt amikor ez a titkos szerzodes nem is lett mar annyira titkos a csehek is elfogadtak a szovjetek ezen szerzodeset....

  De ez csak humbuk duma volt ez a hadatuzenunk ha megtamadnak dolog mint kiderult kesobb... /ugyan olyan mint most a natos./ ha van erdek hadatuzen de ha az erdek maskepp kivanja nincs haduzenet... /szovjet francia angol oldalrol egyebkent nem volt haduzenet./

  Ja es a lenyeg a vegere a lengyelek is resztvettek cseszlovakia megszallasaba./ekkor meg a nemetek szovetsegesei voltak a lengyelek et kesobb valtozott meg amikor a lengyelek nem akartak a szovjetek ellen vonulni es nem akartak a nemet csapatokat atengedni a teruletukon./mikozbe cseszlovakia megszallasa elott egye ebbe is megeggyeztek./
   
  Ooorky likes this.
 9. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Finnország mint agresszor a Szovjetunióval szemben. Egyre jobb. Putyin kommunista, hogy hisz ebben?
   
  fonak9 and molnibalage like this.
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Visszafoglalták a Szu által elvett területeket és Hitler határozott kérdése ellenére sem mentek tovább annál, ami Finnország területe volt mielőtt a Szu szépen megszáll az sztálin által indított háború után.

  Picit házhoz mész a pofonért ma...
   
 11. Roni

  Roni Well-Known Member

  Lehet nem a mi életünkbe lesz de mjad az lesz a szép amikor kina megbukik mint a szovjetek es a térség fejlett katonai hatalma japán lesz immáron saját technológiával. Na majd a jenkik őket is fogják baxtatni mert nem tűrnek meg riválist. Akkor majd a fenti idézet ide is szólhat majd. Japán is csak addig lesz jó míg közös az ellenség es vevő haditechnikara. Mjad őket is megvadoljak "birodalom építéssel"
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ezeket vajon nem sikerült bevetni sem vagy meghibásodás miatt sikerült begyűjteni azokat?
   
  jani22 likes this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A durva az egyébként, hogy amennyi hadianyag ment a tenger mélyére az elsüllyesztett hajókon, az hány szárazföldi vereséggel lenne egyenértékű...
   
  Rotten878 likes this.
 15. nyugger

  nyugger Well-Known Member

 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ember nem ment velül,ezért volt elviselhető.A Wehrmacht előbb kezdett el emberhiányban szenvedni mint technika vagy üzemanyaghiányban, az oroszok meg bármilyen hihetetlen folyamatosan szenvedtek az emberhiánytól.
   
  Kurfürst likes this.
 17. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Elhiszem hogy annak állítják ki, de nem az.
  Ez 75mm-s löveg, nem pedig 40mm-es.
  Kötény páncélzatos. Ez egy 43m!

  Ettöl még jó látni egy igazit. Nem valami archív fotósat... :rolleyes:
   
  bartinieffektus and LMzek 2.0 like this.
 18. papi

  papi Well-Known Member

  Nincs kedvem belemászni nagyon az egészbe, de azért azt a finn szereplést nagyon nézzétek át. Ők a II. VH alatt 3 háborút is vívtak. A Lappföldi Háborúról az emberek nagy részének fogalma sincs, de a folytatólagos háborút sem szokás ismerni.
  Talvisota, Jatkosota, Lappinsota.
   
 19. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Én speciel ismerem, a véleményem ettől nem változik. Pont ezért volt folytatólagos háború a finneké. Azért egy akkor kevés milliós ország, nem feltétlenül ment volna egy százmilliósnak neki, ha nincsenek előzményei. És tényleg Mannerheim az akkori időkhöz képest normálisan viselkedett, Leningrádot közvetlenül nem is volt hajlandó ostromolni. Németek nyomása ide vagy oda. Aztán Tali-Ihantalánál még meg is verték a szovjeteket, ennek is köszönhető, hogy nem szállták meg őket, mint ahogy K-Európát.
   
  endre likes this.
 20. papi

  papi Well-Known Member

  Azt gondolom akkor tudod, hogy a téli és a folytatólagos háború között volt egy Moszkvai béke. Nyilván ok-okozat, azonban a második kört a finnek kezdték a területvisszaszerzés reményében.
   

Ezen oldal megosztása