A II. világháború magyar vonatkozású katonai eseményei

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
211
936
93
Bekaphatják. Ha kiemelten fontos részen, és ez látóhatár gondolatától a látóhatár gondolatáig terjed, fémkeresőzni kezdenék, mint ember ezzel a technikával felvértezve, a nyomorék khm kapitalizmusban megvásárolva, akkor 20 percen belül jönne a terepjáró 3 év gyorsított fegyházzal, hogy ne keressem. :mad:
Ne is mond ( írd ) ... az eszköz itt van mellettem, néha még letörölgetem, ne porosodjon már ... pedig vannak még területek, melyeket sok-sok idő ráfordítása ( mondhatjuk talán munka ) után, sikerült annyira behatárolni, előkutatni, hogy érdemes lenne kimenni ... vigasztalásul azokra a pillanatokra gondolok vissza, mikor meleg dolog került előtalálásra és az ember rácsörgött a szolgálatra, azok legalább egy " kösz haver "-t eleresztettek ... pedig sok dolog van még kint és csak remélem, hogy nem lesz baj ... egy érintetlen helyen kiránduló család, egy gombászó vidéki atyafi, falu melletti erdőben játszó gyerekek ....
 
 • Tetszik
 • Hűha
Reactions: BJani and Pogány

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 215
17 303
113
Beszéltem egy nyugállományú katonatiszttel, aki a kassai bombázást kutatta évtizedekig, szerinte az oroszok voltak! E vélemény szerint, jogos volt a SZU. megtámadása! Tudom hogy ez a mai napig rejtély, de mi van akkor, ha mégis igaza van?
Nagyon valószínű, hogy orosz gépek voltak, csak az nem mindegy, hogy miközben kb. ők voltak az egyetlenek, akiknek nem állt érdekében, hogy belépjünk a háborúba mi casus belliként felhasználtuk.